|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
19.11.2015 22:19:28   
Leena
Sta radite? Slusaju li user posted image ? Moj tuce, vrti se, ne znam odakle mu vise prostorauser posted image
Cula sam da mi se danas kolegica jedna porodila, i njoj trece, kazu sve bilo gotovo za 45min... Nesto me malo ohrabrilouser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1126
19.11.2015 23:36:33   
*andjela*
evo ja hocu na spavanje,mene ova moja curica danas rastura po stomaku,bas sam zezala danas MM,jedno me lupa iznutra a drugo sa vanjske strane,djecak se bas razigrao pred spavanje,smorio nas
leena pa ovaj moj sve zivo zna i krenuo fino tri dana piskio u tutu,sjede upiski se odma i to se jos napne,i gotovo,mi svi bravoooo...a sad kao da mu vise nije zanimljivo vidjeo da znauser posted image user posted image
ja sutra na kontrolu

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1127
19.11.2015 23:40:56   
*andjela*
leena kad spomenu tiker...i ja nemogu vjerovati... da pise 98....jest da ima jos al meni to proletilo sve u neznanju,ove ce sad jos brze...ja tek ovaj mjesec pocela se osjecati ko trudnica user posted image user posted image ,tek sad okolina primjecuje i stomak ,hahaha...
danas isla do mame prosetati sa malim ,bas sam se nesto smorila,ja imam obicaj gdje god zurim,tako neki dan ,isla po nalaze,ovjeriti knjizice,i malo mi hvali da potrcim uz stepenice,navikla....user posted image ,sama sebe opominjem user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 1128
20.11.2015 0:00:20   
Isha
Blago vama sa tim malim stomacima, kod mene je lopta user posted image
Razlika mi je sto sada nemam onu liniju, linea negra, a sa djecacima sam imala. Opet sve mogu raditi jos uvijek user posted image

Neposredna veza do poruke: 1129
20.11.2015 6:20:16   
NandaT
Jutro drage moje

Vidim da je neke vise 2u1 user posted image . Cestitam svima a bebicama dug, sretan i ispunjen zivot

Ziel procitala sam da beba slusa i spava, samo molim te nemoj napraviti gresku kao ja, jer mi niko gore nije rekao. Tako mala beba ne smije spavati 7 sati u komadu. I moj je spavao dugo i porastao mu bilirubin tako da smo morali ostati duze u bolnici. Budi bebu da jede, ako nije nadoslo mlijeko trazi flasicu iako ne daju rado, ali kopaj im oci.

Oni gore furaju dojenje, dojenje i dojenje sto je lijepo a na kraju kad djeca pozute onda napadaju mame. Bila gore 5 dana, sve vidjela i prosla. Sretno, ljubi Rikija user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1130
20.11.2015 7:10:48   
ziel
Hvala Leptirice i Nanda :-)
A beban je prvu noc odspavao fino nakon dohrane malo sasvim nezz jel 10 ml. A sinoc me zezao citavu noc ali nije on kriv...kod mene u jednoj dojci vise u drugoj manje mlijeka, ova sto ima vise mlijeka me boli uzas pa mu davala drugu on jadnicak vuce dugo i odjednom pocne plakati, vjerovatno mu nije dovoljno. Sve se zale u mojoj sobi na bradavice... jos ja se fino namjestim i bebana al dzaba je, on vuce ko veliki a meni oci ispadaju.... pa ga jedva nekako smirim ali ubise u pojam ove predvizite, pripreme za vizite, vizite male vizite velike, pa kuharice pa spremacice pa sestre za bebe pa sestre za nas, svakih pola sata neko ulazi u sobu i dernja se a bebe se samo trzaju i bude, pa lupaju vratima, dovikuju se nesto, tako sam se unervozila jedva cekam da samo kazu da idemo kuci danas da mi dijete na miru spava, ovo je uzas...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1131
20.11.2015 7:24:18   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ziel

Hvala Leptirice i Nanda :-)
A beban je prvu noc odspavao fino nakon dohrane malo sasvim nezz jel 10 ml. A sinoc me zezao citavu noc ali nije on kriv...kod mene u jednoj dojci vise u drugoj manje mlijeka, ova sto ima vise mlijeka me boli uzas pa mu davala drugu on jadnicak vuce dugo i odjednom pocne plakati, vjerovatno mu nije dovoljno. Sve se zale u mojoj sobi na bradavice... jos ja se fino namjestim i bebana al dzaba je, on vuce ko veliki a meni oci ispadaju.... pa ga jedva nekako smirim ali ubise u pojam ove predvizite, pripreme za vizite, vizite male vizite velike, pa kuharice pa spremacice pa sestre za bebe pa sestre za nas, svakih pola sata neko ulazi u sobu i dernja se a bebe se samo trzaju i bude, pa lupaju vratima, dovikuju se nesto, tako sam se unervozila jedva cekam da samo kazu da idemo kuci danas da mi dijete na miru spava, ovo je uzas...

Izdrzi jos malo brzo cete vi svojoj kuci pa tamo uzivati,zato pamet u glavu i nemoj da te narod handri kao i mene od prvog dana sto mi je stvaralo nervozu nenormalno,sada treba odmor i tebi a i bebiuser posted image
Skontala sam tvoje pismo u grupi i lajkala user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1132
20.11.2015 8:54:14   
Leena
Jutro, drage moje, kako ste mi?
Ja sam nevozna za medalje, trebalo bi me jutros na kakav salter staviti da radim, bas bih se uklopilauser posted image

IZVORNA PORUKA: *andjela*
leena kad spomenu tiker...i ja nemogu vjerovati... da pise 98....jest da ima jos al meni to proletilo sve u neznanju,ove ce sad jos brze...ja tek ovaj mjesec pocela se osjecati ko trudnica user posted image user posted image ,tek sad okolina primjecuje i stomak ,hahaha...
danas isla do mame prosetati sa malim ,bas sam se nesto smorila,ja imam obicaj gdje god zurim,tako neki dan ,isla po nalaze,ovjeriti knjizice,i malo mi hvali da potrcim uz stepenice,navikla....user posted image ,sama sebe opominjem user posted image

I evo sad vec 97 user posted image Ma lete ovi dani bas...
Meni je Lejla isto trazila tutu nekoliko puta i stvarno piskila, a nekad trazila i samo sjedi onako bez veze... Faze valjda.

Isha, bjezi ti, da mi te je vidjeti... Ja se sjecam kad sam tebe i Radoznalicu srela u gradu, kad si A rodila, ja s drugaricama, sve sa bebama, sve ogromne, kazu one meni: A ko je onoj u crvenoj tuiniki poklonio onu bebu?!user posted image user posted image Ti to skines u sekundi.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1133
20.11.2015 9:15:47   
Isha
Leena, bas me nasmija user posted image , stvarno mi se stomak vidi. Mislim da cu morati kod Indy uskoro, nista ja vise ne vidimuser posted image . Valjda su i ove trudnoce ublizu, pa se primijeti odmah.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1134
20.11.2015 9:43:06   
Leena

IZVORNA PORUKA: Isha

Leena, bas me nasmija user posted image , stvarno mi se stomak vidi. Mislim da cu morati kod Indy uskoro, nista ja vise ne vidimuser posted image . Valjda su i ove trudnoce ublizu, pa se primijeti odmah.

Meni je isto sad vec veliki, ne znam je li veci nego sa L i E, nego je drugaciji skroz, s njih dvije je bio nekako sav velik, sad je uzak, nema sa strana, ali je i dalje velik.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1135
20.11.2015 10:04:45   
Farah 00
Jutro ☺

draga strpi se koliko mozes dok ne dodjes svojoj kuci, kako god da je, ipak je to bolnica, i tek ces biti rahat kad dodjes kuci u svoj krevet, a Rikija smjestis u onaj divni krevetic sto si za njega pripremila 💙 Najbitniji dio ste vec prosli, i ti i beba ste dobro, sto je najvaznije. Kad kuci dodjes budi otvorena i nedaj da te narod smara, a mama i svekrva su tu da ti pomognu da imas topao rucak i drugih slicnih stvari. Ljubi svog smotuljka ☺

Ja od jutros prvi put osjetim kao menstrualne bolove, onako blago, ali se evo javljaju.... Nadam se da je to samo mala naznaka onoga sto slijedi tek u iducoj sedmici 😁😁😁😁

Andjela Sretno danas na kontroliuser posted image

< Poruku je uredio Farah 00 -- 20.11.2015 10:06:57 >

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1136
20.11.2015 10:14:03   
Leena

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Jutro ☺

draga strpi se koliko mozes dok ne dodjes svojoj kuci, kako god da je, ipak je to bolnica, i tek ces biti rahat kad dodjes kuci u svoj krevet, a Rikija smjestis u onaj divni krevetic sto si za njega pripremila 💙 Najbitniji dio ste vec prosli, i ti i beba ste dobro, sto je najvaznije. Kad kuci dodjes budi otvorena i nedaj da te narod smara, a mama i svekrva su tu da ti pomognu da imas topao rucak i drugih slicnih stvari. Ljubi svog smotuljka ☺

Ja od jutros prvi put osjetim kao menstrualne bolove, onako blago, ali se evo javljaju.... Nadam se da je to samo mala naznaka onoga sto slijedi tek u iducoj sedmici 😁😁😁😁

user posted image user posted image user posted image Ili je pocetak necega sto bi moglo biti danas/sutra user posted image
U koju ces ti bolnicu, ne pitah te?

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1137
20.11.2015 10:15:00   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Travelove

Samo da se javim zenice, nisam citala nista unazad, znam samo da je Ziel bila poslednja koja se porodila. Kako je ostalim terminusama? Kod mene nista novo, gripa prestala, pritisak regulisemo sa duplom dozom, ja sam kao opijena uspavana. Bila na kontroli, nije me pregledala vaginalno pa ne znam kakvo je stanje. Bebica aktivna, stalno se javlja....Kod mene nikakvih bolova, bojim se da me na sledecoj kontroli ne ostave, posto mi je doktorica i babica u smjeni, da me ne prevare pa na indukciju heeheh, a u jednu ruku bih i voljela, dodijalo mi je vise....Eto javnem vam se povremeno, imate poljubac veliki user posted image user posted image user posted image

Kad ti je iduca kontrola? Ja bi voljela da docekam iducu kontrolu naredne sedmice, da me bar jednom pregleda vaginalno da vidim jel dole sta otvoreno ili je zapeceno 😄 Ja bi najradije da sve krene prirodno svojim tokom bez gela i indukcije, ali eto na kraju je samo vazno da beba i ja budemo dobro.
Ostala si mi samo ti kao terminusa u novembru, nur se ne javlja, a ne znam sta je sa Mersijom, nadam se da vec drzi bebicu u rukama ☺

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1138
20.11.2015 10:17:42   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutro ☺

user posted image user posted image user posted image Ili je pocetak necega sto bi moglo biti danas/sutra user posted image
U koju ces ti bolnicu, ne pitah te?

Ja cu na Jezero aBd, ti u Vojnu, kao i prethodne dvije trudnoce?

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1139
20.11.2015 10:20:20   
Isha
Smijemo li mi piti cajeve za ubrzavanje metabolizma? Vidjela sam neki caj koji pomaze kod opstipacije.

Ne pomaze ni Donat, jogurt sa lanom, kivi, kafa, jabuke. Ne znam visr sta da radim, pucam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1140
20.11.2015 10:21:13   
Isha
Farah, kod koga ides na Jezero?

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1141
20.11.2015 10:21:33   
Leena

Ja cu na Jezero aBd, ti u Vojnu, kao i prethodne dvije trudnoce?

Ma da, necu sad mijenjati user posted image user posted image Tamo sam se udomacila user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1142
20.11.2015 10:46:41   
mala_sa
Mahanje i od mene user posted image
Jucer hB potvrdjena trudnoca user posted image , srceko mashAllah kuca, a mama ima sve moguce simptome kao i prva 2 puta user posted image .
Termin aBd 4.7, pa nas dodajte na listu user posted image .

Puno pozzz za sve okruglice, friske mamice i poseban poljubac za Leenu (vrtimo krugove zajednickim snagama user posted image )

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1143
20.11.2015 11:01:46   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Isha

Farah, kod koga ides na Jezero?

Na Jezero trenutno ne idem ni kod koga 😂 Salim se, isla sam kod Sanjina Dekovica, koji mi je bas, bas super, ali on je neplanirano uzeo godisnji od juce i vraca se tek 10.12 😟 Dao mi je broj od Dr Katice, i rekao je njemu da preuzme neke njegove pacijente kao i dr Nikulin, tako da ja trebam nazvati u nedjelju Katicu da se dogovorimo za pregled u ponedj ili utorak, tako mi Sanjin rekao. A meni bas bezveze covjeka zvati u nedjelju 😕😕

Ne znam da li smijes piti te cajeve za ubrzanje metabolizma, nesto ja ne bi, ili bar procitaj na sastavu koje biljke su u pitanju

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1144
20.11.2015 11:04:55   
Sanjalica 85
Jutro drage trudnice i mameuser posted image . Ja evo ko sve ljencuge ustala u 10, lagano pijem kaficu, jednu jedinu koju tokom dana popijem, jer od nje jedino idem u WCuser posted image . Jel ono Isha pitala za cajeve, meni doktor rece da to ne uzimam, ali kada sam u prvom tromjesecju bas imala problema, na bolovanju zavrsila, pila sam Psylliox activ fibra kesice koje se mute i stvarno su pomogle. Malo mi je bilo ruzno popiti jer je ko da pijes pijesak, ali mozda ni nije toliko gadno jer sam tada imala i mucnine, pa se sve poklopilo.
Juce sam otvorila bolovanje sa onim nalazom privatnika, sad zasada necu morati donositi od drzavnog, ali ako nastavim bolovanje duze od mjesec dana onda cu morati nekome ici da mi prepise nalaz. Meni trenutno zbog posla tako i odgovara, da mi na doznakama ne pise trudnicko, pa se dogovorih sa doktoricomuser posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1145
20.11.2015 11:41:05   
cauchy
Isha, ja sam imala skoro problema sa probavom, pomogao mi je magnezij, uzela one vrećice magnezij Biolectra 300 mg, uzmem jednu pred spavanje i u toku noći odradi svoj posao, tako da ujutro odem na wc bez problema. Tako sam riješila problem zatvora... Ako nisi do sad, pokušaj s tim...

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 1146
20.11.2015 11:41:05   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR
08.11. Blue moon user posted image porodila se user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image porodila se user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image Porodila se user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image
09.03. BebaBu

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
04.07. mala_sa
07.07. Jaculi

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1147
20.11.2015 11:44:06   
Isha
Mala_sa, cestitam i dobrodosla u klub mama sa troje aBd user posted image

Cauchy, pijem mg direkt sa B kompleksom, jos pola l Donata, pa stvarno ako ne proradi za par dana ne znam sta cu user posted image

Farah, i meni trudnocu vodi dr Dekovic, a nisam znala da je na godisnjem, morat cu prilagoditi pregled tome.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1148
20.11.2015 11:53:09   
cauchy
Možeš pokušati i sa medom razmućenim u toploj vodi. Ja dodam i malo limuna... Dobro za imunitet a i za probavu...

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1149
20.11.2015 12:50:06   
Leena

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Mahanje i od mene user posted image
Jucer hB potvrdjena trudnoca user posted image , srceko mashAllah kuca, a mama ima sve moguce simptome kao i prva 2 puta user posted image .
Termin aBd 4.7, pa nas dodajte na listu user posted image .

Puno pozzz za sve okruglice, friske mamice i poseban poljubac za Leenu (vrtimo krugove zajednickim snagama user posted image )

Oooouser posted image opet mi skupa! Mashallah! Bas si me obradovalauser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *