|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
24.11.2015 12:15:32   
ada_

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Jutro ☺
Sad ce mi doci drugarica da malo cejfimo kafu 😊
Kod mene nista novo, noc protekla mirno, jutros kad sam ustala nisam nista osjecala, sad opet krsta blago bole.

Danas su mi u dezuri doktori: Hadzic, Lacevic, Smajkic (ne znam im imena) i trebao je biti Katica, ne znam s kim se zamjenio. Zna li ko jesu li ovo troje ok, ili bar neko od njih 😁😁😁😁

Hadzic je ok stariji doktor,Lacevic Lana je extra a ovog zadnjeg ne znam vjerovatno je neko od ovih mladjih

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1301
24.11.2015 12:18:28   
ada_
DD zenice ja cijelo jutro provedoh na gak-u trebala samo ctg uradit al prvi bio los beba spavala pa setaj cekaj uglavnom uganjah iz drugog puta,u petak moram opet
Mala_sa i mene na pocetku t bilo strah kako cu s dvoje male djece sama al Boga mi kako udjoh u deveti mj samo da mi se porodit ostalo cu lako user posted image

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1302
24.11.2015 13:17:42   
mala_sa
Leena i Ada ja kad sam tek uradila test pocela plakati i govorim mm: kako cemo bolan sa 3 djece, kaze on: ma jedno je vec razlika, al ha 2 ha 3 tu vise svakako razlike nema user posted image user posted image user posted image

Arijana nije kasno, ja sam na prvi pregled otisla sa 8 sedmica, svakako prije ne vidi se bas nista user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1303
24.11.2015 13:51:38   
Arijana2
mala_sa i ja vec imam dva malisana,ali zeljeli smo jos jedno,valjda se covjek navikne na malu raju user posted image Da li si se poradjala prirodno ili na cr?Ja sam oba puta na cr,pa sam sad malo zabrinuta ali bit ce sve aBd ok.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1304
24.11.2015 14:03:26   
ada_

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Leena i Ada ja kad sam tek uradila test pocela plakati i govorim mm: kako cemo bolan sa 3 djece, kaze on: ma jedno je vec razlika, al ha 2 ha 3 tu vise svakako razlike nema user posted image user posted image user posted image

Arijana nije kasno, ja sam na prvi pregled otisla sa 8 sedmica, svakako prije ne vidi se bas nista user posted image

Ma ja se do negdje pola t nisam mogla navic da sam trudna,ovo je bas ne planski ispalo i iskreno veze nemam ni kako jer sam bila na dijeti i bas fino smrsala i vodila bas zbog dijete racuna al et Bozije davanje a posle svega sto smo prosli drago nam je sto ce E imati nekoga,a strah me je i muka mi je i od pomisli na porod al tjesim se da ce bit brz kao s E ipak je i meni ovo treci porod

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1305
24.11.2015 14:08:21   
*pcelica*
Dobar dan trudnjace moje
Nur cedtitam. Nek vam je ziv i zdrav puno godina. Tebi brz oporavak.
Farah usitnilo ha? Stisni se do sutra user posted image Meni je tako Puzic rekao da mu dodjem dan prije dezure pa da se dogovorimo da me on porodi a ja se istu vece vratila i porodila user posted image
Leena kako si ti?
Ove mamice koje ocekuju trecu bebicu da vam kazem nema razlike ako su vam starija djeca mala ili veca. Kod mene po pet godina razlike
Do poroda srednja bila 90%samostalna. Sad sve moram ja oko nje. Jos mi neku vrce kaze da bih i njoj trebala kupiti pelene za miran san user posted image a za mjesec dana ce joj biti punih sest. Ja se jos uhodavam i nekako balansiram izmedju njih troje. Ali sve ce to proci user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Arijana2)
Neposredna veza do poruke: 1306
24.11.2015 14:13:23   
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ada_

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ma ja se do negdje pola t nisam mogla navic da sam trudna,ovo je bas ne planski ispalo i iskreno veze nemam ni kako jer sam bila na dijeti i bas fino smrsala i vodila bas zbog dijete racuna al et Bozije davanje a posle svega sto smo prosli drago nam je sto ce E imati nekoga,a strah me je i muka mi je i od pomisli na porod al tjesim se da ce bit brz kao s E ipak je i meni ovo treci porod

Ovo ko da je moj post s pocetka trudnoce. Nikako se niam mogla navici ds cu imati jos jedno dijete. Tek kad sam rodila i prvi put ugledala njegove okice shvatila sam da je stvarnost da ne sanjam
A kako sam bila liniju dotjerala i ostanem trudna sad mi valja sve ispocetka user posted image

< Poruku je uredio *pcelica* -- 24.11.2015 14:16:11 >

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1307
24.11.2015 14:28:43   
ada_
Hehe pcelice ja sam se kao ufurala da dolazi jos jedna beba al istina je da cu tek biti toga bas bas svjesna kad je vidimuser posted image
A sto se kila tice sad sam dobila samo 8kg pa ce ici lakse nego prosli put kad sam na porod otisla sa +25kg

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1308
24.11.2015 14:44:45   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: ada_

Hehe pcelice ja sam se kao ufurala da dolazi jos jedna beba al istina je da cu tek biti toga bas bas svjesna kad je vidimuser posted image
A sto se kila tice sad sam dobila samo 8kg pa ce ici lakse nego prosli put kad sam na porod otisla sa +25kg

Ja nisam. Sve sam kupila u zadnji tren. Sva sam bila u fazonu ima jos vremena. Odjelce za izlazak kupila dan prije poroda user posted image . Sreca bio suncan i lijep dan pa se osusilo user posted image . Krevetic isto montirali par dana ranije. Sva sam bila u fazonu kao da i nisam trudna. Sve radila, cak i krecila. Bas sam bila pokretna user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1309
24.11.2015 14:48:46   
*pcelica*
Porod mi je isto prosao u neznanju. Dosla u bolnicu presvukla se u spavacicu, odveli me u pripremnu sobu, tu bila deset minuta i u salu. Ni jednog konca nisam imala. Ko da i nisam rodila user posted image . Jedini problem koji sad imam je tvrda stolica user posted image . To mi jedina muka. Jos mi se nije uredovila i problem mi je kad odem u vc.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1310
24.11.2015 14:55:09   
ada_

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Porod mi je isto prosao u neznanju. Dosla u bolnicu presvukla se u spavacicu, odveli me u pripremnu sobu, tu bila deset minuta i u salu. Ni jednog konca nisam imala. Ko da i nisam rodila user posted image . Jedini problem koji sad imam je tvrda stolica user posted image . To mi jedina muka. Jos mi se nije uredovila i problem mi je kad odem u vc.

Uh super si ti to odradila kad bi i meni tako user posted image ,a za stolicu ti nemam savjet muku mucim i sad u trudnoci jos i hemici ljepota user posted image

Neposredna veza do poruke: 1311
24.11.2015 14:58:15   
ada_
Ja sam torbu i opremu za bebu za iznosenje davno spremila jer cijelo vrijeme imam osjecaj da ce beba ranije al neda se ona lijepo joj u pupi

< Poruku je uredio ada_ -- 24.11.2015 14:59:11 >

Neposredna veza do poruke: 1312
24.11.2015 15:48:56   
Farah 00
Ada hvala info za doktore ☺
Tako je i meni bebica znala biti uspavana, pa ponavljaj ctg ☺ Kad je tebi ono tacno termin?

Pcelice cuj i to mladja curica hoce pelene, dosla do zakljucka da je lakse tako 😊😊😊

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1313
24.11.2015 16:32:27   
blue moon
Pozdrav od mene i cure, danima pokusavam da uletim na forum da se javim al ne stizem. Cura je super, evo vec devet dana, od drugog dana na siki, a vec peti dan stolica zlatno zuta mašala. Ovo govorim radi ziel i bolova, strašno su bolile bradavice bar prvih minut dva dok ne obuhvati kako treba, nisam nicim mazala, samo susila na zraku i vec su sad malo ocvrsnule, tek ponekad zaboli dojenje. Inace dojim na zahtjev, preko dana na sat i po do dva, samo su nam noci malo kriticne. Imala je malo zutila kae smo izasli iz bolnice, al nas je izvuklo ono par suncanih dana prije snijega koje je provela kod prozora na svjetlosti i sve se povuklo. Inace patronazna vec bila dvaput i ona zadovoljna. Ja bi bila dobro da nije savova, ne mogu normalno da sjedim, niti dugo da stojim pa se uglanom valjam po krevetu sa bebicom. Kontrola nam je iduce sedmice i meni i curi pa nam se valja pripremiti za prvi izlazak.

Čestitke svim ženicama koje su se u međuvremenu porodile, Farah tebi sretno sad ce to svakog trena. Kad sam ja dosla u bolnicu oko 11 bila 3-4 prsta otvorena, malo kasnije pukao vodenjak, vec bilo 7 prstiju, a kad sam usla u salu bila max otvorena bez dripa. Problem je bio polozaj bebine glavice u vag.otvoru inace bi sve proslo skolski. Bebu su pokusali da okrenu rucno, i na kraju se odlucili za vakum. Srecom hvala Bogu nema nikakvih posljedica od toga. Sveukupno sam bila na porođajnom 7 sati, a najvise me je boljelo sivanje. Evo vec se malena budi...vrijeme je za papanje.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1314
24.11.2015 16:36:47   
blue moon
Pitanje za zene koje su se vec porodile vezano za kontrolu poslije poroda, sta da ocekujem na pregledu, kako ste sa bebicom to izveli?

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 1315
24.11.2015 17:03:12   
ada_

Ada hvala info za doktore ☺
Tako je i meni bebica znala biti uspavana, pa ponavljaj ctg ☺ Kad je tebi ono tacno termin?

Pcelice cuj i to mladja curica hoce pelene, dosla do zakljucka da je lakse tako 😊😊😊

Jos si tu ja kontala ti se vec porodila cim se ne javljas user posted image ,a termin mi je 8.12 al mi je i prosla beba dosla prije termina pa se ja ponadala

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1316
24.11.2015 17:06:57   
ada_

IZVORNA PORUKA: blue moon

Pitanje za zene koje su se vec porodile vezano za kontrolu poslije poroda, sta da ocekujem na pregledu, kako ste sa bebicom to izveli?

Ja nisam isla u bolnicu na kontrolu vec sam kad su mi svi konci ispali i rana zarasla otisla privatno i uradila papu,vaginalni i uz pregled i to je to,znam da na gak-u kontrola bude uz preko stomaka i pogledaju ranu a sto se bebe tice mi nasu nosamo gdje god idemo jer je nema ko cuvat

Neposredna veza do poruke: 1317
24.11.2015 17:28:26   
ziel
Cao mame i trudnice .
Ja ne znam kako da se odvojim od ove teme hehe, sve cekam da ova novembarska i decembarska klapa rodi pa da skupa prijedjemo na temu BEBE DO 1.RODJENDANA :-D

BlueMoon zao mi je sto se tako odigralo, i mene je licno strah tog vakuma... srecom nema posljedica na tvojoj bebani. To je bitno.

Sto se bradavica tice, mene bolii oci da ispadnu pa onda dodje da me nikako ne boli kao maloprije, beban dojio bas pravo i zaspao. Citav dan tako doji - spava. Malo je budan. A sinoc mi je pravio probleme, mislim on je stvarno dobra beba ali cini mi se da mu se vec javljaju grcevi pa iznenada se zgrci skupi noge i zaplace jako, pa onda prdi dosta... Ne znam ima li to veze sto ja nakon podoja ne dignem ga da podrigne? Vecinom zaspi na siki pa mi bude zao da ga dizem, da se ne razbudi...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1318
24.11.2015 17:53:21   
nudzejma
Pozz...
Pitanje za sve friske trudnice a moze i za ove pred kraj trudnoce ako se mogu sjetiti....
Uglavnom,test pozitivan hvala Bogu.Znam da je sad rano za ginekologa ali ja imam nedoumicu.Naime,bolucka me nisko na lijevoj strani vise kao neki grc nego bol,kao da imam upaluuser posted image Uz to imam i zuckasti iscjedak....Da li je to normalno za pocetak trudnoce?Trebam li odmah ginekologu?Je li se neko od vas susreo sa ovim u prvim sedmicama trudnoce?....

< Poruku je uredio nudzejma -- 24.11.2015 17:54:03 >

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1319
24.11.2015 18:05:02   
ada_

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Pozz...
Pitanje za sve friske trudnice a moze i za ove pred kraj trudnoce ako se mogu sjetiti....
Uglavnom,test pozitivan hvala Bogu.Znam da je sad rano za ginekologa ali ja imam nedoumicu.Naime,bolucka me nisko na lijevoj strani vise kao neki grc nego bol,kao da imam upaluuser posted image Uz to imam i zuckasti iscjedak....Da li je to normalno za pocetak trudnoce?Trebam li odmah ginekologu?Je li se neko od vas susreo sa ovim u prvim sedmicama trudnoce?....

Koja si sedmica,ja sam na prvi pregled bila u 5toj sedmici uradila papu i uz,a isto sam imala blago ziguckanje jajnika na kojem je bila ovulacija i taj suncani iscjedak koji je popratnik trudnoce,mozda bi bilo dobro da nazoves ginekologa i posavjetujes se ili ipak odes na uz cisto da si mirna,cestitam i zelim ti mirnu i urednu t

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 1320
24.11.2015 19:10:45   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Pozz...

I mene je malo boluckalo, taj iscjedak sam imala, ali od pozitivnog testa cekala sam da bude punih 6 sedmica kako bi se na UZ moglo vidjeti srculence. Ako je samo to u pitanju ja bi sacekala bar punih 6 sedmica jer neces nista posebno sad vidjeti. Tad mozes uraditi i papa test, ako ga nisi skoro radila.

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 1321
24.11.2015 19:15:23   
Farah 00
Blue moon i kod tebe bi bio brz porod da nije glavica bila tako okrenuta? Koji doktor te porodio? Ja sam isto rodjena na vakum pa nista mi ne fali, bar ja tako mislim 😂😂😂😂

Ziel kako rana, boli li te jos? Riki fina beba, slusa mamu 😊 Dajes li vise AD mlijeko?

Mene nit sta boli niti sta osjecam, kontam mogu ja ovih 5cm biti otvorena citavu vjecnost, vidjecemo kako ce se odvijati situacija sutra.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1322
24.11.2015 19:16:34   
blue moon

IZVORNA PORUKA: ziel

Cao mame i trudnice .
Ja ne znam kako da se odvojim od ove teme hehe, sve cekam da ova novembarska i decembarska klapa rodi pa da skupa prijedjemo na temu BEBE DO 1.RODJENDANA :-D

BlueMoon zao mi je sto se tako odigralo, i mene je licno strah tog vakuma... srecom nema posljedica na tvojoj bebani. To je bitno.

Sto se bradavica tice, mene bolii oci da ispadnu pa onda dodje da me nikako ne boli kao maloprije, beban dojio bas pravo i zaspao. Citav dan tako doji - spava. Malo je budan. A sinoc mi je pravio probleme, mislim on je stvarno dobra beba ali cini mi se da mu se vec javljaju grcevi pa iznenada se zgrci skupi noge i zaplace jako, pa onda prdi dosta... Ne znam ima li to veze sto ja nakon podoja ne dignem ga da podrigne? Vecinom zaspi na siki pa mi bude zao da ga dizem, da se ne razbudi...

I ja se jos uvijek vrtim naa ovoj temi, navikla se.... moja cura isto zaspi dok siki, nema grceva zasad al je uhvati stucanje koliko je halapljiva kad jede. A bradavice ce te sve manje boljeti, meni su oci ispadale od bolova prvih dana, al nisam htjela nista koristiti i evo isplatilo se. Takodjer su u bolnici ubili u pojam pricom dojite pa onda flasicom dohranjujte sto mi je van pameti ako dojenje ide kako treba.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1323
24.11.2015 19:19:25   
blue moon

Blue moon i kod tebe bi bio brz porod da nije glavica bila tako okrenuta? Koji doktor te porodio? Ja sam isto rodjena na vakum pa nista mi ne fali, bar ja tako mislim 😂😂😂😂

Ziel kako rana, boli li te jos? Riki fina beba, slusa mamu 😊 Dajes li vise AD mlijeko?

Mene nit sta boli niti sta osjecam, kontam mogu ja ovih 5cm biti otvorena citavu vjecnost, vidjecemo kako ce se odvijati situacija sutra.

Bila dva doktora Idrizbegovic i Rovcanin...neke zene porodi sama babica a oko mene bilo pet ljudi

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1324
24.11.2015 19:49:54   
nudzejma
Ada hvala ti...nadam se urednoj trudnoci uz Boziju pomoc.
Tek sam radila test,znaci 4 sedmica.
Ja jedva cekam da bude vrijeme za UZ i da potvrdim trudnocu.Ovako ne smijem puno da se radujemuser posted image
I ovo boluckanje mi neda mira.Druga mi je trudnoca a isto kao da je prvauser posted image

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *