Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2015 22:58:19
Isha
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo. (zbog neaktivnosti na temi)
NOVEMBAR 08.11. Blue moon porodila se 15.11. Leptirica 87 porodila se 15.11. MersijaOmar 19.11. Ziel Porodila se 22.11. *nur* 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2015 23:17:48
MersijaOmar
Ja sam u ponedjeljak izasla iz bolnice. Izasao mi sluzni cep jos u nedjelju, ali nista se ne desava, tj.nista dovoljno jako da porod krene. Jedva se vucem po kuci. Imam velike bolove u preponama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2015 23:46:59
Isha
IZVORNA PORUKA: MersijaOmar
Ja sam u ponedjeljak izasla iz bolnice. Izasao mi sluzni cep jos u nedjelju, ali nista se ne desava, tj.nista dovoljno jako da porod krene. Jedva se vucem po kuci. Imam velike bolove u preponama.
Jesi li popila ricinusovo ulje? Opet kuci cekas bolove? Jesu li te pregledali kada si bila u bolnici, uzv i vaginalno?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 0:45:55
MersijaOmar
Nisam popila ulje. ipak sam odlucila da ide sve bez sile jer i prvi porod je bio pa se nafam da ce i ovaj. Sve su pregledali. kontrakcije imam, ali i dalje 3 cm otvorena. beba je ok. plodna voda isto tako da nema potrebe da lezim u bolnici. draze mi je biti kod kuce sa sinom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 3:08:58
ziel
Zene evo uzivo javljanje iz bolnice heh, vodenjak pukao u 2 dok sam se spremila otisla do hitne po uputnicu primljena u bolnicu u 3:20. Nisam smjela ustajaati citavih 5 sati jer bebina glava nije bila nalegla, bolovi se javljali ali izdrzljivo svakih 5 min.ujutro moj dr dosao u pola 8 kaze 2 prsta otvorena, uklj.mi indukciju u pola 10,poceli jaci i dugotrajniji bolovi ali opet izdrzljivi... do nekih 15:00 bila otvorena 5prstiju, ne daju ustati sva sam se ukocila bila,i pice nista... to u 15:00 kad mi je CTG uklj.bebini otkucaji bili nesto slabiji i dr mi urade Ph-metriju uzimanje krvi malo iz glave bebe da se vidi dal.beba pati...i nalaz smo.cekali pola sata da bi dosao neuredan i da mora se sto prije roditi a ja se.prirodno.ne.bi porodila u iducih 3 sata pa su me na CR poslali iza 16:00 nezz tacno vrijeme, izasla iz sale iza 17;00, kad sam.se.probudila bolovi poceli ranaa i sad uzasno boli,samo na ledjima lezim a trebala bi na strani al previse tako.boli... donosili mi bebu na 5 min.sinoc al se ja ne mogu maknuti, pa cu sutra ustati i donijece bebu kraj mene da bude... uglavnom oboje smo dobro sad...rana ce proci nije smak svijeta :-) Nije tezak kao sto.smo.mislili heh, 3650 a dug 55 cm :-) mrvica mala kako lijepo mirise sinoc kad su ga na kratko.donijeli...
U sub.vjerovatno kuci ako bude sve ok... Hvala na cestitkama :-).
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 8:51:02
Farah 00
Ziel Cestitam, MashAllah Riki ima finu kilazu i duzinu, bas taman. Da vam je ziv, zdrav i sretan 100 godina ☺ Zao mi je sto sada imas ranu i sto te boli, ali prosao je cr, proci ce i rana, bitno je da ste ti i Riki dobro. 😗😗😗
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 9:02:19
Leena
Draga Ziel, zelim ti da se aBd sto prije oporavis i sto vise mirises svog Rikija. Zao mi je sto si na kraju morala na CR, uvijek mi bude zao kad nije zakazan cr, nego zena prode i pola prirodnog i onda zaglavi na cr... Ali desava se i hB da moze, pa se tako spase mnoge bebice i mame. Ljubac za vas dvoje
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 9:14:51
Isha
Ziel, cestitam jos jednom Drago mi je sto je dobro na kraju bilo, da se bebi ne pati, a ni ti. Nadam se da ces se brzo oporaviti kako bi mogla uzivati sa bebicom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 9:39:30
ziel
Hvala svima da vas ne nabrajam :-) Donosili mi bebana jutros na pola sata pa ce opet kasnije malo, mirnica je ,ja mu tepam i pricam a on samo razgleda, malo je nesto i sisao al tek sutra ce mlijeko nadoci vjerovatno... Ja gladna ko vuk haha, ne sjecam se kad sam zadnji put jela, prekjuce nekad, vcrs tek neka supica... cuvajte se zenice i nisu strasni bolovi ono dokle sam ja stigla na 6cm prije samog CR, e nakon tih 6cm, ne znam...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 10:46:14
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ziel
Hvala svima da vas ne nabrajam :-) Donosili mi bebana jutros na pola sata pa ce opet kasnije malo, mirnica je ,ja mu tepam i pricam a on samo razgleda, malo je nesto i sisao al tek sutra ce mlijeko nadoci vjerovatno... Ja gladna ko vuk haha, ne sjecam se kad sam zadnji put jela, prekjuce nekad, vcrs tek neka supica... cuvajte se zenice i nisu strasni bolovi ono dokle sam ja stigla na 6cm prije samog CR, e nakon tih 6cm, ne znam...
Cestitam jos jednom,da vam bude ziv i zdrav zajedno sa vama,sad uzivaj u malom smotuljku a tebi zelim sto brzi oporavak
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 12:13:54
UmmuHamza2305
Žene, da vas poselamim i pozdravim Ziel tebi da čestitam, želim ti brz oporavak ,in shaa Allah.. Žao mi je što si sve prošla i na kraju na carski, ali bitno je da ste vas dvoje dobro,elhamdulillah Jel' se još ko porodio? Leptirica?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 13:44:44
Farah 00
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Žene, da vas poselamim i pozdravim Ziel tebi da čestitam, želim ti brz oporavak ,in shaa Allah.. Žao mi je što si sve prošla i na kraju na carski, ali bitno je da ste vas dvoje dobro,elhamdulillah Jel' se još ko porodio? Leptirica?
Porodila se i Leptirica, ne sjecam se koji dan je bio, mozda nedjelja ☺
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 13:51:17
Farah 00
Travelove kako se ti osjecas, ima li kakvih simptoma? Ispred mene ima samo nur, pa kontam nije jos red na mene😀😀😀, mada se ona ne javlja, nadam se da je dobro.
Moj doktor od danas na godisnjem, u ponedjeljak ili utorak trebam na ctg i kod dr Katice na pregled, al moram ga zvati u nedjelju za termin, moj doktor mi dao njegov broj. A do tad se mozda i porodim, evo bas gledam na spisku koji doktori su dezurni narednih dana 😊 Ja nemam nikakvih naznaka, osim sto mi je danas dok sam bila u gradu malo jaci pritisak prema dole.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 14:56:57
Arijana2
Pozdrav drage mame Evo da vam se pridruzim.Danas sam uradila test i bio je plusic.S obzirom da je treci cr,pomalo se brinem,i ako sam uradila sve potrebne nalaze prije trudnoce.Nadam se da ce aBd biti sve u redu i da cemo se druziti ovdje zajedno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 15:01:41
Sanjalica 85
Ziel cestitam od srca, nek vam je ziv I zdrav . Zelim ti brz oporavak. Zao mi je sto se zakomplikovalo, Ali bitno je da ste vas dvoje dobro . Mogu misliti kako mali smotuljak lijepo mirise Ostale zenice kako se osjecate? Cauchy jesi li malo dosla sebi? Tesko je biti veseo I ne depresivan kada so vezan za kucu i krevet, evo I ja sam do daljnjeg na bolovanju, samo cekam kada ce zivci poceti da rade. Smijes li se imalo kretati? Veliki svima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 15:05:54
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: Arijana2
Pozdrav drage mame Evo da vam se pridruzim.Danas sam uradila test i bio je plusic.S obzirom da je treci cr,pomalo se brinem,i ako sam uradila sve potrebne nalaze prije trudnoce.Nadam se da ce aBd biti sve u redu i da cemo se druziti ovdje zajedno.
Dobro dosla I cestitam. Ima nas dosta koje jos dalek put ceka tako da cemo se druziti .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 15:28:01
tajra26
Prije svega četitke svim novim mamicama da su zive i zdrave bebice zajedno sa njima. ja imam pitanje za mamice koje vode trudncu kod privatnih ljekara da li se njihov nalaz priznaje za bolovanje ili moram ici kod drzavnog doktora a stvarno mi se neda cekati? i gdje uopste moras otici na gak ili...
Ja sam ovih dana toliko iscrpljena posto mi je maleni operisao krajnike i trnutno sam na ovom djecijem bolovanju ali sad kontam otvoriti i ovo bolovanje pa lagano do kraja gurati posto imam te neke lagane kontrakcije pa ne bih dalje da nesto prouzrocim. Moja dr kaze da nije strasno i da je od stresa ( da li je to ko zna posto u prvoj trudnoci nisam imala nikakve komplikacije) ali ja ne bih da nesto izazivam ako ne moram. eto nadam se da ima neko da ce mi moci odgovoriti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 16:50:05
Daliyah92
Cestitke novim mamicama
IZVORNA PORUKA: Isha
Daliyah, je li to oni tamo ne insistiraju na ponovnom carskom?
Ovdje bi sigurno bio cr, izuzev da se zena prije porodi , da samo krene.
Da odgovorim, tek sad Pa nije mi dr. nista rekla, pitat cu je. Ja se nadam, ako ne bude problema, da cu moci prirodno Kako sam citala i slusala drugi porod ne mora biti carski osim ako se sta zakomplikuje. A mozda i ako se predje termin
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 18.11.2015 16:57:44
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: tajra26
Prije svega četitke svim novim mamicama da su zive i zdrave bebice zajedno sa njima. ja imam pitanje za mamice koje vode trudncu kod privatnih ljekara da li se njihov nalaz priznaje za bolovanje ili moram ici kod drzavnog doktora a stvarno mi se neda cekati? i gdje uopste moras otici na gak ili...
Ja sam ovih dana toliko iscrpljena posto mi je maleni operisao krajnike i trnutno sam na ovom djecijem bolovanju ali sad kontam otvoriti i ovo bolovanje pa lagano do kraja gurati posto imam te neke lagane kontrakcije pa ne bih dalje da nesto prouzrocim. Moja dr kaze da nije strasno i da je od stresa ( da li je to ko zna posto u prvoj trudnoci nisam imala nikakve komplikacije) ali ja ne bih da nesto izazivam ako ne moram. eto nadam se da ima neko da ce mi moci odgovoriti.
ljubim pupe i cuvajte se
Zdravo, zdravo Ja bas sutra idem da otvorim bolovanje, a trudnocu vodim privatno. Upravu sam to pitala kada sam zakazivala termin I rekose mi da samo kopiram nalaz od svog dr I da ce to biti dovoljno. Ako mi sutra kazu nesto drugo, javim ti. Ja sam do sada I sve uputnice dobijala preko nalaza privatnika.