|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
13.11.2015 13:13:22   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Leena

IZVORNA PORUKA: jaculi

Cao drage trudnice. Ko bi rekao ali evo mene opet na forumu nakon nepune 2 godine user posted image . Da nesto malo kažem o sebi. Iznenada opet zatrudnila, potpuno neočekivano i neplanski. Poslije malog soka, sada se navikavam na novo stanje i počinjem se radovati jos jednoj bebi. 6. sedmica , prva kontrola obavljena. Osim gubitka apetita, zasad nema drugih simptoma. Imam sina od 23 mjeseca, radim i imam 28 god, iz Sarajeva. Sve vas srdačno pozdravljam i nadam se lijepom druženju user posted image

Oooo! Cestitam! Evo nas opet skupa na temiuser posted image Samo ovaj put smo krace skupa, ja sam tu jos mjesec aBd (ako ne bude na seku,pa ne ostanem duze nego sto je planiranouser posted image ) user posted image

Blue moon, otvaras se polako vjerovatno, pa ce aBd na kraju ici lakseuser posted image

Pcelice, cuvaj to sto izdojis kad vec imas, ja sam sa L stavljala u frizider, zamrzivac... Imas negdje koliko gdje smije stajati. Ako nekad zatreba, da ima.

Ja zavrsila sa kontrolom, kaze doktor da ne diram nista sada zuc, ako ne pozutim, a necu aBd, pazim sta jedem. Bebac 2780 (+-400g). Ja rekla pogresan datum posljednje muser posted image , pa se covjek zabrinuo kako je beba prekrupna, a ono to mi datum od posljednje m sa Lejlom user posted image user posted image user posted image Ugl. sve ok, hB. I on nam je potvrdio da je braco, nece mi se E razocaratiuser posted image
Malo sam se opustila sada... Sad se samo poroda bojimuser posted image

Ako Bog da ti ces kao i ja. Zasluzile smo da nam treci bude u trku i bezbolni i da prodju najbolje moguce. user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 876
13.11.2015 13:33:14   
škorpija
Leena sad ćeš pametnije, odmah traži štelu dok te prime u bolnicu user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 877
13.11.2015 13:45:46   
ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Onda da se ponasam normalno. Lagane setnjice...Ja se iskreno nadam da ce mi terapija pomoci, i da se visok pritisak nece zadrzati nakon trudnoce. Oduvijek sam imala nizak.
Pokusati cu sa ishranom,paradajz kako je cauchy rekla, uvesti i jogurt, ne znam smijem li bijeli luk? Onako bih ga samo progutala u hljebu jedno cence. user posted image

Ako si otecena pogotovo otoci na nogama... ne preporucuju se nikakve setnje, samo ono sto moras obaviti, jer otoci rastu s hodanjem, znam po sebi, oticem od 17.ned.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 878
13.11.2015 13:50:01   
ziel
Evo i ja dodjoh iz ambulante, uzela novu uputnicu, upisala dr.u karton sve sa otpusnice. Mjerila mi je pritisak 110/70 to je moj dobri, vjerovatno dobro djeluje Metildopa :-) samo mi je probl.ubrzan rad srca, 90 u min.pa kaze zato mi se javlja nedostatak vazduha... tahikardija. Eto tako. Odoh sad napraviti makar razljevusu pitu, za sebe i mm-a a za goste ce biti voce,kafa, sok i kupovni kolaci...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 879
13.11.2015 14:25:55   
Miss_Mia
Samo da se javim - nije me bilo par sedmica. Danas uzeh bolovanje, neka me viroza hvata, pa imam vremena za cavrljanje :) Mislim da se bebana miče zadnjih par dana user posted image nadam se da ste sve dobro i da su sveze mame i bebane ok i sretne.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 880
13.11.2015 14:29:25   
Miss_Mia
evo sad sam aktivna user posted image user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 881
13.11.2015 15:16:22   
Isha
Jaculi, sjecam te se i ja, dobro nam dosla user posted image . Upisi termin da te stavim na listu.

Leena, bole li te ledja sada? Valja izdrzati jos mjesec. Sta jos kaze dr, nece dirati nista, a sta nakon poroda?

Ziel, odmaraj sto vise, ja se trudim svaki dan malo leci kada manji zaspi, jer sam stvarno umorna, a imam jos dosta.

Ja sam dobila hemoroide user posted image , mazem nekom biljnom kremom, vise ne krvare, ali bole jos uvijek. Ne znam ni sta da radim da ubrzam probavu, ne pomaze nista.

(odgovor članu Miss_Mia)
Neposredna veza do poruke: 882
13.11.2015 16:24:43   
cauchy
Isha, jesi li probala sa Donat mg? ja sam pila čašu dnevno i veoma brzo sam osjetila olakšanje i manje probavnih smetnji. Pokušaj.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 883
13.11.2015 16:25:36   
Leena
Isha, boli... Nekad manje, nekad vise.
Nista, poslije poroda da se javim abdominalnom hirurgu, mada on misli da ce me manje boljeti kad rodim, jer beba dosta sad pritisce zuc u ovom polozaju

Jesi probala kremu hemopropin? Na bazi propolisa je

< Poruku je uredio Leena -- 13.11.2015 16:27:06 >

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 884
13.11.2015 16:56:02   
Pufnicaa

IZVORNA PORUKA: Isha

Jaculi, sjecam te se i ja, dobro nam dosla user posted image . Upisi termin da te stavim na listu.

Leena, bole li te ledja sada? Valja izdrzati jos mjesec. Sta jos kaze dr, nece dirati nista, a sta nakon poroda?

Ziel, odmaraj sto vise, ja se trudim svaki dan malo leci kada manji zaspi, jer sam stvarno umorna, a imam jos dosta.

Ja sam dobila hemoroide user posted image , mazem nekom biljnom kremom, vise ne krvare, ali bole jos uvijek. Ne znam ni sta da radim da ubrzam probavu, ne pomaze nista.

Moja probava je bila koma,nisam isla po 5 dana u wc i to je katastrofa...Nista nije pomagalo..
I kaze mi kolegica recept i to mi je sredilo probavu samo tako..

Navecer u casu jogurta stavis supenu kasiku mljevenog lana,izmjesas poklopis i u frizider..Ujutro to pojedes...Vjeruj mi od drugog dana probava krenula i evo vec mjesec dana nemam problema,svako jutro redovno to pojedem i idem u wc..Meni je pritisak nizak pa umjesto obicnog jogurta stavim u ayran i bude super

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 885
13.11.2015 18:04:07   
Beba_Bu
Selam,Pozdrav ^_^

Kako su trudnice?Vidim ima nas dosta vise..Jeste da sam vas citala dugo, i pisala par puta u "Čekamo crtice" . I jednom se prijavila ovdje u trudnice,i nisam više ništa pisala :P Mnoge su me već zaboravile :D

btw. sad sam 23+3 :D Strahujem od kilaže i strija,ali Bože moj,što sam jednom pročitala :"Strije su dokaz da sam nosila još jedan životić u sebi." user posted image

user posted image user posted image

Nadam se da ima bujruma za još jednu - mene ! :) :D

user posted image

user posted image

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 886
13.11.2015 18:12:45   
Vanja88
Beba_bu Ima zena koje strahuju od mnogo vise nego strije i kilaza u trudnoci i mole Dragog Boga da rode ZIVE i zdrave bebe. user posted image . Ako je to jedino sto ti "strahujes" zahvali se Bogu na tome i uzivaj......user posted image

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 887
13.11.2015 18:14:02   
Vanja88
Izvinjavam se sto upadam ovako,al sasvim slucajno i morala sam svoje misljenje da podjelim.... Sretno!

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 888
13.11.2015 18:15:48   
Isha
Beba Bu, napisi nam tetmin da te stavim na listu. Ti si nekad pocetkom marta?

Probat cu to sa lanom, a primijetila sam da bolje probava funkcionise kada ne jedem hljeb, tijesto i tjesteninu, ali ne mogu bas skroz ukinuti sve to. Inace jedem malo hljeba. Danas dam pojela tri kriske hljeba i vec se grizem zbog toga.

Leena, treba jos mjesec izdrzati, zao mi je sto nemaju neko prelazno rjesenje da ti bude lakse.
Koristim neku Herbarectal i nije losa, nisu se povukli, ali manje boli.

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 889
13.11.2015 18:29:16   
Isha
Beba Bu, malo si dobila kg, nista se ne sekiraj. Kako si to uspjela uopste? Ja nisam imala neke mucnine, a nisam ni povracala, ali teza sam sigurno nekih 7 kg, a malo sam ispred tebe.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 890
13.11.2015 20:16:12   
ziel
Ja dobila 20 kg a sad mi je najvaznije da rodim svog sina zivog i zdravog pa cu skidati kg poslije aBd, sad su nam bebe prioritet

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 891
13.11.2015 21:24:59   
Farah 00
Vecer ☺

Isha ja svako jutro sebi napravim obicne zobene pahuljice sa mlijekom, dodam tu meda, kasiku dvije mljevenog lanenog sjemena i grozdjice radi zeljeza, i probava mi nikad bolja. Dobro je zbog probave, a i veoma zdrav dorucak da ne unosis odmah ujutro tijesto i prazne kalorije.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 892
13.11.2015 21:32:17   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Beba_Bu

Selam,Pozdrav ^_^

Kako su trudnice?Vidim ima nas dosta vise..Jeste da sam vas citala dugo, i pisala par puta u "Čekamo crtice" . I jednom se prijavila ovdje u trudnice,i nisam više ništa pisala :P Mnoge su me već zaboravile :D

btw. sad sam 23+3 :D Strahujem od kilaže i strija,ali Bože moj,što sam jednom pročitala :"Strije su dokaz da sam nosila još jedan životić u sebi." user posted image

user posted image

user posted image

Dobro nam dosla, zelim ti ugodnu skolsku trudnocu i fino druzenje na ovoj temi.
Obzirom da sam i sama jedan perio zeljno iscekivala pozitivan test, najmanje sto je vazno u trudnoci je kilaza i strije. Koliko samo znam trudilica iz teme cekaonica koje zeljno iscekuju da budu debele.
Ako se zdravo hranis inace, nema razloga da dobijes pretjerano na kilazi, a strije su stvar dosta genetike a mozes se ipak preventivno mazati kremama i uljima namjenjenim za to.

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 893
13.11.2015 22:24:38   
Pufnicaa
Dobrodosle nove zenice :)

Vjeruj mi Isha Lan i jogurt su zakon...
Ko se brine zbog strija...ja se mazala od pocetka ko luda nema cim nisam,dala para i para a u cetvrtom mjesecu sva popucala stomak mi ko da sam se tukla s mackama... user posted image Otom po tom nije mi to toliko zabrinjavajuce kad imam drugih briga..A i kilaza do sad sam na +11kg :( aa za 3 dana ulazim u 8 mjesec eh koliko jos mogu da dobijem....malo me stitna zeznula inace ne bi ni toliko al Boze moj imat cu kad da ih skidam nek je bebi dobro :)

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 894
13.11.2015 22:25:41   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: Beba_Bu

Selam,Pozdrav ^_^

user posted image

user posted image

Dobro nam dosla, zelim ti ugodnu skolsku trudnocu i fino druzenje na ovoj temi.
Obzirom da sam i sama jedan perio zeljno iscekivala pozitivan test, najmanje sto je vazno u trudnoci je kilaza i strije. Koliko samo znam trudilica iz teme cekaonica koje zeljno iscekuju da budu debele.
Ako se zdravo hranis inace, nema razloga da dobijes pretjerano na kilazi, a strije su stvar dosta genetike a mozes se ipak preventivno mazati kremama i uljima namjenjenim za to.

Ma strije su najmanji problem... mislim moram priznati i ja sam o njima razmisljala puno kako se blizio 9. mj. dal cu ih dobiti, i nisam ih dobila do prije 2 nedjelje i to po donjem dijelu stomaka zbog bebine tezine, inace mi je beba krupnija, da je s kilazom kao sto pise na internetu ne bi sigurno ni dobila strije user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 895
13.11.2015 23:31:58   
Isha

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Ko se brine zbog strija...ja se mazala od pocetka ko luda nema cim nisam,dala para i para a u cetvrtom mjesecu sva popucala stomak mi ko da sam se tukla s mackama... user posted image Otom po tom nije mi to toliko zabrinjavajuce kad imam drugih briga..A i kilaza do sad sam na +11kg :( aa za 3 dana ulazim u 8 mjesec eh koliko jos mogu da dobijem....malo me stitna zeznula inace ne bi ni toliko al Boze moj imat cu kad da ih skidam nek je bebi dobro :)

Probat cu recept. Inace sam jedna od rijetkih cini mi se kojima ne pomazu mlijeko, jogurt, pura za ubrzavanje probave. Meni se muz ne moze nacuditi kakav mi je metabolizam-ne reaguje user posted image

Vidjet cemo sada u trudnoci kako ce ici. Sa prvim mi je pomagao kivi da navecer pojedem 2-3 i tako sam rjesavala probleme. Sada ne pomaze. Valja mivnaci dobitnu kombinaciju user posted image

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 896
13.11.2015 23:41:45   
Pufnicaa

IZVORNA PORUKA: Isha

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Probat cu recept. Inace sam jedna od rijetkih cini mi se kojima ne pomazu mlijeko, jogurt, pura za ubrzavanje probave. Meni se muz ne moze nacuditi kakav mi je metabolizam-ne reaguje user posted image

Vidjet cemo sada u trudnoci kako ce ici. Sa prvim mi je pomagao kivi da navecer pojedem 2-3 i tako sam rjesavala probleme. Sada ne pomaze. Valja mivnaci dobitnu kombinaciju user posted image

Ja muku mucim s tim isto oduvije,ynala sam tablete piti samo da odem...I cuda nista ne fercera...Ugl probam ja sljive suhe potopiti navcer i pojesti ujutro to mi se ne dopada i nije mi nesto djelovalo,al ovo jeste pa ako i tebi pomogne javi :)

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 897
13.11.2015 23:50:49   
rose
IZVORNA PORUKA: ziel

Evo i ja dodjoh iz ambulante, uzela novu uputnicu, upisala dr.u karton sve sa otpusnice. Mjerila mi je pritisak 110/70 to je moj dobri, vjerovatno dobro djeluje Metildopa :-) samo mi je probl.ubrzan rad srca, 90 u min.pa kaze zato mi se javlja nedostatak vazduha... tahikardija. Eto tako. Odoh sad napraviti makar razljevusu pitu, za sebe i mm-a a za goste ce biti voce,kafa, sok i kupovni kolaci...

tebi se desavaju iste stvari kao meni...otok od 17-e sedmice, metoldopa u 9-om...nemoj se opustiti poslije poroda i kontrolisi pritisak..ja sam 2 godine poslije poroda se lose osjecala..stavio me internista na betablokatore do druge trudnoce,,,onda sam cijelu trudnocu bila na verpamilu...sad ne koriistim terapiju al mi nije dobro...opet me "nosa"...cekm priliku da odem na kontrolu da nastavim terapiju

< Poruku je uredio rose -- 13.11.2015 23:53:09 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 898
14.11.2015 3:49:56   
ziel

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

tebi se desavaju iste stvari kao meni...otok od 17-e sedmice, metoldopa u 9-om...nemoj se opustiti poslije poroda i kontrolisi pritisak..ja sam 2 godine poslije poroda se lose osjecala..stavio me internista na betablokatore do druge trudnoce,,,onda sam cijelu trudnocu bila na verpamilu...sad ne koriistim terapiju al mi nije dobro...opet me "nosa"...cekm priliku da odem na kontrolu da nastavim terapiju

Nije valjda user posted image a ja se bas nadala da nece ostati ovo stanje nakon poroda...

Evo sad me zeludac razvaljuje, nezz sta je ovo, nije me ovako bolio u citavoj trudnoci. Napravila sam upravo caj nana+kamilica ,ne bi li sta proradilo... user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 899
14.11.2015 6:11:59   
NandaT
Jutro drage moje trudnice i mamice

Vidim sve ste jos 2u1, zelim vam svima brze i lake porode. Novim clanicama zelim dobrodoslicu i uredne trudnoce

Leptirice mene gel nije bolio, tj stavljanje gela nije a poslije su bili menstrualni bolovi, nista posebno. Za gel kazu na vrijeme da se donese ako misle da ce trebati, ako ne zatreba vrate ga, tako da treba provjeriti u apoteci hoce li vratiti. Gore ga cuvaju u frizideru tako da mu nista ne bude

Ziel i mene je zgaravica bas mucila otprilike 2 sedmice pred porod. Najvise mi je godio donat. A bebac se rodio s kosom user posted image mada sam ja nesto mislila da ce biti celav user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *