Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 11:57:50
Beba_Bu
Ne znam ko je kmentarisao :D Nisam obratila pažnju na nick..Pa predpostavila sam da je netko tko je imao sigurno veći problem :) Nisam ni išla na temu rasprave,nego sam više ono iz zezanja napisala "strah od strija" :) Imam problem pa mislim da je najveći...Ljudi smo,a ne znamo da od tih ima još veći,nedao Bog nikom. Prošla sam kroz to dugogodišnje čekanje ... Znam koliko psihički trebaš biti spreman na sve! U tome želim svima onaj prvi mjesec kad zažele , da odma budu :)
"U iskušenju je i slast." :)
A to se tiče prsa,imam na njima strije jo od puberteta..Naglo su mi narasle..Ali ne vide se toliko,tek kad se zategne koa.Stim da nijedan grudnjak ih vie ne prima,sad jedva stanu i u one grudnjake bez korpica. A valjda prva trudnoća,pa ne znam ba..Posve se smirila,pa sam se malo trecnula :)
< Poruku je uredio Beba_Bu -- 19.11.2015 12:02:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 12:16:17
Farah 00
Leena ja redovno mazem stomak, na pocetku sam mazala i grudi pa sam odustala, jer se doslovno nisu povecale ni za milimetar, pa reko sto cu dzabe mazat. Jedino kad nadodje mlijeko mozda budu vece 😀😀😀
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 12:19:43
Logica
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Leena ja redovno mazem stomak, na pocetku sam mazala i grudi pa sam odustala, jer se doslovno nisu povecale ni za milimetar, pa reko sto cu dzabe mazat. Jedino kad nadodje mlijeko mozda budu vece 😀😀😀
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 12:29:54
Leena
IZVORNA PORUKA: Logica
sama sam takva
Samo ih mazite, vjerujte mi... Odjednom buknu, barem su meni tako... A sto kaze beba_bu, nije mi kao kod nje neprimijetno, moje su bas vidljive, sreca niko mi osim dojencadi i mm ne gleda ispod grudnjaka, a njih nije briga Da ruzno izgleda, vala izgleda... Pogotovo sto su mi prije bile k'o s reklame za grudnjak stajale fino, cvrste... sad velike, zebraste, viseće bas ih ocrnih
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 12:54:32
Beba_Bu
Leena, neka njih ima pa kakve ggod da su :P
Logica, jeestee sa ne očekujemo vjestice :D Ja se tebe baš sjećam,jer si mi bila posebna,puna optimizma..Nisam pisala često..Ali sam pratila, i tvoji "postovi" su mi baš bili posebni. :) Nema veze što me se ne sjećaš,bitno je da si sad tu s
Farah,porast će polako.. Ja imam kolostrum još od 18 nedelje.I od tad su počele da "bujaju" ko' da ih zalijevam :D Kada sam rekla doktorici da imam iscjedak "rano", kaže :"To je ok,počele se formirati mliječne žlijezde." I navodno reče da to znači da ću imati mlijeka. :) Otud su se grudi uvećale,valjda su ponosne :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 13:40:42
minie
IZVORNA PORUKA: tajra26
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Bit ce to sve dobro, samo se treba cuvati . Nego me zenice sada zabrinuse hoce li mi htjeti otvoriti bolovanje sa ovim nalazom . Vidjet cemo, svakako javim sta je bilo. Ako budemo morale drzavno, Skerliceva mi se cini kao najjednostavnija opcija. Po klinikama se kako dugo ceka.
kod mene je ova dr porodicne neka luda zena mm rekla haj bgt to operacija krajnika dva-tri dana sta je to.. a i nije mi uputnicu htjela dati za nalaze tako da meni nece od privatnika nalaz priznati ali sam se mislila zakaciti sa njom ukoliko ostali priznaju ovako ako je upravu nemam sta...
Mene dr opste prakse nikad ne pegla kad teba dati uputnicu za nalaze i sl. Bar tu ne bi trebali vaditi probleme, tvoje je kad ces i kako vaditi nalaze ;) A za otvaranje bolovanja stvarno ne znam, ali mislim da ti moze dati klasicnog bolovanja do 42 dana, bez da ista obasnjavas, znam da je raja tako uzimala.
Inace, kako ste mi sve? Kako se novopecene mame snalaze sa svojim.pilicima? Djecica dobro? Ja na poslu, sutra petaaakkk, hehhe. Steta samo sto je za vikend ruzno vrijeme :(
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 13:48:16
minie
IZVORNA PORUKA: Leena
sama sam takva
Samo ih mazite, vjerujte mi... Odjednom buknu, barem su meni tako... A sto kaze beba_bu, nije mi kao kod nje neprimijetno, moje su bas vidljive, sreca niko mi osim dojencadi i mm ne gleda ispod grudnjaka, a njih nije briga Da ruzno izgleda, vala izgleda... Pogotovo sto su mi prije bile k'o s reklame za grudnjak stajale fino, cvrste... sad velike, zebraste, viseće bas ih ocrnih
Samo da vidite moje i (.)(.), vec su mi porasle, a inace velike. Da sam .mrsavija bila bih prava P. Anderson Stomak isto kriza, ali sta cu, neka su najljepsim povodom dosle, sta fali sramotiti ae na moru 7 dana, svakako me niko ne zna tamo, hahahha. Moracu i ja kupiti ono iz DM-a ulje za strije.
Nego, gdje ima kupiti lijepih, toplih jakni za trudnice. U Waikikiju imaju neki kaputi i jakne sto mi se ne dopadaju. Vidjeh danas na pauzi na Siranu jednu super, ali 100 KM.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 13:56:06
Farah 00
IZVORNA PORUKA: minie
IZVORNA PORUKA: tajra26
Bit ce to sve dobro, samo se treba cuvati . Nego me zenice sada zabrinuse hoce li mi htjeti otvoriti bolovanje sa ovim nalazom . Vidjet cemo, svakako javim sta je bilo. Ako budemo morale drzavno, Skerliceva mi se cini kao najjednostavnija opcija. Po klinikama se kako dugo ceka.
kod mene je ova dr porodicne neka luda zena mm rekla haj bgt to operacija krajnika dva-tri dana sta je to.. a i nije mi uputnicu htjela dati za nalaze tako da meni nece od privatnika nalaz priznati ali sam se mislila zakaciti sa njom ukoliko ostali priznaju ovako ako je upravu nemam sta...
Mene dr opste prakse nikad ne pegla kad teba dati uputnicu za nalaze i sl. Bar tu ne bi trebali vaditi probleme, tvoje je kad ces i kako vaditi nalaze ;) A za otvaranje bolovanja stvarno ne znam, ali mislim da ti moze dati klasicnog bolovanja do 42 dana, bez da ista obasnjavas, znam da je raja tako uzimala.
Inace, kako ste mi sve? Kako se novopecene mame snalaze sa svojim.pilicima? Djecica dobro? Ja na poslu, sutra petaaakkk, hehhe. Steta samo sto je za vikend ruzno vrijeme :(
Ako uzme klasicno bolovanje onda ce dobijati umanjenu platu za 20%, a bolovanje zbog komplikacija u trudnoci je 100% placeno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 13:58:56
cauchy
Pozdravčić svima
Ja se evo vratila iz doma zdravlja, morala na komisiju za bolovanje (gužva, ali sreća trudnice imaju prednost), pa su mi produžili još 4 sedmice i tada zakazali kontrolu, eto, valja nastaviti mirovati...
Na brzinu iščita pričate o grudima, stomaku...meni se stomak malo primijeti ( a 15+4 sam) i jedva čekam da još naraste. Sada izgleda kao da sam se malo više najela. Kada mogu očekivati da osjetim pokrete bebice i kako to izgleda na početku? Kako je kod vas bilo? A što se tiče grudi, one su mi porasle još na početku, za dva broja . Za strije mažem neko ulje weleda il tako nešto, valjda bar malo pomogne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 14:29:11
Sanjalica 85
Zdravo cauchy , znaci bolovanje produzno, kako se ti osjecas? Pitala si sta je kod mene, nisko postavljenja posteljica i na uscu grlica , boli nekad manje, nekad vise, ali rekla sam, mogu da se raspadam samo da smrdo bude ok . Za dvije sedmice idem na kontolu, pa se nadam da ce se pomjeriti i osloboditi grlic.
Bas sam i ja prije neki dan pisala o tom osjecaju bebice, kod mene vec nekoliko dana se javlja neko golicanje i strujanje u stomaku, kao da te neko skakilja iznutra i zene rekose da se to to, valjda bebec pliva pa prenosi vibracije . To mi se obicno desava kada se najedem slatkisa Kako ti se cini to Weleda ulje, ja sa uzela neko Bebemama u DM-u na bazi maslinovog ulja, ali mi starije zene rekose bademovo ili kantarionovo i bradavice da mazem AD kapima.
Farah za koji kanton vazi ta 100% pokrivenost plate za bolovanje(cuvanje trudnoce)?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 14:36:21
cauchy
I mene zanima to za platu kada je u pitanju bolovanje-čuvanje trudnoće. Zna li neko kakva je situacija u Tk? Da li se prima umanjena plata i za koliko?
Sanjalice, koliko si bila trudna kada si osjetila prve pokrete? A danas čim sam bar na kratko izašla na vazduh osjećam se bolje. Malo opustila depresija.
A ne znam da li će da djeluje ovo ulje, pošto stomak još nije puno narastao, pa ne znam hoće li se pojaviti strije. Za sada nema ni jedne ni na stomaku ni na grudima, ali i ako se pojave, to je najmanje važno, da mi je samo pobijediti ovaj hematom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 14:45:40
Sanjalica 85
Pocelo je prije jedno 7 dana,znaci 14sedmica, ali kako mi je i doktor pojasnio, za bebine pokrete je prerano, nego je to vise osjecaj bebinog plivanja po pupi, ima puno prostora pa izvodi akrobacije . Kao strujanje, golicanje. Ma ni mene nije briga za strije, ali eto ako se moze sprijeciit, sto da ne, ako se rascvjetamo, koga briga, bitno da su bebe dobro.
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 19.11.2015 14:47:06 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 15:18:54
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: cauchy
Pozdravčić svima
Ja se evo vratila iz doma zdravlja, morala na komisiju za bolovanje (gužva, ali sreća trudnice imaju prednost), pa su mi produžili još 4 sedmice i tada zakazali kontrolu, eto, valja nastaviti mirovati...
Na brzinu iščita pričate o grudima, stomaku...meni se stomak malo primijeti ( a 15+4 sam) i jedva čekam da još naraste. Sada izgleda kao da sam se malo više najela. Kada mogu očekivati da osjetim pokrete bebice i kako to izgleda na početku? Kako je kod vas bilo? A što se tiče grudi, one su mi porasle još na početku, za dva broja . Za strije mažem neko ulje weleda il tako nešto, valjda bar malo pomogne.
Ja sam u prvoj trudnoci jednostavno znala da su to bebini pokreti Nekako je drugaciji osjecaj, neki novi osjecaj Sad se ne sjecam kad sam ih osjetila prvi put. Ali kako sam citala obicno se u prvoj trudnoci osjete pokreti od 18. do 20. sedmice, a u drugoj moze i nesto ranije. Ja sam u 15. sedmici i jos nisam osjetila pokrete bebice a druga je trudnoca. Pa cekam..
U prvoj trudnoci ja sam dobila prilicno puno strija ali se nisam ni mazala. A i sad mi nesto mrsko kad sam sto puta procitala kako su se neke mazale do kraja i opet "popucale"... Uzet cu mlijeko za tijelo da se mazem ali samo zato sto mi u ovom zimskom periodu koza ispuca pa svrbi. Pa ako mi bar malo pomogne i za strije, super
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 15:25:26
Isha
sama sam takva
Evo i mene u klub, pa kako majku mu
Imam 35 mj dojilackog staza, a one ne mrdaju , samo na pocetku dojenja se mslo povecaju, ali kada se uspostavi pinuda i potraznja vrate se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 16:52:36
Farah 00
Zdravo cauchy , znaci bolovanje produzno, kako se ti osjecas? Pitala si sta je kod mene, nisko postavljenja posteljica i na uscu grlica , boli nekad manje, nekad vise, ali rekla sam, mogu da se raspadam samo da smrdo bude ok . Za dvije sedmice idem na kontolu, pa se nadam da ce se pomjeriti i osloboditi grlic.
Bas sam i ja prije neki dan pisala o tom osjecaju bebice, kod mene vec nekoliko dana se javlja neko golicanje i strujanje u stomaku, kao da te neko skakilja iznutra i zene rekose da se to to, valjda bebec pliva pa prenosi vibracije . To mi se obicno desava kada se najedem slatkisa Kako ti se cini to Weleda ulje, ja sa uzela neko Bebemama u DM-u na bazi maslinovog ulja, ali mi starije zene rekose bademovo ili kantarionovo i bradavice da mazem AD kapima.
Farah za koji kanton vazi ta 100% pokrivenost plate za bolovanje(cuvanje trudnoce)?
Ja sam iz Sarajeva, pa sam mislila na Sarajevski Kanton. Ja evo vec 5 mjeseci primam 100% platu, naravno bez toplog obroka i naknade za prijevoz.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 16:53:49
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Isha
sama sam takva
Imam 35 mj dojilackog staza, a one ne mrdaju , samo na pocetku dojenja se mslo povecaju, ali kada se uspostavi pinuda i potraznja vrate se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 17:01:48
Leena
IZVORNA PORUKA: Isha
sama sam takva
Mislim da ce to biti i moja sudbina 😂😂😂😂😂
E ja bih se sada s vama mijenjala ja stvarno ne volim velike grudi, zato su mi k'o u inat i narasle ovolike jos sam ja sitna pq bas nekako dolaze u prvi plan... Ali neka sluze svrsi, pa lako cemo
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 17:19:45
Farah 00
Ja sam SIM karticu ubacila u stari mobitel, planiram sakriti mobitel u uloske, pa da se mogu poslije poroda ako sve prodje kako treba odmah javiti svojima, a i ako se zagubi telefon da nije steta. Medjutim sa starog telefona potesko ulazim na rr jer me stalno izbacuje sa stranice, a volila bi da vam javljam desavanja ako budem pribrana 😂😂😂 Pa ako neka zenica hoce da je dodam na viber, pa da moze umjesto mene pisati na rr, a ja cu njoj na viber, nek se javi u pp 😆
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 19:24:20
Travelove
Samo da se javim zenice, nisam citala nista unazad, znam samo da je Ziel bila poslednja koja se porodila. Kako je ostalim terminusama? Kod mene nista novo, gripa prestala, pritisak regulisemo sa duplom dozom, ja sam kao opijena uspavana. Bila na kontroli, nije me pregledala vaginalno pa ne znam kakvo je stanje. Bebica aktivna, stalno se javlja....Kod mene nikakvih bolova, bojim se da me na sledecoj kontroli ne ostave, posto mi je doktorica i babica u smjeni, da me ne prevare pa na indukciju heeheh, a u jednu ruku bih i voljela, dodijalo mi je vise....Eto javnem vam se povremeno, imate poljubac veliki
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 20:37:15
Leptirica87
Pozdrav drage moje,ja uletih samo da se javim.nisam citala nista ...kod mene ludnica al od svijeta i to od prvog dana a bebica je hvala Allahu dobro...malo smo se namucili s mlijekom dok je nadoslo sad je ok.rana polako prestaje boljeti i tako. Vidjeh samo da neko spomenu da se Ziel porodila nadam sw da je sve dobro proslo,da bebica bude ziva i zdrava i sretna s roditeljima svojim...a ostalim koje nisu da bude sto laksi porod. Ja sam iskreno prosla bolje nego sto sam se nadala,i ono kratko boli sto je bilo odmah se zaboravilo... Eto ljubim vas sve kad stignem pisat cu vam
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 20:41:25
mom2B
Pozdrav
Danas sam bila na kontroli, bebac lijepo napreduje 1900g (ja 30-ta sedmica, on 32-ga )
Nogom mi je pritisnuo zeludac i to je uzrok bolova na lijevoj strani. Kad se protegne oci ispadaju od bolova, a kako se ugnijezdio ne pada mu na pamet da se malo okrene na drugu stranu ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 20:44:54
mom2B
IZVORNA PORUKA: Daliyah92
IZVORNA PORUKA: cauchy
Pozdravčić svima
Ja sam u prvoj trudnoci jednostavno znala da su to bebini pokreti Nekako je drugaciji osjecaj, neki novi osjecaj Sad se ne sjecam kad sam ih osjetila prvi put. Ali kako sam citala obicno se u prvoj trudnoci osjete pokreti od 18. do 20. sedmice, a u drugoj moze i nesto ranije. Ja sam u 15. sedmici i jos nisam osjetila pokrete bebice a druga je trudnoca. Pa cekam..
U prvoj trudnoci ja sam dobila prilicno puno strija ali se nisam ni mazala. A i sad mi nesto mrsko kad sam sto puta procitala kako su se neke mazale do kraja i opet "popucale"... Uzet cu mlijeko za tijelo da se mazem ali samo zato sto mi u ovom zimskom periodu koza ispuca pa svrbi. Pa ako mi bar malo pomogne i za strije, super
ja sam svoga prvi put zaista osjetila tek u 21 sedmici. Sto se tice mazanja, ja se samo mazem svojim standardnim mlijekom poslije tusiranja. Za sada nema jos znakova pojave strija, ali ako je koza sklona njima bice ih bez obzira na mazanje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 19.11.2015 21:14:03
mom2B
ja sam od 17-te sedmice "osluskivala" i na svaki drugaciji osjecaj pomislila to je to... Kad sam osjetila bila sam presretna, ali s vremenom nekako taj osjecaj prodje
Onda sam jedva cekala da mi naraste stomak, a sad od njega pola stvari ne mogu da uradim... ... od najjednostavnijih kao sto je oblacenje carapa i vezivanje pertli (koje sam sad izbacila ), pa do "keksa" kojeg je sve teze izvesti...
Sad jedva cekam da se porodim, a danas mi mama govori, ne zuri, sad ti je najbolje