|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
13.11.2015 9:19:20   
Travelove
Meni i dalje 140/90 user posted image
I bas sam natekla sva, vodena sam...

< Poruku je uredio Travelove -- 13.11.2015 9:20:04 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 851
13.11.2015 9:26:19   
Leptirica87
Ziel,ti opet ces nastavit po starom s kuhanjem...bolje smiri sad malo odmaraj se i zbog tog pritiska a i onako...dosta je bilo od tebe😊
Meni moja dr rekla da pijem i dalje mg i vitamine,to je do duse bilo u 37sedmici cini mi se kad sam bila na kontroli.
Bas sam te htjela i pitati vezano za mg i stolicu posto si imala iskustva s tim..naime mene jucer cijeli dan pritisce kao kad trebam na veliku nuzdu a ono nista,da bih sinoc otisla piskiti i da izvines dok sam vrsila malu nuzdu izlazila mi je kao neka voda i sluz na onu drugu stranu 😊 nije stolica vec bas sluz,pa me zanima jel moglo to biti od viska mg,jer ja dosta pijem vode bogate mg a i zadnje tablete koje sam uzela mg su jace od predhodnih.
Neznam sta bi drugo moglo biti...
I da znas ti mene zabrinu kad napisa jucer da si se svega naslusala i nagledala i jedva cekala kuci,iako si se prije susretala s tim,ja sam sad smirena al razmisljam kad odem i na prvi vrisak il sl ima da me prpa uhvati samo takva,posebno jer ja nikad nisam voljela bolnice a hvala bogu nisam ni imala posla s njima do sad...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 852
13.11.2015 9:45:40   
Leena
Jutro, drage moje
Ja evo u Vojnoj, cekam na pregled, neki me strah uhvatio kako udoh u ovu zgraduuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 853
13.11.2015 9:49:35   
Farah 00
Jutro ☺

Ziel mani se kuhanja jos i za goste, sad samo mogu rebi skuhati i donijeti.... Prikupljaj snagu i odmaraj, ne nabijaj sebi tempo.

Ja se probudila sa glavoboljom, boli me samo na jednom mjestu iza lijevog oka, morala sam popiti paracetamol, nadam se da ce djelovati. Juce su mi po cjeli dan bili otvoreni prozori, pa me sigurno od toga boli.

Leptirice Ma nemoj puno ni o bolnici razmisljati, kako god da okrenes moramo se poroditi, dosli smo do samog kraja, bitno je zivu i zdravu glavu izvuci. I ja kad podjem razmisljat kakav li ce me doktor gore zapasti, neki lijevi, namrgodjeni, panika me uhvati. Zato bolje ne mislit na to.

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 854
13.11.2015 9:58:07   
Logica
Drage zene moze li mi neko objasniti kako izgleda kad inas zgaravicu ?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 855
13.11.2015 10:21:41   
cauchy
Dobro jutro žene. Kako ste mi sve?
Nisam se javljala ovih dana, muku mučim s probavom, čas je zatvor, čas dijareja...pa me od toga i stomak bolio...
Danas je malo bolje, valjda mi Donat pomogao malo...
Vjerovatno je to jer se ne krećem, od ovog ležanja user posted image

Logica, mene žgaravica ponekad uhvati. To ti je kao osjećaj da te peče iz stomaka prema grlu, kao da se hrana vraća, ne znam kako bih ti objasnila. Nije ugodno! Mene kad uhvati moram povratiti, i onda bude bolje. Skontaj koja hrana smeta i izbjegavaj je...

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 856
13.11.2015 10:26:34   
cauchy
Draga Ziel, kakav ručak?!

Lezi i nek tebe služe! Ja od kako sam trudna, zbog ovog mirovanja samo sebi pravim, a i to rijetko jer mi donose hranu.
Odmori se malo, skupi snagu za porod, trebaće ti!

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 857
13.11.2015 10:44:14   
jaculi
Cao drage trudnice. Ko bi rekao ali evo mene opet na forumu nakon nepune 2 godine user posted image . Da nesto malo kažem o sebi. Iznenada opet zatrudnila, potpuno neočekivano i neplanski. Poslije malog soka, sada se navikavam na novo stanje i počinjem se radovati jos jednoj bebi. 6. sedmica , prva kontrola obavljena. Osim gubitka apetita, zasad nema drugih simptoma. Imam sina od 23 mjeseca, radim i imam 28 god, iz Sarajeva. Sve vas srdačno pozdravljam i nadam se lijepom druženju user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 858
13.11.2015 10:51:54   
blue moon
Dobro jutro ženice, kod mene noćas opet kontrakcije bile i nastavio izlaziti sluzni cep, ovaj put su se javljale skoro cijelu noc na oko 40 min do sat vremena razmaka, sve do jutros i vise me nije nijednom zabolilo, kako je krenulo kad dodje momenat porodicu se u sred noci jer se preko dana nista ne desava.

Ziel ja sam cula isto da treba izbjegavati Mg u devetom mjesecu, sad samo lagano kod kuce odmaraj mani se ruckova.

Logice znaces sigurno kad budes imala zgaravicu, sve je ovako kako su ti rekli, a uz sve to mozes osjetiti bol u ždrijelu, nadam se da neces imati tih problema.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 859
13.11.2015 10:53:35   
ziel
Zene mislim da ste upravu za to da ne kuham, kad sam ustala nekako sam imala snage a evo sad me obara, nemam bas snage da ista pravim, u pola 1 moram do ambulante, bilo bi bolje da je sad moglo ali zauzeti termini, a bas bi sad nakon tusiranja mogla zaspati, odmarati, sigurno djeluje terapija pa smiruje a ima sigurno i podsvjesno nekog stresa kako se blizi termin, ko ce znati...

Lepritice to za Mg stvarno ne znam, meni se nije desavala nikakva sluz u stolici, mozda ti izlazi sluzni cep ? Kod mene i jutros izadje malo vise, i gotovo svaki put kad idem piskiti izlazi...

Travelove i ja sma i dalje otecena, ali sta mozes sad, samo sto manje hodati, i sto manje soliti hranu, to je i meni dr. rekao...

Jaculi dobrodosla user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu jaculi)
Neposredna veza do poruke: 860
13.11.2015 10:54:00   
mom2B
Auuuu ovdje se svasta izdesavalo... Prvo da pozdravim prisutne user posted image

cestitke NandaT na prinovi user posted image user posted image user posted image user posted image , jako mi je zao sto si se napatila user posted image

draga ziel zabrinuh se citajuci tvoje postove... izdrzi jos malo, probaj da mirujes, mani se kuhanja, lijepo su ti rekli da ne kuhas nista user posted image user posted image

travelove drzim fige da se stanje stabilizuje user posted image

leena sretno i nam se javis samo sa lijepim vijestima user posted image user posted image

logice, cauchy je dobro rekla, pokusaj naci hranu koja ti izaziva zgaravicu i probaj da je izbjegavas... Meni slatko smeta, ako pojedem kolac ili keks bude haoticno... Probala sam svasta nesto pa cak i senf razmucen u vodi ali nista ne pomaze. Ja onda samo sacekam da prodje samo od sebe user posted image user posted image

jaculi dobro nam dosla user posted image user posted image Zelim ti laganu trudnocu i jos laksi porod user posted image user posted image

(odgovor članu jaculi)
Neposredna veza do poruke: 861
13.11.2015 11:07:38   
Sanjalica 85
Jutro zenice user posted image

Svi na broju, sto bi neko rekao podstanari jos u pupama user posted image . Meni ce uskoro dati otkaz, samo visim na forumu user posted image . Sreca pa nemam sta drugo da radim.

Jaculi cestitam i dobro dosla user posted image

Zeil, kakav crni rucak, odmaraj, jos im reci da ti stagod fino skuhaju pa da donesu user posted image . Ja imam osjecaj sporet nisam ukljucima 15 dana, mislim da napravim nesto konkretno. Dok dodjem sa posla vec polomljena, terapija me malo usporava pa u krevet idem oko pola 10. Sreca pa kod svrekrve mogu da sidjem, fino se najedem i na spavanjeuser posted image

Neko se je zalio na probavu user posted image uh izgleda da sve imamo problema, mada sam ja malo uspjela da je ustalim sa kafom i Mg-om, a ponekad i zamutim vrecicu Psiliuma, malo je gadno za popiti ali kada mi je bilo najgore samo to je pomoglo.

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 862
13.11.2015 11:35:11   
Travelove
Znaci zene, za visok pritisak se preporucuje mirovanje, a ne setnja?

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 863
13.11.2015 11:38:16   
cauchy
Ja mislim da je paradajz dobar za snižavanje pritiska. Ja ga volim, al ne smijem jesti, jer imam nizak pritisak.

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 864
13.11.2015 11:40:18   
Logica
Jeculi dobrodosla i u zdravlju docekala bebaca :)

Ma zadnjih dana imam neki neugodan osjecaj nekako na vrhu zeludca nisam sigurna jel probava il se sirim..na hajr uglavnom :)

Cuvajte se zene i poselamite ko uspita user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 865
13.11.2015 11:42:47   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ne znam koliko sam ti ja mjerodavna, posto nisam u poodmakloj trudnoci, ali kada je meni poceo da skace pritisak, prvo sto sam pitala internistu je za mirovanje. Rekla mi je da nema potrebe, jer kao tako mogu samo gore napraviti i ulijeniti se. Sto vise da setam i da se krecem. Kod mene je sada ok, ali sam na terapiji. Prosetam ujutru, gledam da izadjem i na pauzi, dok je jos fino vrijeme. A primjetila sam da me aritmije i gusenja hvataju tek navecer, kada sam vec u krevetu, potpuno mirna.

Neposredna veza do poruke: 866
13.11.2015 11:51:40   
Travelove
Onda da se ponasam normalno. Lagane setnjice...Ja se iskreno nadam da ce mi terapija pomoci, i da se visok pritisak nece zadrzati nakon trudnoce. Oduvijek sam imala nizak.
Pokusati cu sa ishranom,paradajz kako je cauchy rekla, uvesti i jogurt, ne znam smijem li bijeli luk? Onako bih ga samo progutala u hljebu jedno cence. user posted image

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 867
13.11.2015 11:59:09   
Sanjalica 85
Sve umjereno i koliko mozes. Malo pojacaj mlijecne proizvode zbog kalcija, jer i on utice na pritisak i bez suhog mesa i sudzuke user posted image .
Internista mi rece da izbacim so u potpunost ali ginekolog kaze niposto, samo umjereno bez pretjerivanja. Bit ce to sa terapijom ok user posted image

Neposredna veza do poruke: 868
13.11.2015 12:06:15   
*pcelica*
Dobar dan trudnice. Jeste li sve na broju?
Ziel zeno smiri malo. Kakav crni rucak. Jos tvoji. Bar njima ne moras titrati. Miruj, visok pritisak nije bezazlen. Primiri se sad na kraju.
Ja sam danas sva ko polomljena. Smrdo nije htio nocas da doji. Samo malo povuce i opet zaspi. Zato sam jutros ustala sike tvrde ko kamen. Pojavile se i plave flekice od mlijeka. Sad imam osjecaj.da ce me groznica uhvatiti. Sreca nemam temperaturu. Valjda ce me popustiti. Ovih dana pumpica mi je najbolji drug. Svaki put izdojim 150ml. A prije toga on jede. Samo da mi se jos ovo uskladi ponuda -potraznja i bice za 10

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 869
13.11.2015 12:38:23   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Travelove

Moja je drugarica imala jako visok pritisak u trudnoci i njoj je pomoglo sirce od zukve. E sad, ja sirce ne podnosim ni u salati, ali ako ti mozes onda 2 supene kasike razmutis u casi vode. Ona je osjetila instant olaksanje nakon toga. Ja sam ga jucer svekrvi uzela ispred ekonomije na onom sajmu zdrave hrane... Ona ima izuzetno visok pritisak i to joj je najbolji lijek.

Neposredna veza do poruke: 870
13.11.2015 12:40:44   
Leena

IZVORNA PORUKA: jaculi

Cao drage trudnice. Ko bi rekao ali evo mene opet na forumu nakon nepune 2 godine user posted image . Da nesto malo kažem o sebi. Iznenada opet zatrudnila, potpuno neočekivano i neplanski. Poslije malog soka, sada se navikavam na novo stanje i počinjem se radovati jos jednoj bebi. 6. sedmica , prva kontrola obavljena. Osim gubitka apetita, zasad nema drugih simptoma. Imam sina od 23 mjeseca, radim i imam 28 god, iz Sarajeva. Sve vas srdačno pozdravljam i nadam se lijepom druženju user posted image

Oooo! Cestitam! Evo nas opet skupa na temiuser posted image Samo ovaj put smo krace skupa, ja sam tu jos mjesec aBd (ako ne bude na seku,pa ne ostanem duze nego sto je planiranouser posted image ) user posted image

Blue moon, otvaras se polako vjerovatno, pa ce aBd na kraju ici lakseuser posted image

Pcelice, cuvaj to sto izdojis kad vec imas, ja sam sa L stavljala u frizider, zamrzivac... Imas negdje koliko gdje smije stajati. Ako nekad zatreba, da ima.

Ja zavrsila sa kontrolom, kaze doktor da ne diram nista sada zuc, ako ne pozutim, a necu aBd, pazim sta jedem. Bebac 2780 (+-400g). Ja rekla pogresan datum posljednje muser posted image , pa se covjek zabrinuo kako je beba prekrupna, a ono to mi datum od posljednje m sa Lejlom user posted image user posted image user posted image Ugl. sve ok, hB. I on nam je potvrdio da je braco, nece mi se E razocaratiuser posted image
Malo sam se opustila sada... Sad se samo poroda bojimuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu jaculi)
Neposredna veza do poruke: 871
13.11.2015 12:45:00   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja zavrsila sa kontrolom, kaze doktor da ne diram nista sada zuc, ako ne pozutim, a necu aBd, pazim sta jedem. Bebac 2780 (+-400g). Ja rekla pogresan datum posljednje muser posted image , pa se covjek zabrinuo kako je beba prekrupna, a ono to mi datum od posljednje m sa Lejlom user posted image user posted image user posted image Ugl. sve ok, hB. I on nam je potvrdio da je braco, nece mi se E razocaratiuser posted image

ma divno za kontrolu user posted image user posted image
A bona cega se ti bojis... pa nije ti prvi put user posted image user posted image user posted image
Ja ne smijem ni da razmisljam o tome user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 872
13.11.2015 12:56:53   
škorpija

Znači ipak ništa od carskog, ja taman kontala da ćeš sve završiti džematile, al hajde bitno je da je dr. aminovao čekanje s operacijom user posted image

Fakat čega se ti bojiš, to će sad da izleti ko raketa user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 873
13.11.2015 13:01:21   
Leptirica87
Travelove smijes bijeli luk on i jest za snizavanje pritiska.
Farah ja sad i ne razmisljam toliko o bolnici nego kad dodjem i cujem i vidim sve predpostavljam da necu moci biti bas flegma i opustena,a o doktoru koji ce me zadesit necu ni da mislim heheh.
Kod mene nikakvih promjena pomalo bolucka stomak i krsta a prekosutra termin,
Loptica cini mi se da je pitala za zgaravicu,ja sam osjetila kao da imam zisku il vatru u grlu...bas nezgodan osjecaj a mozes pokusati da malo visocije jastuk drzis kad lezis ako te ufati po noci,i hladno mlijeko,bademe...mada ja sam pustala da samo od sebe prodje.
Dobrodoslica novim clanicama,sretnu i hajirli trudnocu.
Pozdrav za sve prisutne

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 874
13.11.2015 13:13:06   
Leena

IZVORNA PORUKA: mom2B

ma divno za kontrolu user posted image user posted image
A bona cega se ti bojis... pa nije ti prvi put [sm=smiley36.gif]user posted image user posted image
Ja ne smijem ni da razmisljam o tome user posted image user posted image user posted image

To je najgoreuser posted image user posted image user posted image
Bila jedna prije mene, curi joj voda, pita hoce li morati na indukciju, kaze doktor (a inace se zafrkava non stop, mene je na porodu sa E nasmijavao): Sta se bojis indukcije, ne boli indukcija, boli porod user posted image
Kad je ona izasla, kaze meni: Salim se ja.
Rekoh: Meni je ovo trece
Kaze on: Onda znas sveuser posted image user posted image user posted image

Skorpija, bojim se bona sto je okrenut k'o Lejla sto je bila... I ona bi izletjela, i jeste, cim su me pustili da tiskam... Ali to cekanje... KAd se sjetim, nije mi dobro nikako...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *