Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 13:32:12
Logica
Hahah a ja citam zaplasivanje maternice reko kakvo crno zaplasivanje :) helem samo nek je bebica :)
Cestitam novoj clanici i dobro nam dosla :)
Ja ne znam kakva su vasa htijenja u trudnoci al ja bi cini mi se mogla zivjeti na hamburgerima i koli..toliko mi pase..a prije trudnoce nisam casu kole sve ukupno popila..a za brzu hranu da ne pricam apsolutno je izbjegavam..a sad..osjecam se kao Phoebi iz prijatelja kad jede ono meso u trudnoci :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 13:47:50
Travelove
Farah, da ostadosmo samo nas dvije za novembar, nur se ne javlja, iskreno se nadam da je sve ok. Mene je toliko strah, kako cu to sve....a i voljela bih da me prirodno zaboli, i da budu moja babica i dr uz mene...da me Bog pogleda.
Ziel, nadam se da ces uskoro izaci iz bolnice, i uzivati u svom domu, sa svojim smotuljkom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 14:25:17
Farah 00
IZVORNA PORUKA: maya25
pozz.. zna li neka od vas gdje mogu kupiti baldahin za krevetac u Sarajevu...
Imas kupiti u CM u gradu na drugom spratu, bas sam neki dan vidjela, ali ne znam da li se kod njih moze kupiti i onaj drzac sto ide na krevetac za baldahin. Zatim imas kupiti u onoj radnji na socijalnom, kod Azela, imas u radnji Daani na Stupu, a vjerujem da ima i u drugim radnjama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 14:26:49
Farah 00
Isha nisam znala da i tebi trudnocu vodi Dekovic ☺ Jest na odmoru je, koliko sam ja zapamtila rece da se vraca 10.12, pa eto da mozes planirati kontrolu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 17:36:45
Beba_Bu
IZVORNA PORUKA: Logica
Ja ne znam kakva su vasa htijenja u trudnoci al ja bi cini mi se mogla zivjeti na hamburgerima i koli..toliko mi pase..a prije trudnoce nisam casu kole sve ukupno popila..a za brzu hranu da ne pricam apsolutno je izbjegavam..a sad..osjecam se kao Phoebi iz prijatelja kad jede ono meso u trudnoci :)
OmG , s kolom sam isto tako,mislim sa sviiim baš svim gaziranim sokovima..Ali krofne *__* ..Krofne mogu svaki dan,sa dzemom :D A čula sam da i dosta trudnica lude isključivo za KOLOM :D
-Isha , mene su "babe" isprepadale s tim čajevima, jedne govore :"Ne pij,rodiće se vako-nako." Jedne govore :"Pij." Ne znam gdje izvuku sve te bapske priče :) A što se tiče probave,ja sam samo jednom imala problem sa zatvorom i kolegica mi dadne CEDEVITU , nakon dvije čaše malo rijeđe sam zamutila,prošlo me..I nikad više se nije ponovio zatvor.Probaj Cedevitu :) Razgrađuje. (Ako misliš na zatvor)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 18:00:31
škorpija
Ženeeee znate li gdje je preselima teta sa sarajevske pijace Sirano sto je drzala kvalitetnu bebi i dječiju garderobu, bila je u zgradi preko puta tete s carapama, drzala i H&M stvari.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 18:37:48
ninuska
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ženeeee znate li gdje je preselima teta sa sarajevske pijace Sirano sto je drzala kvalitetnu bebi i dječiju garderobu, bila je u zgradi preko puta tete s carapama, drzala i H&M stvari.
Ne radi vise nigdje. Isla moja prijateljica i one dr tete joj rekle da nigdje drugo nije otvorila radnju.
Samo da vam mahnem i vidim kako ste? Mi hodamo ovih dana. Koristimo lijepo vrijeme. Jos danas i gotovo. Eto nam snijega
zielizdrzi jos malo. Uvijek me to cudilo kako nemaju obzira. Sto kazes deru se i dovikuju leena kako ledja?
< Poruku je uredio ninuska -- 20.11.2015 18:41:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 19:13:13
škorpija
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ne radi vise nigdje. Isla moja prijateljica i one dr tete joj rekle da nigdje drugo nije otvorila radnju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 21:04:41
Pufnicaa
Nisam stigla sve procitati..Vidim dosta se porodilo Pa mamice cestitam vam od srca da vam bebice budu zive i zdrave zajedno s vama punooo godina..:)
Neko pita za baldahin,ja sam isto trazila,i stvarno su preskupi,najeftinije sam nasla u Danni na stupu u tibrinim zgradama,inace sam kod njih kupila i krevetac..Nisam jos baldahin al sam zvala za cijenu i kosta 30km,a sipka je 18..Inace po ostalim radnjama sipka je 20 a baldahin od 39 do 50km,zavisi u kojoj...ma neznam sta pretjeruju..
Novim clanovima dobrodosle :D
Eh sad sta sam jos citala...neko je spominjao odjecu,uh koma,ali waikiki ima finih stvari i velicina,a cijene su skroz ok,ja sam uzela super toplu trenerku za 23 km,duksericu za 25km i pantalone cini mi se 30 km,sve za trudnice:)
Ja sam isto tako luda za coca colom i hamburgerima i kojekakvim glupostima,ali sad me to vec sve popustilo,nekad nemam ni apetita...Bas mi jetrva govori da je bila na kontroli i udebljala se ukupno 11kg,a ona je trudna 24sedmice,a ja skoro 31 sedmicu i isto toliko dobila,pa ona kuka kako me stize hahah inace sam ja punija uvijek bila :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 22:18:58
mala_sa
Hvala na cestitkama i dobrodoslici
Sto se tice apetita, moj je ravan 0, ja povracam bukvalno i dan i noc i tako je evo sva 3 puta . Jedino sto mi se ponekad jede je tunjevina, a ona bas nije ni toliko preporucena pa je izbjegavam...
Zene znate li smijem li ja sada uvesti sok od aronije, zeljezo mi je bas nisko, a ne smiju mi jos uvijek dati nikakve hemijske dodatke; pa ja mislila probati sa ovim sokom?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 23:23:51
mom2B
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Sto se tice apetita, moj je ravan 0, ja povracam bukvalno i dan i noc i tako je evo sva 3 puta . Jedino sto mi se ponekad jede je tunjevina, a ona bas nije ni toliko preporucena pa je izbjegavam...
Zene znate li smijem li ja sada uvesti sok od aronije, zeljezo mi je bas nisko, a ne smiju mi jos uvijek dati nikakve hemijske dodatke; pa ja mislila probati sa ovim sokom?
Meni je aronija ukljucena tek od drugog trimestra. No, uvijek mozes napraviti kombinaciju rendane cvekle, jabuke i mrkve i sve to zaciniti sa sokom od pola limuna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 20.11.2015 23:37:52
ananas_ze
Mala_sa iskrene cestitke i hairli trudnoca da ti bude!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2015 0:45:39
Isha
IZVORNA PORUKA: mom2B
Meni je aronija ukljucena tek od drugog trimestra. No, uvijek mozes napraviti kombinaciju rendane cvekle, jabuke i mrkve i sve to zaciniti sa sokom od pola limuna.
Moze i jabukov pekmez, kakao-samo ne znam kako ga uzimati, jer mlijeko sprjecava apsorpciju zeljeza, mozda samo onako na kasiku.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2015 9:01:30
Beba_Bu
Mornin' :)
cauchy - I u mene je tmurno,kao pred kišu.ali neka nije padala odavno.
Piše za željezo,samo poslušaj me NI SLUČAJNO onaj ferumlek i sl. Zubi budu BUKVALNO crni, ne možeš vratiti normalnu boju ni poslije poroda. :(
Isha upravu tako, ja sam pri prvom vađenju nalaza imala ODVRATAN (kako kaze doc.) krvnu sliku i zeljezo.I doktorica mi rekla samo da pijem jebukov pekmez, i uzela sam litru (kg) i jela svako jutro na cesrce ,ali u pocetku trudnoce sam non-stop povracala i za divno cudo odgovarao mi pekmez malo je kisio i bio gorak u isto vrijeme,i nalazi komplet su mi se popravili..Zeljezo Hemoglobin.Krvna slika,leuokociti..Sve :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2015 9:26:00
mom2B
Dobro jutro
Nekako se uvijek iznenadim kad nasi meteorolozi "pogode" kakvo će vrijeme biti Kisa je sinoc padala, srecom sad je nema... Ja spavala od 1-3 i sad sam kao zombi... Cijelu noc gledala filmove i sad cekam da mm ustane, da popijemo čaj i kafu pa onda laganini u setnju.
E to za jabukov pekmez nisam znala. Hvala za info... Do sljedece kontrole moram izvaditi nalaze, pa cu nabaviti i taj pekmez ne bi li mi KS bila bolja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2015 10:59:08
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Isha
IZVORNA PORUKA: mom2B
Moze i jabukov pekmez, kakao-samo ne znam kako ga uzimati, jer mlijeko sprjecava apsorpciju zeljeza, mozda samo onako na kasiku.
Jabukov pekmez na kasiku 2-3 puta dnevno dokazano povecava zeljezo, al uzimati i vitamin C dodatno. Sto se tice ishrane crveno meso ima dosta zeljeza i npr jaja, meni je dr rekao da je puno veca apsorpcija zeljeza iz zivotinjskog nego iz biljnog porijekla. A pekmez je koncentrat jabukovog soka, jer nastaje ukuhavanjem soka, zato je on puno jak i poboljsava imunitet i krvnu sliku.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 21.11.2015 11:04:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2015 11:25:19
Farah 00
Jutro ☺ I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊
Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo prosetamo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 21.11.2015 11:32:03
ninuska
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Jutro ☺ I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊
Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo proset_amo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.
Kako si ti? Nije frka ako zivis na ravnom Ti se znas sa carobnicom? Kako su ona i cura? Ne javlja se a cesto mi oadne na pamet :).
< Poruku je uredio ninuska -- 21.11.2015 11:33:07 >