rokoko -> RE: Fondant (28.2.2011 22:06:08)
|
IZVORNA PORUKA: ivanak E žene, imam jedno pitanje. E sad, jedna žena me pitala, ako se odluči naravno, da bi htjela svečanu tortu koja je voćna, ali obložena fondatom. E sad ta mi ideja niti malo ne sviđa. I ja sam joj objasnila šta i kako... ( jer ta je trota nešto slična ledenom vjetru gdje ide šlag, ali ne ide voća onoliko, i mrcek drugačiji je biskvit ), ali ona uporna navrla na za to.... I sad, mene zanima, jeli tko to radio pa onda oblago sa fondatom. Ja inače kad radim sa fondatom, okolo namažem sa butter kremom i taman uravnam i super... a sad da to napravim kako će to izgledati na voćnoj torti. Iako je krema skoro pa ista kao u ledenoga vjetra sa žumancima i mlijekom i maslom. Ledene,japanske i ostale vjetrove ne pomišljam da pravim sa fondanom.Ako u tortu ide voće treba paziti da se ne pretjera da ne bi procurilo sa strane.Gore ide biskvit na koji može BC i fondan.Ja prekrivam fondanom i torte u kojima se biskviti natapaju sokom od višanja ili drugim,samo treba biti pažljiv[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|