Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 9:35:47
MersijaOmar
Ja se evo upravo vratila iz bolnice. Jutros u 4h me probudila beba stiscuci jako. Dva velika bola osjetila. Kasnije me pocela glava boljeti. Sva se znojila, a osjecala hladnocu. U 8h nazovem bolnicu i odem. Kaze 3 prsta otvorena i da ostanem jer pocinje polahko. Ja se ipak odlucila evo doci kuci, jer su bolovi podnosljivi i ne osjetim kontrakcije vec vise kao menstrualne bolove i velike bolove u karlici prilikom kretanja. Probat cu malo ocistiti kucu pa da vidimo kako ce dalje ici. Makar mije lakse kad znam da je krenulo. Danas-sutra i jos jedna bebica je tu 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 9:43:40
ziel
IZVORNA PORUKA: MersijaOmar
Ja se evo upravo vratila iz bolnice. Jutros u 4h me probudila beba stiscuci jako. Dva velika bola osjetila. Kasnije me pocela glava boljeti. Sva se znojila, a osjecala hladnocu. U 8h nazovem bolnicu i odem. Kaze 3 prsta otvorena i da ostanem jer pocinje polahko. Ja se ipak odlucila evo doci kuci, jer su bolovi podnosljivi i ne osjetim kontrakcije vec vise kao menstrualne bolove i velike bolove u karlici prilikom kretanja. Probat cu malo ocistiti kucu pa da vidimo kako ce dalje ici. Makar mije lakse kad znam da je krenulo. Danas-sutra i jos jedna bebica je tu 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 10:12:27
MersijaOmar
IZVORNA PORUKA: ziel
sa srecom neka ti bude Jesil ti iz Sa ili?
Ja sam iz Cazina. Daleko sam vam a zivim u Svicarskoj, jos dalje hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 10:12:29
Leena
E svaka cast kad ti se da cistiti kucu Meni jos nista nije krenulo, jedva se nakanim osnovno po kuci da uradim
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 10:40:35
Leptirica87
Da se i ja prijavim drage moje MersijaOmar da bude sa srecom i hajrom... I ja maloprije s kontrole,kod mene se pocelo nesto i desavati,haman oni menstrualni bolovi nisu bili uzaludni. Moja dr mu rekla da danas odem na gradinu jer sam otvorena 2cm,bolove menstrualne jos uvijek imam i sinoc cijelu noc,mene samo buni sto je to konstantno nema prekida a kontrakcije su s prekidima jel tako.Uglavnom bolovi se pomalo povecavaju. Rekla mi je da odem da me i oni pregledaju pa ce oni poslije CTG i aminoskopije znati da li ce me zadrzati. Samo eto ja necu zuriti da idem nekad poslije.Dosla mami da pravim rucak jer ona radi do 3 a i moj mm pa cemo fino rucat posjedit pa kuci po stvari i inda na gradinu.Jer pokusavam od mame sakriti da cu gore 😊 Cut cemo se jos,u svakom slucaju cuvajte mi fige..😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 11:07:07
Leptirica87
I mene buni to s prstima i cm,jos ja nju pitam Reko jel meni rano ici gore obzirom da je to samo 2,zena me cudno pogleda,kaze samo ti kuci polako saberi se spremi i gore...a ja sabrana bas...samu sebe ne prepoznajem uopce nemam treme iako idem u nepoznato. Malo prije zvala i rodicu sto radi gore,kaze ako do dolaska budem 3 otvorena onda ce sigurno me ostaviti...pa sad neznam. Jos ja ko prava iz Doma Z. zapicila pjeske na Bulevar u postu da uzmem CIPS trebat ce za upis bebe ako Bog da a nisam imala.Kad sam usla ludnica,ljudi cekaju po 1-2h svadjaju se smrdi,sparina...al imadoh srece pustise me preko reda njih 30-tak.😊 Nekad dobro dodje trudnoca radi cekanja u redovima heheh
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 11:21:37
Travelove
Bravo Leptirice, svaka cast za sabranost i nepanicarenje.
Neki dan muz kako je unjeo ves s polja i ostavio mi da ja smotam, unjeo je i neku bubu, koja je pala dole na tepih, i on je bio u kuhinji, a ja sam vrisnula, gledajuci dole u bubu a stvarno su mi gadne, vise su gadne nego sto ih se bojim, i on je brzinom svjetlost stvorio se kraj mene ono uzbudjen jer je mislio da mi je pukao vodenjak, jer sam se ja drzala za stomak, gledala dole i vrisnula...hahha. Meni je bilo prsmjesno, a on se malo naljutio hehehe... Zato zamisljam nasu paniku kada bude se desilo takvo nesto....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 11:23:11
MersijaOmar
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
I mene buni to s prstima i cm,jos ja nju pitam Reko jel meni rano ici gore obzirom da je to samo 2,zena me cudno pogleda,kaze samo ti kuci polako saberi se spremi i gore...a ja sabrana bas...samu sebe ne prepoznajem uopce nemam treme iako idem u nepoznato. Malo prije zvala i rodicu sto radi gore,kaze ako do dolaska budem 3 otvorena onda ce sigurno me ostaviti...pa sad neznam. Jos ja ko prava iz Doma Z. zapicila pjeske na Bulevar u postu da uzmem CIPS trebat ce za upis bebe ako Bog da a nisam imala.Kad sam usla ludnica,ljudi cekaju po 1-2h svadjaju se smrdi,sparina...al imadoh srece pustise me preko reda njih 30-tak.😊 Nekad dobro dodje trudnoca radi cekanja u redovima heheh
Ja sam 2 cm bila otvorena tacno 2 sedmice, jos drugi porod u pitanju koji inace ide brze. Tako da nema pravila. Najbolje da poslusas sta ti doktori govore, jer smo ipak u njihovim rukama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 11:56:56
Leptirica87
Ziel,jel ti ono rece da nekim iglama rade aminoskopiju.I CTG me zanima isto kako se radi jel samo oni kajsevi oko struka. I pls jos mozes mi reci sta si nosila na pregled gore na UKC papuce,suknju,peskiric ili..?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 12:51:54
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Ziel,jel ti ono rece da nekim iglama rade aminoskopiju.I CTG me zanima isto kako se radi jel samo oni kajsevi oko struka. I pls jos mozes mi reci sta si nosila na pregled gore na UKC papuce,suknju,peskiric ili..?
Nadji na netu AMNIOSKOP kako izgleda, ja nemam vremena sad traziti al je nesto kao malo veca sprica koju stavi unutra i izvuce malo pl.vode da vidi izgled, to traje 5 sekundi... a nisam nista nosila na kontrole, imaju gore papuce, suknja ,ogrtac al to ja nista ne koristim haha budem sama s dr.pa papucr nataknem i predjem 1m samo do onog stola i legnem al da vidis kako je se tesko popeti na one njihove stolove visoki nesto... jedva se popnes a jos teze sidjes.. a CTG isto aparat neki sto ima 2 kabla i na vrhovima krugice koji regisstruju otkucaje i sestra kad uklj.prvo nadje otkucaje malo po stomaku ti mice s tim krugicima i kad se pocne cuti onda ti kaze da ti drzis i tako 5-6 min.drzis...
Bila s mm u kupovini, pa tek dosla kuci, kupila sam i hurme neke iranske haha. I farbu za kosu moram danas se ofarbati, izraslo opet pa ruzno...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 14:50:06
*pcelica*
Helou. Samo da vidim jeste li svr na broju. Ziel kakvo je stanje? Desava li sr sta? Ja ne znam kud udaram. Jos imam pomoc ali dzaba. Malac po danu super. Jede i spava. Ali uvece derneci. Od prosle nedjelje nisam kako treba zaspala. Ako sastavim sat i po super. Po danu ne mogu od Atije. Ona je u sustini dobra ali je nekad uhvate nekakvi prenosi. Jos sam cijelu sedmicu svaki dan imala nekakve goste . Doduse sve bliznji ali ja ne mogu da lezim kad mi ima neko pa makar to bila i moja mama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 15:26:14
ziel
Joj sto ti je cudo ovo drugo stanje, kod mene i srce pocelo preskakati evo lezim i osjetim tesko mi srcu nesto hehe da hoce ovo samo izaci na dobro, da se porodim kako treba...
Ja i mm rucali,evo on sad treba da krene na posao, pravila ja sirnicu i ubacila i suhog sira kako je to dobro heh, i njemu sam spakovala da ponese na poslu da jede :-) A sad kad ode malo cu da se izlezavam pa farbanje.
Pcelice sve isto, samo sluzni cep izlazi konstantno nakon ove kontrole u ned. al pomalo... zar su gosti vec poceli smarati, ne daju odmoriti ni 7 dana ccc...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 16:24:41
Farah 00
Dancek drage moje ☺ Ja sam danas u pola 12 bila na GAK-u, ctg zavrsila do 12:15, ali sam na red kod svog doktora dosla poslije pola tri, bas sam se nacekala, ali nema veze. Ctg dobar, UZ dobar, bebi ima oko 2.850 gr. Medjutim ono sto me rastuzilo je to da moj doktor ode 19.-tog na godisnji odmor i vraca se 5.-tog decembra, a meni termin bas izmedju, 26.11. Jedino imam fore da se u ovih 7 dana porodim 😆. Godisnji je iznenada pomjerio, nije planirao sad, vec za n.g., ali eto sta je tu je. Rekao mi je da mu u ponedjeljak ponovo dodjem pa ce me preporuciti nekom drugom doktoru.
Leptirice vidim kod tebe se vec nesto desava. Mada danas je bilo trudnica kojima je termin za dan-dva, otvorene su tri prsta, ali nije im dr rekao da ostanu u bolnici, nego da dodju za dan, dva.
Leena ti vec imas dvoje djece i dovoljno ti je samo oko njih da brines, plus nisi na bolovanju ili nezaposlena, nego radis, tako da nisi nimalo ljencuga, treba ti i odmora malo.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 10.11.2015 16:27:55 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 16:52:43
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Dancek drage moje ☺ Ja sam danas u pola 12 bila na GAK-u, ctg zavrsila do 12:15, ali sam na red kod svog doktora dosla poslije pola tri, bas sam se nacekala, ali nema veze. Ctg dobar, UZ dobar, bebi ima oko 2.850 gr. Medjutim ono sto me rastuzilo je to da moj doktor ode 19.-tog na godisnji odmor i vraca se 5.-tog decembra, a meni termin bas izmedju, 26.11. Jedino imam fore da se u ovih 7 dana porodim 😆. Godisnji je iznenada pomjerio, nije planirao sad, vec za n.g., ali eto sta je tu je. Rekao mi je da mu u ponedjeljak ponovo dodjem pa ce me preporuciti nekom drugom doktoru.
Leptirice vidim kod tebe se vec nesto desava. Mada danas je bilo trudnica kojima je termin za dan-dva, otvorene su tri prsta, ali nije im dr rekao da ostanu u bolnici, nego da dodju za dan, dva.
Leena ti vec imas dvoje djece i dovoljno ti je samo oko njih da brines, plus nisi na bolovanju ili nezaposlena, nego radis, tako da nisi nimalo ljencuga, treba ti i odmora malo.
E mogu misliti kako ti je nakon sto si cula da tvoj dr nece biti tu na tvom porodu... nekako se naviknes na jednog pa ruzno kad neko drugi dodje, ne zna kompletno stanje. Ali ako bude sve ok aBd nemas sta brinuti. Da ne bude nikakvih komplikacija ha ya.
Ja evo cekam jos 10 min.da se farba primi pa da idem prati kosu, vec me pecka tjeme, nakon dugo vremena sam uzela Syoss-ovu farbu 10-5. Pa imam jednu tepsiju i jednu veliku serpu da operem hehe i onda nemam nikakvog vise posla osim izlezavanja
Kupili smo ja i mm danas prvu igracku za bebu Plisani pas, malo veci , prelijep, mekan s dugim usima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 16:59:09
rose
ja isla jednom na GAK-u, ode na odmor prebaci me drugom..taj drugi me primi kad ej poceo porod, probije vodenjak, pusti drip i izadje..nije se stigao vratiti ja se porodila kod doktoice koja je bila dole n a porodjajnom...to ko vas vodi ne znacu nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 17:34:42
*pcelica*
Joj sto ti je cudo ovo drugo stanje, kod mene i srce pocelo preskakati evo lezim i osjetim tesko mi srcu nesto hehe da hoce ovo samo izaci na dobro, da se porodim kako treba...
Ja i mm rucali,evo on sad treba da krene na posao, pravila ja sirnicu i ubacila i suhog sira kako je to dobro heh, i njemu sam spakovala da ponese na poslu da jede :-) A sad kad ode malo cu da se izlezavam pa farbanje.
Pcelice sve isto, samo sluzni cep izlazi konstantno nakon ove kontrole u ned. al pomalo... zar su gosti vec poceli smarati, ne daju odmoriti ni 7 dana ccc...
Ma to su sve ovi bas blizi i s moje i s mm strane. Dodju malo da vide bebicu. Danas su mi bile drugarice. I meni je dosadno sama po cijeli dan. Pozelim s nekim da progovorim. Svakako ne mogu lezati ni spavati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 10.11.2015 17:46:01
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ma to su sve ovi bas blizi i s moje i s mm strane. Dodju malo da vide bebicu. Danas su mi bile drugarice. I meni je dosadno sama po cijeli dan. Pozelim s nekim da progovorim. Svakako ne mogu lezati ni spavati
Kako bona ne mozes lezati, haman si se tako brzo oporavila ili se pravis hrabra