|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
18.11.2015 17:53:11   
tajra26
hvala ti puno draga na odgovoru stvairno se ne mogu peglati gore na kliniku da idem.svakako se ceka nenormalno dugo. ako smijem pitati zasto ti otvaras bolovanje posto vidim da smo tu negdje sa terminom mene strah ovih kontrakcija... javi mi sta su ti rekli molim te jer ja idem u petak.

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 1076
18.11.2015 18:13:15   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: tajra26

hvala ti puno draga na odgovoru stvairno se ne mogu peglati gore na kliniku da idem.svakako se ceka nenormalno dugo. ako smijem pitati zasto ti otvaras bolovanje posto vidim da smo tu negdje sa terminom mene strah ovih kontrakcija... javi mi sta su ti rekli molim te jer ja idem u petak.

Nema na cemu user posted image . Meni ti je posteljica nalegla na usce grlica, pa mi izaziva neka ruzna probadanja I bolove tako da bih trebala mirovati I nadati se da ce se pomjeriti na neko bolje mjesto. Ja sam mislila da su kontrakcija Ali eto nisu. Moja prijateljica je u obje trudnoce imala kontrakcija, pila apaurin mislim 3x1 I evo sada treba svaki cas da se porodi. Ne brini se samo prati I ako se pojacaju javi se Dr. Pazi da se ne naprezes puno, bit ce to OK I eto nama majskih beba user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1077
18.11.2015 18:44:07   
cauchy

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

Ziel cestitam od srca, nek vam je ziv I zdravuser posted image . Zelim ti brz oporavak. Zao mi je sto se zakomplikovalo, Ali bitno je da ste vas dvoje dobrouser posted image . Mogu misliti kako mali smotuljak lijepo miriseuser posted image
Ostale zenice kako se osjecate?
Cauchy jesi li malo dosla sebi? Tesko je biti veseo I ne depresivan kada so vezan za kucu i krevet, evo I ja sam do daljnjeg na bolovanju, samo cekam kada ce zivci poceti da rade. Smijes li se imalo kretati?
Veliki user posted image svima user posted image

Ne znam smijem li, ali moram bar ponekad koju minutu prošetati, jer gore je za bebu da samo ležim izložena stresu. Ovako bar na koji minut se oraspoložim. Sutra moram na komisiju da produžim bolovanje, pa ću morati izaći iz stana, a sljedeće sedmice ću se naručiti za kontrolu, da vidim kakvo je stanje sa hematomom.
Zašto si ti na bolovanju? Neke komplikacije ili?

Neposredna veza do poruke: 1078
18.11.2015 19:06:13   
Farah 00

Prije svega četitke svim novim mamicama da su zive i zdrave bebice zajedno sa njima. user posted image user posted image ja imam pitanje za mamice koje vode trudncu kod privatnih ljekara da li se njihov nalaz priznaje za bolovanje ili moram ici kod drzavnog doktora a stvarno mi se neda cekati? i gdje uopste moras otici na gak ili...

Ja sam ovih dana toliko iscrpljena posto mi je maleni operisao krajnike i trnutno sam na ovom djecijem bolovanju ali sad kontam otvoriti i ovo bolovanje pa lagano do kraja gurati posto imam te neke lagane kontrakcije pa ne bih dalje da nesto prouzrocim. Moja dr kaze da nije strasno i da je od stresa ( da li je to ko zna posto u prvoj trudnoci nisam imala nikakve komplikacije) ali ja ne bih da nesto izazivam ako ne moram. eto nadam se da ima neko da ce mi moci odgovoriti.

ljubim pupe i cuvajte se

Ja sam evo pola trudnoce na bolovanju, i sto se tice nacina otvaranja bolovanja, moram ti reci da dr opste prakse nece da otvori bolovanje na osnovu nalaza/ odnosno misljenja privatnog ginekologa, jer im je takav propis. Mozes otici kod bilo kojeg drzavnog ginekologa, ne mora biti na GAK, mozes u domu zdravlja ili u Skerlicevoj, slobodno im pokazi nalaz od privatnog ginekologa.
Sto se tice uputnica, tu nije bilo problema, sve sto mi je privatni ginekolog prepirucio da radim od nalaza, dr opste prakse mi je davala uputnice a tako i recepte.

Ali ovo vrijedi za Sarajevo, ne znam kako je u drugim kantonima i iz kojeg si ti 😊😊😊

< Poruku je uredio Farah 00 -- 18.11.2015 19:08:34 >

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1079
18.11.2015 19:47:36   
Isha

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Prije svega četitke svim novim mamicama da su zive i zdrave bebice zajedno sa njima. user posted image user posted image ja imam pitanje za mamice koje vode trudncu kod privatnih ljekara da li se njihov nalaz priznaje za bolovanje ili moram ici kod drzavnog doktora a stvarno mi se neda cekati? i gdje uopste moras otici na gak ili...

Ja sam ovih dana toliko iscrpljena posto mi je maleni operisao krajnike i trnutno sam na ovom djecijem bolovanju ali sad kontam otvoriti i ovo bolovanje pa lagano do kraja gurati posto imam te neke lagane kontrakcije pa ne bih dalje da nesto prouzrocim. Moja dr kaze da nije strasno i da je od stresa ( da li je to ko zna posto u prvoj trudnoci nisam imala nikakve komplikacije) ali ja ne bih da nesto izazivam ako ne moram. eto nadam se da ima neko da ce mi moci odgovoriti.

ljubim pupe i cuvajte se

Ja sam evo pola trudnoce na bolovanju, i sto se tice nacina otvaranja bolovanja, moram ti reci da dr opste prakse nece da otvori bolovanje na osnovu nalaza/ odnosno misljenja privatnog ginekologa, jer im je takav propis. Mozes otici kod bilo kojeg drzavnog ginekologa, ne mora biti na GAK, mozes u domu zdravlja ili u Skerlicevoj, slobodno im pokazi nalaz od privatnog ginekologa.
Sto se tice uputnica, tu nije bilo problema, sve sto mi je privatni ginekolog prepirucio da radim od nalaza, dr opste prakse mi je davala uputnice a tako i recepte.

Ali ovo vrijedi za Sarajevo, ne znam kako je u drugim kantonima i iz kojeg si ti 😊😊😊

Ovako i kod mene, moja dr ne prihvata nalaz privatnika.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1080
18.11.2015 20:36:13   
tajra26
drage moje i ja sam iz Sarajeva i bojala sam se da je tako ali eto cisto da provjerim posto mi ova moja nije ni uputnicu za opste nalaze htjela dati bez nalaza drzavnog doktora pa sam isla sve privatno ali ovo cu izgleda morati. Hvala vam puno valjda cu do srijede uspjeti otvoriti jer mi se ne vraca na posao ako bas ne budem morala. najgore mi je sto moram dijete ostavljati. user posted image user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1081
18.11.2015 20:51:37   
tajra26

Nema na cemu user posted image . Meni ti je posteljica nalegla na usce grlica, pa mi izaziva neka ruzna probadanja I bolove tako da bih trebala mirovati I nadati se da ce se pomjeriti na neko bolje mjesto. Ja sam mislila da su kontrakcija Ali eto nisu. Moja prijateljica je u obje trudnoce imala kontrakcija, pila apaurin mislim 3x1 I evo sada treba svaki cas da se porodi. Ne brini se samo prati I ako se pojacaju javi se Dr. Pazi da se ne naprezes puno, bit ce to OK I eto nama majskih beba user posted image

draga nadam se da ce se namjestiti fino i da ces se opustiti i da nece biti visee tih ruznih probadanja. znam za ove kontrakcije ali nikad ne mozes biti miran do kraja i opusten.

Neposredna veza do poruke: 1082
18.11.2015 21:17:48   
Sanjalica 85
Bit ce to sve dobro, samo se treba cuvatiuser posted image . Nego me zenice sada zabrinuse hoce li mi htjeti otvoriti bolovanje sa ovim nalazomuser posted image . Vidjet cemo, svakako javim sta je bilo. Ako budemo morale drzavno, Skerliceva mi se cini kao najjednostavnija opcija. Po klinikama se kako dugo ceka.

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1083
18.11.2015 22:17:41   
tajra26

Bit ce to sve dobro, samo se treba cuvatiuser posted image . Nego me zenice sada zabrinuse hoce li mi htjeti otvoriti bolovanje sa ovim nalazomuser posted image . Vidjet cemo, svakako javim sta je bilo. Ako budemo morale drzavno, Skerliceva mi se cini kao najjednostavnija opcija. Po klinikama se kako dugo ceka.

kod mene je ova dr porodicne neka luda zena mm rekla haj bgt to operacija krajnika dva-tri dana sta je to.. a i nije mi uputnicu htjela dati za nalaze tako da meni nece od privatnika nalaz priznati ali sam se mislila zakaciti sa njom ukoliko ostali priznaju ovako ako je upravu nemam sta... user posted image

Neposredna veza do poruke: 1084
18.11.2015 22:21:10   
cauchy

IZVORNA PORUKA: Isha

IZVORNA PORUKA: Farah 00

ljubim pupe i cuvajte se

Ovako i kod mene, moja dr ne prihvata nalaz privatnika.

U Tk važe nalazi privatnika, ja sam na osnovu njih dobila bolovanje. Nisam nikada otišla u kod državnog u DZ.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1085
18.11.2015 22:46:35   
Leena
Kako ste, drage user posted image ?
Terminuse, ima li znakova kakvih? Ja legla kao ranije, a nisam pospana, da jesam, ne bih mogla leci i taki to vazda user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 1086
18.11.2015 23:41:15   
*andjela*
evo i ja odo na spavanje,MM veceras radi ,ja dok sammalog uspavala,posklanjala malo po kuci,proleti vreme,pa odoh da se naspavam user posted image user posted image ...ovaj moj djecak jutros ustao u pola 7user posted image ...inace ne rani bas tako ,bar oko 8...mi se mucimo oko tute,krenuo tri dna piskio kad god ga stavim,danas se vec buni,jedva nesto na silu uspjemo...kao da mu vise nije zanimljivo.vidjeo da zna i na tutu i solju

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1087
18.11.2015 23:41:17   
Isha
Doktor koji mi vodi trudnocu privatno radi i na klinici, tako da mi je lahko za nalaze, samo ih prepise i ja odnesem dr opste prakse.

Evo sada citam zenska imena i bas nemam ideje, a ja cu dati ime user posted image . Nekako su sva ona sto mi se svidjaju (Esma, Emina, Ajla, Lamija, Sumeja, Merjem,Sara..)data nama bliskim osobama, sada citam ne netu i bas ima svega user posted image . Za djecake smo odmah znali koje cemo.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1088
19.11.2015 8:57:37   
Leena

Doktor koji mi vodi trudnocu privatno radi i na klinici, tako da mi je lahko za nalaze, samo ih prepise i ja odnesem dr opste prakse.

Evo sada citam zenska imena i bas nemam ideje, a ja cu dati ime user posted image . Nekako su sva ona sto mi se svidjaju (Esma, Emina, Ajla, Lamija, Sumeja, Merjem,Sara..)data nama bliskim osobama, sada citam ne netu i bas ima svega user posted image . Za djecake smo odmah znali koje cemo.

Ih, zenskih ima na izvoz user posted image S muskim imenima je teze... Stvarno zenska i arapska i turska i internacionalna i ova s nasih prostora, za sve ukuse/uvjerenja ima kakvih hoces i lijepih i s lijepim znacenjem... A s muskim je bas tesko. A i kod nas, tj. kod mm u familiji u njihovoj generaciji sve muskarci i svi imaju bar jednu kcerku, a ima ih i sa 4user posted image STo ti kazes, sva imena zauzeta, da nije isto prezime, pa hajde. Meni se u posljednje vrijeme sviđa ima Rima, prekrasno je značenje na arapskom, i Nadia mi je divno (to sam mislila sada za bebu dok ne saznah da je user posted image ).

Andjela, draga, ja L necu na tutu da navikavam, iako je "zrela" za toga... Nego znam iz iskustva bliskih ljudi (a i ja sam to uradila kad mi se brat rodio), najcesci znak ljubomore kada stignu seka/brat je vracanje na pelene... Pa da ne patim i nju i sebe uzalud... A i lakse je to na proljece/ljeto rjesavati inace.

Nama Lejla ustala u 5 jutros, malo mm, malo E, malo ja smo sjedili s njom i igrali se... Ona bas kao da je 12 popodne... Imam osjecaj da mi se stomak spustio malo, nije mi spustio ni sa E ni sa L nikad do poroda, i na porodu su govorili da su bebe visoko... Bas imam neku prazninu ispod grudi i cudno miuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1089
19.11.2015 8:57:39   
*andjela*
jutrooooooooooo user posted image user posted image user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1090
19.11.2015 9:39:20   
Farah 00
Jutroooo ☺☺☺

Evo i ja skoro ustala, bas sam se naspavala, sad cu jos malo da cejfim kafu i da doruckujem, pa cu se baviti na pospremanje po kuci. Kuhinju i kupatilo trebam zavrsiti, masinu sam ukljucila, rucak imam za danas.
Meni je svekrva usnila da cu se 19-tog poroditi, a ja se nadam da nece nista krenuti do iduce sedmice, da bar odem jednom na pregled kod Katice☺

Sama ostadoh u ovom novembru, nesto mi nema Travelove i nur, nadam se da su dobro i da ce se javiti ☺

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 1091
19.11.2015 9:50:22   
Isha
Leena, ne znam onda gdje da trazim user posted image . Meni se svidjalo ime Hatidza, ali kako znaci nedonosce, ona koja je rodjena prije vremena, i jos nakon iskustva sa D. odustala sam user posted image Moram se aktivirati i traziti, dok se odlucim doci ce i termin user posted image .

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1092
19.11.2015 10:17:41   
Leena

Leena, ne znam onda gdje da trazim user posted image . Meni se svidjalo ime Hatidza, ali kako znaci nedonosce, ona koja je rodjena prije vremena, i jos nakon iskustva sa D. odustala sam user posted image Moram se aktivirati i traziti, dok se odlucim doci ce i termin user posted image .

Taman se imas cime zabaviti do poroda user posted image Meni je isto znacenje najbitnije. Mada eto ime Hatidza nosi svasta sa sobom, izmedu ostalog, nafaku u kuci, kazu da nema siromastva u kuci u kojoj zivi Hatidza user posted image Meni je problem s tim imenom isti kao sa Hasanom i Mustafom, nadimci... Tidza ce biti kako god okrenes... A moja E ima dva imena, Esma i tvoje ime user posted image Noc prije ucenja ezana sam sanjala da se zove A, a kako rodak od mm ima cerku sa istim imenom i prezimenom, dali smo joj oba imena. A zbog sna me bilo strah da ne dam... Kontam nakon grozne trudnoce i jos goreg poroda i one njene zutice i svega, bas joj to ime trebauser posted image

Farah, ja te razumijem... Ja isto nisam spremna psihicki nikako.. Kad vidim ovo 25 days to go na ovom tickeru, nije mi dobrouser posted image user posted image user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1093
19.11.2015 10:34:52   
ziel
Djeste zene, ima li sta novo? :-)
Mi se navikavamo jedno na drugo, gledamo se hehe, on spavo citavu noc sinoc od 01 do jutros oko 08, poceo je da doji fino vuce, mene vec pocela jedna bradavica da boli pa moram sad forsirati na drugu dok ova malo ne prodje, namazala sam je malo bademovom kremom jer nemam ovdje nista drugo...
Ja se digla hodati odmah, od jucer je Riki kod mene od pola 12, bilo je malo teze jucer zbog rane, sad vec super, kazu doktori da bi mogli sutra kuci ako rana bude ok. user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1094
19.11.2015 11:14:52   
Beba_Bu
ziel. Čestitam user posted image , da budeš ponosna majka :)

Vi još 5 stranica ispisale,dok se ja ponovno javim user posted image

"neko" mi je komentarisao što sam napisala da strahujem od strija i kilaže : Ruku na srce,svakoj na um padne bar jednom u trudnoći..Prvenstveno Od prevelike kilaže,se porađaš po 4 dana,imala sam dosta i vidjela primjera mojih prijateljica :) , toliko im je bio težak porod..A strije,strijeuser posted image .. :P Pogotovo strah od poroda u Zenici i iskustava koje sam čula od drugih trudnica.. uh..user posted image user posted image

Pa jesam malo dobila(kila),ali čudno ne jede mi se ništa više nego i dok nisam bila trudna.Mada "metem" voće :) Možda me to zatvori da ne jedem previše ostalu hranu.A čitala sam negdje piše kako mnoge trudnice suzbijaju glad grickalicama,a navodno grickalice pune kalorija jer su pečene na ulju i tak nešto,ne znam opet :D
Meso i sad ne mogu da gledam.. user posted image , i pojedinu hranu..
Krofne mogu da jedem 0-24h :D i gazirane sokove :) A takav sam tip,ni stomak mi nije prevelik,ne izgledam ko da sam pred kraj 6stog mjeseca. :)

Eh,sad jedno pitanje za ove iskusnije.. :
Do sad sam bebu osjetila ba ba ono jako,vidim čak koliko "lupi" stomak. A evo već 4ti dan,samo pomalo kao golicne,je li moguće da se smirila?A zakazano mi je tek 1.12 , sledeća kontrola.
(Inače sam 24+2)

