ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (7.11.2015 16:04:16)
|
IZVORNA PORUKA: cauchy Ziel, upravu si, najbolje je oštro odgovoriti, pa nek se ljuti ko hoće. Danas mi neka rodbina bila, i zamalo da kažem rađajte sebi šta hoćete, pustite me na miru... Non stop neki komentari...do sada je bilo: Šta čekate? Što ne pravite dijete? A sad polemišu oko spola... A te bapske priče tek...nemoj ovo, nemoj ono... Prije par dana bila kod mame i neka kona mi reče ne smijem dirati cuku, jer će mi dijete biti "dlakavo". Ja ništa apsurdnije nisam čula do sad. Hahahahaaha cuj dlakavo dijete [sm=jezicek.gif] Pa gdje to nadju Boze dragi, narod gubi pojam o svojoj vjeri, to je zalosno. I meni su govorili, posto zivimo na selu, i sveki drzi pilice, kaze: NE SMIJES TI CISTITI PILICE, GULICE SE KOZA BEBINA. A ja se fino lijepo izmaknem i odem u kucu. Pa NE STOJ NA PRAGU, NE STOJ NA VRATIMA. KAD KRENES IZ KUCE, A NESTO ZABORAVIS NE VRACAJ SE. IZADJI VANI ZATVORI VRATA PA SE ONDA VRATI. [sm=jezicek.gif] A i mene su pitali na pocetku: IMA LI STA , IMA LI STA? I sad pamtim facu od mm-ove nene kad je me pitala to, a ja samo okrenula glavu, nisam joj ni rijec rekla, sta reci... uvrijedicu mm-a ako joj sta kazem a kad ne odgovorim onda nek razmislja treba li opet pitati. Naouruzaj se strpljenjem koliko mozes, koliko ne mozes moras ostro, jer uvijek ce biti u zivotu tih komentara, i nakon poroda i kad su djeca mala, i kad idu u skolu i kad se pozene i poudaju. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|