Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 14:27:17
ziel
Ja se javljam iz bolnice, ostavili me radi lupanja srca i gusenja, otvorena 1-2 prsta nemam bolova a na CTGu se vide kontrakcije 40... kaze dr da necu danas, mozda sutra bude sta vise pa da se porodim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 14:30:12
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: ziel
Ja se javljam iz bolnice, ostavili me radi lupanja srca i gusenja, otvorena 1-2 prsta nemam bolova a na CTGu se vide kontrakcije 40... kaze dr da necu danas, mozda sutra bude sta vise pa da se porodim...
Hajde da bude sa srecom i hajrom,nemoj se brinuti sve ce biti ako Bog da dobro.Javi nam se kad mognes 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 14:43:08
Pufnicaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 14:44:51
Travelove
Ziel, znaci gore si. Ajde ipak je bolje da si pod njihovom konzrolom, pokusaj da se ne uzbudjujes, a mozda vec sutra ugledas svog Rikija. Sretno draga!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 15:07:17
blue moon
Ipak te ostavili, ajde sa srecom da ubrzo budes sa svojom bebicom...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 16:24:05
ziel
Hvala zene, mene smjestili u sobu sa jos 2 zene, i dalje mi dolazi gusenje i lupanje srca a niko mi ne poslusa rad srca sa slusalicama... samo pritisak. A i malaksalost osjecam neku nezz sta je ovo... dace mi nesto za pritisak al nezz kad. Eto javim se opet ako bude kakvih promjena...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 16:29:59
MersijaOmar
Ja sam jos uvijek kod kuce. Blage kontrakcije imam i potpuno neredovne. Jedini ostar bol se javi u preponama kad me beba pocne stiskati. Sve mi drugacije nego u prvoj trudnoci. Inace te dolje bolove nisam ni osjecala s prvim djetetom...ali su me kontrakcijr rasturale od prvog centimetra do zadnjeg. Sad evo ova tri cm ni ne osjetim kontrakcije, a ctg ih pokazuje. sve mi je cudno. Samo zelim da sve prodje bez medicinskih dodataka, dripa i sl. Ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 16:32:16
ziel
IZVORNA PORUKA: MersijaOmar
Ja sam jos uvijek kod kuce. Blage kontrakcije imam i potpuno neredovne. Jedini ostar bol se javi u preponama kad me beba pocne stiskati. Sve mi drugacije nego u prvoj trudnoci. Inace te dolje bolove nisam ni osjecala s prvim djetetom...ali su me kontrakcijr rasturale od prvog centimetra do zadnjeg. Sad evo ova tri cm ni ne osjetim kontrakcije, a ctg ih pokazuje. sve mi je cudno. Samo zelim da sve prodje bez medicinskih dodataka, dripa i sl. Ako Bog da
Jel znas koliko ti pokazuje kontrakcije? Kod mene 40. A treba da dodje na 100 pa da se porodimo hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 16:36:24
MersijaOmar
Jel znas koliko ti pokazuje kontrakcije? Kod mene 40. A treba da dodje na 100 pa da se porodimo hehe
Stvarno se ne razumijem u to. Dva broja je ocitavalo na ekranu i dok me pitala doktorica da li me boli, jer je trajala kontrakcija, tad se jedan broj povecao do 130 i kasnije se vracao. Drugi broj je vjerovatno od bebe. Nije puno varirao.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 17:27:29
dinaina
Evo da se i ja malko javnem svijim trudnicama, kako ste mi? Ziel, kako si veceras?Imas li jos gusenja i lupanja srca? A ti MersijaOmar ?Nadam se da nocas necete imati problema i da cete uskoro zagrliti svog bebaca:)
Sto se tice mene ja sam tek u 15. sedmici. Radili su mi bris vagine i cerviksa i nasli neku bakteriju, poslije sam morala raditi 3 dana urinokulturu i nalaz je sterilan, ipak doktor mi je dao da pijem amoksicilin. Je li neko imao slicnu situaciju? pusica
< Poruku je uredio dinaina -- 11.11.2015 17:35:51 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 17:31:31
Leena
Nisu ti aparati 100% tacni, zavisi i od toga koliko si mirna i gdje ti je posteljica, naprijed ili nazad, ako je naprijed pokazuje manje nego sto te stvarno boli sretno tebi da se aBd sto prije i lakse porodis
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 17:45:07
Leena
IZVORNA PORUKA: dinaina
Evo da se i ja malko javnem svijim trudnicama, kako ste mi? Ziel, kako si veceras?Imas li jos gusenja i lupanja srca? A ti MersijaOmar ?Nadam se da nocas necete imati problema i da cete uskoro zagrliti svog bebaca:)
Sto se tice mene ja sam tek u 15. sedmici. Radili su mi bris vagine i cerviksa i nasli neku bakteriju, poslije sam morala raditi 3 dana urinokulturu i nalaz je sterilan, ipak doktor mi je dao da pijem amoksicilin. Je li neko imao slicnu situaciju? pusica
Draga, ja sam te brisove uvijek u devetom mjesecu radila tek, ali sam u prethodne dvije trudnoce imala echerihiu coli u urinu i pila taj antibiotik i hB pomogao je
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 18:07:36
*pcelica*
Da sve prodje kako treba i da ako Bog da sto prije ugledas svog Rikija. Pokusaj malo tehnikama disanja da se opustis i relaksiras. Javi se kad budes mogla. Smrdi smo dali ime. Zove se Ermin . Nakon vijecanja i pregovaranja najrealnija metoda izvlacenja papirica Ali dzaba ja navikla da ga zovem smrdom i nikako da se naviknem. Jezik sam leti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 18:20:18
Emica_sa
Hvala zene, mene smjestili u sobu sa jos 2 zene, i dalje mi dolazi gusenje i lupanje srca a niko mi ne poslusa rad srca sa slusalicama... samo pritisak. A i malaksalost osjecam neku nezz sta je ovo... dace mi nesto za pritisak al nezz kad. Eto javim se opet ako bude kakvih promjena...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 18:23:26
dinaina
Hvala pcelice, imala sam pojacano bijelo pranje pa me je zato poslao da uradim briseve. I cestitam od srca na rodjenju bebaca, da bude ziv i zdrav,a i vi sa njim:)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 18:25:09
ziki
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Emice, bona, što me trzaš?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 19:25:59
Isha
Stvarno se ne razumijem u to. Dva broja je ocitavalo na ekranu i dok me pitala doktorica da li me boli, jer je trajala kontrakcija, tad se jedan broj povecao do 130 i kasnije se vracao. Drugi broj je vjerovatno od bebe. Nije puno varirao.
Onaj aparat moze ocitati do 199+, a mene ni to nije toliko boljelo, vec nekih pila sata prije tiskanja su bile najjace, cini mi se i duplo toliko, ali kao sto ti Leena rece zavisi od mnogo faktora. Sretno, eto tebi uskoro bebaca.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 19:34:04
MersijaOmar
IZVORNA PORUKA: dinaina
Evo ja upravo u setnji sa sinom. Ne bi li pocelo ista jace. Inace bolovi mi jos blagi. Hvala na pitanju 😊 😙
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 22:54:45
Farah 00
Ziel Ne sekiraj se, u bolnici si, svakako si jedva cekala da te ostave, aBd uskoro ce Riki upoznati svoju mamu 💙💙💙 Zelim ti puno srece i drzim ti fige, javi nam se opet kad budes mogla ☺
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 11.11.2015 23:48:05
MersijaOmar
Drage moje, poceli mi bolovi na 12 min. Ozbiljniji nego ovih dana, bolni. Cekam jos 2-3 da dodju da ne bi opet isla bezveze do bolnice 😊 u bolovima i radujem se da je pocelo 😊 javim vam se u toku sutrasnjeg dana, ako Bog da s dobrim vjestima.