< Poruku je uredio Beba_Bu -- 19.11.2015 11:19:02 >

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1095
19.11.2015 11:15:17   
Isha

IZVORNA PORUKA: ziel

Djeste zene, ima li sta novo? :-)
Mi se navikavamo jedno na drugo, gledamo se hehe, on spavo citavu noc sinoc od 01 do jutros oko 08, poceo je da doji fino vuce, mene vec pocela jedna bradavica da boli pa moram sad forsirati na drugu dok ova malo ne prodje, namazala sam je malo bademovom kremom jer nemam ovdje nista drugo...
Ja se digla hodati odmah, od jucer je Riki kod mene od pola 12, bilo je malo teze jucer zbog rane, sad vec super, kazu doktori da bi mogli sutra kuci ako rana bude ok. user posted image

Mazi bradavice svojim mlijekom, a nemoj zapostavljati tu dojku gdje te boli. Bitno je da ti uhvati sto veci dio bradavice, ne samo vrh, nego i okolo, areolu. To su sve pocetnicke greske koje vecina prvorotki pravi. Ja sam kraste imala koje su krvarile.

Leena, to za Hatidzu nisam znala. Zezala sam muza dat cu joj ime Hajra, batem znam da "dobro"znaci.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1096
19.11.2015 11:17:42   
Isha
BebaBu, ja sam shvatila sta si htjela reci. Ispred mene je stomacina, kao lopta user posted image , a mi smo tu negdje.
Kada ti je termin da te stavim na listu?

Vidjeh ti potpis user posted image

< Poruku je uredio Isha -- 19.11.2015 11:26:45 >

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1097
19.11.2015 11:25:48   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR
08.11. Blue moon user posted image porodila se user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image porodila se user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image Porodila se user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image
09.03. BebaBu

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
07.07. Jaculi

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1098
19.11.2015 11:35:30   
Beba_Bu
Wiii user posted image I u mene je "navodno" user posted image :)

Joj Logica (posve mi poznato),ne znam sjećal me se..I je li uopšte to ta..Jesi li bila na Čekamo crtice? :) Ako jesi ČEESTIITAAM. user posted image
user posted image user posted image

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1099
19.11.2015 11:37:01   
Leena
Leena, to za Hatidzu nisam znala. Zezala sam muza dat cu joj ime Hajra, batem znam da "dobro"znaci.

user posted image user posted image user posted image tu si sigurna

BebaBu, moze se beba malo umiriti, obicno se aktiviraju vise kad mi lezimo ili pojedemo nesto slatko. A sto se kilaze tice, meni je treca trudnoca, u ovoj sam najmnanje dobila, u prvoj sam 25kg, ali sve se to vrati... Za strije, maži se. Ja na stomaku imam samo jednu striju (i to od ove trudnoce u kojoj sam najmanjauser posted image ), ali su mi grudi pune strija od prve trudnoce, nisam ih mazala, nisam znala da trebauser posted image a one sa 75B na 80 D skocile i nikad se nisu vratile u prvobitno stanje. Svi se u prvoj trudnoci malo iznenadimo svih promjena na tijelu, nije ugodno s jedne strane, s druge je divno... A taj neko ko ti je odgovorio je neko ko je imao vecih problema od strija, ako se dobro sjecam... Nemoj se sekirati... I tvoji strahovi su realni, i njeni... Uvijek ne dao Bog groznih komplikacija i strahova, ali nismo tu da sudimo jedni drugima, nego da se podrzavamo.
Ja sam u istoj kancelariji u kojoj sam radila imala zenu koja je prizeljkivala zensko dijete toliko da je to bilo smijesno... Zezali smo se vise na taj racun. Tek jednom kada je druga kolegica rekla: Ako bude musko, daj ga meni, meni ne smeta.. mi smo se zaledile. Ona vec deset_ godina pokusava zatrudniti. Nije nista lose mislila niti jedna od njih, samo nekada zaboravimo na druge u svojim neki problemima i razmisljanjima. Nemoj zamjeriti zeni koja ti je komentarisala, to je poenta. A za strije-mazi, mazi, mazi... Ja sam cula stotinu puta genetika, a nije vala, moja mama 4 trudnoce, tetke tri (s obje strane) imaju djecu, jedna cetvero, niko nema niti jedna od njih strije... A ni ja na stomaku kad sam se mazala redovno, a grudi k''o zebrauser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *