Leena
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 Dan ženice, da se i ja javim nekad Dok se malo ne snađemo, mm i ja jedva stižemo da jedemo Uspjela sam da upratim da me Farah pitala boli li bez dripa.. Pa ja mislim da s dripom više boli, jer ne puste da porod i bolovi idu prirodnim tokom, ali ne znam opet.. Da ti kažem da ovako ne boli ništa-slagala bih te .. Meni su najgori bili oni bolovi s nagonom za tiskanje kad ne smiješ tiskati..Sam porod mi je bio bezbolan,hvala Allahu.. Kad sam čula da sestra kaže babici OVO JE POROD..odmah sam sve bolove zaboravila Mislila sam kad uđem da ću vidjeti da se Ziel porodila,ali vidim još ništa.. Ostale terminuše da vam Allah olakša E sad pitanje za mame Malo mi je bebac žut, ništa strašno,ali mnogo spava, doji 5 min i utone u doboki san.. Šta da mu radim? Pedijatri su mi rekli da ga samo dojim što više.. A mojoj snahi pedijatrica rekla da prokuha čašu vode,stavi par kapi limuna i šećera i da mu daje kašikicu dnevno.. Ja koliko znam ne preporučuje se bebi davati ni vodu ,a pogotovo limun,ali eto ima li koja da joj je to pomoglo? razbudjuj ga i doji...bilirubin se izbacuje mokrenjem i stolicom :) Ovo sto ti kaze Rose i jos ako imas neki vec prozor, skloni zavjese i sunčaj ga sto cesce... Moje su obje imale... Ali je bio jedan oblačni april, pa je Esma ležala 3 dana u bolnici, i jedan sunčani januar, pa smo Lejlu uspjeli kuci tretirati... Ali dojenje sto cesce i ne daj mu da dugo spava, svaka 2-3 h dojenje.. Ja nagon na povraćanje imam jos uvijek cesto. Ne znam sada je li od trudnoce ili ove zuci... Ziel, i mene je pred porod presjecalo i sluznog ima puno, nis ne brini. Meni je odjednom ispao, ali je bilo jos tragova... Dok god bebu osjetis, nema mjesta za paniku nikakvu. Ja sam sa E i prokrvarila, krenula u wc, mislila da cu mokriti, i samo krenu krv... Kad umrla od straha nisam. Javila sam se u bolnicu odmah i nista, i to je normalno... Sad pred porod je svasta nesto normalno Bila sam kod interniste juce, sve ok. Dobila sam uputnicu za abdominalnog hirurga. Sutra cu nalaze krvi i urina raditi, brisovi ce biti u cetvrtak, nadam se i oni ginekoloski da ce do tada biti, Nakašu idem u petak, pa cu poslije njega pravo abdominalnom...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|