Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 16:33:25
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Logica
sanjalice jel ti to otkrio ultrazvucnim ili vaginalnim pregledom? mene s vremena na vrijeme nesto probode al sve kontam beba se mrda pa pritisce jer prodje cim promijenim polozaj..a mene moja dr ne pregleda vaginalno samo mi je prosli put preko uzv rekla da je grlic ok :)
Placenta je naziv za posteljicu i moze biti sprijeda i straga, sto je i jedno i drugo ok, a to kad je poreko usca zove se placenta previa. Ne znam bas o tome puno osim sto zahtjeva mirovanje i ako bude do kraja tako najcesce se porod zavrsava cr. To se vidi na svakom UZ, moze i preko stomaka i vaginalno se vidjeti sa UZ. Mislim da ti mora pisati na nekom od nalaza polozaj posteljice, bar kod mene pise. Ali dr bi ti vec rekla da je kojim slucajem placenta previa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 16:52:21
blue moon
Samo da javim da sam se porodila u nedelju ujutro, imali smo malih komplikacija, al na kraju i beba i ja smo dobro, sutra izlazimo iz bolnice, više detalja uskoro. Pozdrav svima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 16:59:53
Isha
IZVORNA PORUKA: blue moon
Samo da javim da sam se porodila u nedelju ujutro, imali smo malih komplikacija, al na kraju i beba i ja smo dobro, sutra izlazimo iz bolnice, više detalja uskoro. Pozdrav svima
Cestitam draga . Mazi i ljubi bebu, i nadam se da nije nista strasno, da je u redu sada.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 17:09:44
Sanjalica 85
sanjalice jel ti to otkrio ultrazvucnim ili vaginalnim pregledom? mene s vremena na vrijeme nesto probode al sve kontam beba se mrda pa pritisce jer prodje cim promijenim polozaj..a mene moja dr ne pregleda vaginalno samo mi je prosli put preko uzv rekla da je grlic ok :)
Vaginalni UZ mi je radio I bas se vidi kako je placenta preko usca grlica. Grlic mi je OK Ali eto placenta nezgodno postavljana. Mene probada I stomaka I kroz vaginu kao obodi, Ali nadam se da ce sa vremenom migrirati I osloboditi grlic inace ce biti placenta previa sto nikako ne bi valjalo. Menu je jos rano da osjetim bebu, pa sam se bila prepala kontrakcija. Ovo je neka ostra i kratkotrajna bol i javi mi se samo kada duze stojim ili se protegnem, a juce zapela ko luda kaciti vec, paglati, rucak praviti, bas se preforsirala. Meni je prije dvije sedmice polozaj placenta bio OK I sada se pomjerila. Bloo moon cestitam of srca, bebici puno zdravlja I srece u zivotu, naravno zajedno sa vama a tebi brz oporavak zelim.
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 16.11.2015 17:20:48 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 17:30:39
Logica
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Vaginalni UZ mi je radio I bas se vidi kako je placenta preko usca grlica. Grlic mi je OK Ali eto placenta nezgodno postavljana. Mene probada I stomaka I kroz vaginu kao obodi, Ali nadam se da ce sa vremenom migrirati I osloboditi grlic inace ce biti placenta previa sto nikako ne bi valjalo. Menu je jos rano da osjetim bebu, pa sam se bila prepala kontrakcija. Ovo je neka ostra i kratkotrajna bol i javi mi se samo kada duze stojim ili se protegnem, a juce zapela ko luda kaciti vec, paglati, rucak praviti, bas se preforsirala. Meni je prije dvije sedmice polozaj placenta bio OK I sada se pomjerila. Bloo moon cestitam of srca, bebici puno zdravlja I srece u zivotu, naravno zajedno sa vama a tebi brz oporavak zelim.
Ma to me samo zanimalo ako se bude mijenjao polozaj ili je skracen grlic moze li to vidjeti preko uzv..meni samo rece pravilan oblik placente i dovoljno plodove vode i prikaza cerviks evo kaze ovo je cerviks i on je ok..na hajr i zelim i tebi da bude onako kako je najbolje :)
Bloe moon cestitam ma sha Allah da bude hairli i da se sto prije oporavis :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 17:33:41
Logica
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Placenta je naziv za posteljicu i moze biti sprijeda i straga, sto je i jedno i drugo ok, a to kad je poreko usca zove se placenta previa. Ne znam bas o tome puno osim sto zahtjeva mirovanje i ako bude do kraja tako najcesce se porod zavrsava cr. To se vidi na svakom UZ, moze i preko stomaka i vaginalno se vidjeti sa UZ. Mislim da ti mora pisati na nekom od nalaza polozaj posteljice, bar kod mene pise. Ali dr bi ti vec rekla da je kojim slucajem placenta previa.
:) Nije mi spominjala polozaj samo oblik da je ok..a nisam trenutno u Bosni nemam nikakvih nalaza samo dobijem sliku s uzv i eventualno recept za lijekove :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 18:14:51
ziel
Evo i mene jos uvijek 2 u 1 :-D Nije me mogao primiti moj dr.pa me pregledala druga dr.jako fina, prijatna i njen pregled i amnioskopija me uopste nije boljela tako je njezna bila, odusevila me cijelim pristupom svojim, kontam kad bude druga trudnoca da vodim kod nje... Uglavnom jos uvijek smo na istom s grlicem, nije za porod al se beba spustila jako nisko tako da kaze da to moze svakog trena da pocne... CTG uredan, nije ocitao kontrakcije, bebini otkucaji 130 u min.plodova voda ok, opet se javljam na dan termina ako u medjuvremenu ne krene porod, mada cu ja vjerovatno dan poslije tj.u petak otici, jer u cetvrtak necu moci zbog prevoza jer nece biti mm kod kuce a ne da mi se bez njeg ici... Ima svekar, ima moj otac, dajdza...ali nije to to :-D Kaze ova dr.da inace ne drze trudnice preko termina koje imaju komplikacije kao ja ove otoke, pa ce me kao vjerovatno i ostaviti iduci put, al sve zavisi od mog dr.to je mozda njen princip rada... i preporucila mi da imam odnose da poguram grlic, haha ja joj kazem da me boli, kaze NEKA MUZ BUDE NJEZAN KAO STO SAM JA POLAKO. :-D
Vidim BlueMoon se porodila hvala Bogu, da ste zivi i zdravi, cestitam :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 18:46:25
mom2B
blue moon cestitam od srca i tebi i bebici Cekamo detalje
sanjalice drzim fige da se sve sredi i vrati u prvobitni polozaj
ziel drago mi je da je kontrola prosla super i sto si naisla na divnu doktoricu. Ja sam i dalje uvjerena da ces ti imati divan porod i da ce braco izletiti ekspresno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 19:25:48
Farah 00
Ziel super za kontrolu, znaci mogla bi ti nama u petak ostati u bolnici da rodis svog Rikija 😊😊😊
Blue moon Cestitam draga, najbitnije je da ste ti i beba dobro, a kad budes mogla reci nam i te male detalje i ko te porodio mene najvise zanima jer sam i ja na Jezeru. Zelim ti brz oporavak.
Ziel je sada prva po spisku, osim Mersije, nju zaboravim jer se skoro ukljucila na temu. Zatim ide nur pa ja i Travelove. Nur nam se nesto rijetko javlja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 16.11.2015 22:09:22
*pcelica*
Dobro vece drage moje trudnice i mamice Bluemoon, leptirice cestitam na prinovama. Da budu zive i zdrave puno godina zajedno sa svojim porodicama. A vama brz oporavak. Ziel jel to usitnilo? Ako Bog da sad ces i ti da upoznas svog malisana Leena zar zuc ne popusta. Mogu misliti kako ti je. Bar nemas napade. Moja mama kad je bila trudna sa sestrom imala je napade. A nista nisu smjeli da joj diraju. Smijes li ista popiti za bolove? Ja sam vam cijeli vikend provela u krevetu. Fasovala upalu. Temperatura bila izmedju 38 i39. Stavljala sam obloge od kupusa teperaturu skidala oblogama od sirceta. Mozete misliti kako sam mirusila Ali eto sad sam puno bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 17.11.2015 10:00:14
Leena
Blue moon, cestitam, mila, zao mi je zbog komplikacija, ali hB na kraju je bitno da ste i ti i dobro, ostalo se zaboravi brzo
Ziel, sretno, draga Mada se nadam da si ti to do sad vec zavrsila i da mirises svog Rikija.
Pcelice, ne popusta, ali nemam bas onaj klasicni napad, povracala sam mozda tri puta da bas osjetim da je od zuci... Ne znam sta bih ti rekla, nista ne smijem osim paracetamola, a on ne pomaze, pa ga ni ne pijem... Lezim kad s posla dodem sto vise, jer me manje boli kad se manje krecem. Bas mi je zao sto te upala uhvatila Mene je sa E dva puta, znam kako ti je i kako i to boli.... Drzi se.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms