Sanjalica 85 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (7.11.2015 20:27:20)
|
IZVORNA PORUKA: rose ja sm proslu trudnocu imala visok pritisak i strasno su mi noge oticale..9-i mjesec bila na metildopi, porod 6 dana nakon tremina, beba 3400 ...poslije trudnoce ostao visok pritsak bila sam na beta blokatorima do ove trudnoce...onda na verapamilu cijelu trudnocu i prestanem ih piti jer mi je otekao jezik od soka a ja mislila da je o tableta...elem ici cu na kontrolu cim prije da vidim za nastavak terpije Ja sam bas danas nazvala doktoricu i smanjila mi je medildopu na 2*1/2 ali me zezaju aritmije, pa zbog toga pijem corvitol. Danas mi je tako ruzno srce lupalo i nisam mogla udahnuti, a valjda od panike postane jos gore, na kraju popila apaurin i evo sada je ok[sm=bravo.gif] . Kako si se porodila priridno ili carski mislim zbog hipertenzije? I ja sam cula za malog Divanovica, pa cu vidjeti sa starijim da se kada bude vrijeme prebacim na GAK. Vidim zene potegle temu od koje mi dodatno pritisak skace :) Bapske price, zabadanje noseva gdje im nije mjesto i slicno. Joooooj osipam se od toga. Kod mene je najaktueline guranje hrane pod nos, mozas jesti za dvoje, evo ti ovaj prirodni lijek za pritisak...a tek vidovite vange koje na UZ 12-osedmicnog embriona prepoznaju pol, e te su mi najjace[sm=smiley36.gif]. Onda ja okrenem kontru, postanem bezobrazna i svi se povuku, ko vele trudna zena, hormoni, moze svasta biti [sm=sloncek.gif] Tako vam je to kod nas, svi zabadaju nos gdje im nije mjesto, kad ces da se udas, ima li sta novo, a sto nema novo, a jel nesto nije uredu, e kada dodje beba, daju sebi za pravo da biraju imena, i onda nastupa pitanje kad ce drugo....nikad kraja ali ko ih sisa, samo opusteno [sm=zz_skip.gif]
|
|
|
|