RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Arya -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 12:58:15)

Nisam znala za ovu grupu na FB odoh se i ja prijaviti :P

ninuska sestra je kupila inhalator, 120 KM je bio, čim osjeti da neko od djece šmrče odmah ga inhalira fiziloškom, i stvarno je super korisna stvar.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 13:00:33)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Hvala vam,,drage moje, na savjetima. Odvela sam.ga dr (nisam mogla cekati muza da zavrsi s poslom), inhalirali ga, veceras opet pa ujutro na kontrolu. Cudi se zena kako je beba od 49 dana tako bolesna..mislimm[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Pcelice..desava li se sta?

Ma ko nesto me bolucka. Sad ne znam je li to to ili ne. Mene tako stalno boli. S vremena na vrijeme bol bude malo jaci ali nista strasno [sm=smiley36.gif]. Joj zene meni trece a nemam pojma o trudovima [sm=jezicek.gif]. Ja sam se okupala isfenirala da imam finu frizuru ako budem morala ici. Sve sam spakovala i sad cekam [sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 13:04:23)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Hvala vam,,drage moje, na savjetima. Odvela sam.ga dr (nisam mogla cekati muza da zavrsi s poslom), inhalirali ga, veceras opet pa ujutro na kontrolu. Cudi se zena kako je beba od 49 dana tako bolesna..mislimm[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Ma ko nesto me bolucka. Sad ne znam je li to to ili ne. Mene tako stalno boli. S vremena na vrijeme bol bude malo jaci ali nista strasno [sm=smiley36.gif]. Joj zene meni trece a nemam pojma o trudovima [sm=jezicek.gif]. Ja sam se okupala isfenirala da imam finu frizuru ako budem morala ici. Sve sam spakovala i sad cekam [sm=jezicek.gif]

Znas da sam i ja pisala onaj dan kad cu se porooditi. I meni ko da je prvo. Ali stvarno razlicite trudnoce i porodi :). Ja sam imala osjecaj kao da cu dobiti. Nije bol vec osjetim da se nesto desava.

Nek si se ti isfenirala [sm=smiley36.gif]. Ne mozes se svakakva slikati sto jest, jest. Ma do sutra ces ti drzati pilence svoje

arya hvala. Vidjecu da kupim :)

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 13:28:45)

Pcelice sad ces ti aBd ubrzo drzati svoje pilence u rukama[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Neka je frizura pala, to je bitno. Kupi li pelene😁?

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 13:33:16)

Pozz zenice...ja jutros isla na uzv,sad znamo da cekamo seku,ovaj put je curica [sm=rozacrtici.gif],
sve uredu,osim papa nalaza,stalno 3 grupa,pre dva mjeseca mi doktorica radilakolposkopiju sve bilo ok,i sad mi dala uputnicu da uradim je u bolnici ,da pogleda jos neko od doktora,vjerujem da ce biti uredu kolposkpija,jer vidjela bi ona da nesto nije ok,tad je rekla da se vjerovatno radi o nekoj upali,sad podigla bris cerviksa,dobar je.Neznam onda sta je sa tim papa nalazom...jos cu otici jedno jutro iduce sedmice da ponovim tu kolposkopiju,mada me i nervira da me stalno cackaju,ne preporuuje se bas u kasnijoj trudnoci

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 13:37:22)

Dancek i od mene...

Lijepa nam jesen, samo da ovako i ostane. Ja ne volim kisu, ali bas nikako.

Nego, znate li gdje ima kupiti strample/hulahopke za trudnice (malo deblje, 60 dena npr) trebace mi sad kad budem radila.

Arya -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 13:48:32)

Trebalo bi biti u Pentiju u importane centru

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 14:03:27)

ninuska hvala ti puno, uzela sam od prijateljice sifru i mail, pa sam se prijavila, korisna grupica svakako :)

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 14:04:14)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Pcelice sad ces ti aBd ubrzo drzati svoje pilence u rukama[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Neka je frizura pala, to je bitno. Kupi li pelene😁?

[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] Nisam. Hajd kupit ce mm. Svakako ce morati traziti svekrvi orahe za baklave. Zena nas danima ganja da joj kupimo orahe da ima pripremljeno. Ne smijem joj ni reci da me boli. Bice jesam li vam rekla da cu ostati bez oraha [sm=jezicek.gif]

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 14:18:35)

pcelice kad ti je termin? Nadam se da ce ti sve proci u najboljem redu i bez muke :)

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 14:25:01)

IZVORNA PORUKA: ney75

pcelice kad ti je termin? Nadam se da ce ti sve proci u najboljem redu i bez muke :)

U ponedjeljak. 2 11 [sm=smiley1.gif]Sad memm zove da vidi kako sam. Ja mu kazem da me boli kaze mi prati pa cemo ici i spusti mi slusalicu [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 14:56:49)

IZVORNA PORUKA: ney75

U ponedjeljak. 2 11 [sm=smiley1.gif]Sad memm zove da vidi kako sam. Ja mu kazem da me boli kaze mi prati pa cemo ici i spusti mi slusalicu [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

😂😂😂😂😃😃😃😃😃

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 15:05:06)

Pcelice nemoj samo da prođe bez selfija.. Carobno nas je zeznula , nadam se da si ti nabavila onaj štap :P

Farah Bila sam jutros na Jezeru, pitala sam za uputnicu.. Može s velikom.. Reko' trebaju li vama ove uputnice, ja svaki put moram ići kod dr po novu.. kaže imaš li upunicu za porod, reko' imam, kaže ma samo to donesi i do kraja ćemo s tom uputnicom.. [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 15:09:20)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Pcelice nemoj samo da prođe bez selfija.. Carobno nas je zeznula , nadam se da si ti nabavila onaj štap :P

Farah Bila sam jutros na Jezeru, pitala sam za uputnicu.. Može s velikom.. Reko' trebaju li vama ove uputnice, ja svaki put moram ići kod dr po novu.. kaže imaš li upunicu za porod, reko' imam, kaže ma samo to donesi i do kraja ćemo s tom uputnicom.. [sm=smiley1.gif]

sto i oni zezaju....meni su rekli svali put nova...mada se znalo desiti da odem na ctg pa mi sestra kaze, vraam ti uputnicu da ne trazis nocu...ono kad je u dezuri...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 15:22:07)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif] porodila se 23.10.[sm=bravo.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]
15.12. Demira [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
25.01. Amani12 [sm=modricrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Škorpija [sm=rozacrtici.gif]

APRIL 2016.

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
18.04. Maya25
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
10.05. Minie

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 15:32:03)

Ne znam sto se cudi. Moj je svako malo imao zacepljen nos i nasa nespavanja su uglavnom trajala po dvije-tri noci sve dok starijeg nismo ispisali iz vrtica. Od tada su hB obojica dobro i mnogo mi je lakse.

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 15:33:10)

IZVORNA PORUKA: rose

Farah Bila sam jutros na Jezeru, pitala sam za uputnicu.. Može s velikom.. Reko'' trebaju li vama ove uputnice, ja svaki put moram ići kod dr po novu.. kaže imaš li upunicu za porod, reko'' imam, kaže ma samo to donesi i do kraja ćemo s tom uputnicom.. [sm=smiley1.gif]

sto i oni zezaju....meni su rekli svali put nova...mada se znalo desiti da odem na ctg pa mi sestra kaze, vraam ti uputnicu da ne trazis nocu...ono kad je u dezuri...

Možda ako je vani sunčano -može s velikom, ako je oblačno- ne može [sm=smiley36.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 15:45:14)

IZVORNA PORUKA: rose

Farah Bila sam jutros na Jezeru, pitala sam za uputnicu.. Može s velikom.. Reko'' trebaju li vama ove uputnice, ja svaki put moram ići kod dr po novu.. kaže imaš li upunicu za porod, reko'' imam, kaže ma samo to donesi i do kraja ćemo s tom uputnicom.. [sm=smiley1.gif]

Možda ako je vani sunčano -može s velikom, ako je oblačno- ne može [sm=smiley36.gif]

Ok, shvatila sam, kad je suncano ne treba mala uputnica, a kad je oblacno treba 😁😁😁

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:14:06)

Sta je ovo nigdje nikog [sm=smiley36.gif]Razbjezale se zene [sm=smiley36.gif] Ja sam jos kod kuce. Ne znam da li da idem ili ne. Bolovi su na nekih pet do deset_ minuta. Nisu tacni. Jacina se jos moze trpiti pa neka me jos malo. Mozsa docekam sutrasnju kontrolu

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:21:42)

Pcelice draga sta god odluciss nek ti je sretno, da prodje sto brze i bezbolnije

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:22:55)

Pcelice drzimo ti fige. Javi nam se kad odlucis otici :-) Jel osjecas bebine pokrete sad dok traju kontrakcije? Bas sam o tome razmisljala kako se beba ponasa u tim trenucima?

Joj zene ja se za 2 sedmice udebljala 3 kg. Ne znam kako da kazem sutra doktoru... [sm=smiley13.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:34:01)

Bebicu osjetim. Javi se s vremena na vrijeme. Da ga ne osjetim odmah bih otisla. Ali ovako kontam mozda jos nije krenulo pa ce me bezveze gore ostaviti. Uglavnom,imam nekakav osjecaj da ce do sutra sve biti gotovo. Mora. Sve sam danas pripremila. Cak i posteljinu promijenila [sm=smiley36.gif]. Pripremila sta ce Ajla i Atija obuci kad krenu po nas [sm=smiley36.gif]Znaci samo da krene

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:39:35)

Bebicu osjetim. Javi se s vremena na vrijeme. Da ga ne osjetim odmah bih otisla. Ali ovako kontam mozda jos nije krenulo pa ce me bezveze gore ostaviti. Uglavnom,imam nekakav osjecaj da ce do sutra sve biti gotovo. Mora. Sve sam danas pripremila. Cak i posteljinu promijenila [sm=smiley36.gif]. Pripremila sta ce Ajla i Atija obuci kad krenu po nas [sm=smiley36.gif]Znaci samo da krene

Blago tebi [sm=bravo.gif]
Neka je sa srecom javljaj nam se kad mognes, da budemo u toku [sm=smiley1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:44:39)

Pcelice, sretno [sm=smiley1.gif]

Ziel, ne vagaj se sada, nego ujutro. Kakva ti je probava? Meni je kilaza znala varirati 1 kg zbog sporog metabolizma.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (29.10.2015 17:50:45)

IZVORNA PORUKA: Isha

Pcelice, sretno [sm=smiley1.gif]

Ziel, ne vagaj se sada, nego ujutro. Kakva ti je probava? Meni je kilaza znala varirati 1 kg zbog sporog metabolizma.

Probava je ok, idem svaki dan bez problema a jesam se i najela pa na vagu [sm=smiley36.gif] moracu ujutro prije jela da vidim...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>