|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
9.11.2015 10:58:32   
blue moon

IZVORNA PORUKA: *Sun*

Ja imam i te neke cudne snove, al poslednjih par veceri stalno sanjam svoju bebicu da ju drzim u narucju i onda se probudim i uplasim dal je sve uredu, jer jos ju nisam osjetila da se pomjera a vec smo usli u 5 mjes. I onda tako razmisljam po 2,3 sata se vrtim po krevetu ne mogu zaspati od brige.user posted image Jel pijete sve te vitamine na preporuku doktora ili na svoju ruku? Ja se osjecam tako malaksalo i kontam mozda imam manjak zeljeza, mada je nalaz krvi pokazao da je sve u granicama normale, a radjen je pre 1,5 mjesec.user posted image

Vitamine uzimam na preporuku doktora, prva tri mjeseca je dovoljan folacin, odnosno folna kiselina, poslije toga prelazis na neke multivitaminske tablete po želji, ja sam prvo uzimala prenatal od natural wealtha, a onda presla na orthomol natal zato sto za razliku od ovog od nw ima zeljezo i omegu. Ako imas grceve ili kontrakcije uzimas magnezij, a u kasnijim mjesecima zavisno od krvne slike doktori preporucuju zeljezo jer beba malo vise vuce sebi. Uz sve to treba pojacati unos hrane bogate kalcijem zbog rizika od osteoporoze jer beba izvlaci kalcij iz tvojih kostiju, narocito u drugoj polovini trudnoce.

(odgovor članu *Sun*)
Neposredna veza do poruke: 676
9.11.2015 11:02:21   
Farah 00
Blue moon Sretno danas na kontroli, i molim te obavjestavaj nas, ako budes imala vremena 😊

Travelove nepromocivu navlaku imas u jysku, imas od dormea, ali imas i u Bingu i drugim radnjama sto prodaju djeciju opremu oko 7 KM su tu, samo sto nemaju sa strana onu gumu da se navuce ispod madraca, nego stavis samo preko madraca, pa na to plahtu.

Ja sam sanjala da sam se porodila. Krenuli mm i ja u setnju, i ja da odem u wc napipam da sam se otvorila i da je bebina glava krenula 😂😂 Odemo odmah u bolnicu i gore se za 15 minuta porodim, nista me nije boljelo. Medjutim obzirom da su mi uradili epizotomiju, dr je dao nekoj mladoj specijalizantici da me sije, a ona me sila pola sata, to je nesnosljivo boljelo i bilo je puno savova 😦😦😦😦

Ziel Najbolje je da uradis onako kako ti je dr rekao, kad si vec izabrala da te on vodi. Vec sam rekla da kod nas ovdje dr ne pregledaju vaginalno, tek mozda zadnju sedmicu pred termin, ali to su samo razlicite metode.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 677
9.11.2015 11:03:48   
Leena

Jutroooo, moje mamice i user posted image

IZVORNA PORUKA: ziel

Jutro user posted image
Kod mene vruce mlijeko na stolu, cekam da se malo ohladi da pijem. A prije toga popila sirup ovaj Legofer sto pijem, a kao da sam cula od neke da ga ne treba kombinovati s mlijekom , kao izgubi svoje pravo dejstvo , zna li neko o tome?

Bjelancevine usporavaju/sprjecavaju apsorpciju zeljeza. Vidis tebi taj sluzni nije bio citav ispao, meni je oba puta citav odjenom, pa zato je valjda porod tako brzo nastupao...

Mene ova žuč ubija... Večeras idem kod dr opste prakse po uputnicu za internistu.. Pitanje je kad ce me on primiti. Radila sam jutros bris grla i nosa, u cetvrtak nalazi. Nekad bi danas /sutra trebali biti i nalazi veg i cervikalnog brisa... I jos laboratoriju da uradim i spremna sam za pregled u petak aBd.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 678
9.11.2015 11:27:14   
Leptirica87
Nepromociva navlaka ima u jysku kao sto rekose al znam da je poskupa oko 30KM kad smo mi kupovali ovaj nadmadrac,a u bingu ima se kupiti 8KM ona veca ona ima gumu sa strane,a manja 5 ona nema gume.
Sto se tice zastite za uticnice i sl sinoc ja bas gledala ima u DM-u se uzeti.
Uhh i meni sutra kontrola ako bogda da li kod mene ima kakvog pomaka? 😊 i sinoc i jutros opet imam blage menstrualne bolove,pa kontam mozda se ipak pocelo sta mjenjat.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 679
9.11.2015 12:01:52   
ziel
Jest kod mene ovo dijete aktivno danas user posted image
Haman mu postala mala kucica, pa trazi izlaz user posted image

