Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 22:19:28
Leena
Sta radite? Slusaju li ? Moj tuce, vrti se, ne znam odakle mu vise prostora Cula sam da mi se danas kolegica jedna porodila, i njoj trece, kazu sve bilo gotovo za 45min... Nesto me malo ohrabrilo
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 23:36:33
*andjela*
evo ja hocu na spavanje,mene ova moja curica danas rastura po stomaku,bas sam zezala danas MM,jedno me lupa iznutra a drugo sa vanjske strane,djecak se bas razigrao pred spavanje,smorio nas leena pa ovaj moj sve zivo zna i krenuo fino tri dana piskio u tutu,sjede upiski se odma i to se jos napne,i gotovo,mi svi bravoooo...a sad kao da mu vise nije zanimljivo vidjeo da zna ja sutra na kontrolu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 23:40:56
*andjela*
leena kad spomenu tiker...i ja nemogu vjerovati... da pise 98....jest da ima jos al meni to proletilo sve u neznanju,ove ce sad jos brze...ja tek ovaj mjesec pocela se osjecati ko trudnica ,tek sad okolina primjecuje i stomak ,hahaha... danas isla do mame prosetati sa malim ,bas sam se nesto smorila,ja imam obicaj gdje god zurim,tako neki dan ,isla po nalaze,ovjeriti knjizice,i malo mi hvali da potrcim uz stepenice,navikla.... ,sama sebe opominjem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 0:00:20
Isha
Blago vama sa tim malim stomacima, kod mene je lopta Razlika mi je sto sada nemam onu liniju, linea negra, a sa djecacima sam imala. Opet sve mogu raditi jos uvijek
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 6:20:16
NandaT
Jutro drage moje
Vidim da je neke vise 2u1 . Cestitam svima a bebicama dug, sretan i ispunjen zivot
Ziel procitala sam da beba slusa i spava, samo molim te nemoj napraviti gresku kao ja, jer mi niko gore nije rekao. Tako mala beba ne smije spavati 7 sati u komadu. I moj je spavao dugo i porastao mu bilirubin tako da smo morali ostati duze u bolnici. Budi bebu da jede, ako nije nadoslo mlijeko trazi flasicu iako ne daju rado, ali kopaj im oci.
Oni gore furaju dojenje, dojenje i dojenje sto je lijepo a na kraju kad djeca pozute onda napadaju mame. Bila gore 5 dana, sve vidjela i prosla. Sretno, ljubi Rikija
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 7:10:48
ziel
Hvala Leptirice i Nanda :-) A beban je prvu noc odspavao fino nakon dohrane malo sasvim nezz jel 10 ml. A sinoc me zezao citavu noc ali nije on kriv...kod mene u jednoj dojci vise u drugoj manje mlijeka, ova sto ima vise mlijeka me boli uzas pa mu davala drugu on jadnicak vuce dugo i odjednom pocne plakati, vjerovatno mu nije dovoljno. Sve se zale u mojoj sobi na bradavice... jos ja se fino namjestim i bebana al dzaba je, on vuce ko veliki a meni oci ispadaju.... pa ga jedva nekako smirim ali ubise u pojam ove predvizite, pripreme za vizite, vizite male vizite velike, pa kuharice pa spremacice pa sestre za bebe pa sestre za nas, svakih pola sata neko ulazi u sobu i dernja se a bebe se samo trzaju i bude, pa lupaju vratima, dovikuju se nesto, tako sam se unervozila jedva cekam da samo kazu da idemo kuci danas da mi dijete na miru spava, ovo je uzas...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 7:24:18
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ziel
Hvala Leptirice i Nanda :-) A beban je prvu noc odspavao fino nakon dohrane malo sasvim nezz jel 10 ml. A sinoc me zezao citavu noc ali nije on kriv...kod mene u jednoj dojci vise u drugoj manje mlijeka, ova sto ima vise mlijeka me boli uzas pa mu davala drugu on jadnicak vuce dugo i odjednom pocne plakati, vjerovatno mu nije dovoljno. Sve se zale u mojoj sobi na bradavice... jos ja se fino namjestim i bebana al dzaba je, on vuce ko veliki a meni oci ispadaju.... pa ga jedva nekako smirim ali ubise u pojam ove predvizite, pripreme za vizite, vizite male vizite velike, pa kuharice pa spremacice pa sestre za bebe pa sestre za nas, svakih pola sata neko ulazi u sobu i dernja se a bebe se samo trzaju i bude, pa lupaju vratima, dovikuju se nesto, tako sam se unervozila jedva cekam da samo kazu da idemo kuci danas da mi dijete na miru spava, ovo je uzas...
Izdrzi jos malo brzo cete vi svojoj kuci pa tamo uzivati,zato pamet u glavu i nemoj da te narod handri kao i mene od prvog dana sto mi je stvaralo nervozu nenormalno,sada treba odmor i tebi a i bebi Skontala sam tvoje pismo u grupi i lajkala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 8:54:14
Leena
Jutro, drage moje, kako ste mi? Ja sam nevozna za medalje, trebalo bi me jutros na kakav salter staviti da radim, bas bih se uklopila
IZVORNA PORUKA: *andjela* leena kad spomenu tiker...i ja nemogu vjerovati... da pise 98....jest da ima jos al meni to proletilo sve u neznanju,ove ce sad jos brze...ja tek ovaj mjesec pocela se osjecati ko trudnica ,tek sad okolina primjecuje i stomak ,hahaha... danas isla do mame prosetati sa malim ,bas sam se nesto smorila,ja imam obicaj gdje god zurim,tako neki dan ,isla po nalaze,ovjeriti knjizice,i malo mi hvali da potrcim uz stepenice,navikla.... ,sama sebe opominjem
I evo sad vec 97 Ma lete ovi dani bas... Meni je Lejla isto trazila tutu nekoliko puta i stvarno piskila, a nekad trazila i samo sjedi onako bez veze... Faze valjda.
Isha, bjezi ti, da mi te je vidjeti... Ja se sjecam kad sam tebe i Radoznalicu srela u gradu, kad si A rodila, ja s drugaricama, sve sa bebama, sve ogromne, kazu one meni: A ko je onoj u crvenoj tuiniki poklonio onu bebu?! Ti to skines u sekundi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 9:15:47
Isha
Leena, bas me nasmija , stvarno mi se stomak vidi. Mislim da cu morati kod Indy uskoro, nista ja vise ne vidim . Valjda su i ove trudnoce ublizu, pa se primijeti odmah.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 9:43:06
Leena
IZVORNA PORUKA: Isha
Leena, bas me nasmija , stvarno mi se stomak vidi. Mislim da cu morati kod Indy uskoro, nista ja vise ne vidim . Valjda su i ove trudnoce ublizu, pa se primijeti odmah.
Meni je isto sad vec veliki, ne znam je li veci nego sa L i E, nego je drugaciji skroz, s njih dvije je bio nekako sav velik, sad je uzak, nema sa strana, ali je i dalje velik.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 10:04:45
Farah 00
Jutro ☺
draga strpi se koliko mozes dok ne dodjes svojoj kuci, kako god da je, ipak je to bolnica, i tek ces biti rahat kad dodjes kuci u svoj krevet, a Rikija smjestis u onaj divni krevetic sto si za njega pripremila 💙 Najbitniji dio ste vec prosli, i ti i beba ste dobro, sto je najvaznije. Kad kuci dodjes budi otvorena i nedaj da te narod smara, a mama i svekrva su tu da ti pomognu da imas topao rucak i drugih slicnih stvari. Ljubi svog smotuljka ☺
Ja od jutros prvi put osjetim kao menstrualne bolove, onako blago, ali se evo javljaju.... Nadam se da je to samo mala naznaka onoga sto slijedi tek u iducoj sedmici 😁😁😁😁
Andjela Sretno danas na kontroli
< Poruku je uredio Farah 00 -- 20.11.2015 10:06:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 10:14:03
Leena
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Jutro ☺
draga strpi se koliko mozes dok ne dodjes svojoj kuci, kako god da je, ipak je to bolnica, i tek ces biti rahat kad dodjes kuci u svoj krevet, a Rikija smjestis u onaj divni krevetic sto si za njega pripremila 💙 Najbitniji dio ste vec prosli, i ti i beba ste dobro, sto je najvaznije. Kad kuci dodjes budi otvorena i nedaj da te narod smara, a mama i svekrva su tu da ti pomognu da imas topao rucak i drugih slicnih stvari. Ljubi svog smotuljka ☺
Ja od jutros prvi put osjetim kao menstrualne bolove, onako blago, ali se evo javljaju.... Nadam se da je to samo mala naznaka onoga sto slijedi tek u iducoj sedmici 😁😁😁😁
Ili je pocetak necega sto bi moglo biti danas/sutra U koju ces ti bolnicu, ne pitah te?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 10:15:00
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Travelove
Samo da se javim zenice, nisam citala nista unazad, znam samo da je Ziel bila poslednja koja se porodila. Kako je ostalim terminusama? Kod mene nista novo, gripa prestala, pritisak regulisemo sa duplom dozom, ja sam kao opijena uspavana. Bila na kontroli, nije me pregledala vaginalno pa ne znam kakvo je stanje. Bebica aktivna, stalno se javlja....Kod mene nikakvih bolova, bojim se da me na sledecoj kontroli ne ostave, posto mi je doktorica i babica u smjeni, da me ne prevare pa na indukciju heeheh, a u jednu ruku bih i voljela, dodijalo mi je vise....Eto javnem vam se povremeno, imate poljubac veliki
Kad ti je iduca kontrola? Ja bi voljela da docekam iducu kontrolu naredne sedmice, da me bar jednom pregleda vaginalno da vidim jel dole sta otvoreno ili je zapeceno 😄 Ja bi najradije da sve krene prirodno svojim tokom bez gela i indukcije, ali eto na kraju je samo vazno da beba i ja budemo dobro. Ostala si mi samo ti kao terminusa u novembru, nur se ne javlja, a ne znam sta je sa Mersijom, nadam se da vec drzi bebicu u rukama ☺
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 10:17:42
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Leena
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Jutro ☺
Ili je pocetak necega sto bi moglo biti danas/sutra U koju ces ti bolnicu, ne pitah te?
Ja cu na Jezero aBd, ti u Vojnu, kao i prethodne dvije trudnoce?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 10:46:41
mala_sa
Mahanje i od mene Jucer hB potvrdjena trudnoca , srceko mashAllah kuca, a mama ima sve moguce simptome kao i prva 2 puta . Termin aBd 4.7, pa nas dodajte na listu .
Puno pozzz za sve okruglice, friske mamice i poseban poljubac za Leenu (vrtimo krugove zajednickim snagama )
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 11:01:46
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Isha
Farah, kod koga ides na Jezero?
Na Jezero trenutno ne idem ni kod koga 😂 Salim se, isla sam kod Sanjina Dekovica, koji mi je bas, bas super, ali on je neplanirano uzeo godisnji od juce i vraca se tek 10.12 😟 Dao mi je broj od Dr Katice, i rekao je njemu da preuzme neke njegove pacijente kao i dr Nikulin, tako da ja trebam nazvati u nedjelju Katicu da se dogovorimo za pregled u ponedj ili utorak, tako mi Sanjin rekao. A meni bas bezveze covjeka zvati u nedjelju 😕😕
Ne znam da li smijes piti te cajeve za ubrzanje metabolizma, nesto ja ne bi, ili bar procitaj na sastavu koje biljke su u pitanju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 11:04:55
Sanjalica 85
Jutro drage trudnice i mame . Ja evo ko sve ljencuge ustala u 10, lagano pijem kaficu, jednu jedinu koju tokom dana popijem, jer od nje jedino idem u WC . Jel ono Isha pitala za cajeve, meni doktor rece da to ne uzimam, ali kada sam u prvom tromjesecju bas imala problema, na bolovanju zavrsila, pila sam Psylliox activ fibra kesice koje se mute i stvarno su pomogle. Malo mi je bilo ruzno popiti jer je ko da pijes pijesak, ali mozda ni nije toliko gadno jer sam tada imala i mucnine, pa se sve poklopilo. Juce sam otvorila bolovanje sa onim nalazom privatnika, sad zasada necu morati donositi od drzavnog, ali ako nastavim bolovanje duze od mjesec dana onda cu morati nekome ici da mi prepise nalaz. Meni trenutno zbog posla tako i odgovara, da mi na doznakama ne pise trudnicko, pa se dogovorih sa doktoricom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 11:41:05
cauchy
Isha, ja sam imala skoro problema sa probavom, pomogao mi je magnezij, uzela one vrećice magnezij Biolectra 300 mg, uzmem jednu pred spavanje i u toku noći odradi svoj posao, tako da ujutro odem na wc bez problema. Tako sam riješila problem zatvora... Ako nisi do sad, pokušaj s tim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 11:41:05
Isha
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo. (zbog neaktivnosti na temi)
NOVEMBAR 08.11. Blue moon porodila se 15.11. Leptirica 87 porodila se 15.11. MersijaOmar 19.11. Ziel Porodila se 22.11. *nur* 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 12:50:06
Leena
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Mahanje i od mene Jucer hB potvrdjena trudnoca , srceko mashAllah kuca, a mama ima sve moguce simptome kao i prva 2 puta . Termin aBd 4.7, pa nas dodajte na listu .
Puno pozzz za sve okruglice, friske mamice i poseban poljubac za Leenu (vrtimo krugove zajednickim snagama )
Oooo opet mi skupa! Mashallah! Bas si me obradovala