M kao Mama -> RE: Fondant (18.2.2011 15:29:48)
|
IZVORNA PORUKA: dush Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh... Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje... Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi). Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :) E, i ja sam imala ovu kritričnu grešku,odnosno greške, prvi fondant pravila navečer oko 22,00 mljela šećer, raspao se, drugi u rane jutarnje sate, oko 3,00 raspao se, treći oko podne i super ispao ko bi rekao da je ta začkoljica u šećeru
|
|
|
|