RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (15.10.2015 22:47:43)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: maya25

pozdrav drage mame i trudnice.. odavno vas pratim pa et odlucih da se i ja ukljucim .. [sm=smiley1.gif]

jeste se zadale i niste primjetile novi kolacic...ziel na tebe je red [sm=smiley1.gif]

Ahaa mi se zapricale o depiliranju [sm=jezicek.gif]
Dobrodosla nova clanica [sm=bravo.gif]
neka nam napise svoj termin i spol bebe [sm=smiley1.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (15.10.2015 22:50:23)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: Isha

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: ziki

Drage trudnice evo vam teme o brijanju pred porod. http://www.ringeraja.ba/forum/m_21915/mpage_9/key_/tm.htm
I angažujte muževe [sm=smiley36.gif]

Moj se vec ponudio da pomogne ali meni crnjak da me on brije [sm=jezicek.gif]
Ali ako ne budem mogla bas od napora, zvacu ga naravno

U obje trudnoce sam sama, ima ogledalo pa polahko [sm=smiley36.gif]

Draga ja se i sa ogledalom isjecem sva i izmucim... lijepo mi dodje muka... ali eto ima bebin tata ruke i oci ha ya...

Ja evo poradila po kuci, ispekla pogacu od crnog brasna i sad gledam FOX [sm=smiley36.gif]

Ja
sam maloprije oplakala od smjeha,sve me poce boliti,kontam hocul se jos pocet poradjat zbog ove teme oko depilacije s ovog gore linka.
Neko je pisao da to sve sredi i ostavi samo neka tanka crta gore,pa se zene druge zaibretile i pitaju gdje je to gore ta crta i oko toga bise neki komentari,kad jedna napisa Gdje ti je to gore,jel to neki fazon ili zbog uroka....mene je toliki smjeh uhvatio horilo se sve....muz govori de ne smiji se toliko istreska ti bebu u stomaku

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (15.10.2015 22:50:35)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15

MAJ 2016.

09.05. Zeze

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (15.10.2015 22:54:53)

Leptirice hoce zene da budu u modi [sm=jezicek.gif] Iskreno i ja sam ostavljala prije pomalo nesto nekih crtica heheh ali sad u trudnoci mi nesto bezveze bilo bi me stid na pregledu, ko da sam krenula nekog da zavodim [sm=smiley36.gif] pa sve skidam otkako sam ostala u drugom stanju...

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 0:04:05)

Isha, jeste, na alipasinom je, zato se i ne mogu nakaniti.

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 7:26:55)

Jutro drage moje
Leptirice bila sam zaboravila na cokoladice i sok, dobro si me napomenula. Uzela sam one sa zitaricama, one me nekako fino zasite.
Ziel moj dr me nije slao na Ukc, vidjecemo hoce li sljedece sedmice.

Vidim juce tema bila depiliranje. Ja to jos uvijek radim sama brijacem mada sebi svaki put kazem da necu vise pa opet [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Stvarno se premorim ko da sam ne znam sta radila i treba mi puno vremena da to obavim. A rezultat bude [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif].
Jedino me strah da porod ne krene a ja u onoj fazi kad nisu ni velike a ni za uklanjat. A onda opet kontam pa ne dodje svaka zena ono bas frisko sredjena[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

maya25 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 7:31:46)

moj termin 18.04.2016. a spol javim nakon kontrole... [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:09:39)

Jutroo zene..kako se osjecate na ovo kisno jutro?zene kakav je kod vas urin? Obracatel paznju na to? Meni nije taman al nekako nije pretjerano svjetlo zut (izvinite) al nekako mi [sm=smiley13.gif] ili ja umisljam?a doduse i vodu slabije pijem sokove vise(ako to ima veze)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:17:00)

Maya upisacemo na spisak [sm=smiley1.gif]

Banancica ako je urin svijetle boje to je ok, tako treba da bude... Ja obracam dosta paznju na to takodjer, zadnjih 10ak dana mi je zamucen i tamnije zute boje, a i nalazi koje sam radila u pon.nisu pokazali da je sve ok, nego da ima i bakterija i proteina i leukocita i nekakvih celija...a sve do sad je bio ok, nista nije bilo...

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:36:21)

Dobro jutro [sm=nosecka.gif] i mame [sm=smiley1.gif]

danas lijep dan, bice i sunca izgleda, pa bi se moglo prosetati [sm=smiley1.gif]

Nisam vas citala nekoliko dana, renoviranje stana se privelo kraju, jos jednog majstora treba da ispratimo i da onda uzivamo [sm=smiley1.gif]

Čitala sam samo malo ovo oko depilacije... Ja imam problem pretjeranog pucanja kapilara tako da sam odustala od depilacija voskom jer poslije toga fasujem upalu u vidu sitnih bubuljica gdje god je popucao kapilar [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Onda bih najradije uzela ribacu cetku da se cesem koliko me svrbi [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] I ovako mi je bilo kod nekoliko kozmeticara i ja odustanem na kraju [sm=smiley13.gif]
Brijač mi isto pravi problem, tako da je rjesenje električni trimer [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] S obzirom da gospodjicu nisam vidjela uzivo vec neko vrijeme [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] MM ce imati tu cast da odradi taj dio posla [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:36:44)

Ma sigurno ni kod mene nebi bio sjajan nalaz..al eto nije mi dr davao vise da radim,valjda je sve to od dr do dr..

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:41:26)

IZVORNA PORUKA: maya25

moj termin 18.04.2016. a spol javim nakon kontrole... [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

maya25 dobro nam dosla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Neka ti trudnoca prodje uredno i da sto prije uzivas sa svojom bebicom [sm=smiley1.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:45:05)

IZVORNA PORUKA: Banancica

Ma sigurno ni kod mene nebi bio sjajan nalaz..al eto nije mi dr davao vise da radim,valjda je sve to od dr do dr..

Jesi li ti iz SA? Zanima me jer mi se kolegica porodila na GAKu prije 2 godine i niti jednom u toku trudnoce dr joj nije trazla da uradi briseve. Sad u drugoj trudnoci joj nije trazila ni pretrage krvi. Druga kolegica koja se porodila prije 7 dana kaze da joj isto niko nije trazio briseve prije poroda.

Jel to vama normalno?

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:55:41)

Jutrooo!

Evo jutros na vrijeme na poslu, za promjenu [sm=jezicek.gif]

NandaT, ako ne dodes frisko sredena, oni te srede[sm=jezicek.gif]

maya, dobro nam dosla [sm=bravo.gif]

bananice, meni dr. rekla od osmog mjeseca sada da joj donosim nalaz urina svaku kontrolu. U prve dvije trudnoce nisam, a ista je dr[sm=jezicek.gif]

mom2b. ja isto u prvoj trudnoci nisam brisove radila, niko mi nije rekao. U drugoj sam odradila privatno, a onda kad sam otisla u Opstu, pocetkom devetog, svim [sm=nosecka.gif] jedan dan vadili brisove, meni nisu jer sam imala nalaze kod sebe.

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 8:57:13)

Nisam..zenica je u pitanju s o briseva ni kod nas nema price [sm=zmeden.gif] nije nj s prvim bilo

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:05:20)

Leena ma i ovi dr su cudni stvarno..ma ni ja se nisam zalila kontam kraj je pa necu ni cackati ako dr ne insistira..kako su prije zene [sm=jezicek.gif] to mi je najjaca recenica..

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:16:36)

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutrooo!

Evo jutros na vrijeme na poslu, za promjenu [sm=jezicek.gif]

NandaT, ako ne dodes frisko sredena, oni te srede[sm=jezicek.gif]

maya, dobro nam dosla [sm=bravo.gif]

bananice, meni dr. rekla od osmog mjeseca sada da joj donosim nalaz urina svaku kontrolu. U prve dvije trudnoce nisam, a ista je dr[sm=jezicek.gif]

mom2b. ja isto u prvoj trudnoci nisam brisove radila, niko mi nije rekao. U drugoj sam odradila privatno, a onda kad sam otisla u Opstu, pocetkom devetog, svim [sm=nosecka.gif] jedan dan vadili brisove, meni nisu jer sam imala nalaze kod sebe.

Jutro Leena [sm=smiley31.gif]

Ako mi nista ne kaze kad dodje vrijeme onda cu ja to uraditi sama, cisto reda radi jer sam jako podlozna raznim vaginalnim upalama [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:17:12)

Leena znaci valja mi se strugat svaki dan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mom2B meni je donekle normalno da ne trazi svaki dr da se urade brisevi odn da ne daju svakoj trudnici da radi. Ja sam briseve radila prije trudnoce i bili su uredni. Dr me pregleda vaginalno svaki put i nisam tokom cijele trudnoce imala nikakav sekret tako da mislim i oni svakoj trudnici pristupaju individualno.

A isto tako znam za slucajeve da doktori daju da se urade brisevi i odmah propisu vaginalete a kad stignu nalazi, brisevi uredni. To mi je bas bezveze.

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:17:49)

IZVORNA PORUKA: Banancica

Leena ma i ovi dr su cudni stvarno..ma ni ja se nisam zalila kontam kraj je pa necu ni cackati ako dr ne insistira..kako su prije zene [sm=jezicek.gif] to mi je najjaca recenica..

najjača definitivno i ne znas da li bi se smijao ili plakao [sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:21:35)

IZVORNA PORUKA: NandaT

Mom2B meni je donekle normalno da ne trazi svaki dr da se urade brisevi odn da ne daju svakoj trudnici da radi. Ja sam briseve radila prije trudnoce i bili su uredni. Dr me pregleda vaginalno svaki put i nisam tokom cijele trudnoce imala nikakav sekret tako da mislim i oni svakoj trudnici pristupaju individualno.

A isto tako znam za slucajeve da doktori daju da se urade brisevi i odmah propisu vaginalete a kad stignu nalazi, brisevi uredni. To mi je bas bezveze.

Mozda, ali bar mogu pitati za historiju prijasnjih briseva, PAPA testa... Ja sam prosle godine imala Gardnerlu vaginalis i jedva sam je se rijesila [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Za nju se piju bas jaki antibiotici (2 vrste) za koje sam nekada citala da su ravni tome kao da popiješ Domestos [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Elastigirl -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:23:21)

Jutro [sm=nosecka.gif] i mame, da se i ja prijavim [sm=smiley36.gif]

Vidim tema depilacija, kod mene je ista stvar kao kod mom2B, elektricni trimer je jedino rjesenje za gospodjicu [sm=smiley36.gif] inace noge radim ili sa voskom ili sa Braunovim deliplatorom ali na području gđice dobijem jak osip od bica a o pokusaju voska da i ne govorim, tako da na porod cu otici uredno osisana ali ne i izbrijana sta mogu [sm=smiley36.gif]

Nedavno sam jednom da testiram kozu prijen ekih mjesec dana sredila to podrucje bicem i onda mi se na preponi pojavila oteklina velicine graska, sutradan odmah otisla svojoj doktorici, prvo sto mi je rekla bilo je "sto si se depilirala" [sm=smiley36.gif]

I kod mene je mm zaduzen za noge, moj privatni kozmeticar, [sm=smiley36.gif] skoro smo ih sredili tako da cemo jos jednom u devetom jer mi moze biti oko mjesec dana da su fine.

Leena i ja jutros na vrijeme na poslu, za promjenu. [sm=smiley36.gif]

Mm i ja sinoc piokusali gledali neki film, Ninja Turtles, uglavnom kako su oni puno pominjali pizzu u filmu ja sam toliko puta ponovila "joj mogla bih i ja pizze" da je mm rekao "ima li neka pekara da radi u 02:00 ujutro da idem" [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:34:46)

Jutro zene

Ranom zorom dosla kod mame. Ostavila malca, pa curu odvela u vrtic. Kasnije cu zubaru i u kupovinu.
Lijepo napolju, nije hladno.

Maya, dobrodosla. Da trudnoca prodje bez ikakvih problema i da rodis zdravu bebicu

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:35:16)

Banancica ako ti je nesto sumnjivo, tako npr. kao urin, uvijek imas svog porodicnog ljekara, ne moras cekati da ti ginekolog kaze da uradis analizu urina. Ode fino porodicnom i napise ti uputnicu za laboratoriju. Niko te nece vratiti, ni ruziti...

Nemojte se zene plasiti nista traziti od doktora. Ja radim u Zdravstvu, med.sestra tako da vam savjetujem i kao med.sestra i kao pacijent, sve sto vam je sumnjivo to istrazujte. Gore bi bilo da nista ne uradis a ne daj Boze imas problem pa se zapustis tako... Eto [sm=smiley31.gif]

NandaT kod kojeg dr. vodis trudnocu?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:37:03)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

09.05. Zeze

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (16.10.2015 9:38:41)

IZVORNA PORUKA: NandaT

NandaT, ne moras bona, prva ti je beba, nece to tako ekspresno, stignes se i istusirati i srediti kad krene aBd [sm=smiley1.gif]

mom2be, ja isto drugi put sama uradila privatno, ali hB i na moje iznenađenje, čista su bila oba brisa i vaginalni i cervikalni.

Elastigirl, tebi bas osjetljiva koža [sm=smiley13.gif] Ma ja mogu cim god, nego slabo trpim bol, pa se tesko nakanim [sm=smiley36.gif]
Znaci i ti na vrijeme jutros[sm=smiley36.gif] Ja sam samu sebe iznenadila[sm=jezicek.gif]

A kako su zene prije mi je hit... Realno, ima i sada zena koje bi se mogle na polju poroditi i nastaviti raditi... Moja komsinica dvije rodila kcerke u kuci i kaze da joj je bilo sega, da je nista nije boljelo, nikakvih komplikacija.. S druge strane, gotovo pa sigurno mogu tvrditi da nismo bile u bolnici kada sam se prvi put porađala, ne bismo se bas provele ni E ni ja..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>