RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (26.9.2015 21:22:44)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: ziel

Dobar dan drage moje
Ziel [sm=bravo.gif] za urednu kontrolu
Ja sam ko zombi danas. Samo sam dva sata spavala . Od sest do pola devet. Prvo me je kiselina mucila cijelu noc. Onda oko cetiri me pocelo boliti ispod stomaka pa onda ledja. Ja se uprpila reko evo ga krenulo ranije kad ono srecom laznjaci. Jutros ustanem ona mala katastrofa. Ne moze da udahne. Odveli je dr primila inekciju inhalaciju pa da je janastavim inhalirati do ponedjeljka i jos fluimukan sirup. Elem dan mi je krenuo da Bog sakloni i sacuva. Ali bit ce bolje

Pcelice sta kazu tvoji nalazi , u kojoj si nedjelji po mjerama bebe na UZ? Znam da si govorila da imas 3 termina [sm=smiley36.gif]

Po uz sam sad 34+5 Doktori su se sad slozili i mjere im se podudaraju. Po njihovom mi je termin 2.11.

Stavila sam na spisak 02.11. , prva si novembarska [sm=nosecka.gif] [sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 3:02:56)

IZVORNA PORUKA: aidana

Zene imate mahanje od mene i Bajram serif mubarek olsun onima koje slave. Pravo sam poranila sa cestitkom :)

Meni nestala velika uputnica pa s nadam da nece krenuti porod do ponedjeljka :)))

Ziel super za kontrolu :)))

Pcelice iste muke imamo. Moj je sinoc poceo kasljucati pa vidjecemo na sta ce izaci. Obicno i mi mozemo izgurati bez terapije od maja do novembra. Tako je barem bilo prosle godine a i ove se dobro drzao. Prije dvije sedmice je poceo kasljucati ali je prestalo samo od sebe. Odnosno prestalo je uz med sa borovim iglicama, caj od luka, majcine dusice, ispiranje nosa....svega :))) ali bez kortikosteroida. Od novembra onda obicno nastaje haos, ne funkcionise bez flixotida i singulara. Koliko ti Atija ima godina? Meni je dr rekla da moze proci do trece godine, ako ne prodje onda da se nadam do pete.

Njoj je sad pet godina i devet mjeseci. Prvi napad je imala sa 13 mjeseci. Od tada se borimo. I nama je kriticni period do sadbio od novembra do aprila maja tako. Od prosle godine joj je ukljucen flixotide u tom kriticnom periodu. U maju prestali s terapijom i sad nas preduhitrilo. Danas mi dr kaze da to kao ne moze tako jer je to jedna vrsta asgme koju treba drzati pod kontrolom tokom cijele godine. Mora biti pod terapijom i lijeciti. Dugo se vuce ovako samo zalijeci i cekaj novi napad [sm=smiley13.gif]
A ja se ponadala da cemo se rijesiti kortikosteroida. Od alternativnih lijekova jedino jos nismo probali magarece mlijeko. Ostalo sve i nista. I sad svaki dan uzima domaci med s borovim iglicama imed s propolisom. Obloge od svinjske neslane masti i koziji loj. Ljetos isli u Ulcinj zbog nje. Ko vampiri ranom zorom je vodili u onu borovu sumu ali opet se vraca. Najgore sto ne znamo tacno od cega je. Jer su jij alergo testovi svi uredu. Pretpostavljam da joj vlaga u zraku smeta

Sve te razumijem pcelice :))) I mi nema sta nismo isprobali, i kozje mlijeko redovno pije. A na more sad praktikujemo da idemo pocetkom i krajem ljeta. Ja mislim da se zbog toga uspijeva izboriti sam donekle, recimo u ovom periodu. Alergotestovi isto svi uredni. Ne znam gdje vodis Atiju, ali meni je prof Saracevic, djecji pulmolog rekla da ne mora biti stalno pod terapijom. Ona je prosle godine i predlozila da preko ljeta ukinemo i vidimo koliko ce dugo moci bez. Tako cemo jedino i vidjeti ima li nekog poboljsanja kako raste. S tim sto kad dobije napad i krene se sa terapijom nema smisla prekidati barem 2-3 mjeseca. Ja zimi i ne prestajem sa terapijom sve do proljeca. Obzirom da nema alergija pna misli da je uzrok virusni, da se njegov organizam ne zna izboriti i da ce kako raste i jaca biti bolji. Ja sam vec postala luda od bronhitisa, cim ga cujem kako kahne ja ga pocnem dodatno sopati preparatima, mazati, inhalirati :)))) isto ludaca

Ja se svaku noc nadignem u ovo doba, zgaravica me muci. I onda ne znam sta cu sa sobom do 5-5:30, pa opet odspavam 2 sata. Smori me to, stalno sam umorna i pospana.
Inace imam u planu da se porodim sljedece sedmice, mm je izrazio zelju za bebom kao rodjendanskim poklonom :))))

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 7:51:49)

Jutro zene....kod mene i dalje bez promjena,38+3,ipak je doca bio upravu,bolje sto cekam jos,nista ne boli,sve normalno... nedostaje mi spavanje na ledjima,na stomaku,masaza....uh jedva cekam
Inace na kontrolu idem 1-og pa cemo vidjeti sta ce reci

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 7:55:41)

Jutro drage, ja davno ustala i pijem caj.
Vrijeme je samo za spavanje, ali jednostavno ne mogu.
Odgledah 2 porodjaja na yt, ne znam sta mi je to trebalo[sm=smiley19.gif], al ako nista sam cin istiskvanja traje brzo. Mi zene smo heroji.
Zelim vam svima ugodan i lijep dan. [sm=bravo.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 8:57:03)

Jutro i od mene,
Travelove i Ziel masaAllah za bebice....ja ni ne znam koliko je moja teska al hajd da bude ziva i zdrava ako Bog da...
Travelove i ti si jel da spomenula da bi muz s tobom prisustvovao porodjaju,ja sam se raspitala kod rodice koja radi na ginekologiji UKC-a,ona kaze kao ii ne preporucuje bas iz razloga sto je ta prostorija odvojena i tu valjda nemaju aparate i sl ako bi ne daj Boze krenulo sta kako ne treba...onda bi bebicu morali odma vodit na drugi dio gdje su im aparati a kao u takvim slucajevima svaka sek je bitna,i tu sestre ne navracaju i ne obilaze cesto trudnicu koja lezi,i obzirom da smo prvorotke to moze da potraje bas podugo ....pa sad neznam ni ja nisam bas pametna ...al eto da znas i ovu stranu

ziki -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 9:10:06)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Odgledah 2 porodjaja na yt, ne znam sta mi je to trebalo[sm=smiley19.gif], al ako nista sam cin istiskvanja traje brzo. Mi zene smo heroji.

Jutro, nisam trudnica trenutro, al sam 2x bila [sm=smiley36.gif]

Nema potrebe za panikom unaprijed i stresom. Pročitaj porođajne priče radije na forumu http://www.ringeraja.ba/forum/vase-porodajne-price/m_1951/mpage_94/tm.htm#2617894

Sve je to jako individualno i zavisi od x faktora.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 9:31:02)

Jutro i od mene [sm=smiley1.gif]
Joj zene ja upravo jedem baklavu i pijem mlijeko , prije dorucka [sm=smiley36.gif] skuhala sam tijesto za lepinice s kajmakom i suhim sirom [sm=bravo.gif] bas seljacko jelo a meni to najbolji dorucak na svijetu [sm=smiley1.gif]

Mojbebac i meni nedostaje spavanje na ledjima i na stomaku, ovako se okrecem po sto puta u toku noci, sad na lijevi bok, sad na desni i tako u krug, otrnim sva.

Travelove ja cesto ukljucim porodjaje na Youtube, pa se isplacem a plakala sam i uz ove porodjajne price clanica RR, ima jedna tema tako se zove kao sto je Ziki vec napisala. Najemotivniji mi je momenat i ne mogu suze zadrzati u ocima kad beba vec izadje pa zaplace... Ja mislim dok moj ne zaplace ja cu 3x umrijeti i roditi se. Nadam se da me nece dugo drzati u neizvjesnosti nek odmah zagalami [sm=smiley36.gif]

Leptirice sto se tice tog prisustva muza na porodu, ja ne bih se nikad odlucila na to... Sto manje ljudi oko mene, to bolje.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 10:36:57)

IZVORNA PORUKA: ziki

Jutro, nisam trudnica trenutro, al sam 2x bila [sm=smiley36.gif]

Nema potrebe za panikom unaprijed i stresom. Pročitaj porođajne priče radije na forumu http://www.ringeraja.ba/forum/vase-porodajne-price/m_1951/mpage_94/tm.htm#2617894

Sve je to jako individualno i zavisi od x faktora.

A ja taman pomislih evo kod ziki novine [sm=smiley1.gif]
E sad dobro vam jutro ili dobar dan. Stigla jesen. Vani bas hladno. Ja sam ustala u sest. Navila alarm za Atijine inhalacije ali mi bilo zao da je budim jer je nocas kasalj mucio. Jedva je zaspala. Ali ona ustala u sedam pa smo onda sve obavili. I inhalaciju i sirupe i med. Rucak za danas imam. Zavukla sam se ispod deke i danas cu samo da se izlezavam. Ako mi moji crvi to dozvole [sm=smiley36.gif]
Joj ziel ja sad kad vidim ovaj spisak smrznem se od straha. Pa samo tri ispred mene. Uh samo da hairli sve prodje

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 10:41:27)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Jutro i od mene,
Travelove i Ziel masaAllah za bebice....ja ni ne znam koliko je moja teska al hajd da bude ziva i zdrava ako Bog da...
Travelove i ti si jel da spomenula da bi muz s tobom prisustvovao porodjaju,ja sam se raspitala kod rodice koja radi na ginekologiji UKC-a,ona kaze kao ii ne preporucuje bas iz razloga sto je ta prostorija odvojena i tu valjda nemaju aparate i sl ako bi ne daj Boze krenulo sta kako ne treba...onda bi bebicu morali odma vodit na drugi dio gdje su im aparati a kao u takvim slucajevima svaka sek je bitna,i tu sestre ne navracaju i ne obilaze cesto trudnicu koja lezi,i obzirom da smo prvorotke to moze da potraje bas podugo ....pa sad neznam ni ja nisam bas pametna ...al eto da znas i ovu stranu

Mm nece biti sa mnom na porodu ali on to jos ne zna [sm=jezicek.gif] Sta cu uzivam da ga malo mucim [sm=smiley36.gif]Ne znam kako je u TK ali kod nas muz ulazi u salu kad krene porod. Prisustvuje samo cinu radjanja. Tad mi ne treba. Da moze biti u sobi sa mnom da mi masira ledja ili skrene misli od bolova pa hajd ovako na kraju samo bih ga mucila jer on inace ima strah od bolnica

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 11:15:08)

Jutro drage moje i Bajram serif mubarek olsun za sve koje slave.Sve najbolje za sve nas i nase [sm=duda.gif]
Jutros se bas moglo spavati,ali vidim sve imamo isti problem ledza,uf sto ziel rece samo se okrecem po vas cijelu noc.

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 11:41:27)

Ziki krenula sam da citam i ne mogu, ima razlicitih iskustava, lijepih i onih ne bas, tako da preskociti cu. Meni bi godilo da citam iskustva kao kod LTM, brzo i manje bolno, da ne kazem bezbolno.
Leptirice, da da jasam za prisustvo muza, zaista ce mi znaciti njegova podrska, a od ostalih smo culi da je predivno iskustvo za roditelje. Koliko sam cula to je samo odvojena radjaona na kraju hodnika, sve sto treba suprug zovne sestru, jasesamo nadam da ce da bude slobodna.
Ziel, svidja mi se tvoj dorucak, i samo jos prsute malo [sm=jezicek.gif], i onda se cudimo sto nismo OK sa kilama eheheh. Ja inace izbjegavam sireve od pocetka, zbog listerije, sad ne znam jel to vazi samo u prva tri mjeseca ili cijelu trudnocu?[sm=zmeden.gif] Uglavnom jos malo.... Mi jos nismo ni porucili komodu za presvlacenje, nadam se da cemo u ponedjeljak biti vredniji...
Za mame iz Tuzle cula sam i za neku skolicu na Gradini u36 nedjelji, zna li ko sta o tome?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 11:56:53)

Ziki krenula sam da citam i ne mogu, ima razlicitih iskustava, lijepih i onih ne bas, tako da preskociti cu. Meni bi godilo da citam iskustva kao kod LTM, brzo i manje bolno, da ne kazem bezbolno.
Leptirice, da da jasam za prisustvo muza, zaista ce mi znaciti njegova podrska, a od ostalih smo culi da je predivno iskustvo za roditelje. Koliko sam cula to je samo odvojena radjaona na kraju hodnika, sve sto treba suprug zovne sestru, jasesamo nadam da ce da bude slobodna.
Ziel, svidja mi se tvoj dorucak, i samo jos prsute malo [sm=jezicek.gif], i onda se cudimo sto nismo OK sa kilama eheheh. Ja inace izbjegavam sireve od pocetka, zbog listerije, sad ne znam jel to vazi samo u prva tri mjeseca ili cijelu trudnocu?[sm=zmeden.gif] Uglavnom jos malo.... Mi jos nismo ni porucili komodu za presvlacenje, nadam se da cemo u ponedjeljak biti vredniji...
Za mame iz Tuzle cula sam i za neku skolicu na Gradini u36 nedjelji, zna li ko sta o tome?

Ja nista ne izbjegavam od hrane, ali je sve domace, u mene mi sveki svacim se bavi, ima farmu krava, koke nosilje, curke a i pilice hoce da naruci za koji dan [sm=smiley36.gif] priprema se za dolazak unucica [sm=smiley1.gif] rekli su ona i svekar zaklati jedno tele pred moj porod... Ali nece imati ovoliko vremena kao sad da se svacim bavi kad ja krenem na posao, krajem iduce god., valja joj cuvati unuka pa ce sigurno pola od ovog i rasprodati.
Nisam ja cula za tu skolicu, jel to nesto slicno kao u D.Zdravlja sto bude ili nesto specijalno? Vrijedi li ici? [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:12:15)

Moj ti je savjet da nista ne ciotas i ne gledas. Svaki porod je drugaciji, a ti ces se opteretiti onim manje lijepim pricama. Ako ides na vjezbice slusaj sta oni tamo pricaju. To ce te ohrabriti. Ja sam prosli put guglala sve i svasta pa samna porod otisla ko na vjesala. Sad nisam nista ni citala niti gledam takve emisije. Kad sam ostala trudna plakal sam od straha kako cu se ja poroditi.Jer me je bilo strah. Od kako sam krenula na psihofizicke vjezbe puno se bolje osjecam i manj me je strah jos sam do sad samo jednom bila [sm=smiley36.gif]Jos koji put i moci cu se sama poroditi [sm=jezicek.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:12:34)

Pojma nemam, prijateljici rekla doktorica, da su kao jos bolje, e sad da li je to vise kao jedno predavanje, ili vise od toga nisam bas sigurna. A kad krenem na pregled na Gradinu raspitati cu se, to svakako ide se u 36 nedjelji.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:15:17)

Dd zenice moje drage,ne stizem da pisem svaki dan al vas citam redovno,vidim ima vas dosta kojima se primaklo,da bude hajirli akoBogda,i zelim vam od srca porod kao moj,i jos laksi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Kod mene standardno leti tamo,vamo vikendom mm odmara pa se razletim da sta uradim,a radnim danima to je nemoguca misija,mala hoce svu paznju,nije kenjkava nimalo al samo hoce da razgleda i da joj se prica pa sam po cijeli dan ko navijena pjevamo,plesemo,budalesem ko dijete s njom[sm=smiley36.gif],po noci hvala Bogu spava super,odalami i po 6h tako da sam zasad rahat hvala Bogu

Kako ste mi ostale pcelice,ziel,nur,LTM,rose,aidana,ninuska ako sam neku izostavila halalite [sm=smiley36.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:16:49)

Pcelice, ja sam na pocetku trudnoce imala uzasne mucnine, a i nosila nisko i prelezala sam je bukvalno, sad sam se digla u poslednje vrijeme, bila sam psihicki klonula,vjezbice su mi tako lijepo sjele i ohrabrile me, kao i razgovor sa trudnicama na vjezbicama, kao i ovaj forum, tako da sad jedva cekam da se samo rijesim. I dan danas me z aju mucnine stici i povracanje, i to me tako unazadi, ali ne dam se. Stalno mi je u glavi koliko zena koliko ljudi na svijetu....pa nisam ja sad neka posebna,valjda nisam ehheeh. Ja sam danas zvanicno usla u 8 mjesec 30 +4, pa cu se sad malo vise pripaziti.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:17:57)

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja nista ne izbjegavam od hrane, ali je sve domace, u mene mi sveki svacim se bavi, ima farmu krava, koke nosilje, curke a i pilice hoce da naruci za koji dan [sm=smiley36.gif] priprema se za dolazak unucica [sm=smiley1.gif] rekli su ona i svekar zaklati jedno tele pred moj porod... Ali nece imati ovoliko vremena kao sad da se svacim bavi kad ja krenem na posao, krajem iduce god., valja joj cuvati unuka pa ce sigurno pola od ovog i rasprodati.
Nisam ja cula za tu skolicu, jel to nesto slicno kao u D.Zdravlja sto bude ili nesto specijalno? Vrijedi li ici? [sm=smiley36.gif]

Blago tebi. Ja sam pozelila da se najedem ko covjek. Sta god pojedem kiselina me pocne muciti. Neki dan kupila kisele kastavce da se najedem do poroda. Samo jednu pojela i umirala tri sata. Ostat cu zeljna svega [sm=smiley36.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:27:49)

Pozdrav zenice,nikako da uhvatim vremena da ozbiljno pisem...prosle sedmice mi se decak razbolio ,pokupio neki virus,proliv,povracanje,temperatura....5 dana iscrpilo ga bas,i mene vise smorilo...sad hvala Bogu ustabililo se
U petak usla u 5 mjesec i bila na kontroli i Uzv,sve uredu...glavica prednjaci..al mi nije jos rekla sta je,ja se bas nadala ,mada mi sa jedne strane svejedno,samo nek je zivo i zdravo,a sa druge me neka radoznalost ubija...kaze iduci cemo put,nazire se al da ne lupam dok ne budem sigurna,a to tek za mjesec dana [sm=smiley13.gif]...Neznam sta joj se nazire sa djecakom mi rekla cim sam usla u cetvrti.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:29:47)

MAM evo nas, i dalje debele , i dalje brojimo dane [sm=smiley36.gif] Drago mi je sto ti beba slusa, ja se nadam da ce i moj biti miran i spavalica kao sto sam i ja bila kad sam bila mala, bar mi tako mama kaze, da je pored mene mogla svasta uraditi, da nisam trazila puno paznje [sm=smiley36.gif]

Travelove meni dr. Blitvic rekla da jos jednom njoj odem za 3 nedjelje, bice mi punih 35 pa nakon toga idem na UKC... Ne znam hoce li to biti onda svake 2 nedjelje, znaci sa 35 nedjelja kod Blitvicke pa sa 37 na UKC i dalje kako oni odrede...

Pcelice ja i citam i gledam video klipove o porodima, ali me opet nije strah, hvala Bogu, mozda jer sam i sama medicinska sestra pa mi svasta na poslu prodje kroz ruke, nije nikad porod [sm=smiley36.gif] ali jesu dosta strasne stvari. Kad se sjetim provedenih 4 god. u hitnoj dodju povrijedjeni iz gadne saobracajke, krvi na sve strane, rane itd, a mi to zacas sredimo i dogovaramo se sta naruciti za rucak [sm=jezicek.gif]
A za sad mi se desilo mozda oko 6-7 noci da me kiselina mucila, a ostatak sam super, jedem sve sto se nadje ispred mene [sm=smiley36.gif]

*andjela* i mene bi kopkalo za spol, zeljela sam sto prije da saznam, a tako sam i saznala u 14. ned. na fetalnom skriningu. Dosta vas se zalilo na stariju djecu da su se razbolila... haman naglo sunca nestade pa virusi se pustili majku mu. [sm=hudicek1.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 12:42:28)

ziel a ja 18/19 sedmica,dok sad docekam iduci uzv ucu i u 6 mjesec [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] neznam sta ranije vide na uzv ,djecake il djevojcice
ma nema moj decak puno 20 meseci,al ga dva puta zaredom uhvatio isti virus,krajem avgusta i sad,vjeovatno mu se sluznica crjeva nije dovoljno bila oporavila,koristili probiotike,pa se malo ustabililo...
Ma i vrjeme haos i ja sam se uspjela prehladiti ,3 dana temp skoro 38 stepeni pa onda jedva 18C.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 13:43:01)

Ja mislim da je individualno to, jer i djecaci znaju da lice na djevojcice nekad do kraja trudnoce [sm=smiley36.gif] mislim kasno im se spuste testisi pa onda se nema sta vidjeti. A opet kod drugih je to ranije vidljivo, kao kod mog deckica, cak smo prvi put i ja i mm vidjeli pisu i mm je prisustvovao kad smo radili taj 4D u 14. ned. i ostalo je da je djecak [sm=jezicek.gif] sad smo 33. nedjelja i jedva cekamo da se upoznamo [sm=love.gif]
Meni hvala Bogu ne skodi ovo vrijeme, i prije sam bila poprilicno otporna na prehlade i gripe, sad evo mm nalozio centralno grijanje, kaze hladno mu a meni bas taman, haman hormoni u trudnoci drugaciji pa griju [sm=smiley36.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 13:48:09)

i ja mislim da je sve u pocetku devojcica,mislim sve isto ...dok se decacima ne spuste testisi ,znam sa decakom da sam isto bila 15 sedmica odma mi rekla na obicnom uzv...ajd cekacemo pa vidjeti,sad se mozda potajno nadam da je devojcica,vjerovatno gdje imam jednog decaka,a i da je decak bilo bi fino...samo da sve bude uredu...
joj meni one vrucine nikako nisu odgovarale....nisam bila ni zasta,ovo mi vjeme taman,nekako sam puna enegije,evo i ja spremila ,mislila da nalozim koju vatricu u kaminu

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 14:40:48)

ja sam isto cula da je postojala psiho-fizicka priprema trudnica na UKC Tuzla, ali je valjda ta sestra sto je vodila pripreme takodje trudna pa ne znam da li je neko drugi preuzeo. Bas bih voljela da bude jer sam zbog mirovanja morala propustiti ove u DZ [sm=smiley13.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 14:52:29)

IZVORNA PORUKA: NandaT

ja sam isto cula da je postojala psiho-fizicka priprema trudnica na UKC Tuzla, ali je valjda ta sestra sto je vodila pripreme takodje trudna pa ne znam da li je neko drugi preuzeo. Bas bih voljela da bude jer sam zbog mirovanja morala propustiti ove u DZ [sm=smiley13.gif]

Nisam znala da si i ti iz Tz [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]
Hajd proci ce i to mirovanje aBd samo lagano [sm=duda.gif]

Andjela bilo bi super imati djecaka i djevojcicu ali eto nije to po nasim zeljama [sm=smiley36.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (27.9.2015 15:37:41)

I ja sam zbog mirovanja propustila vjezbe u DZ,a cula sam da imaju te neke pripreme na UKC za porodjaj,ja cu se raspitati kod rodice pa cu javiti ako sta saznam....a znam da kad se dodje na porodjaj da valjda pitaju jesmo li isli u DZ na vjezbe ako se nije islo onda oni to ukratko objasne...
Ako ko sazna sta prije za UKC nek javi [sm=smiley1.gif]
A Ziel jel to inace tako praksa da se ide na Gradinu na kontrole kad se udje u 9,ili je to samo tebi rekla tvoja dr obzirom da ides privatno,jesil upoznata s tim mozda?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>