RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


rokoko -> RE: Fondant (13.2.2011 23:05:52)

Torta je poklon za 18.rođendan.Na nama je bilo da izaberemo kakav će automobil biti te se povedosmo onim-Mercedes je,ipak,Mercedes!




Lalana -> RE: Fondant (14.2.2011 0:20:22)

Niobe, Visnja, rokoko, zaista prelijepo.

Ne znam, ovaj fondant je cudo, ne gine nam da otvorimo RR firmu...




Amila_ra -> RE: Fondant (14.2.2011 0:48:19)

Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza  jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko,  Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.




milenium -> RE: Fondant (14.2.2011 1:10:46)

višnja,rokoko,niobe[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




acudesa -> RE: Fondant (14.2.2011 9:11:10)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sam završila torticu djetetu za rođkas sutra za dio u kućnoj atmosferi....

eh sad....
meni se doapada...baš me zanima šta vi nislite jesam uspjela napraviti nešto slatko bebi svojoj[sm=smiley36.gif]
[image]http://www4.slikomat.com/10/0211/e62-Slika1.jpg[/image]


neće mi slika pa moram link...ova dav velika srca bi trebala biti na onim žicama taknim...ali žice ću tek sutra imati pa dodat ćemo[sm=smiley36.gif]

a ovo iza torte, je poklon do naše drugarice Noe stigao poštom čak iz Mostara jutros[sm=smiley31.gif] [sm=smiley27.gif] [sm=smiley31.gif]
za slavljenisu i za seku[sm=smiley1.gif]

torta je extra, bas vam zavidim na "rukotvorinama", moja je bila kriza...




IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

[image]http://img713.imageshack.us/img713/5079/15534110150343441345133.jpg[/image]

A, ovo je najbolja torta ikad postavljena na ovu temu, niobe, aferim!




leli§ -> RE: Fondant (14.2.2011 9:56:05)

wooow zene super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image]svaka cast!!!

ja mislim da cu nakon ovih divnih tortica skinuti kapicu, nakloniti se i poloziti zakletvu da se ne upustam u pravljenje fondanta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (14.2.2011 9:59:55)

Višnja[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

prelijepa tortica[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rokoko , pa mislim...naklon agen[sm=smiley36.gif]

muaa...perlica u svim bojama imaš u merkatoru na socijalnom i nisu ni skupe te džidže[sm=smiley1.gif]




palachinken -> RE: Fondant (14.2.2011 11:20:38)

Djevojke, planiram praviti jednu veselu torticu po uzoru na minjinu "prolećnu" za 2. rođendan jednoj proljetnoj djevojčici. Pošto rođendan pada u srijedu, nema šanse da to poslije posla napravim sve.
Eh sad pitanje: da li je neko pravio figurice i ukrase od fondana koji dan ranije (recimo 2 dana prije) i kako su se ponašale nakon stajanja? Da li da stoje u frizideru ili u plasticnoj zdjeli na sobnoj temperaturi?






Hanady RR -> RE: Fondant (14.2.2011 11:23:26)


IZVORNA PORUKA: palachinken

Djevojke, planiram praviti jednu veselu torticu po uzoru na minjinu "prolećnu" za 2. rođendan jednoj proljetnoj djevojčici. Pošto rođendan pada u srijedu, nema šanse da to poslije posla napravim sve.
Eh sad pitanje: da li je neko pravio figurice i ukrase od fondana koji dan ranije (recimo 2 dana prije) i kako su se ponašale nakon stajanja? Da li da stoje u frizideru ili u plasticnoj zdjeli na sobnoj temperaturi?






ja sam pravila dan prije i fondant i figurice ...kitty i srcad.

uglavnom možeš napraviti 3 dana prije ....
figurice koje napraviš stavi u frižider a ostatk napravljenog fondanta za prekrivanje torte ostavi ne obojenog na sobnoj temperaturi zamotano u foliju i jednu kesu da ne dolazi zrak do njega.





M kao Mama -> RE: Fondant (14.2.2011 11:40:25)

SLobodno napravi prije figurce, bude još bolji kada osdsoti i stvrdne se, ovo se odnosi na figurica, a na jufku, tako ja zovemona dio za pokrivanje nemoj u hladnojer se stvrdne i ovaj koji će ti biti na sobnoj tem. moraš malo u mikrovalnu staviti da omekne. Sretno.




muaaa -> RE: Fondant (14.2.2011 11:40:32)

Hanady znam za ove perlice u bojama kupujem ja to ali ovaj Niobin lancic mi se tako svidja jer je prelijep i steta sto nema kod nas daje torti posebnu car[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




koka i po -> RE: Fondant (14.2.2011 14:03:18)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Prvi mačići se bacaju u vodu a ovaj će ipak u stomak [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
malo nespretno al sklepah [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/10/0213/kt-DSC042.jpg[/image]




aaaaaaaaaaajjjjjjjjjj kako mi je ovo promaklo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
trud se ipak isplatio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sheri -> RE: Fondant (14.2.2011 15:10:40)

IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

[image]http://img713.imageshack.us/img713/5079/15534110150343441345133.jpg[/image]

Niobe, torta je vrh![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




palachinken -> RE: Fondant (14.2.2011 15:57:30)

Niobe, kakvi 150KM, kod jedne kolač-tete kojoj sam gledala portofolio je ovakva torta makar duplo više. Treba zacijeniti svoj talenat.

Eh sad, šta mislite kakva je ovo žica? Jesu li ovo one skroz tanke za lemljenje? Ili neke cvjećarske? Gdje da je tražim, tamo po građevinskim skladištima? Nije mi OBI pri ruci :)

[img]http://www4.slikomat.com/10/0214/cwv-normal.jpg[/img]

Ali ove 'čelice su me osvojile!





sheri -> RE: Fondant (14.2.2011 16:01:00)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Niobe, kakvi 150KM, kod jedne kolač-tete kojoj sam gledala portofolio je ovakva torta makar duplo više. Treba zacijeniti svoj talenat.

Eh sad, šta mislite kakva je ovo žica? Jesu li ovo one skroz tanke za lemljenje? Ili neke cvjećarske? Gdje da je tražim, tamo po građevinskim skladištima? Nije mi OBI pri ruci :)

[image]http://www4.slikomat.com/10/0214/cwv-normal.jpg[/image]

Ali ove 'čelice su me osvojile!



ja mislim da je nekad, neko , negdje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] spominjao cvjecarske zice, sta god to bilo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




muaaa -> RE: Fondant (14.2.2011 16:03:36)

cvjecarske zice su u pitanju,one za lemljenje su pretanke a ipak treba nesto drzati pcelicu ili ti nesto drugo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




palachinken -> RE: Fondant (14.2.2011 16:38:46)

Obletiću ovih par građevinskih stovarišta koje su mi pri ruci, pa ako nađem šta da zadovoljava, podijeliću sa narodom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




rokoko -> RE: Fondant (14.2.2011 16:43:44)

  Figure možeš napraviti nekoliko dana ranije,čuvati ih na sobnoj temperaturi bez kutije,znači na otvorenom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Ne mogu vani kada je velika vlažnost vazduha jer se tada fondan topi.




bebacha -> RE: Fondant (14.2.2011 17:25:56)

evo mene ko s Marsa pala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
kako se pravi butter crema




Hanady RR -> RE: Fondant (14.2.2011 17:33:36)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Breskva

ne žurim , voljela bih samo probati  nešto ...,  nisam ni jednom do sada pravila taj buttercream hajd nabrzaka napiši ako ti nije šta da i njega probam kad je bal nek bude maskenbal[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]???

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...

eh jako umutiš da se baš sjedini da se puter ne sojeti...ja sam dodala u ovo i red čokolade za kuhanje istopljene...da mi okus bude bolji i time premazala tortu onu na spart wiiny the ppooh da mi bude ravnija...

eh sad ću dodam crne boje da brkove mački nacrtam[sm=jezicek.gif]





ivanak -> RE: Fondant (14.2.2011 17:48:00)

Ja mislim da ide ovako ( nisu bilješke sa mnom ) - ona koju ja koristim.
125g maslaca, 250 g šećera u prahu, 1 žlica arome vanilija i 1 žlica vode po potrebi.
Maslac jako dobro izmiksamo. Ispočetka na manjoj brzini i nakon 5 minuta na veću brzinu dok se to sve ne udvostruči - pjenasto izmiksati, pa onda malo pomalo dodavati šećer u prahu i onda dodati arome i voda po potrebi.




Amila_ra -> RE: Fondant (14.2.2011 18:32:58)

IZVORNA PORUKA: Amila_ra

Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza  jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko,  Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.




Niobe -> RE: Fondant (14.2.2011 19:08:39)

ja sad usred jedne torte..nesto sam za*ebala kremu, pa rijetka [sm=zmeden.gif]
Valjda ce se stisnut u frizideru.

Amila_ra, ja radim reform tortu i najbolje ''nosi'' fondant.




Amrino -> RE: Fondant (14.2.2011 20:35:54)

Niobe- duboki naklon zeno! Torta je savrsena [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Koje si velicine kalupe koristila? Tj. koji promjer? Ja trebam jednu svadbenu ali tamo nekad u septembru...valjda cu se do tada skontati kako da izgleda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Visnja- odlicno ti je ispala!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ivanak -> RE: Fondant (14.2.2011 22:01:58)

draga zavisi koliko ti je rijetka i od čega je krema????




Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>