Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 2:15:32
ziel
Djeste zene Ja se naspavala do sad, probudi me mm dosao s posla u pola 2, ja zaspala u dnevnoj pa jedva ustadoh koliko sam se ukocila.
Vidim i Leptirica je na mukama jedva ceka porod, da aBd prodje sve kako treba... Meni dr.rekao da manje hodam zbog otoka a sto bi bas trebala setati da se pripremi karlica ali sta je tu je...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 2:54:51
ziel
Bas nesto sad kontam nakon ovog bolnog danasnjeg pregleda, posto je dr.rekao opet u cetvrtak da dodjem, da ja njega nazovem u srijedu da pitam kad mogu nakon cet.doci, da ne dolazim dzaba ako ne budem nikakve tegobe i bolove imala, eto cet.za 3 dana, tesko da ce neke promjene biti pa da me dzaba ne pregleda... Sta vi mislite o tome?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 4:58:53
Logica
Ja sam radila hidzamu onaj mjesec kad sam ostala trudna, nije bilo ciljano,nego drugarica tek pocela i hajd da je podrzim..poslije toga sam bila 5kg laksa. Odnose imali 3 puta taj mjesec(nismo od nekih putovanja stigli vise) apsolutno nismo radili na bebi prvi put otkad smo se vjencali i Allahove blagodati da tad ostanem trudna :) preporucujem svakome jos ako imate nekog da vam sve lijepo objasni ma ljepota :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 8:46:03
Sanjalica 85
Jutro zenice ima li novosti, kako su nam terminuse :)? Vidim neke su bile aktivne i u sitne sate
Ja jutros ko zombi, imam osjecaj sto vise spavam, to sam pospanija. Sreca na poslu mi nije frka pa mogu lagano da citam sta pisete, mozda i da malo zakunjam kada dodje vrijeme :)
Juce malo setala po Trebevicu, jela i spavala...strah me stati na vagu, pa je u sirokom luku izbjegavam. Koliko ste vi kila dobile? Meni se u zadnje vrijeme takva zela za slatkisima javlja da vam ne mogu opisati :)
Isha mi smo tuzni, nikako da nas dodas na listu
Sun ja sam na pocetku trudnoce imala prave more, uglavnom sve povezano sa krvarenjem, spontanim i slicno. Sve podsvjesno, jer je oko mene u zadnjih pola godina bilo dosta spontanih, teskih trudnoca, pa valjda psiha ucini svoje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 9:20:25
ziel
Jutro Kod mene vruce mlijeko na stolu, cekam da se malo ohladi da pijem. A prije toga popila sirup ovaj Legofer sto pijem, a kao da sam cula od neke da ga ne treba kombinovati s mlijekom , kao izgubi svoje pravo dejstvo , zna li neko o tome?
Ja ustala, ukljucila jednu turu vesa, kontala cekati 13:00 jeftinu struju ali vraga, ne mogu cekati, da mi je sto prije da vidim praznu korpu Jutros mi je jos malo sluznog cepa ispalo. Kako i nece nakon onakvog pregleda pa sad i ne obracam paznju na to. Taj sluzni cep nas samo zbunjuje bezveze.
A kad pisete vec za snove Sun, ja vrlo cesto imam nocne more, pa se probudim u snu i osjetim ubrzano disanje i puls, kako se uplasim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 9:29:37
Sanjalica 85
Jutro ziel
Ja koliko znam, mlijeko vezuje zeljezo za sebe i zato se ne bi trebalo uzimati sat prije i sat poslije bilo koje terapije zeljezom. Inace nekih drugih kontraindikacija nema. Malo razvuci sa hladjenjem mlijeka
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 9.11.2015 9:36:03 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 9:40:23
ziel
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Jutro ziel
Ja koliko znam, mlijeko vezuje zeljezo za sebe i zato se ne bi trebalo uzimati sat prije i sat poslije bilo koje terapije zeljezom. Inace nekih drugih kontraindikacija nema. Malo razvuci sa hladjenjem mlijeka
Huh vec popijeno a proslo samo pola sata od Legofera, hajd praticu kasnije, a jos malo imam za oko 3 dana, kad to popijem , necu vise ni uzimati, valjda se i porodim ubrzo, dosadilo mi uzimati i sirup i vitamine i Mg, lijekova kao u kod starih nena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:08:36
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: Isha
Leptirice, je li inace ides na hidzamu?
Radim,bila sam i u SA kod dr Omerhodjica dok u Tz nisam nasla pouzdanog dr koji takodje radi hidzamu.U trudnoci sam vec 2puta uradila jednom u martu tad sam vec bila mjesec trudna a da nisam ni znala i taman fino ocistila organizam od smeca a drugi put lhetos al sano par casica na ledja jer sam imala stomak pa je to odradjeno sjedeci al ipak bolji efekat i vakum je u lezecem polozaju.Ja sam prezadovoljna uvijek poslije hidzame a svaki put mi bas puno izadje.A inace kad sam bila mladja pala sam niz stepenice na ledja i od tad sam imala velikih problema s ledjima nisam mogla nikako spavat na njima,od kako aam pocela hidjamu radit druga prica je...svakom bi preporucila.
Travelova kod mene nema tih kockica al ostalo je cini mi se isto,dobijes i garanciju na njega.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:13:26
*Sun*
Ja imam i te neke cudne snove, al poslednjih par veceri stalno sanjam svoju bebicu da ju drzim u narucju i onda se probudim i uplasim dal je sve uredu, jer jos ju nisam osjetila da se pomjera a vec smo usli u 5 mjes. I onda tako razmisljam po 2,3 sata se vrtim po krevetu ne mogu zaspati od brige. Jel pijete sve te vitamine na preporuku doktora ili na svoju ruku? Ja se osjecam tako malaksalo i kontam mozda imam manjak zeljeza, mada je nalaz krvi pokazao da je sve u granicama normale, a radjen je pre 1,5 mjesec.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:17:23
ziel
Zna li neka od vas gdje ima u Tz da se kupi ona zastita za coskove stola, nesto gumeno, ima i za vrata da djeca ne mogu lupiti pa povrijediti prstice, i na ladice i na uticnice?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:26:08
minie
IZVORNA PORUKA: ziel
Zna li neka od vas gdje ima u Tz da se kupi ona zastita za coskove stola, nesto gumeno, ima i za vrata da djeca ne mogu lupiti pa povrijediti prstice, i na ladice i na uticnice?
DM :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:32:34
Travelove
Ja tonegdje vidjoh, akao nije jysk, onda moguce da je neko preko fb prodavao, ali jos ti je rano za toga. A ima li gdje kao ona navlaka nepromociva da zastiti madrac, ono sto se navuce na coskove.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:37:06
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: *Sun*
Ja imam i te neke cudne snove, al poslednjih par veceri stalno sanjam svoju bebicu da ju drzim u narucju i onda se probudim i uplasim dal je sve uredu, jer jos ju nisam osjetila da se pomjera a vec smo usli u 5 mjes. I onda tako razmisljam po 2,3 sata se vrtim po krevetu ne mogu zaspati od brige. Jel pijete sve te vitamine na preporuku doktora ili na svoju ruku? Ja se osjecam tako malaksalo i kontam mozda imam manjak zeljeza, mada je nalaz krvi pokazao da je sve u granicama normale, a radjen je pre 1,5 mjesec.
Skreni paznju svom ljekaru na to, kada odes na kontrolu. Mozda je nizak pritisak ili je bebica pocela da vuce zeljezo. Ja pijem sve po preporuci ljekara, mada sam se zeznula, kupim Prenata Natural Wealth, a on u sebi nema omege, tako da nju moram posebno da uzimam.
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 9.11.2015 10:38:24 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:39:53
ziel
Hvala Minie Nije rano Travelove, ima i sestrina curica kad god dodje strepimo da ce se udariti od coskove stola koji su tako ostri, ja sam se nekoliko puta pravo ogrebala...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 9.11.2015 10:49:35
blue moon
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ja tonegdje vidjoh, akao nije jysk, onda moguce da je neko preko fb prodavao, ali jos ti je rano za toga. A ima li gdje kao ona navlaka nepromociva da zastiti madrac, ono sto se navuce na coskove.
Imas navlake kupit u jysku takodje, i za bebi madrac i za veliki madrac.