|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
29.4.2011 14:56:27   
vila_7
IZVORNA PORUKA: helena_7

LACICI i HANADY ..... nego de se vas dvije udruzite pa mi odgovorite na pitanje o receptu sa bombonima.KOja prije napise ta je pobjednica u raspravi! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3676
   RE: Fondant
29.4.2011 14:56:36   
LaCici
IZVORNA PORUKA: helena_7

LACICI i HANADY ..... nego de se vas dvije udruzite pa mi odgovorite na pitanje o receptu sa bombonima.KOja prije napise ta je pobjednica u raspravi! 

Imas doktora za fondan, ja sam profesionalac, ne smijem svoje tajne recepte odavati. user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3677
   RE: Fondant
29.4.2011 14:58:09   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

user posted image  kako me samo nasmijavate..
Kada vam ja postavim svoju prvu torticu, tek ce tad biti smjeha..user posted image

a tek ja svoju doduse torte i kolace sam savladala nekim cudom ispadnu dobri :)) a ovaj fondant se kanim nauciti i poceti i znam da cu ali nekako ne znam bolan od cega da krenem milion informacija a kako ja imam mastu dobru to ce da bude poput dadine farme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Lako je tebi Mirkice,ti bar obicne torte i kolace svladala,ja ni to nisam a hoce se zena baciti odmah na fondan! user posted image


hahhaha znas kako ja sam ti uvjek brzopleta i odlucila sam da uzmem sebi vremena i radim po receptu i da budem strpljiva i  tako a stvarno pprvo ne znam tacno sta mi sve treba, ok pise tamo negdje drugo gdje da ja to sve kupim itd.


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3678
   RE: Fondant
29.4.2011 15:00:27   
calahoe

IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: helena_7

LACICI i HANADY ..... nego de se vas dvije udruzite pa mi odgovorite na pitanje o receptu sa bombonima.KOja prije napise ta je pobjednica u raspravi! user posted image user posted image user posted image




helena ako radis prvi put sa fondanom mozda je bolje da prbas sa ovim sa glicerinom,puno je laksi za raditiuser posted image
ja sam jednom radila taj sa bonbonama ,nije lose al ovaj drugi je laksi za upotrebu
javim ti kasnije ako ti treba kakva inf. odoh u setnju sadauser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3679
   RE: Fondant
29.4.2011 15:01:09   
sporty mamaa
Ja pravim fondant od glicerina i stvarno mi uvijek dobro ispadne, mada vjerujem da je od bombona puno ukusniji, jer su i meni one bombone mljac... Trebalo bi napomenuti da tko radi po Minjinom receptu obavezno stavi manje secera nego sto pise, to vam je sigurno razlog zasto se fondant raspadauser posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3680
   RE: Fondant
29.4.2011 15:02:55   
Anoniman
Dadada meni se tvoje zivotinje pravo svidjaju, nemoj vise da ih kudis user posted image
Meni je najbolji i najukusniji fondan sa medom.

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 3681
   RE: Fondant
29.4.2011 15:03:30   
koka i po
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: koka i po

user posted image user posted image user posted image user posted image ..moze ja sam pocetnik u tortama a profi u ribolovu user posted image ..
hos da ja tebe naucim user posted image
nemas ti pojma s kim imas poslauser posted image
user posted image




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3682
   RE: Fondant
29.4.2011 15:04:09   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: helena_7

LACICI i HANADY ..... nego de se vas dvije udruzite pa mi odgovorite na pitanje o receptu sa bombonima.KOja prije napise ta je pobjednica u raspravi! user posted image user posted image user posted image


Vidim da te svi kuliraju
Evo recept
http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje/

a bombone su one mekane, mislim FIni-mini, tako nesto, bar sam ja te vidjala po trznim centrima)- kao spuzvaste


_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3683
   RE: Fondant
29.4.2011 15:06:15   
chuci
IZVORNA PORUKA: dadada

vidis...moja farma je na klizistuuser posted image user posted image user posted image user posted image ...a zivotinje su se prezderale pa ne mogu na nogeuser posted image user posted image user posted image user posted image ...a ovo iza bi trebalo biti sijeno, a ne ono na sta liciuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image



baš su ti slatke životinje

ti si bar pošteno životinje napravila
ja kad sam ''farmu'' pravila sfušerila
istjerala životinje na livadu, jer mi je mrsko bilo sijeno praviti
a i njih nisam uspjela napraviti nego su plastične

a ovaj gornji sprat je njihova štala, koju sam isto na kraju sfušerila, nit je smeđa, nit ima vrata i prozore ...

user posted image

tvoje životinje su stvarno preslatke


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3684
   RE: Fondant
29.4.2011 15:10:16   
Anoniman
zato su ti cvjetici haosuser posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 3685
   RE: Fondant
29.4.2011 15:10:16   
chuci
jelena kakav je fondan s medom, ja nikad čula za to

a probala sam i onaj s bobama i sa glicerinom

evo ova torta gore je od fondana sa glicerinom i boje su u prahu a stavljala sam ih u onaj tečni dio pa poslije dodavala šećer. ne znam jesu li zbog toga ispale tako sjajne. kad sam pravila sa bobama nije mi bio ovako sjajan fondan. meni se ovaj više svidio

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3686
   RE: Fondant
29.4.2011 15:10:55   
chuci
ovi veći svi istim kalupom pravljeni, a ovi manji kupljeni u tušu
kažem ti da sam fušerila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3687
   RE: Fondant
29.4.2011 15:15:31   
Anoniman
ma za moj neuspjeh ove godine je mm kriv, definitivnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a voljela bih osjetiti pod rukom rokokokokokookokokoin fondant...samo da vidim koja je to cvrstoca i elasticnost

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 3688
   RE: Fondant
29.4.2011 15:27:50   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: dadada

ma za moj neuspjeh ove godine je mm kriv, definitivnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a voljela bih osjetiti pod rukom rokokokokokookokokoin fondant...samo da vidim koja je to cvrstoca i elasticnost


neka ti posalje postom pa opipaj :)))))user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3689
   RE: Fondant
29.4.2011 15:30:58   
Anoniman
Ovaj moj je sa medom, secerom, puterom ili margarinom (mada je puter ukusniji meni) i zelatinom. Ja od kako sam se porodila ni jednom fondanticu nisam napravila, nekako mi lijeno, a prije sam redovno pravila i najbolji mi se pokazao ovaj sa medom, a pravo je ukusan. Ok mi cemo skinuti fondant, ali djeca zgrabe pa pojedu.

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 3690
   RE: Fondant
29.4.2011 15:40:42   
Hanady RR

evo da citiram post koji sam nedavno postavila po ko zna koji put...
evo helena i moj recept i objašnjenje...ja sma inače naporna i dosta detaljna...a ovo je mislim jedno 10 verzija da nekome kažem kako sma ja to pokušavalauser posted image
IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

možel neko napisati načine na koji se fondanr pravi, ima ih bezbroj napisanih pa mi više nije ništa jasno, koji je najlakše napraviti? najeftinije? za čiju smjesu se mogu nabaviti sastojci i sl

a i ovo s bojama mi nije jasno??? kako se boja doda? način i sl

Možel neko da pojednostavi stvar, npr sastojci za fondant i spisak + gdje se imaju kupiti
i boja se pravi na način.... pa objašnjenje



Imaš dvije vrste...
od bombona i ovaj sa glicerinom...

iz moga iskustav...
bombone teži način, teže za rad, skuplja varijanata i ne dobije se isto lijepo kao sa ovom drugom vrstom fondanat...

za varijantu bombona treba ti

250 grama machmolow bombona http://www.sxc.hu/pic/m/c/cr/craigpj/798242_pink_and_white_marshmallows.jpg
i 900 grama šećera u prahu

recept:
250 grama marshmallow sa 1,5 kasikom vode prelijte pa stavite u mikrovele da malo odmekne toliko da se moze mijesiti .Uoriginalnom receptu pise da se na pocetku radi sa mikserom ali ja sam radila rukom .Ako nemate mikrovele marshmallow otopite nad parom u cjediljci bez dodavanja vode ili u rerni isto sa vodom kao u mikrovele.Marshmallow OTOPITI ne rastopiti znaci samo malo ra se ugrije i da se moze raditi rukom da nije vrelo po prstima.Prvo stavite pola kolicine secera i onda dodajete i ostalo postepeno mijesajuci .Masa je dobra kad mozete da je valjate u rukame kao loptu a ne lijepi se za dlanove .Bitno je da nemozete pogrijesiti -ako je smjesa rijetka dodajte secer ako je tvrda malo je ugrijte u mikro ili na pari ponovo malo navlazite .Masa je tako dobra za oblaganje da je mozete tako lako raditi ne razvlaci se , ne puca ne susi se brzo ali ne i dugo.Ako dodajete tecne boje ponovo dodajite secer u prahu dok ne dobijete zeljenu cvrstinu
Zelim vam puno uspjeha i radosti koliko sam je ja imala sa ovom masom

Eh bombone marke Fini imaš u konzumu...trebaju ti 4 kese namajnej za ovu mjeru a jedna kesa 1,80 KM....
šećer u prahu dobar je Bony , plavo pakovanje u Dr marektima 500 gr 1,30

Eh a sad onaj sa glicerinom:
http://www.minjina-kuhinjica.com/fondam-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/
link vrlo kratko i decidno napisano....

a gdje kupiti....
glicerin eurofarm apoteke 100 ml 3 KM.
fruktoza 3,80 u DM-u
želatin goveđi oko 1,20 u svim prodavnicama
boje oko 35 feninga u Bingu, ali su toliko i u merkarotu...
to su male ksice boje u prahu...

Bopjiš tako što malo boje razumtiš sa nekoliko kapi vode...pa čačaklicom umačeš u boju i stavljaš na fondat i mjesiš na radnoj površini na šećeru u prahu dok ne dobiješ željenu bokju i tvrdoću fondanta









_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3691
   RE: Fondant
29.4.2011 15:44:55   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ovaj moj je sa medom, secerom, puterom ili margarinom (mada je puter ukusniji meni) i zelatinom. Ja od kako sam se porodila ni jednom fondanticu nisam napravila, nekako mi lijeno, a prije sam redovno pravila i najbolji mi se pokazao ovaj sa medom, a pravo je ukusan. Ok mi cemo skinuti fondant, ali djeca zgrabe pa pojedu.

pa nema ništa sporno id aga pojedu...
ja sma sa ženom u eurofarm apoteci pirčala...
1 kašika glicerina koji sma tmao kupila je jestiva...
nema crvena naljepnica na bočici i nije ga porblem kupiti...
esa da diti boja...u redu...boja je boja...
asl ja zato stalno pravim ove neke likove i nedam im d ajedu jer tako dobijem tu inenzivnu boju ako mi treba...a ovo za pokrivanje il je bijelo ili sa vrlo malo boje...2-3 puta umočim čačaklicu...elem i kad pojedu ništa spornouser posted image

i da ja sma probala ovaj s amedom...
dobila sam pred farahin rođendan recept...
da ti kažem jako je ukusan...ll baš ono...i nije loš za raditi smao nije to masa kao ovi a ni boje se ne mogu postići...al opet ja sma mislila njega ali imama drugu problematiku...alergija na med do strane gostiju...et o me spriječilouser posted image pa sam se zadal tražiti glicerin da kupimuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3692
   RE: Fondant
29.4.2011 15:57:01   
Anoniman
Hanady rekla sam ukusniji mi je, samim tim koliko god glicerin jestiv bio, med je zdraviji, pa zato kazem. Ja sam rekla MENI je najbolji i najlaksi za raditi. Da i boje su mi odlicne ispadale, radila sam sa bojama u prahu, prethodno razmucenim u malo vode.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 3693
   RE: Fondant
29.4.2011 16:02:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Hanady rekla sam ukusniji mi je, samim tim koliko god glicerin jestiv bio, med je zdraviji, pa zato kazem. Ja sam rekla MENI je najbolji i najlaksi za raditi. Da i boje su mi odlicne ispadale, radila sam sa bojama u prahu, prethodno razmucenim u malo vode.


a jeste fakat najukusniji do ova tri...
to sma i rekla...
i jeste zdraviji u pravu si al miša mu meni od zaove djeca sa medom u ratu...polen, med alergije smao takve...da nije to ja sigurno nebih probala glicerin...
tada sma onu milka tortu od ivane iz tuzle sa keksom što s ene peče naravila malu skroz u obliku standardne torte smao da prodam...i fakat ukus nezamjenjiv
eh sad te boje ne znam...vala ove eterika ako prenoće ovorene haman više ne daju istu boju ko dan prije...biće do kvalitete boje je...user posted image a mislim šta bih i ja za 35 pfeninga po komadu...e već ove tečne su im nešto...al bočica haman 5 Km...ma mislim ja rad one trave zelene neki dan i 2 kapi boje dadoh % Km...sad ko zna kad će mi zatrebat ta bojauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3694
   RE: Fondant
29.4.2011 16:03:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: dadada

ma za moj neuspjeh ove godine je mm kriv, definitivnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a voljela bih osjetiti pod rukom rokokokokokookokokoin fondant...samo da vidim koja je to cvrstoca i elasticnost


neka ti posalje postom pa opipaj :)))))user posted image user posted image user posted image

jedino takouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 3695
   RE: Fondant
29.4.2011 22:42:04   
IvanaTz
evo jedna zebrica...

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3696
   RE: Fondant
29.4.2011 22:52:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

evo jedna zebrica...

user posted image


premocnouser posted image user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 3697
   RE: Fondant
29.4.2011 23:02:20   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: marijanna

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

evo jedna zebrica...

user posted image


premocnouser posted image user posted image



hvalaa... vec duze vrijeme imam zelju da napravimo tortu s ovim uzorkom i evo - sad smo obradovale drugaricu za rodjendan user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3698
   RE: Fondant
29.4.2011 23:23:17   
Galicia
Hej, mogu ti i ja biti prijateljica.
Bravo, svidja mi se pravo. user posted image user posted image

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 3699
   RE: Fondant
29.4.2011 23:47:24   
palachinken
Evo ajfona, opet :)
Ovaj put bojila srebrnom bojom (hvala rokoko), ne znam koliko se vidi na slici, ali uživo baš liči na metal.

user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *