RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Hannica -> RE: Fondant (13.2.2011 21:19:32)

Koliko ide fruktoze u fondant s glicerinom?




Visnja RR -> RE: Fondant (13.2.2011 21:20:18)

Dan zaljubljenih :))))
LJUBAV = MI [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (asja, MM i ja) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Visnja RR -> RE: Fondant (13.2.2011 21:21:19)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Koliko ide fruktoze u fondant s glicerinom?


100 g

ja sam stavjala 50 fruktrze i 50 dekstroze....al moze samo fruktoza




muaaa -> RE: Fondant (13.2.2011 21:21:34)

Visnja dobro je ispala,s tim da je prva odlicno,precizna i uredna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]a o ukusu necemo raspravljati svaka je dobra[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Niobe ove srebne perlice su super gdje si ih nabavila meni se svidjaju pravo




Visnja RR -> RE: Fondant (13.2.2011 21:24:18)

hvala Muaa (i hvala sto te ometah danas) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] rekoh ti ja da sam htjela roze tortu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

da sam imala adekvtan podmetac bila bi urednija okolo ovako sam je nekko stjesnila na stakleni podmetac iz mikrovalke [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
a prvobitno su trebale biti roze i zlatne kuglice okolo... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




SdZ -> RE: Fondant (13.2.2011 21:28:25)

Visnja, premedena je. Svaka cast na hrabrosti! Torta odise ljubavlju u svakom smislu.




Ben 10 -> RE: Fondant (13.2.2011 21:32:29)


Za prvi put odlicna!!!

Niobe ,za tvoju nemam komentara...

Moze li mi neko pomoci kako da postavim slike...




muaaa -> RE: Fondant (13.2.2011 21:33:39)

ma nema na cemu a boja je odlicna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Fondant (13.2.2011 21:37:15)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] teta Visnjaaaa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image]
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] palachinken




Anoniman -> RE: Fondant (13.2.2011 21:38:52)

Visnja torta ti je lijepo ispala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ivanak -> RE: Fondant (13.2.2011 21:52:42)


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ubuduce nikad nmoj ići ispod 150 km za ovakvu tortu... savršeno...


e sad jos jedno pitanje...
gledajuci na yutube nacin pravljena tj postavljanja fondanta na tortu vidjela sam da neke tete ravanju fondant nekin ravnalima (kao neka ravne smirgl ploče) to je super jer se onda ne vide prstici na fondantu...
gdje to ima nabaviti tj... pitanje za ove savrsene fondantmajstorke kako izbjegnu da se prsti ne vide tj da je fondant ravan ko staklo... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
joj jesam peglativna jel da??? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Mi u HR imamo tih alata malo i užasno skupo koštaju, te fratule ( to ja tako zovem ). Ne nadaj se ispod 150 kn.
A osim toga, ja vam radim tako da na ruku stavim šećera u prahu i ravnam i nikakva se ruša ne prepoznaja, sve ravno ispadne. Ali ovo radi se s time da skinete prstene. To sam se puno puta naučila, koliko mi je puta rasparo fondat. Došlo mi je da ga zavitljam preko prozora.





ivanak -> RE: Fondant (13.2.2011 21:57:54)


IZVORNA PORUKA: Hannica

Koliko ide fruktoze u fondant s glicerinom?


900 g šećera u prahu, 1 paketić želatina sa 50 ml vode, 100 g fruktoze sa 20 ml vode i 1 kašika glicerina.
Ali kad rastopiš i prokuhaš želatinu sa vodom i fruktozu sa vodom, kad počeme kuhati ubaciš glicerin. I tu smjesu rastopljenu ubaciš u 900 g šećera u prahu i ja ispočetka malo sa kuhačom, pa malo rukom, pa malo kuhačom dok ne dobije kompaktnu smjesu. I onda dobro, dobro zaspi radnu ploču šećerom u prahu i mješaj. I uvijek neka ima ispod šećera u prahu, pogotovo kad je vruće ( ljeto - visoke temperature ) da se ne zaljepi.




Niobe -> RE: Fondant (13.2.2011 22:03:27)


IZVORNA PORUKA: muaaa

Visnja dobro je ispala,s tim da je prva odlicno,precizna i uredna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]a o ukusu necemo raspravljati svaka je dobra[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Niobe ove srebne perlice su super gdje si ih nabavila meni se svidjaju pravo



To su kao trakice sa perlama i dobila sam iz austrije..super su..ko lancici..sve sam skršila na tu tortu :D




rokoko -> RE: Fondant (13.2.2011 22:05:00)

Niobe čestitke za svadbenu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] i da ih još puno napraviš!

Prvi put sam imala priliku da uradim ovakvu"sportsku"

[image]http://img37.picoodle.com/i52d/rokoko/1c99_9a9_uaz84.jpg[/image]
[image]http://img37.picoodle.com/i52d/rokoko/1c99_e29_uaz84.jpg[/image]




myb@by -> RE: Fondant (13.2.2011 22:08:38)


IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

[img]http://img713.imageshack.us/img713/5079/15534110150343441345133.jpg[/img]

Ostala sam paf, ti se slobodno ovim možeš profesionalno baviti. Svaka cast [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Palachinken i tvoja mi je torta wow [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




M kao Mama -> RE: Fondant (13.2.2011 22:19:28)

Višnja svaka čast, više nikada da te nisam čula da kažeš, da si lijena žena, torta je odlična, samo sam ja sanjala da tri ganjaš crvenu




Visnja RR -> RE: Fondant (13.2.2011 22:26:14)

Almić moja, hvala  ...ali  ja sam lijena žena i dalje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] al postoje trenutci kad mi nije mrsko zasukati rukave ... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




M kao Mama -> RE: Fondant (13.2.2011 22:34:52)

Ne,ne i ne, i ja sam mlađa i ima da me slušaš, jel TLJ vidio torticu




M kao Mama -> RE: Fondant (13.2.2011 22:36:06)

Zaboravih najbitnije, nakon RR igraone i RR kafića otvaramo i RR i slastičarnu, a bogami ne može slatko na prazan stomak tako da idemo i u priču RR restorana,




rokoko -> RE: Fondant (13.2.2011 22:38:22)

Mercedes koji je jutros otišao u Novi Sad

[image]http://img37.picoodle.com/i52d/rokoko/1c99_873_uaz84.jpg[/image]

[image]http://img40.picoodle.com/i52d/rokoko/1c99_63a_uaz84.jpg[/image]




Visnja RR -> RE: Fondant (13.2.2011 22:39:24)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ne,ne i ne, i ja sam mlađa i ima da me slušaš, jel TLJ vidio torticu


nije još .... Asja i ja ga čekamo da dođe s posla... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




M kao Mama -> RE: Fondant (13.2.2011 22:41:02)

rokoko a kao za transport




IvanaTz -> RE: Fondant (13.2.2011 22:50:35)

IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

[image]http://img713.imageshack.us/img713/5079/15534110150343441345133.jpg[/image]


Oduuuseeevljeeenaaa sam, bravo majstore!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




muaaa -> RE: Fondant (13.2.2011 22:53:50)

Rokoko wooowwwww,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Mama almita najbolje da bude 4u1 pa ko sta voli nek izvoli[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




IvanaTz -> RE: Fondant (13.2.2011 23:00:39)

IZVORNA PORUKA: rokoko

Mercedes koji je jutros otišao u Novi Sad

[image]http://img37.picoodle.com/i52d/rokoko/1c99_873_uaz84.jpg[/image]

[image]http://img40.picoodle.com/i52d/rokoko/1c99_63a_uaz84.jpg[/image]


Svaka cast!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>