RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Lalana -> RE: Fondant (17.2.2011 11:13:41)

Hvala cure, tako cu i uraditi, valjda nece biti problem ako stavim vise, a i ja nemam vagu digitalnu zato sam vas pitala. Hvala




IvanaTz -> RE: Fondant (17.2.2011 17:33:53)

IZVORNA PORUKA: ilmy

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] za torte , svaka cast.  Moze li mi neko reci je li se moze JAFFA torta oblagati fondanom??? hvala vam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


moze, ja oblagala...




IvanaTz -> RE: Fondant (17.2.2011 17:35:53)

IZVORNA PORUKA: Amila_ra

IZVORNA PORUKA: Amila_ra

Molim vas djevojke treba mi odgovor citala sam da u nekim receptima za fondant pise glucose meni je dostupna glukoza  jel mogu znaci da umjesto fruktoze i dextrose da koristim glukozu. I jos nesto molim vas napisite mi naziv torti ispod fondana pravila sam cokoladnu sa rr i fenomenalna je ispala sad mi treba neka druga. Djevojke Niobe, Rokoko,  Ivana molim vas samo mi napisite nazive a ja cu na google naci recept Sve osim plazma torte.



hej sorry, ja ovo tek sad vidjeh, ja najcesce pravim jednu verziju milka torte (imas taj moj recept na temi torte pa pretrazi)




Niina -> RE: Fondant (17.2.2011 17:50:39)


IZVORNA PORUKA: rokoko

Evo još jedne Kitty,ovaj put u društvu
[image]http://img40.picoodle.com/i52g/rokoko/1c99_70a_uaz84.jpg[/image]

[image]http://img40.picoodle.com/i52g/rokoko/1c99_2cc_uaz84.jpg[/image]



fenomenalna je torta [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
kako pises na njoj??




Mya_81 RR -> RE: Fondant (17.2.2011 17:52:38)

Amila, koju čokoladnu tortu praviš?

I ja uvijek pravim jednu te istu čokoladnu za fondant, ali bi ovaj put nešto drugo....pa ako nije šta da staviš recept tamo na tortama [sm=smiley1.gif]




palachinken -> RE: Fondant (17.2.2011 17:53:41)

Mya, postavila sam ja recept za super tortu, tamo na tortama je, pred kraj.




ilmy -> RE: Fondant (18.2.2011 8:30:11)

...
  hvala punoo:) bacam se danas na posao[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A sta ce da ispadne vidjet cemo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




10 mart 2009 -> RE: Fondant (18.2.2011 9:06:51)

IZVORNA PORUKA: Niobe

[image]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/185711_134560633277656_109313552469031_211156_2746900_n.jpg[/image]

Torta za otvorenje centra (mog radnog mesta) :)
Totra je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image], sretno na novom radnom mjestu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dush -> RE: Fondant (18.2.2011 15:22:05)

Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...

Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...

Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).

Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)






M kao Mama -> RE: Fondant (18.2.2011 15:29:48)


IZVORNA PORUKA: dush

Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...

Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...

Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).

Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)





E, i ja sam imala ovu kritričnu grešku,odnosno greške, prvi fondant pravila navečer oko 22,00 mljela šećer, raspao se, drugi u rane jutarnje sate, oko 3,00 raspao se, treći oko podne i super ispao

ko bi rekao da je ta začkoljica u šećeru




palachinken -> RE: Fondant (18.2.2011 15:34:00)

Ja još nisam probala glicerinski, a uskoro cu. Nabavila sam glicerin (jeee!) i ostale džidže. Ali cu za svaki slučaj uzeti dovoljno šećera u prahu i 3 kesice spužvastih bombona, jer za taj imam zicer recept.




Anoniman -> RE: Fondant (18.2.2011 15:40:17)

IZVORNA PORUKA: dush

Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...

Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...

Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).

Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)



nije ni cudo sto si se tek sad javila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ivanak -> RE: Fondant (18.2.2011 15:44:03)

hahahaaaa, e trebalo ti je vremena...
aj stavi slikice




dush -> RE: Fondant (18.2.2011 15:51:08)

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: dush

Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...

Svaka vam cast za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...

Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).

Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)



nije ni cudo sto si se tek sad javila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Pa morala sam prvo da procitam sta ste pisale da ne postavljam pitanja na koja ste minimalno 3x  odgovarale :) A i gledala sam kakve ste torte pravile ;)




sheri -> RE: Fondant (18.2.2011 16:24:49)

IZVORNA PORUKA: dush

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: dush

Evo da i ja nesto napisem poslije procitane 102 strane ove teme :) Huh...

Svaka vam cas_t za torte, stvarno se ne zna koja je bolja... I sve vise i vise napredujete, ne znam jeste li same svjesne, ali ja vas pratim vec dosta vremena (trebalo je procitati 102 strane!!!) i torte su vam sve bolje i bolje...

Hvala za savjete, nasla sam ih jako puno prije nego sam napravila svoju prvu tortu... Fondan sam pravila po Minjinom receptu (onaj sa glicerinom) i prvi put mi se dosta raspadao (stavila sam previse secera i posto mi je naravno nestalo kupovnog mljevenog, mljela sam sama, taj mi nije bio tako dobar). Za drugu tortu sam dodala manje secera (900g je po receptu, ja sam stavila 700 jer svakako poslije dodam jos malo na pult dok ga razvlacim da se ne zaljepi).

Jednom mi je fondan ostao 2 mjeseca i poslije sam ga koristila tako da sam ga stavila u mikrovalnu par sekundi i dodala jos mrvicu glicerina i super su se pravili ukrasi, nista se nije raspadalo. :) Do sada sam napravila par tortica, slikice cu postaviti dok skontam kako se uopste postavljaju :)



nije ni cudo sto si se tek sad javila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Pa morala sam prvo da procitam sta ste pisale da ne postavljam pitanja na koja ste minimalno 3x  odgovarale :) A i gledala sam kakve ste torte pravile ;)


meCI slike[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
ja tek sad vidjela da fakat ima 102 stranice[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
svi samo jedemo, i jedemo i jedemo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Niina -> RE: Fondant (18.2.2011 16:27:58)


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja još nisam probala glicerinski, a uskoro cu. Nabavila sam glicerin (jeee!) i ostale džidže. Ali cu za svaki slučaj uzeti dovoljno šećera u prahu i 3 kesice spužvastih bombona, jer za taj imam zicer recept.


obavezno prosij secer u prahu prije upotrebe. po receptu ide 900g ti slobodno stavi manje 800 npr, a malke vise glicerina...jer ce biti bolji.
sretnooo...zene samo da znate palacinka [sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif] ima ekstra recept za tortu, ja cu je nazvati svekrvina torta :))




ilmy -> RE: Fondant (18.2.2011 19:32:29)

Evo da se i ja pohvalim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] i moja torta za svekrvu je gotova.. drugi pit pravim fondan sad mi je uspio bas sam zadovoljna kao i torta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a prvi put mi je pucao al nisam stavljala fruktozu nego obicni secer, opet sam ga uspjela izgazat i ostaviti na tortu al ovaj je ono bas super sa fruktozom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]  bas vam hvala sto RR postoji svasta se moze nauciti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




rokoko -> RE: Fondant (18.2.2011 19:34:13)

IZVORNA PORUKA: Niina


IZVORNA PORUKA: rokoko

Evo još jedne Kitty,ovaj put u društvu
[image]http://img40.picoodle.com/i52g/rokoko/1c99_70a_uaz84.jpg[/image]

[image]http://img40.picoodle.com/i52g/rokoko/1c99_2cc_uaz84.jpg[/image]



fenomenalna je torta [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
kako pises na njoj??


Hvala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Na ovoj,a i većini pišem fondanom.Znači,urolam ga ili medju rukama ili na stolu i...Naravno,mora biti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image],da bi se mogao savijati,da ne puca jer ne ide ovo uvijek iz prvog pokušaja.Na nekim tortama isjecam slova,nemam kalupe za slova.Iskreno ne volim "uniformisanost" ni u čemu pa mi se ne dopada da slova budu uvijek ista.




palachinken -> RE: Fondant (18.2.2011 19:37:02)

IZVORNA PORUKA: Niina


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja još nisam probala glicerinski, a uskoro cu. Nabavila sam glicerin (jeee!) i ostale džidže. Ali cu za svaki slučaj uzeti dovoljno šećera u prahu i 3 kesice spužvastih bombona, jer za taj imam zicer recept.


obavezno prosij secer u prahu prije upotrebe. po receptu ide 900g ti slobodno stavi manje 800 npr, a malke vise glicerina...jer ce biti bolji.
sretnooo...zene samo da znate palacinka [sm=smiley2.gif] [sm=smiley2.gif] [sm=smiley2.gif] ima ekstra recept za tortu, ja cu je nazvati svekrvina torta :))


Drago mi je da je i na nepcu dobra bila. Valjda se i svekiju svidjela :)

Vidim da je ovaj višak šećera problem, e zbog ovog je RR dobra stvari [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ilmy -> RE: Fondant (18.2.2011 19:39:17)

moze li mi ko reci kako se postavi slika nikako da skontam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Fondant (18.2.2011 19:43:21)

IZVORNA PORUKA: ilmy

moze li mi ko reci kako se postavi slika nikako da skontam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

odi na ovo http://www.slikomat.com/
otvori sliku u browsu...nalozi je...kopiraj prvi onaj kod za forume...umetni ovdje u prozorce




ilmy -> RE: Fondant (18.2.2011 19:58:11)

[url=http://www.Slikomat.com/slika/4729115.htm][img]http://ww




ilmy -> RE: Fondant (18.2.2011 20:04:13)

nece pa nece ustvari ne znam pa ne znam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ilmy -> RE: Fondant (18.2.2011 20:06:50)

http://www4.slikomat.com/10/0218/5ds-IMG-00.jpg




Visnja RR -> RE: Fondant (18.2.2011 20:10:34)

klikni na taj link pa idi na copy...i onda to prebaci ovdje
[image]http://www4.slikomat.com/10/0218/5ds-IMG-00.jpg[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>