Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 9:52:24
ziel
IZVORNA PORUKA: Leena
Jutroooo! Divne vijesti, cestitke Leptirice, pomirisi malenu pisuljicu i za nas Tebi sto brzi i laksi oporavak.
Ninuska, jeste, odatle bol u 'ledjima', refleksija od zuci...
Farah, nasmija me, cuj neces skontati vjeruj mi ja takav san imam da me mm Zeza da na meni mogu drva cijepati, da necu skontati ali kad pukne vodenjak je otprilike kao da te neko kantom Vode zalije, ne mozes se ne probuditi
A i ako ne skonta nekim slucajem, kad ustane vidjece mokar ves, ne moze se to osusiti tek tako
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 9:57:57
Farah 00
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutroooo! Divne vijesti, cestitke Leptirice, pomirisi malenu pisuljicu i za nas Tebi sto brzi i laksi oporavak.
Farah, nasmija me, cuj neces skontati vjeruj mi ja takav san imam da me mm Zeza da na meni mogu drva cijepati, da necu skontati ali kad pukne vodenjak je otprilike kao da te neko kantom Vode zalije, ne mozes se ne probuditi
A i ako ne skonta nekim slucajem, kad ustane vidjece mokar ves, ne moze se to osusiti tek tako
Pa Ziel zamisli da pukne vodenjak u 02h a ja skontam u 7-8h, ne smije se toliko cekati kad pukne videnjak, znas da se mora odmah u bolnicu. Ali fino mi eto zene objasnise da ne moze se desit da ne skintam 😁😁😁
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 10:04:38
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Pa Ziel zamisli da pukne vodenjak u 02h a ja skontam u 7-8h, ne smije se toliko cekati kad pukne videnjak, znas da se mora odmah u bolnicu. Ali fino mi eto zene objasnise da ne moze se desit da ne skintam 😁😁😁
Hehehehe nemoj paniciti bona, nece nista biti i ako se tako desi, lezis, neces hodati u snu... Mislim ne znam jel se to ikome desilo tako da ne osjeti ali Boze moj, ne treba sebi unaprijed stvarati pritisak.. A haman ti ne ustajes navecer da piskis? Ja ustajem najmanje 3x, nema sanse da ne primjetim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 13:22:27
Farah 00
Hehehehe nemoj paniciti bona, nece nista biti i ako se tako desi, lezis, neces hodati u snu... Mislim ne znam jel se to ikome desilo tako da ne osjeti ali Boze moj, ne treba sebi unaprijed stvarati pritisak.. A haman ti ne ustajes navecer da piskis? Ja ustajem najmanje 3x, nema sanse da ne primjetim...
Ma ne ustajem po noci ni na wc, bas dobro spavam, cak mi vise ne smetaju ni ruke kad utrnu, navikla se i na to ☺ Ma meni simpaticno bilo kad sinoc procita da je Leptiricu probudilo to kad je osjetila da je vodenjak pukao, a ja kontam kako cvrsto spavam necu ni cuti 😁😁😁😁
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 13:28:51
ziel
Farah blago tebi I meni malo manje trne ruke u zadnje vrijeme, ali wc i dalje ostaje najmanje 3x u toku noci, eh sad me pocele noge boljeti, inace imam siroke kukove, pa bas mi tu pritisak bude pa se moram svako malo okretati s jedne na dr. stranu...
Sta li je s Mersije ?
Ja evo hocu neki rucak da kuham, lepinice nisam odavno i krompir iz rerne Bolje mi je nakon tbl. pa da operem i kupatilo, da iskoristim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 13:44:48
Farah 00
Farah blago tebi I meni malo manje trne ruke u zadnje vrijeme, ali wc i dalje ostaje najmanje 3x u toku noci, eh sad me pocele noge boljeti, inace imam siroke kukove, pa bas mi tu pritisak bude pa se moram svako malo okretati s jedne na dr. stranu...
Sta li je s Mersije ?
Ja evo hocu neki rucak da kuham, lepinice nisam odavno i krompir iz rerne Bolje mi je nakon tbl. pa da operem i kupatilo, da iskoristim...
Ti sa svojim lepinicama 😊😊😊 Kod mene nema vode, rekli su do 15h, pa i ja cekam da dodje voda da malo po kuci poradim. A nekako nam je Leptirica brzo prosla na porodu i odmah nam se javila, tako da jedva cekam i da na mene dodje red, a nadam se da cemo i mi slicno proci aBd.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 15.11.2015 13:46:23 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 13:52:26
ziel
Sta li je s Mersije ?
Ti sa svojim lepinicama 😊😊😊 Kod mene nema vode, rekli su do 15h, pa i ja cekam da dodje voda da malo po kuci poradim. A nekako nam je Leptirica brzo prosla na porodu i odmah nam se javila, tako da jedva cekam i da na mene dodje red, a nadam se da cemo i mi slicno proci aBd.
Hahaha nema nista bolje od lepinica Jest da se lijepe za noge i dupe al ko ce im odoliti haha. E da je srece da prodjemo kao Leptirica, i ona je cini mi se bila otvorena 2 prsta ili 3 prije neki dan??? Pa jos na to puce vodenjak, bas fino se sve odigralo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 14:18:11
Isha
Ziel, kako pravis te lepinice? Meni ustipci nikad ne uspiju, sutradan mozes nekome glavu razbiti .Mada rijetko pravim nesto sa brasnom, kupimo hljeb i dugo nam bude.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 14:29:12
*andjela*
pozz zenice ... Kod mene sad bila kuma na kafi i njena sestra,sad odose,malog sam uspavala... moja cura lupka i lupka po stomaku Leptirice87 cestitam ,brzo si to obavila,da se sto pre oporavis i uzivas sa bebicom sto vise Ziel ma nesikiraj se puno oko pulsa,moj je citavu prvu trudnocu,bio i do 120 ,cak sam se zalila i doktorici ,jel to ok...dala mi zena na moje zahtjeve sve uputnice da vadim hormone,idem kod interniste,al sve ok ,normalno je da u trudnoci srce radi malo ubrzanije,sve zavisi nije svako isti,sad i ne obracam paznju,a i doktorica mi je tad govorila ako mi ne smeta nesto puno ,to nije problem ,a tebi je ionako termin
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 14:31:25
*andjela*
Jaculi ja i ti smo prvu trudnocu imale termin u koji dan razlike....sjecam se ....i ja imam djecaka sad ce puna 23 mjeseca,sad druga trudnoca,ja sam vec u sestom mjesecu i ovaj put je curica ...ma samo da sve bude uredu,da beba bude ziva ,zdrava i da se porodim i dodjem kuci,ostalo nije vazno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 14:54:10
rose
IZVORNA PORUKA: blue moon
Meni kontrakcije zadnjih sat vremena na 10 minuta, evo mislim se da li da idem večeras i kad da krenem...
Ja bih krenula ne bi li se porodila do 00:00 da sutra idem kuci hehe... Sretno draga buduca mamice ABd
Draga Blue Moon, sretno ziel u Sa se ostaje 24h, i to ako si prije 18h, ako si iza 18h rodila, ostajes dvije noci, pa te ujutro otpuste, jer ne otpustaju iza sest. Barem je tako u Vojnoj.
Jaculi, ovaj put cekamo bracu aBd. Dobro sam, hB, samo imam kamen u zuci, pa me to boli ima 20 dana
ja na GAK-u ostala 18 sati...pravilo je ako se porodis do ponoci sutra kuci..a ako iza ponoci oda ostajes jos jednu noc
u vojnoj prije 5 gdina sam se porodila oko 5 ujutro i ostala jos jednu noc
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 15:42:10
ziel
IZVORNA PORUKA: Isha
Ziel, kako pravis te lepinice? Meni ustipci nikad ne uspiju, sutradan mozes nekome glavu razbiti .Mada rijetko pravim nesto sa brasnom, kupimo hljeb i dugo nam bude.
Skuham tijesto kao za hljeb, ono brasno, voda, germa, so. Doduse sad sam umesto vode skuhala s mlakim mlijekom. I ostavila tijesto nekih sat i po ili 2 da nadodje, evo slika kad nadodje bude troduplo vece nego kako si ga ostavila u posudi. Zatim kidas komad po komad, i razvlacis rukama ili na radnom stolu stavis krpu pospes brasnom i razvaljas oklagijom, meni to mucno pa ja to rukama razvucem preko cijele sake i prstiju, ne bude ravnomjerno ali meni se tako svidja . Ukljucis ulje u tavi da se dobro zagrije, pa przis lepinice, evo ovako Jednoj ovakvoj lepinici treba otprilike minuta i po da bude gotova, naravno okreces je s obje strane po nekoliko puta. Evo ja sam jednu vec smazala s kajmakom a moze se posluziti sa svacim, i umjesto hljeba. Jer su preukusne i mekane...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 15.11.2015 15:51:49
ziel
Andjela stvaralo mi je problem predhodnih dana, javljalo mi se gusenje uz ovaj ubrzan puls pa kad sam se javila doktoru, ostavio me na 24 sata u bolnici, uz to i pritisak mi varira pa mi je dao Metildopu i Apaurin 3x dnevno, ali sam primjetila da mi bude ubrzan puls i muka ujutro najvise pa do mraka nekako, pa kontam navecer da ne pijem tbl. nego 2x dnevno, mozda mi je dovoljno... A citam isto tako da uzrok ubraznog pulsa moze biti i manjak zeljeza, odnosno hemoglobin nizak, kod mene po ovim nalazim od prije 2 dana 117... Ali nadam se da cu izdrzati nekako jos koji dan, pa da ce ovo sve proci kada podstanar izadje iz pupe