RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Hanady RR -> RE: Fondant (28.2.2011 22:26:30)

jao majko moja...ja vamo zamišljam mašnu i kale mami da napavim pa se slomih...a vidi pottera[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]

pa mislim stavrno rokoko šta nam počini...
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




aida. -> RE: Fondant (28.2.2011 23:36:33)

Hanady hvala ti [sm=smiley31.gif]

rokoko [sm=zardeva.gif] svaka cast i tebi i tvom muzu[sm=bravo.gif]




ivanak -> RE: Fondant (1.3.2011 10:24:00)

mješanjem plave i crvene dobit ćeš ljubičastu, ako staviš više plave bit će tamnija.
jaffa svakako može prekriti fondatom.
a za leptire ne znam... i meni bi trebalo pa kontam. eventualno od malih srca napraviti krila..
ne znam ne pada mi ništa drugo za napraviti.




dush -> RE: Fondant (1.3.2011 10:45:35)

To rokoko majstore!!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Hannica -> RE: Fondant (1.3.2011 10:59:55)

IZVORNA PORUKA: Silver

[image]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188862_10150103443187756_660727755_6608316_5761606_n.jpg[/image]

Super torta,mene zanima sta si joj natrpala u obraze.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dush -> RE: Fondant (1.3.2011 13:45:51)

IZVORNA PORUKA: Silver

[image]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188862_10150103443187756_660727755_6608316_5761606_n.jpg[/image]



Ova tortica mi je preslatka! Ovo sunce me podsjeca na jedan crtani koji sam gledala prije rata kada sam bila mala...
Neki djecak Kosta je bio i ovo sunce ga je nesta pratilo... Ne sjecam se kako se zove crtani...




henna ze -> RE: Fondant (1.3.2011 18:20:55)

ovo je fifi...cvjetić..nije sunce..
joj sve likove znam..palachinken dušo..ti si jedna jako kreativna debela...svaka čast...dijete će ti izgleda imati sve petice iz likovnog




muaaa -> RE: Fondant (1.3.2011 19:37:33)

evo jedna plesačka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189503_1888069561681_1239698939_2264038_2324956_n.jpg[/image]




draguljče -> RE: Fondant (1.3.2011 22:39:20)

Možete li mi, molim vas, reći koliko fondana, od mjere sa Minjinog sajta, tj. ovog recepta koji svi koriste [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], je dovoljno da se prekrije jedna prosječna torta? Tj. koliko se čega može napraviti od te mjere?
Joj, nadam se da ste me skontale.




Ben 10 -> RE: Fondant (1.3.2011 22:43:51)

IZVORNA PORUKA: draguljče

Možete li mi, molim vas, reći koliko fondana, od mjere sa Minjinog sajta, tj. ovog recepta koji svi koriste [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , je dovoljno da se prekrije jedna prosječna torta? Tj. koliko se čega može napraviti od te mjere?
Joj, nadam se da ste me skontale.



Ja prekrila tortu i napravila figurice timice i prijatelja i pola mi ostalo.

Nego kolkio to moze stajati u frizideru zna li ko|?




draguljče -> RE: Fondant (1.3.2011 22:48:18)

Hvala Ben :))
Nešto mi se čini da sam negdje pročitala da može i više od mjesec dana. Ali nemoj mi 100% vjerovati, ima ovih iskusnijih pa neka kažu.




muaaa -> RE: Fondant (1.3.2011 23:03:57)

draguljce mjera ti je dovoljna da prekrijes jednu veliku toru recimo 40x40.A moze stajati u frizideru i po 2 mjeseca.




palachinken -> RE: Fondant (2.3.2011 9:00:01)

Šta se, po vašem iskustvu, pokazalo kao bolja podloga za fondu, znači čvršća i ravnija, ganache ili buttercream?




maja78 RR -> RE: Fondant (2.3.2011 9:03:02)

ja koliko znam da sve premazuju buttercream




Anoniman -> RE: Fondant (2.3.2011 9:05:54)

ja sam negdje stavila recept za coko. tortu...ma perfektna je za fondant jer bude glatka ko led...to bi ti bio kao ovaj ganache...samo ulijes coko dok je jos topla i pustis da se stegne..a buttercrem koliko sam skontala ipak moras ravnati




M kao Mama -> RE: Fondant (2.3.2011 9:16:50)

Ja sam imala trortu na sprat, prekrila sa jednom mjerom Minjinom, i pravila sam još neke karafeke, i još mi je ostalo.

Nisam pravila nikakavu posebnu kremu, kremom kojom sam filovala tortu sam uradila završnu glazuru, još je biulo i oraha nasjeckanih i fino sam pokrila. Kada sam sve odrasila skontala sam za orehe, ali super je ispalo


Muaa, tvoje torte su zaista preukusne, moram te pohvaliti. Ona subotnja je moj favorit za ubuduće akobogda.




palachinken -> RE: Fondant (2.3.2011 10:17:11)

IZVORNA PORUKA: dadada

ja sam negdje stavila recept za coko. tortu...ma perfektna je za fondant jer bude glatka ko led...to bi ti bio kao ovaj ganache...samo ulijes coko dok je jos topla i pustis da se stegne..a buttercrem koliko sam skontala ipak moras ravnati


Obično kad radim glazure, topim čokoladu u vrhnju, što ustvari i jest ganache. A mislim da je puuuuno ukusniji od buttercreama.




rokoko -> RE: Fondant (2.3.2011 11:36:55)

 Ne znam zašto je to toliko sporno(nadam se da nisam našla pregrub izraz) oko tog premazivanja torte prije fondana.Kad se torta napravi tako pravilna i ravna,za šta treba odvojiti vremena,onda to premazivanje ima skoro simboličnu ulogu.Po meni,najviše da se fondan fino zalijepi za tortu.Taj sloj je toliko neznatan da se o njegovom ukusu skoro i ne može raspravljati.Kad se napravi nakrivo torta,sa rupama i brežuljcima...ne može to butter cream ili šta već drugo izravnati.Bitnije je sve to prije tog premazivanja.




mummy -> RE: Fondant (2.3.2011 14:23:28)

Ja kupila modlice za kolače u Topshopu, najviše sam se radovala slovima ali su toliko sitna....inače dođe mali milion raznih modlica koje se opet uglavnom ponavljaju srce, zvjezdica, jelka, kućica....imaju neke za punjene kolačiće al' mi treba vremnea da sve to isprobam




M kao Mama -> RE: Fondant (2.3.2011 14:35:25)


IZVORNA PORUKA: mummy

Ja kupila modlice za kolače u Topshopu, najviše sam se radovala slovima ali su toliko sitna....inače dođe mali milion raznih modlica koje se opet uglavnom ponavljaju srce, zvjezdica, jelka, kućica....imaju neke za punjene kolačiće al' mi treba vremnea da sve to isprobam



Znači nisi oduševljena i mene su slova zanimala, šteta baš




dush -> RE: Fondant (3.3.2011 9:44:31)

IZVORNA PORUKA: mummy

Ja kupila modlice za kolače u Topshopu, najviše sam se radovala slovima ali su toliko sitna....inače dođe mali milion raznih modlica koje se opet uglavnom ponavljaju srce, zvjezdica, jelka, kućica....imaju neke za punjene kolačiće al' mi treba vremnea da sve to isprobam



I ja sam ih kupila, meni izgleda zanimljivo... Slova su bas mala, nisu ni pola centimetra, koriste se uglavnom da ih u te male kolacice utisnes, nije bas za fondan. Ali zato modlica ima mali milion :) Od leptirica, srca, jelkice, zvjezdica, ....

I zanimljivo mi je ono cudo sto sluzi za pisanje po torti, mada s druge strane vidim da drugi jednostavnije uzmu kesicu, napune je sa masom, probuse malu rupicu i tako pisu.




milenium -> RE: Fondant (3.3.2011 18:08:38)

koliko grama marsmalow fondata bi mi trebalo za obložit jednu tortu okruglu?




Amila_ra -> RE: Fondant (3.3.2011 18:24:23)

Priblizava se moj dan D [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] znaci ako pravim tortu na dva sprata da li moram nesto da stavim da je drzi ili ne ?




Hannica -> RE: Fondant (3.3.2011 20:57:51)

IZVORNA PORUKA: milenium

koliko grama marsmalow fondata bi mi trebalo za obložit jednu tortu okruglu?

Ja sam pravila fondant s 3 vrecice boba po 80 gr.i oko 750 gr. secera.




Hannica -> RE: Fondant (3.3.2011 20:59:38)

Mene zanima koliko kosta glicerin,koliko glukoza?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>