Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 13:32:29
Travelove
Evo i ka da se javim, isla sam dr, povisen pritisak, terapija za protisak. Ja se u trudnoci naguta tableta kao nikad do sad u zivotu Pregledala me nije vaginalno, ok beba, ok voda Planiran porod u terminu Misljenje dr doktorice beba sitna 3 kg Rekla sam da necu da mi se provocira porod kaze da oni celaju 7 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 14:33:42
Travelove
Ja sad malo iscitah sta ste pisale, vidim Ziel dosla kuci, a i neka si, bolje i jest kuci nego gore. Bitno je da ti se smirilo stanje. Lala nisam u pravnim vodama Ja kad procitah svoj post, ko da ga je dijete pisalo, puno gresaka, a ja na brzinu s mobitela. Mrzi me da ispravljam. Moze li mi neka iz Tuzle reci kakva mi uputnica treba za kontrolu gore na UKC?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 14:51:39
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ja sad malo iscitah sta ste pisale, vidim Ziel dosla kuci, a i neka si, bolje i jest kuci nego gore. Bitno je da ti se smirilo stanje. Lala nisam u pravnim vodama Ja kad procitah svoj post, ko da ga je dijete pisalo, puno gresaka, a ja na brzinu s mobitela. Mrzi me da ispravljam. Moze li mi neka iz Tuzle reci kakva mi uputnica treba za kontrolu gore na UKC?
Travelve meni su rekli da moze bilo ko da mi da uputnicu za UKC ne mora biti od ginekologa,motes cak dobiti i u hitnoj ako bi bilo kad Dom Z. ne radi. A jesil ti dogovarala s nekim doktorom posebno oko poroda,pa si mogla da trazis da neces da ti izazivaju nazor.Posto cu i ja aBd u nedjelju gore na kontrolu,pa me zanima mogul i ja da trazim da mi nista ne ukljucuju naravno opet ako je sve uredno s bebom.Jer sam cula iskustva da zene dodju 3-4prsta i ukljucuju im da se sto prije rijese ih.
Ziel drago mi je da ides kuci,i jest bolje kod kuce u ugodnoj atmosferi nego gore gledat i slusat svasta.Jesul ti rekli od cega ti je doslo to lupanje bas sad pred kraj kad je sve bulo uredu u toku cijele trudnoce,da nije malo od vode koja ti se zadrzava.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 15:00:09
Farah 00
Ziel nadam se da ces kuci danas, jer ako nije jos vrijeme za porod, bolje ti je kuci da odmaras i prikupljas snagu.
Nanda bas mi je drago sto si nam se javila, sad je bitno da ste ti i beba dobro, ostalo ces s vremenom zaboravit. I ovdje u Sar se moja drugarica napatila, trebao da bude prirodan porod, medjutim iskomplikovalo se i njen doktor predlozio cr, medjutim to ne ide tek tako, nego to mora biti odobreno. Taj dio me najvise i brine. Ljubi bebaca 😘😙
Travelove i meni je moj dr rekao ako prodje termin da cekaju oko 7 dana. A sto se tice toga da ti je dr rekla da je beba sitna, moja je teska 2850 grama, pa je dr rekao solidno, nije rekao da je sitna ☺
Leena ode li ti kod interniste? Boli li te jos uvijek konstantno?
Blue moon I kod tebe se pocelo nesto desavati, javljaj nam se, a u svakom slucaju Sretno 👍☺
Kod mene se jos nista ne desava, a ni kod Travelove osim sto joj je malo visi pritisak i jos imamo nur koja nije prijavila jos uvijek bilo kakve promjene ☺ Kako god okrenem, usitnilo pravo 😊😊😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 15:05:15
Pufnicaa
Ziel Nek si ti dobro i sve ok se bebom pa jos koji dan sacekas brzo ce to proci...
Nego zene recite mi ima li neka od vas da je vodila trudnocu i privatno i na jezeru i da je preskocila neki pregled na jezeru? Ja nedavno bila kod svoje doktorice,a sad bi trebala na jezero a ne da mi se mrsko mi...Kontam ako preskocim ovaj mjesec hoce li biti problema?
Hhh smori me hodanje kod dva ginekologa...realno ovaj gore samo kaze sve ok dodji za 4 sedmice i cao...tako da mi je da i ne odem,...a nisam pametna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 15:14:39
anandi
Dobar dan lijepe trudnice, evo malo sam Vam uletila na temu da cestitam novopecenim mamama i zazelim brz oporavak i zazelim srecu buducim majkama, lagan porod i zdrave bebice. Punoo saljem svima a posebno mojim starim cekalicama iz cekaonice Ja se nadam da cu Vam se i ja pridruziti s novom godinom. Punkcija mi se planira aBd izmedu 18-21 decembra, drzite mi fige i vucite za nosic. Sretnoooooo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 18:31:12
MersijaOmar
Ziel, najljepse je kod kuce. Moja bolnica je privatna i kao najljepsem hotelu je opremljenja, ali hvala im. Volim biti kod kuce s porodicom.
Ja ni ne odoh do bolnice. Imam cijeli dan trudove na otprilike na pola sata. Bolni su, ali nisu neizdrzljivi. Cilj mi je da odem sto vise otvorena. Mom malenom djecaku se ne zuri izgleda. A stariji evo zahtjeva puno obaveza pa me vrijeme prolazi prebrzo. Upravo pecemo muffine i sve nesto mi jaca bol, ali izmedju kontrakcija kao da nisam trudna . Cekam do zadnjeg
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 18:39:23
MersijaOmar
Da vam jos kazem da mi je od sinoc stomak konstantno tvrd. Cak i izmedju kontrakcija i kad se beba pomjera pomalo me zaboli taj pokret. Ne znam da li je to ok. Sa prvim dijetetom nije bilo tako. Stomak mi je bio tvrd samo za vrijeme kontrakcije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 18:59:09
ziel
Vecer ] Ja odspavala pa ustala a na tel.poziva, poruka,kaze STO SE NE JAVLJAS... A ja popila u pola 4 ovu terapiju sto su mi dali i legla,snizio mi se pritisak i bas sam fino odspavala. Evo sad beba aktivan samo se gura :-) mm mi javlja da ga zeludac boli pa ce mozda ranije kuci on je jak svana a nasikira se zacas pa ga haman od jucer kako sam ostala u bolnici potreslo... Ja se za 24 sata nagleda svasta gore, sve sam to gledala ranije kroz pripravnicki i posao ali je potpuno drugacije kad sam pacijent. Sestre su ljubazne bile stvarno i oni ljekari koji su bilo koliko bili upoznati s mojim slucajem. Ali sva on stanja, zene, bolovi... Sta nas sve ceka ne mozemo ni zamisliti ali gledacemo s vedrije str.nije ni svacija sudbina ista... Kaze dr da mi se to desilo zbog pritiska. Do sad bio nizak pa odjednom visok... Opet kontrola u pon.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 19:51:09
Leena
Farah, bila sam, draga, dao mi uputnicu za abdominalnog hirurga... Vidjet cu sta kaze ginekolog sutra, imam Uputnicu za tog abdominalnog, mogu odmah produziti kod njega...
Anandi, drzimo fige da nam sto prije dodes ovdje
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 21:25:27
Farah 00
IZVORNA PORUKA: anandi
Dobar dan lijepe trudnice, evo malo sam Vam uletila na temu da cestitam novopecenim mamama i zazelim brz oporavak i zazelim srecu buducim majkama, lagan porod i zdrave bebice. Punoo saljem svima a posebno mojim starim cekalicama iz cekaonice Ja se nadam da cu Vam se i ja pridruziti s novom godinom. Punkcija mi se planira aBd izmedu 18-21 decembra, drzite mi fige i vucite za nosic. Sretnoooooo
Draga jedva cekam da se pridruzis na ovoj temi, zelim ti puno srece u postupku i drzim vam fige 💗💗💗💗💗💗💗
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 21:52:15
Dalia25
IZVORNA PORUKA: anandi
Anandi draga , mnogo srece vam zelim i da in sha Allah uspije. Drzim fige i vucem za nosic hehe. Sretno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 21:55:10
Dalia25
IZVORNA PORUKA: MersijaOmar
Ziel, najljepse je kod kuce. Moja bolnica je privatna i kao najljepsem hotelu je opremljenja, ali hvala im. Volim biti kod kuce s porodicom.
Ja ni ne odoh do bolnice. Imam cijeli dan trudove na otprilike na pola sata. Bolni su, ali nisu neizdrzljivi. Cilj mi je da odem sto vise otvorena. Mom malenom djecaku se ne zuri izgleda. A stariji evo zahtjeva puno obaveza pa me vrijeme prolazi prebrzo. Upravo pecemo muffine i sve nesto mi jaca bol, ali izmedju kontrakcija kao da nisam trudna . Cekam do zadnjeg
Mersija gdje si u CH ako si iz ZH ako moze da napises iskustvo s doktorima bas me zanima kakvi su kod nas. Nisam jos bila da vidim bolnicu termin mi je u januaru.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 12.11.2015 22:34:37
MersijaOmar
IZVORNA PORUKA: Dalia25
Mersija gdje si u CH ako si iz ZH ako moze da napises iskustvo s doktorima bas me zanima kakvi su kod nas. Nisam jos bila da vidim bolnicu termin mi je u januaru.
Ja sam od ZH 40 min,ali pripadam kantonu TG. Tako da ovdje idem u bolnicu. Nemam rijeci za osoblje i doktorice. Stvarno sve pohvale imam. Prvi porod je trajao dugo, ali niko mi nije ni spomenuo drip ili nesto slicno. Na prvom mjestu im je da ide prirodno. Sto se meni jako svidja. S obzirom da nosim hidzab, bas nisam ocekivala pretjeranu ljubaznost, ali eto dobila sam je. Smjestili me u sobu sa dva kreveta. Muz po cijelu noc bio kod mene. Dolazio i odlazio kad je htio. Druga sto je lezala bila otpustana kuci pa sam ja bila sama. Niko nije zamjerio sto je muz toliko tu. Pomoc oko djeteta je isto bila ok. Stvarno divno iskustvo. Nadam se da ce i tebi ti najvazniji dani proci u najboljem ako Bog da. Puno je bitno da se zena osjeca zenom, a ne komadom krpe kao sto cujem od zena iz Bosne sta prozive. Pogotovo u gradu iz kojeg ja dolazim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2015 1:21:35
Dalia25
IZVORNA PORUKA: Dalia25
Ja sam od ZH 40 min,ali pripadam kantonu TG. Tako da ovdje idem u bolnicu. Nemam rijeci za osoblje i doktorice. Stvarno sve pohvale imam. Prvi porod je trajao dugo, ali niko mi nije ni spomenuo drip ili nesto slicno. Na prvom mjestu im je da ide prirodno. Sto se meni jako svidja. S obzirom da nosim hidzab, bas nisam ocekivala pretjeranu ljubaznost, ali eto dobila sam je. Smjestili me u sobu sa dva kreveta. Muz po cijelu noc bio kod mene. Dolazio i odlazio kad je htio. Druga sto je lezala bila otpustana kuci pa sam ja bila sama. Niko nije zamjerio sto je muz toliko tu. Pomoc oko djeteta je isto bila ok. Stvarno divno iskustvo. Nadam se da ce i tebi ti najvazniji dani proci u najboljem ako Bog da. Puno je bitno da se zena osjeca zenom, a ne komadom krpe kao sto cujem od zena iz Bosne sta prozive. Pogotovo u gradu iz kojeg ja dolazim.
Super , bas mi je drago. Jos nisam cula negativnih iskustva. Dosad nisam imala nikakvih problema stvarno su ljubazi , naspram dole u Bosni. Divim se zenama sta sve trpiti moraju. Tebi , i svim trudnicama zelim da se hairli porodite , da sve bude u najboljem redu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2015 8:37:37
ziel
Jutro zene, Ja kao i obicno cekam da mi se caj ohladi pa da pijem. Nisam isla u wc 3 dana, od neke nervoze, na UKC-u pogotovo neprijatno mi bilo, pa sad nesto zakocilo, napravila sam sad pola litra caja kamilica+brusnica da popijem na eks.
Cula sam jucer slucajno u razgovoru s jednom zenicom da treba prestati s koristenjem MG u 9. mjesecu,tj kad se napuni 36 ned. A ja pila sve do jucer... Nasla sam takodje na netu da vidim jel to tacno, pa na mnogim stanicama pise da treba prestati jer remeti otvaranje i kontrakcije.
Mm spava, pa ga moram probuditi bar za sat vremena da odemo do ambulante, otpusnicu iz bolnice da upisemo i da uzmem novu uputnicu jer su mi onu uzeli kad su me ostavili... Pa ce mi kasnije oko 4 doci roditelji i sestra i zet s curicom, kazu da ne pravim rucak nikakav, samo na kahvu, pa ne znam sta da radim, da li da isprzim bar nesto mesa nek se nadje...
Cestitam NandaT na prinovi, zao mi je sto ste prosli kroz sve to, pa i CR na kraju... Ali neka je sve sada na svom mjestu, uzivaj sa svojom bebanom I dobrodoslica novim clanicama a i onim koje to zele biti, puno punooo srece zelim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 13.11.2015 9:14:39
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ziel, kakav ti je pritisak sada?
Evo sad 127/86 , ali mi je sad vrijeme da popijem tbl. pa cu vidjeti kasnije nakon 2 sata kakav ce biti... Procitala sam da je i kod tebe se poremetio pa moras piti Metildopu...Sta nas nece sve snaci...