Leptirice i ja imam povremeno menstrualne bolove, ali blage skroz, necu ja za bolnicu dok me pravo ne bude boljelo, ovo su sigurno lazljivice kod mene pocele... Tebi puno srece, kad se porodis bice mi puno lakse nekako, jer je stalo nesto s porodima, Nanda se ne javlja... Blue Moon nikako da zaboli user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 680
9.11.2015 12:29:16   
Leena

Jest kod mene ovo dijete aktivno danas user posted image
Haman mu postala mala kucica, pa trazi izlaz user posted image

Leptirice i ja imam povremeno menstrualne bolove, ali blage skroz, necu ja za bolnicu dok me pravo ne bude boljelo, ovo su sigurno lazljivice kod mene pocele... Tebi puno srece, kad se porodis bice mi puno lakse nekako, jer je stalo nesto s porodima, Nanda se ne javlja... Blue Moon nikako da zaboli user posted image

pijes li ti onaj caj od maline? ja zaboravim, a bas sam redovno sa L pila i super lako se otvorila... Kontam mozda ti ubrza... Caj od maline, hurme, masaza bradavica, tusiranje toplom vodom, keksuser posted image , eto ti metoda... ali jos ti nije termin, pa se ne moras srkletiti

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 681
9.11.2015 13:07:31   
ziel
Leena pila ja caj od lista maline pa mi puhao stomak i ja prestanem, evo 2 dana kako ne pijem... A nikako ni hurme da pocnem, ma hajd doce bebac kad htjedne. Sve je uglavnom spremno, sad je do njeg. :-)

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 682
9.11.2015 13:36:02   
Travelove
Ja sam pocela da pijem caj od listabmaline, jednu solju dnevno. Mene ovaj kasalj unisti. Zvali doktoricu kaze da uzmem neki biljni sirup, nije precizirala.koji. Apotekarka nam dala Prospan, bez alkohola i na biljnoj bazi. Otvorim i procitam da nije preporucljiv za trudnice.
Doktorica se ne javlja, a ove prirodne stvari tpa meda, limuna i pekmeza nista. Ima li koja iskustva sa sirupima koje bi o trudnice mogle konzumirati.
Koliko kasljem, ispovracam sve sto pojedem.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 683
9.11.2015 14:23:07   
blue moon
Evo mene sa kontrole, ctg uredan, bebica živahna al neće napolje...sljedeća kontrola opet u četvrtak. Negdje sam pročitala da samo 5% trudnica rodi na termin, ostale prije ili poslije termina ... ako joj je baš tako lijepo u pupi neka je još koji dan.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 684
9.11.2015 14:26:25   
ziel

IZVORNA PORUKA: blue moon

Evo mene sa kontrole, ctg uredan, bebica živahna al neće napolje...sljedeća kontrola opet u četvrtak. Negdje sam pročitala da samo 5% trudnica rodi na termin, ostale prije ili poslije termina ... ako joj je baš tako lijepo u pupi neka je još koji dan.

E bas razmislljam o tebi kad vidim da si napisala izvjestaj s kontrole, nije te pregledao vag.? Nemas nikakve bolove? Imas li ti lazljivice?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 685
9.11.2015 14:33:24   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ja sam pocela da pijem caj od listabmaline, jednu solju dnevno. Mene ovaj kasalj unisti. Zvali doktoricu kaze da uzmem neki biljni sirup, nije precizirala.koji. Apotekarka nam dala Prospan, bez alkohola i na biljnoj bazi. Otvorim i procitam da nije preporucljiv za trudnice.
Doktorica se ne javlja, a ove prirodne stvari tpa meda, limuna i pekmeza nista. Ima li koja iskustva sa sirupima koje bi o trudnice mogle konzumirati.
Koliko kasljem, ispovracam sve sto pojedem.

Ja sam u prvom tromjesecju muku mucila sa grlom i prehladom. U apoteci mi tada nije htjela dati apsolutno nista, ali mi je apotekarka rekla da iza 12 sedmice, ako se ne smiri mogu uzeti neki od djecijih sirupa za smirivanje kaslja i iskasljavanje.

Imam ja jedan super recept protiv kaslja ali ide rakija, pa nije bas za trudnice, mada se prokuha. Evo napisat cu pa mozda kome zatreba: supena kasika meda, 2-3 kasike rakije i 2-3 kasike sirceta, sve pomijesati i pustiti da provri, ohladiti i popiti. Nije ruzno kako zvuci, a kasalj odmah umiruje. Mene je spasilo kada sam imala bronhitis prije godinu dana.

Sretno ti draga, znam kako je. Kod mene jos uvijek pomalo tinja ali nije ni blizu kako je bilo user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

Neposredna veza do poruke: 686
9.11.2015 14:41:59   
Logica
Travelove jesil probala caj od crvenog luka? Ruzan je strasno ali meni je pomogao http://www.coolinarika.com/recept/830495/ ovako nesto ide otprilike :)

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 687
9.11.2015 14:46:13   
Leptiri
Evo i mene, nisam vam stigla pisati prosle sedmice, al moze i danas user posted image .
Bila sam na kontroli prvi put kod dr.koji ce me eventualno i poroditi, i svidja mi se ciko, ok je skroz. Bebica hvala Bogu napreduje imamo vec 1,8kg i dr.je bas zadovoljan. Tako da ako neka zenica slucajno pripada Zenici, dr.Sestic mi se cini sasvim ok, detaljan je na pregledu i dosta blag i smiren.

"Na uho ću ti šaptati tajne, a kada ih prepoznaš,
ti samo glavom kimni i ostani u tišini. " Rumi

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 688
9.11.2015 14:46:56   
*andjela*
pozz zenice ,bas preljep dan,
ja i mm isli sa djecakom u setnju,bas smo se nahodali,a toplo fino ,
sad mali spava ,jos malo ce i ustati a mm otisao na posao...
i ja sve poslove zavrsila sad odmaram..trebala bih ove sedmice otici uraditi kolposkopiju,i izvaditi krv i rin ,20-og mi kontrola kod moje doktorice...
vidim terminuse vecinom sve na broju ,bebicama se ne zuri user posted image user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 689
9.11.2015 15:04:12   
Farah 00

Ja ne znam nikog da se na termin porodio, tj bas na taj predvidjeni datum, mada mislim da LTM jeste ☺
Da li te sada dr svaki put pregleda vaginalno? Bebi fino u pupi, pa malo oduzila, ali ubrzo ce ona tebe iznenaditi ☺

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 690
9.11.2015 15:14:59   
Leptirica87
Hvala Ziel i tebi da bude sa srecom ako Bog da,mozda ces i prije nikad se nezna.
Boga mi i kod mene pocele noge pomalo naticati pa kad gledam u njih sve govorim vidi mi prstiju ko cevapcici heheh,sad opet setala od sjenjaka do mejdana malo po vaseru i umorih se pravo,povratak autom,da sam pjeske i nazad ne bih do veceras dosla kuci 😊

Travelova gdje si ti kupila taj caj od lista maline ja ga nisam nasla,a znam da je Ziel spominjala u Zivinicama da je nasla...da probam i ja jer hurme nikako ne mogu jer me podsjecaju na period povracanja...

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 691
9.11.2015 15:49:45   
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Hvala Ziel i tebi da bude sa srecom ako Bog da,mozda ces i prije nikad se nezna.
Boga mi i kod mene pocele noge pomalo naticati pa kad gledam u njih sve govorim vidi mi prstiju ko cevapcici heheh,sad opet set__ala od sjenjaka do mejdana malo po vaseru i umorih se pravo,povratak autom,da sam pjeske i nazad ne bih do veceras dosla kuci 😊

Travelova gdje si ti kupila taj caj od lista maline ja ga nisam nasla,a znam da je Ziel spominjala u Zivinicama da je nasla...da probam i ja jer hurme nikako ne mogu jer me podsjecaju na period povracanja...

Uhh draga zeno pa koliko si hodala, kako ti nece nateci noge, ne znam kako si mogla toliko prepjesaciti , jos po vaseru hodati user posted image ja se umorim samo na vaseru a kamoli od sjenjaka do mejdana ima polijepo hodnje. Ja cu s mm-om na vaser u cet.kad budemo isli na kontrolu, sad se i ne nadam da cu ostati, cisto sumnjam da ce biti nekog pomaka od ned.do cet. al et. Ja kupila caj u IBN SINA apoteci, pa pogledajte, ima i u Tz njihovih apoteka ne kosta pitati. 3KM je jedna kutija. Mene je puhao taj caj, nadam se da nece vas... a i na kutiji pise NE PREPORUCUJE SE OSOBAMA SA ZATVOROM, da znate.

< Poruku je uredio ziel -- 9.11.2015 15:52:12 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 692
9.11.2015 15:49:55   
Travelove
Ja caj uzela na stupinama u Ibn Sina apoteci.
Uzela sam sirup. Kasnije cu probati recept sa lukom, a evo napravili su mi i sa bronhi bonbonama napitak, pa valjda nesto upali. Noci su mi najgore. Hvala svima na receptima. Nesto ce da upali!

Neposredna veza do poruke: 693
9.11.2015 15:55:32   
ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ja caj uzela na stupinama u Ibn Sina apoteci.
Uzela sam sirup. Kasnije cu probati recept sa lukom, a evo napravili su mi i sa bronhi bonbonama napitak, pa valjda nesto upali. Noci su mi najgore. Hvala svima na receptima. Nesto ce da upali!

Nisam upratila jel ti neko rekao za caj od secera , meni i sestri je mama pravila kod kaslja, ne sjecam se dal je pomagao ali znam da joj je to bilo glavno kad smo kasljale a i lijep caj pravo user posted image istrese secernicu secera u serpu i na ringlu da se istopi, mijesa se cesto da ne zagori a kad se sasvim istopi onda se prelije vodom, oko litar i po vode, i malo se ostavi na ringli da provri i pije se toplo. huh moracu sebi napraviti a nemam kaslja user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 694
9.11.2015 15:56:58   
blue moon

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja ne znam nikog da se na termin porodio, tj bas na taj predvidjeni datum, mada mislim da LTM jeste ☺
Da li te sada dr svaki put pregleda vaginalno? Bebi fino u pupi, pa malo oduzila, ali ubrzo ce ona tebe iznenaditi ☺

Ipak me nije gledao vaginalno, ocito da to kod nas u Sa i nije praksa, u neku ruku mi je i drago sto ne cacka, a valjda bi UZ pokazao neki razlog da treba vaginalni pregled.

Ziel jutros me je nesto zabolilo ispod pupka par puta, da mi je skoro zaustavilo dah, a između bolova beba skace po stomaku, nije trajalo dugo mozda 20 minuta, valjda su to bili laznjaci jer se vise nije ponovilo.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 695
9.11.2015 16:00:06   
Pufnicaa
Ziel Brzo ce to Abd do tad uzivaj u trudnoci hehe :)

Ja kupila madrac neki antialergijski 76 km bio odlican je :)

All I ever wanted
Was to see you smiling

Neposredna veza do poruke: 696
9.11.2015 16:31:34   
Leptirica87

Boga mi i kod mene pocele noge pomalo naticati pa kad gledam u njih sve govorim vidi mi prstiju ko cevapcici heheh,sad opet set__ala od sjenjaka do mejdana malo po vaseru i umorih se pravo,povratak autom,da sam pjeske i nazad ne bih do veceras dosla kuci 😊

Uhh draga zeno pa koliko si hodala, kako ti nece nateci noge, ne znam kako si mogla toliko prepjesaciti , jos po vaseru hodati user posted image ja se umorim samo na vaseru a kamoli od sjenjaka do mejdana ima polijepo hodnje. Ja cu s mm-om na vaser u cet.kad budemo isli na kontrolu, sad se i ne nadam da cu ostati, cisto sumnjam da ce biti nekog pomaka od ned.do cet. al et. Ja kupila caj u IBN SINA apoteci, pa pogledajte, ima i u Tz njihovih apoteka ne kosta pitati. 3KM je jedna kutija. Mene je puhao taj caj, nadam se da nece vas... a i na kutiji pise NE PREPORUCUJE SE OSOBAMA SA ZATVOROM, da znate.

Aha znaci u Ibin Sina apoteci dobro da znam,samo ako ce zatvarat me neznam smijem li,jer inace imam problema sa zatvorom,sad mi se taman malo uredovilo...nikako spojit dva dobra.
A na vaser i ako ne odes nista neces propustiti,svaki put sve gore i gore...jedino sam vidjela par standova s djecijim stvarima pa mozda tu sta nadjes,a ovo ostalo nije za nas sa stomacima heheh

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 697
9.11.2015 16:38:43   
ziel
Leptirice ja nisam imala probl.sa zatvorom a dok sam ga pila imala sam zatvor i napuhanost neku pa ti vidi, mozes probati 3-4 dana. Ja sam pila 7 dana svaki dan i prestala.

Uh kako mi se spava, odoh se istusirati i leci, mm vec na poslu, u kuci tisina milina user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 698
9.11.2015 17:14:37   
škorpija
leena koji keks, jel može domaćica ili šape klasove user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 699
9.11.2015 17:21:16   
Travelove

Aha znaci u Ibin Sina apoteci dobro da znam,samo ako ce zatvarat me neznam smijem li,jer inace imam problema sa zatvorom,sad mi se taman malo uredovilo...nikako spojit dva dobra.
A na vaser i ako ne odes nista neces propustiti,svaki put sve gore i gore...jedino sam vidjela par standova s djecijim stvarima pa mozda tu sta nadjes,a ovo ostalo nije za nas sa stomacima heheh

Mene ako caj nije otvorio, zatvorio me nije. Kod mene dijareja, sad da li je od antibiotika i ovih cajeva i prirodnih pripravaka, to ti ne bih znala reci. Uglavnom alternativa caju su hurme, zacinjena hrana kao kulen, samo ne previse, jer je slano, ananas, i orasi.

Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *