|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
15.11.2015 21:34:25   
ziel
Zene se nesto usutile...
Ja ev malo jela, nisam bila ni gladna a nisam mogla odoliti, pa ce me opet napuhati stomak garant. A jesam danas otecena, uff i prsti na rukama... a stopala da i ne spominjem, jedva sad i papuce obujem, a i u licu sam se promijenila otekla, valjda se sve vrati na svoje mjesto nakon poroda...

Evo sad planiram da idem leci, bas mi se spava a popila sam tecnosti dosta, valja ustajati 5x u wc.user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 976
15.11.2015 22:18:15   
MersijaOmar
Evo da se i ja napokon javimuser posted image sinoc u 01.30h legla u krevet i po obicaju pred san opet potreba za wc-om. Ustanem do wc-a i taman da ustanem s wc-solje probode me neopisiva bol u preponama. Toliko jaka i nepopustljiva da vise nisam mogla da se podignem. Kako sam cucala i plakala,tako me je muz oblacio i jedva odvukao do auta. U autu krenuli s tim i trudovi na svako 1-2min. U sali sve pripremili za porod. Skoro dva sata trajali bolovi i onda poceli da rijede pa kasnije i ublazavaju intenzitet. Prvo na 4 min pa kasnije na 7-10 min. I tako cijeli dan danas. Lezim na odjelu i cekam. Bolovi dolaze i odlaze. Nikad dovoljno jaki i nikad dovoljno slabi da me puste kuci. Vec sam preumorna. I dalje samo 3 prsta otvorena. Ne pomjera se. Nudi mi sestrica da ujutro popijem ricinusovo ulje. Ima li koja iskustva s tim? Ja nisam informisana pa ne znam kako to djeluje

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 977
15.11.2015 23:28:45   
Leena

IZVORNA PORUKA: MersijaOmar

Evo da se i ja napokon javimuser posted image sinoc u 01.30h legla u krevet i po obicaju pred san opet potreba za wc-om. Ustanem do wc-a i taman da ustanem s wc-solje probode me neopisiva bol u preponama. Toliko jaka i nepopustljiva da vise nisam mogla da se podignem. Kako sam cucala i plakala,tako me je muz oblacio i jedva odvukao do auta. U autu krenuli s tim i trudovi na svako 1-2min. U sali sve pripremili za porod. Skoro dva sata trajali bolovi i onda poceli da rijede pa kasnije i ublazavaju intenzitet. Prvo na 4 min pa kasnije na 7-10 min. I tako cijeli dan danas. Lezim na odjelu i cekam. Bolovi dolaze i odlaze. Nikad dovoljno jaki i nikad dovoljno slabi da me puste kuci. Vec sam preumorna. I dalje samo 3 prsta otvorena. Ne pomjera se. Nudi mi sestrica da ujutro popijem ricinusovo ulje. Ima li koja iskustva s tim? Ja nisam informisana pa ne znam kako to djeluje

Mila, bas mi je zao sto se patis... To ti je prirodna indukcija, moze da djeluje, a ne mora, vrijedi probati, ne moze ti skoditi

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu MersijaOmar)
Neposredna veza do poruke: 978
16.11.2015 0:20:34   
Isha
MersijaOmar, ja bih popila ulje, stvarno nema smisla sto su te tako pustili, zasto nesto ne uradeuser posted image
Nadam se da ces nam se ujutro javiti sa lijepim vijestima aBd.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 979
16.11.2015 4:11:33   
Leptirica87
Evo i mene drage moje,hvala svima na cestitkama.
Na brzinu sam preletila cini mi se niko nije jos porodio.
Osjeti se pucanje vodenjaka ja sam bas cula izasna da u tijelu nesto puce i zali me mlaka voda...ja sam pozurila na solju al je on i dalje do bolnice otjecao i cak jos i na prijemu i tokom trudova.
Ja sam dosla na prijem oko pola 2,bila 5prstiju otvorena nisam imala bolove nikakve,tek kad su me smjestili u krevet poceli i brzo su postajali jaci i cesti.Indukciju mi nisu ukljucivali samo malo glukoze.
I 10 do 7 izletila moja ljepotica.Odmah su je stavili mi na prsa neopisiv osjecaj,a okice odmah ko kolutici gleda u mene.
Rodjena je 53duga i 3150 teska manekenka moja,sve je hvala Allahu dobro.Jedino sto sad muku mucimo da mlijeko navucemo al ona bljuca plodovu vodu jos pa joj to stvara haman nervozu pa slabo vuce ..
Kada su me sili isto je malkice bolilo,malo i rana bolucka poslije al izdrzljivo je a i mozete traziti analgin za bolove iako nerado daju.
Ako ste samo dva litra soka uzeli mislim da ce biti vam malo,meni su jos tecnosti moji donijeli...
Neznam imal jos sta da zsnima tuzlanke.
Ljubim vas sve

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 980
16.11.2015 5:20:19   
Isha
Leptirice, vazno je da ste kuci, odmaraj i lezi sto vise, a sto se tice mlijeka nemoj ocekivati da ce odmah da navaliti i prepuniti dojke, bitno je da je sto cesce stavljas da doji, a uzet ce koliko joj treba. Ljubi manekenkicu user posted image user posted image

< Poruku je uredio Isha -- 16.11.2015 5:21:15 >

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 981
16.11.2015 5:35:44   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Evo i mene drage moje,hvala svima na cestitkama.
Na brzinu sam preletila cini mi se niko nije jos porodio.
Osjeti se pucanje vodenjaka ja sam bas cula izasna da u tijelu nesto puce i zali me mlaka voda...ja sam pozurila na solju al je on i dalje do bolnice otjecao i cak jos i na prijemu i tokom trudova.
Ja sam dosla na prijem oko pola 2,bila 5prstiju otvorena nisam imala bolove nikakve,tek kad su me smjestili u krevet poceli i brzo su postajali jaci i cesti.Indukciju mi nisu ukljucivali samo malo glukoze.
I 10 do 7 izletila moja ljepotica.Odmah su je stavili mi na prsa neopisiv osjecaj,a okice odmah ko kolutici gleda u mene.
Rodjena je 53duga i 3150 teska manekenka moja,sve je hvala Allahu dobro.Jedino sto sad muku mucimo da mlijeko navucemo al ona bljuca plodovu vodu jos pa joj to stvara haman nervozu pa slabo vuce ..
Kada su me sili isto je malkice bolilo,malo i rana bolucka poslije al izdrzljivo je a i mozete traziti analgin za bolove iako nerado daju.
Ako ste samo dva litra soka uzeli mislim da ce biti vam malo,meni su jos tecnosti moji donijeli...
Neznam imal jos sta da zsnima tuzlanke.
Ljubim vas sve

Bas si dobro prosla Leptirice, svaka cast, 5 prstiju vec na prijemu milina... A i koliko je to sve trajalo samo 5 sati, hej da i nama Bog tako olaksa i da nam bebe budu zdrave i zive i da zaplacu odmah aBd :-)
Ko te porodio? Hoces li danas kuci? I nakon koliko donesu bebu na prvi podoj i jel bude beba citavo vrijeme pored tebe u sobi ili?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 982
16.11.2015 6:06:14   
ziel
Ja idem danas na kontrolu u 14:00, a nista ne osjecam neobicno, sad bas nikako ne ocekujem da ce me ostaviti jer cisto sumnjam da se ista pomaklo sa 2 prsta....
Evo me pijem caj s mm, on ce na posao pa ce ranije doci da me vozi

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 983
16.11.2015 6:22:05   
ziel
Sta li je sa Bluemoon user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 984
16.11.2015 8:45:15   
cauchy
Leptirice, da li te je doktor porodio ili samo babica?
Ja sam od nekih žena čula nebulozu da ako nemaš štele porađa te samo babica, pa me to baš uplašilo user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 985
16.11.2015 9:07:18   
mom2B
Samo da pozdravim user posted image

Leptirice cestitam od srca user posted image user posted image user posted image Zelim puno srece tebi i bebici user posted image

Mersija jos malo pa i ti zavrsila... nadam se da se neces patiti user posted image

E ziel ti si sljedeca user posted image Kakvo je stanje borbenog morala? Jel se puls stabilizovao?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 986
16.11.2015 9:10:42   
Farah 00
Leptirice svaka cast, kod tebe porod prosao za pozeljeti. Bice i mlijeka, navuci ce princeza 😊

Ziel Sretno danas na kontroli, javi ako te ostave.

Imam i ja danas ctg i kontrolu u 12h, al mene nece ostaviti, naravno ako ctg bude ok, a kod nas se ne pregleda vaginalno do termina tako da ne znas jesi li i koliko si otvorena, a bolje i da ne cackaju 😊

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 987
16.11.2015 9:51:54   
ziel
Mom2b i Farah hvala...
Ja upravo doruckovala, uklj.2 ture vesa, druga jos nije zavrsila, pa imam da sredim kuhinju, kupatilo , sebe pa onda na kontrolu oko 2. Sto se tice pulsa, izrazenije mi je ujutro, jer evo bas sad imam taj osjecaj neki treperi mi u grudima i kao gusenje neko, upravo sam popila tbl. pa se to smiri kasnije. Nisam htjela sad piti Apaurin zbog kontrole, radice mi CTG pa da nece biti i bebini otkucaji smanjeni.

Nemam nikakvih naznaka za porod, cisto sumnjam da ce me ostaviti danas ali eto, javim se u svakom slucaju. user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 988
16.11.2015 9:58:06   
mom2B
ma ti ćeš to ziel ekspresno kao LTM user posted image user posted image

samo se pripazi jos ovo malo, molim te user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 989
16.11.2015 10:55:09   
ziel
Nesto mi se nije pritisak smanjio ni nakon tbl.vidim ja nesto drhtim,
jedva opra sudje... user posted image
Sad 140/85, a puls 120 ...
Jos ako me ostavi danas da se porodim,
gdje mi je snaga...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 990
16.11.2015 11:10:30   
Travelove
Ziel, pa isto ti je kao i kod mene, ja sam se cula sa domtoricom i rekla mi je da uduplam dozu, i da tablete nisu stetne, stetniji je visok pritisak za bebu. A i ruku na srce to i nisu neki bas veliki pritisci, a ima i do oticanja. A i mora se regulisati ishrana, nema soli, nema UH, nema slatka.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 991
16.11.2015 11:33:23   
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove

Ziel, pa isto ti je kao i kod mene, ja sam se cula sa domtoricom i rekla mi je da uduplam dozu, i da tablete nisu stetne, stetniji je visok pritisak za bebu. A i ruku na srce to i nisu neki bas veliki pritisci, a ima i do oticanja. A i mora se regulisati ishrana, nema soli, nema UH, nema slatka.

Pa nije neki visok pritisak kod osoba kod kojih je inace normalan pritisak 120/80, ne znam kakav je kod tebe do sad bio, kod mene citav zivot i trudnocu nije bio visociji od 110/70, a sad evo u zadnje 2 sedmice visok za mene iznad 130/80 i ne osjecam se dobro... a i ja nisma popila Apaurin jutros, zbog CTG-a sto cu kasnije raditi, mozda bi bilo bolje da ga popijem ipak user posted image A uz to toliko sam zedna... Bas mi se voda trazi, nikako da ugasim zed

< Poruku je uredio ziel -- 16.11.2015 11:37:21 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 992
16.11.2015 11:44:27   
Travelove
I meni je uvijek nizak, i kroz trudnocu je bio 110/70. Samo ja nemam aritmiju. A za apaurin ne znam. Ja popijem samo navece pred spavanje, iako bih trebala 3, al ne mogu, vec mi je zeludac otisao, i bas se bojim... A vidjeces i sta ce ti dr reci.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 993
16.11.2015 12:01:16   
Leena

IZVORNA PORUKA: ziel

Pa nije neki visok pritisak kod osoba kod kojih je inace normalan pritisak 120/80, ne znam kakav je kod tebe do sad bio, kod mene citav zivot i trudnocu nije bio visociji od 110/70, a sad evo u zadnje 2 sedmice visok za mene iznad 130/80 i ne osjecam se dobro... a i ja nisma popila Apaurin jutros, zbog CTG-a sto cu kasnije raditi, mozda bi bilo bolje da ga popijem ipak user posted image A uz to toliko sam zedna... Bas mi se voda trazi, nikako da ugasim zed

Drage moje, bas mi je zao sto vas taj pritisak sada zeza user posted image

Kako li su Mersija i Blue Moon, dokle su...

Leptirice, za prvorotku idealan si porod imala, hvala Bogu user posted image Ljubi oke lijepe

Ja sam sinoc sa mm spremila krevetic i oslobodila komodicu od sekinih stvari, da ima i on negdje drzati odjecu user posted image Pripremila kozmetiku za bebu i spakovala sebi za bolnicu stvari... Eto, nemam jos puno stvari za spremiti.
JUtros isla vaditi nalaze, Nakaš mi rekao da na iducu kontrolu dodem sa nalazima krvi i urina... Takva je guzva bila i toliko sam stajala da sam na posao vec umorna dosla user posted image Jos me i ova zuc opet boliuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 994
16.11.2015 12:26:03   
Travelove
A Leena sta da se radi, sreca imamo jos malo do poroda, a i da se sad sta desi u terminu smo. Izdurat ce se jos ovo malo. Ja toliko cesto mjerim pritisak da svaki drugi dan uzimamo nove baterije. Nadam se da je ovo samo trenutno stanje i da bebi nece stetoti, a da meni nece ostati kao uspomena na trudnocu.

Meni je zao za tvoju zuc, nadambse da ces uspjeti izregulisati. Ti si dobra, jos uvijek radis. Otices li ti? Ne znam.koji je posao ali i hodanje i sjedenje nije jednostavno za nogice.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 995
16.11.2015 12:41:30   
Leena

A Leena sta da se radi, sreca imamo jos malo do poroda, a i da se sad sta desi u terminu smo. Izdurat ce se jos ovo malo. Ja toliko cesto mjerim pritisak da svaki drugi dan uzimamo nove baterije. Nadam se da je ovo samo trenutno stanje i da bebi nece stetoti, a da meni nece ostati kao uspomena na trudnocu.

Meni je zao za tvoju zuc, nadambse da ces uspjeti izregulisati. Ti si dobra, jos uvijek radis. Otices li ti? Ne znam.koji je posao ali i hodanje i sjedenje nije jednostavno za nogice.

I to sto kazes, jos malo... ABd da se sto prije porodite, pa da vas ne muci vise... Ja bas nizak tlak imam uvijek, meni je 120 / 80 bio samo na porodima... Mogu misliti kako je to...

Ma sjedim na poslu, ok je, samo da me ne boli ovo, pa da se mogu namjestiti fino...
A ne oticem, hvala Bogu, nisam ni u jednoj trudnoci oticala nikako.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 996
16.11.2015 16:10:33   
Leena
Gdje ste, drage moje
Ima li kakvih novosti? Bluemoon, Mersija, Ziel?

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 997
16.11.2015 16:11:16   
Sanjalica 85
Leptirice cestitam na malenoj princezi, da vam je ziva,zdrava I sretan 100 godina user posted image . Brz oporavak ti zelim, kako procitah imala si porod za pozeliti :)

Sretno ostalim mamicama, ne mogu vise da upratim ko je sljedeca. Da I vi imate porod kao I Leptirica.

Ja sam od danas na bolovanju, preko vikenda imala neka ruzna probadanja u dnu stomaka I dole I ispostavi se da mi je placenta preko usca cerviksa. U Opcoj me sinoc doktor otpili po kratkom postupku, prepisa Dabroston I dovidjenja. Jutros me moj Dr fino pregleda I skonta covjek sta je. Sad je nadati se da ce se placenta povuci I osloboditi grlicuser posted image .

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 998
16.11.2015 16:20:12   
Logica
sanjalice jel ti to otkrio ultrazvucnim ili vaginalnim pregledom? mene s vremena na vrijeme nesto probode al sve kontam beba se mrda pa pritisce jer prodje cim promijenim polozaj..a mene moja dr ne pregleda vaginalno samo mi je prosli put preko uzv rekla da je grlic ok :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 999
16.11.2015 16:23:18   
Farah 00
Zene moje ja se bas opet nacekala na Jezeru. Dosl gore i odmah zavrsila ctg jer nikog nije bilo ispred mene, ali sam do pola tri cekala doktora, kaze imao tri abortusa i dvije sekcije. Uglavnom radio mi je UZ, kaze protok je ok, ali moram doci opet ujutro da radim ctg, beba uspavana bila, iako smo ponavljali ctg i budili je. On u srijedu ode na godisnji, a danas me upoznao sa dr koji ce me dalje nastaviti voditi, i dao mi njegov broj.

Leena znaci i ti si se danas nacekala, covjek se bas smori i onda nisi nizasta ☺

Ziel Javi nam se 😊

Sta vama pomaze za glavobolju, ja inace imam jake glavobolje, da ako ne reagujem na vrijeme tjera me na povracanje. Hvala Bogu u trudnoci me samo par puta na pocetku glava bolila, ali evo sad od petka se mucim, nikako da me prestane glava, a juce sam u razmaku od 6 sati popila dva paracetamola i mozda mi malo pomogao, ali evo i danas me boli. Ne znam sta smijem popiti osim paracetamola, zaboravi pitati doktora.

< Poruku je uredio Farah 00 -- 16.11.2015 16:25:59 >

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *