|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
16.11.2015 16:33:25   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Logica

sanjalice jel ti to otkrio ultrazvucnim ili vaginalnim pregledom? mene s vremena na vrijeme nesto probode al sve kontam beba se mrda pa pritisce jer prodje cim promijenim polozaj..a mene moja dr ne pregleda vaginalno samo mi je prosli put preko uzv rekla da je grlic ok :)

Placenta je naziv za posteljicu i moze biti sprijeda i straga, sto je i jedno i drugo ok, a to kad je poreko usca zove se placenta previa. Ne znam bas o tome puno osim sto zahtjeva mirovanje i ako bude do kraja tako najcesce se porod zavrsava cr.
To se vidi na svakom UZ, moze i preko stomaka i vaginalno se vidjeti sa UZ. Mislim da ti mora pisati na nekom od nalaza polozaj posteljice, bar kod mene pise. Ali dr bi ti vec rekla da je kojim slucajem placenta previa.

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 1001
16.11.2015 16:52:21   
blue moon
Samo da javim da sam se porodila u nedelju ujutro, imali smo malih komplikacija, al na kraju i beba i ja smo dobro, sutra izlazimo iz bolnice, više detalja uskoro. Pozdrav svima

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1002
16.11.2015 16:54:00   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR
08.11. Blue moon user posted image porodila se user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image porodila se user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
07.07. Jaculi

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1003
16.11.2015 16:59:53   
Isha

IZVORNA PORUKA: blue moon

Samo da javim da sam se porodila u nedelju ujutro, imali smo malih komplikacija, al na kraju i beba i ja smo dobro, sutra izlazimo iz bolnice, više detalja uskoro. Pozdrav svima

Cestitam draga user posted image . Mazi i ljubi bebu, i nadam se da nije nista strasno, da je u redu sada.

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 1004
16.11.2015 17:09:44   
Sanjalica 85

sanjalice jel ti to otkrio ultrazvucnim ili vaginalnim pregledom? mene s vremena na vrijeme nesto probode al sve kontam beba se mrda pa pritisce jer prodje cim promijenim polozaj..a mene moja dr ne pregleda vaginalno samo mi je prosli put preko uzv rekla da je grlic ok :)

Vaginalni UZ mi je radio I bas se vidi kako je placenta preko usca grlica. Grlic mi je OK Ali eto placenta nezgodno postavljana. Mene probada I stomaka I kroz vaginu kao obodi, Ali nadam se da ce sa vremenom migrirati I osloboditi grlic inace ce biti placenta previa sto nikako ne bi valjalo. Menu je jos rano da osjetim bebu, pa sam se bila prepala kontrakcija. Ovo je neka ostra i kratkotrajna bol i javi mi se samo kada duze stojim ili se protegnem, a juce zapela ko luda kaciti vec, paglati, rucak praviti, bas se preforsirala.
Meni je prije dvije sedmice polozaj placenta bio OK I sada se pomjerila.
Bloo moon cestitam of srca, bebici puno zdravlja I srece u zivotu, naravno zajedno sa vama a tebi brz oporavak zelim.user posted image

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 16.11.2015 17:20:48 >

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 1005
16.11.2015 17:30:39   
Logica

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

Vaginalni UZ mi je radio I bas se vidi kako je placenta preko usca grlica. Grlic mi je OK Ali eto placenta nezgodno postavljana. Mene probada I stomaka I kroz vaginu kao obodi, Ali nadam se da ce sa vremenom migrirati I osloboditi grlic inace ce biti placenta previa sto nikako ne bi valjalo. Menu je jos rano da osjetim bebu, pa sam se bila prepala kontrakcija. Ovo je neka ostra i kratkotrajna bol i javi mi se samo kada duze stojim ili se protegnem, a juce zapela ko luda kaciti vec, paglati, rucak praviti, bas se preforsirala.
Meni je prije dvije sedmice polozaj placenta bio OK I sada se pomjerila.
Bloo moon cestitam of srca, bebici puno zdravlja I srece u zivotu, naravno zajedno sa vama a tebi brz oporavak zelim.user posted image

Ma to me samo zanimalo ako se bude mijenjao polozaj ili je skracen grlic moze li to vidjeti preko uzv..meni samo rece pravilan oblik placente i dovoljno plodove vode i prikaza cerviks evo kaze ovo je cerviks i on je ok..na hajr i zelim i tebi da bude onako kako je najbolje :)

Bloe moon cestitam ma sha Allah da bude hairli i da se sto prije oporavis :)

Ne javlja nam se Ziel kako prodje pregled?

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 1006
16.11.2015 17:33:41   
Logica

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Placenta je naziv za posteljicu i moze biti sprijeda i straga, sto je i jedno i drugo ok, a to kad je poreko usca zove se placenta previa. Ne znam bas o tome puno osim sto zahtjeva mirovanje i ako bude do kraja tako najcesce se porod zavrsava cr.
To se vidi na svakom UZ, moze i preko stomaka i vaginalno se vidjeti sa UZ. Mislim da ti mora pisati na nekom od nalaza polozaj posteljice, bar kod mene pise. Ali dr bi ti vec rekla da je kojim slucajem placenta previa.

:) Nije mi spominjala polozaj samo oblik da je ok..a nisam trenutno u Bosni nemam nikakvih nalaza samo dobijem sliku s uzv i eventualno recept za lijekove :)

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1007
16.11.2015 18:14:51   
ziel
Evo i mene jos uvijek 2 u 1 :-D
Nije me mogao primiti moj dr.pa me pregledala druga dr.jako fina, prijatna i njen pregled i amnioskopija me uopste nije boljela tako je njezna bila, odusevila me cijelim pristupom svojim, kontam kad bude druga trudnoca da vodim kod nje...
Uglavnom jos uvijek smo na istom s grlicem, nije za porod al se beba spustila jako nisko tako da kaze da to moze svakog trena da pocne... CTG uredan, nije ocitao kontrakcije, bebini otkucaji 130 u min.plodova voda ok, opet se javljam na dan termina ako u medjuvremenu ne krene porod, mada cu ja vjerovatno dan poslije tj.u petak otici, jer u cetvrtak necu moci zbog prevoza jer nece biti mm kod kuce a ne da mi se bez njeg ici... Ima svekar, ima moj otac, dajdza...ali nije to to :-D
Kaze ova dr.da inace ne drze trudnice preko termina koje imaju komplikacije kao ja ove otoke, pa ce me kao vjerovatno i ostaviti iduci put, al sve zavisi od mog dr.to je mozda njen princip rada... i preporucila mi da imam odnose da poguram grlic, haha ja joj kazem da me boli, kaze NEKA MUZ BUDE NJEZAN KAO STO SAM JA POLAKO. :-D

Vidim BlueMoon se porodila hvala Bogu, da ste zivi i zdravi, cestitam :-)

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 1008
16.11.2015 18:46:25   
mom2B
blue moon cestitam od srca i tebi i bebici user posted image user posted image user posted image user posted image Cekamo detalje user posted image

sanjalice drzim fige da se sve sredi i vrati u prvobitni polozaj user posted image

ziel drago mi je da je kontrola prosla super user posted image user posted image i sto si naisla na divnu doktoricu. Ja sam i dalje uvjerena da ces ti imati divan porod i da ce braco izletiti ekspresno user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1009
16.11.2015 19:25:48   
Farah 00
Ziel super za kontrolu, znaci mogla bi ti nama u petak ostati u bolnici da rodis svog Rikija 😊😊😊

Blue moon Cestitam draga, najbitnije je da ste ti i beba dobro, a kad budes mogla reci nam i te male detalje i ko te porodio mene najvise zanima jer sam i ja na Jezeru. Zelim ti brz oporavak.

Ziel je sada prva po spisku, osim Mersije, nju zaboravim jer se skoro ukljucila na temu. Zatim ide nur pa ja i Travelove. Nur nam se nesto rijetko javlja.

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1010
16.11.2015 22:09:22   
*pcelica*
Dobro vece drage moje trudnice i mamice
Bluemoon, leptirice cestitam na prinovama. Da budu zive i zdrave puno godina zajedno sa svojim porodicama. A vama brz oporavak.
Ziel jel to usitnilo? Ako Bog da sad ces i ti da upoznas svog malisana user posted image
Leena zar zuc ne popusta. Mogu misliti kako ti je. Bar nemas napade. Moja mama kad je bila trudna sa sestrom imala je napade. A nista nisu smjeli da joj diraju. Smijes li ista popiti za bolove?
Ja sam vam cijeli vikend provela u krevetu. Fasovala upalu. Temperatura bila izmedju 38 i39. Stavljala sam obloge od kupusa teperaturu skidala oblogama od sirceta. Mozete misliti kako sam mirusila user posted image user posted image Ali eto sad sam puno bolje

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1011
17.11.2015 2:23:13   
ziel
Zene puce vodenjak prije 15 min. user posted image
Pisem kad stignem... Drzite mi fige user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1012
17.11.2015 3:19:38   
cauchy
Nek je sa srećom Ziel, ako Bog da nek sve prođe brzo i bez problema.
Javi nam se kad stigne bebica user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1013
17.11.2015 7:24:18   
Travelove
user posted image user posted image user posted image ziel da brodje bezbolno i brzo, ako vec nije zavrseno hehe... Eto tvoga Rikija s tobom user posted image user posted image Javi nam se kada budes mogla

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 1014
17.11.2015 7:49:46   
mom2B
Auuuu super ziel user posted image user posted image user posted image
Drzim fige da se sto prije javis sa najljepsim vijestima user posted image user posted image

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1015
17.11.2015 7:57:19   
Farah 00
Sreeetno Ziel, uz tebe smo user posted image user posted image user posted image 💙💚💙💚💙💚

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1016
17.11.2015 9:14:56   
M.A.M.
Ziel sretno draga,vjerovatno vec drzis mali smotuljak u rukamauser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1017
17.11.2015 10:00:14   
Leena
Blue moon, cestitam, mila, zao mi je zbog komplikacija, ali hB na kraju je bitno da ste i ti i user posted image dobro, ostalo se zaboravi brzo user posted image

Ziel, sretno, draga user posted image Mada se nadam da si ti to do sad vec zavrsila i da mirises svog Rikija.

Pcelice, ne popusta, ali nemam bas onaj klasicni napad, povracala sam mozda tri puta da bas osjetim da je od zuci... Ne znam sta bih ti rekla, nista ne smijem osim paracetamola, a on ne pomaze, pa ga ni ne pijem... Lezim kad s posla dodem sto vise, jer me manje boli kad se manje krecem. Bas mi je zao sto te upala uhvatila user posted image Mene je sa E dva puta, znam kako ti je i kako i to boli.... Drzi se. user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1018
17.11.2015 10:10:14   
lala88
zdravo trudnice,
Blue moon cestitam sve najbolje i sto brzi oporavak.
Kod Ziel jos nista nema, cima sta bude javim, ja cekam na fcb user posted image

8.7.2015g B

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1019
17.11.2015 10:55:20   
Sanjalica 85
Ziel sretnooooo user posted image mozda se do sada I porodila I uziva u mirisu svog Rikijauser posted image user posted image .

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1020
17.11.2015 11:18:40   
rose
ziel cekamo user posted image

u medjuvremenu

http://www.ringeraja.ba/zvijezda-baby-kalendara-2016-glasanje?imageID=145

hajmo zenr p glas, like-ovi se ne racunaju a pogledajte spam da nije tamo link za potvrdu glasa user posted image

user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 1021
17.11.2015 11:36:23   
Leena

IZVORNA PORUKA: rose

u medjuvremenu

hajmo zenr p glas, like-ovi se ne racunaju a pogledajte spam da nije tamo link za potvrdu glasa user posted image

user posted image

Done user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1022
17.11.2015 11:39:21   
rose

IZVORNA PORUKA: Leena

u medjuvremenu

user posted image

Done user posted image

hvala :)

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1023
17.11.2015 11:47:27   
Leena

u medjuvremenu

user posted image

Done user posted image

hvala :)

Nema na cemu, medena je, masallah user posted image
Ima li nam Ziel?

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1024
17.11.2015 11:56:30   
cauchy

u medjuvremenu

user posted image

Done user posted image

Eto još jedan glasić user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *