Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 18:32:26
felix
sta ima kako ste ja nisam danas bas nesto raspolozena digla nalaz urinokulture imam proteus mirabilus bakteriju 10,6 Boli me podnu stomaka cudna bol Danas sam bukvalno na silu popila litar caja 😩😭 Ja sam stim bakterijama imala problema i u prvoj trudnoci otpatila kao niko nadam se da ovaj puta necu akoBogda sutra odo na kontrolu uzv da vidi jel se ovo cudo hematom smanjio i da mi da lijekove prema ovom antibiogramu Skoro sam se druzila sa soljom fujj samo mi se okrenu u zeldacu uzas dal od brige sto mi danas mozak radio sto na sat Dal od same trudnoce Bog zna al et .. da bude dobro sve abd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 18:43:58
blue moon
Definitivno je bolje kad imas jednog doktora kod kojeg ides, bez obzira na to da li ce te on poroditi ili ne, taj dio ne mozes planirat osim ako ne ides na CR. Zadnji put kad sam bila na ctg na Jezeru, pita sestra ovu drugu trudnicu ko vam ovdje vodi trudnoću kaze ona ma svaki put drugi doktor...a koliko sam skontala ni ti doktori ne vole padobrance na pregledima, cast izuzecima.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 18:47:31
ziel
IZVORNA PORUKA: blue moon
Definitivno je bolje kad imas jednog doktora kod kojeg ides, bez obzira na to da li ce te on poroditi ili ne, taj dio ne mozes planirat osim ako ne ides na CR. Zadnji put kad sam bila na ctg na Jezeru, pita sestra ovu drugu trudnicu ko vam ovdje vodi trudnoću kaze ona ma svaki put drugi doktor...a koliko sam skontala ni ti doktori ne vole padobrance na pregledima, cast izuzecima.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 19:02:22
blue moon
IZVORNA PORUKA: ziel
Kod tebe nema nista novo?
Nista, jos sam vrijedna, raduckam po kuci...a nikako da nesto krene :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 19:53:55
Leptirica87
Evo i mene da se javim,al od kuce. Sve je uredno ctg i plodna voda,otvorena 2cm i dalje al grlic jos nije skroz smeksan...pa me nije htio ostavljati...al mi takodje rekao da moze svaki cas krenuti porod mozda vec i veceras il sutra obzirom da nekad i ta amniskopija moze izazvat a i ne mora... Uglavnom da budem spremna,ako nista ne bude u nedjelju da dodjem kad je termin... Menu drago sto nisu ostavili bolje da ide prirodnim tokom nego da nazor sta itazivaju,a ni muz ne bi dao da ostajem ako vec nema potrebe jos....kaze samo nek si ti meni kod kuce do zadnjeg da sam rahatniji 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 20:31:22
ziel
Leptirice bas me zanima hoce li se kod tebe pojavljivati sluzni cep nakon amnioskopije pa pisi ako bude... koji dr.te pregledao?
Nezz sta je ovo danas kod mene, neki cudan neprijatan osjecaj u grudima, svakih nekoliko sekundi mi jako zaigra srce da ga osjetim odmah ispod vrata nekako ne mogu to objasniti ali nije bol... pritisak 115/90. Otkucaja 80. Sad mjerila na digitalnom aparatu. Popih upravo jedan Apaurin od 2 mg da vidim hoce li proci... jesu se pritisci puno priblizili, gornji i donji...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 20:40:57
Leptirica87
Leptirice bas me zanima hoce li se kod tebe pojavljivati sluzni cep nakon amnioskopije pa pisi ako bude... koji dr.te pregledao?
Nezz sta je ovo danas kod mene, neki cudan neprijatan osjecaj u grudima, svakih nekoliko sekundi mi jako zaigra srce da ga osjetim odmah ispod vrata nekako ne mogu to objasniti ali nije bol... pritisak 115/90. Otkucaja 80. Sad mjerila na digitalnom aparatu.
Pa jest onako bolilo al eto izdrzljivo je. I meni se desi da srce zakuca na kratko bas cudno nekako... Neznam ja sam gledala nema nista jos na gacicama iako mi je dr rekao sa ce se pojaviti nakon pregleda,al malkice ko pecka kad sam isla do sad dva puta na malu nuzdu,vjerovatno je i to normalno. A dr cini mi se kao Muhamed Jakubovic il tako nesto s J...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 22:39:01
Farah 00
Ma meni je vala isto ljepse kad jednom dr idem na pregled poslije ctg, jednostavno se ja tako bolje osjecam. Znam da ako pukne videnjak ili krenu iznenada kontrakcije da ce biti onaj dr koji je dezurni, ali eto puno mi znaci i to sto je meni moj doktor rekao svakako da mu posaljem poruku kad krene porod bilo da je i 2 ujutro, pa bar da mi je lakse 😁😁😁
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 1:58:40
ziel
Nema zena' spavaju Meni bilo ono nesto ruzno' lupanje srca ali Apaurin je odradio svoje i malo odspavala' sad je malo manje' bolje se osjecam. Mm dosao s posla ev i ja s njim jedem mandarine
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 8:27:55
Leena
Nema zena' spavaju Meni bilo ono nesto ruzno' lupanje srca ali Apaurin je odradio svoje i malo odspavala' sad je malo manje' bolje se osjecam. Mm dosao s posla ev i ja s njim jedem mandarine
Posto jos pijes apaurin, ako ga slucajno popijes, a krene porod, naglasi to doktoru u bolnici, to mi je neki dan moja dr rekla, jer ako se beba rodi uspavana da znaju da je do toga da ne misle da nesto nije ok
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 8:49:52
ziel
IZVORNA PORUKA: Leena
Nema zena'' spavaju Meni bilo ono nesto ruzno'' lupanje srca ali Apaurin je odradio svoje i malo odspavala'' sad je malo manje'' bolje se osjecam. Mm dosao s posla ev i ja s njim jedem mandarine
Posto jos pijes apaurin, ako ga slucajno popijes, a krene porod, naglasi to doktoru u bolnici, to mi je neki dan moja dr rekla, jer ako se beba rodi uspavana da znaju da je do toga da ne misle da nesto nije ok
Nek si mi rekla hvala ti.. ne pijem redovno samo kad imam potrebu. A evo jutros mi opet kako sam ustala svakih par sek.srce zaigra brzo ,neprijatan osjecaj ....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 9:55:42
Farah 00
Jutro ☺ Nema zena nigdje ☺
Nur tek sad vidi tvoj post od juce, sta ima, kako si, ima li kod tebe kakvih simptoma, ides li na ctg?
Ja trebam danas podici nalaz stitne i podici bris uha i grla, jos u cetvrtak nalaz bio gotov. Sinoc mm i ja setamo, kazem ja njemu joj da mi hoce veceras ili sutra porod krenuti, moj dr dezurni, i stala ona da skakucem ( lagano), kaze mm nemoj bona, sta ti je, rano je, ima jos vremena.... Ja se ismijala on zamislio kao da mi je termin u januaru pa mu rano 😁😁😁😁
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 10:46:57
ziel
Joj zene ja se bas ne osjecam dobro... Zbog ovog ubrzanog rada srca javlja mi se sad i gusenje i u glavi mi nije dobro... :-( beba je aktivan hvala Bogu mene nista ne boli za sad ali se bojim preeklamsije i tih sranja sto se javljaju u trudnoci. Pritisak sam izmjerila iz 3.pokusaja, prva dva puta pisalo error. Sad pokazuje 105/87 .los. Preblizu jedan drugom. Cekam da mi se malo napuni mob da nazovem dr.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 11:31:18
Travelove
Cao mamice sta ima, kako ste? Nikakvih promjena sve na broju. Ja nisam spavala dobro, beba bila mirna, pa sam citavu noc se budila i dirala stomak, tek pred jutro mi se javila, pa sam malo i zaspala. Bude bas aktivna par dana pa se smiri...a ja se uplasim... Ja se sad najela sudzuke, slano i izmjerila pritisak, a on visokkk, pa cu malo kasnije opet, cinjenica je da mi je visi u posljednje vrijeme, al eto pratimo. Meni gripa prolazi polako, mada i dalje kasljem...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 11:35:50
Sanjalica 85
Ziel, nije ti pritisak strasan. Mozda je malo od iscekivanja pa i na nervnoj bazi doslo do ubrzanja pulsa. Kod mene je to problem ali ja sam tek 13+6. Probaj da dises punim plucima. Meni je doktorica rekla da ja to malo i sama sebi pogorsam, neugodan je osjecaj, znam, jos mogu misliti kako je kod tebe, i onda se dodatno prepadnemo i eto ti problema. Nazovi dr. ali ne brini preklamsija nije sigurno. I ako mozes otidji do ambulante da ti na onom starinskom aparatu izmjere pritisak, ti digitalni znaju varirati, jos pogotovo ako su na baterije a ne na struju.
Samo polako, bitno da je bebica zivahna .
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 11.11.2015 11:38:53 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 13:35:20
Leptirica87
Djeste drage moje,ja sad iz setnje ..pa se valja bacit da rucak dok odahnem. Ziel nemoj se sikirati do sad ti je hvala bogu bilo sve uredno u trudnoci,nece se pojavit nista par dana pred porod.Slazem se da digitalni aparati cesto grijese ne smijes ni pricat,ni kahnut odma pogresno izmjere pritisak. Ti si i mlada to ti je samo naletilo mozda od iscekivanja,rekla sam ti da i mene zna pomalo drmat srce al prodje brzo.A ako ti je stomak bas velik kao sto kazes moze da pritisce dijafragmu i pluca pa ti to izaziva smetnje s disanjem,zato i trebas duboko uzdahnut izdahnut da ti kisik dodje do mozga... Ja sam imala nekad problema s disanjem pa tacno znam kako glava kao da pada s ramena i gubim se kad ne dodje dovoljno kisika do mozga. Travelova drago mi je da nahlada prolazi taman do poroda da nam se iporavis ako bog da i skupis snage. Kod mene nista novo cak nemam vise ni menstrualne bolove...haman mi se beba prepala od sinocnjeg pregleda pa se predomislila hehe,samo mogu vam reci da ja kad idem u wc pecka me i to koliko sam skontala tacno onaj dio koji oni inace sjeknu na porodu..i to sve poslije amnioskopije sinoc.A krvi nije bilo nista samo par puta kao neka blijeda tackica rozkasta skoro neprimjetnno. Eto tako ...😊 pozdrav svima iako vidim nisu zene nesto aktivne zadnja dva dana...haman lijepo vrijeme.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 13:38:15
Pufnicaa
Ziel Mozda te malo hvata panika,podsvijesno iako ti mislis da si smirena i ok,ipak te ocekuje porod,a i tijelo se priprema,mozak radi 100 na sat iako ti ne mislis da je tako :) Trema je cudo..Samo polako,pokusaj si zaokupiti paznju necim :)
Travelove Ja bas danas tako slabo osjetim bebu premiran mi i onda se je zabrinem jer je inace aktivan bas...Taman kad se uspanicim on lupi jednom da mi kaze da je dobro :) Mada volimo da ih osjetimo cesto jer smo navikle,i oni valjda nekad moraju malo da odmore mozda spavaju,mozda samo miruju nemora to nista znaciti..Meni je jedna dokt rekla ako ne osjetis bebu vise od 24 sata nikako odmah doktoru jer to nije uredu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 13:49:42
Travelove
Ja sam juce dosta slatka pojela, a ona nije reagovala, samo sam ujutro bila osjetila stucanje, al eto meni to nije sovoljno, dok ne vidim onaj talas koji predje preko stomaka. Al danas mi se javlja, garant se nema gdje ni okrenuti...