RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:11:46)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: rose

moj pupo je bio u drugoj manji i bolje sam izgledala [sm=smiley36.gif] a inace sto se tice hrane ja nisam primjetila da ovoj ista smeta...nema te napade placa i vriske tj.klasicne grceve..mozda bude kasnije ali sada nema ...njoj je samo pupo napuhan i ukaki se ha prne [sm=smiley36.gif] al eto makar na taj nacin olaksa crijeva

Ajli je eto smetalo ti citrusi i sok od visanja. Kad se prvi put desilo bili u gostima i ja popijem gusti sok od visnje. Poslije toga je podojila i nije proslo deset minuta kad ona prdnu i ukaki se. Ali hajd sto se ona ukakila, nego preslo meni na pantole,ona skroz do glave se ukakila. Ja se hvatala za glavu ne znam sta da radim s njom [sm=smiley36.gif]Sreca bili kod mmove dajdzinice a tu sam ko kod kuce Pa nam je dajdzinica donijela sve sto nam je bilo potrebno da je okupamo jer joj je i kosica bila sva prljava [sm=smiley36.gif]

ja sam nakon oticanjajezika presla na domaci sok od visanja...nije nam se to desavalo [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:44:38)

moj pupo je bio u drugoj manji i bolje sam izgledala [sm=smiley36.gif] a inace sto se tice hrane ja nisam primjetila da ovoj ista smeta...nema te napade placa i vriske tj.klasicne grceve..mozda bude kasnije ali sada nema ...njoj je samo pupo napuhan i ukaki se ha prne [sm=smiley36.gif] al eto makar na taj nacin olaksa crijeva

Ajli je eto smetalo ti citrusi i sok od visanja. Kad se prvi put desilo bili u gostima i ja popijem gusti sok od visnje. Poslije toga je podojila i nije proslo deset minuta kad ona prdnu i ukaki se. Ali hajd sto se ona ukakila, nego preslo meni na pantole,ona skroz do glave se ukakila. Ja se hvatala za glavu ne znam sta da radim s njom [sm=smiley36.gif]Sreca bili kod mmove dajdzinice a tu sam ko kod kuce Pa nam je dajdzinica donijela sve sto nam je bilo potrebno da je okupamo jer joj je i kosica bila sva prljava [sm=smiley36.gif]

ja sam nakon oticanjajezika presla na domaci sok od visanja...nije nam se to desavalo [sm=smiley36.gif]

Ja procitala kako pijes sok od visanja i kazem muzu da mi kupi. Popila malo vise od pola case..malac je toliko.kasnije plakao zapravo vristao. Zamalo se nije par puta zakocenuo. Plakao konstantno 2, 5 sata...i dkontam da je od soka..jer nista dr novo nisam jela ni pila..

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:46:40)

pcelice, ltm [sm=smiley31.gif]..hvala na komplimentima. I vas dvije ste divne :). Pcelicu sam.drugacije zamisljala tj mislila sam da je starija.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:51:07)

ltm imamo problem sa stolicom. Mislim nije alarmantno ali do uvodjenja kapi je kakio 4 puta dnevno otprilike. Kako mu uvedoh sab simplex i biogaia-u nateze se po pola dana. Jucer recimo nije nikako kakio. Pa me probudio sinoc oko 2 koliko se natezao i stenjao. Et'' nisam pametna...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:53:44)

Konacno popunjen dio: ime djeteta [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif].
Emin smo mu dali ime [sm=bravo.gif]

Niko mi ne odgovori na pitanje: sta je sa malim od maksi???

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:54:05)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ja procitala kako pijes sok od visanja i kazem muzu da mi kupi. Popila malo vise od pola case..malac je toliko.kasnije plakao zapravo vristao. Zamalo se nije par puta zakocenuo. Plakao konstantno 2, 5 sata...i dkontam da je od soka..jer nista dr novo nisam jela ni pila..

ova moja tako vrisne samo ako joj ne dam siku sad i odmah...inace je zadovoljna sta god da pijem...a ovaj sok je domaci sirup, sveki pravila [sm=smiley1.gif] ja od epizode s oticanjem jezika ne pijm one sokove u tetrapaku

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 17:55:30)

ltm imamo problem sa stolicom. Mislim nije alarmantno ali do uvodjenja kapi je kakio 4 puta dnevno otprilike. Kako mu uvedoh sab simplex i biogaia-u nateze se po pola dana. Jucer recimo nije nikako kakio. Pa me probudio sinoc oko 2 koliko se natezao i stenjao. Et'' nisam pametna...

mi uzimamo waya kapi a mala kaki i u sred noci...nekoliko puta dnevno

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 18:18:11)

Super ime. Nisam narcis, nisam nikako [sm=smiley36.gif] Imenjak moj [sm=smiley1.gif]
Mali od maksi se udario cekicem u glavu ali onim spicastim dijelom. Koliko sam skontala iz njenog posta neki dan da su mu i sili, ali eto hB sad je dobro

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 18:33:29)

Ninuska, divno ime[sm=bravo.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 18:36:12)

Pcelice, onda se zoves kao moja sestra, a njoj sam ja dala ime, jer mi je to uvijek bilo najljepse zensko ime

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 18:40:20)

uzet cemo ovu cim mi bude plata http://www.babycentar.ba/online-shop/product/view/14/2467 taman da iskoristim 15% popusta

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:30:37)

uzet cemo ovu cim mi bude plata http://www.babycentar.ba/online-shop/product/view/14/2467 taman da iskoristim 15% popusta

mi smo kupili istu

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:34:37)

mi uzimamo waya kapi a mala kaki i u sred noci...nekoliko puta dnevno

Vidjecu jos koji dan..da mu opet ne mijenjam

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:36:52)

Super ime. Nisam narcis, nisam nikako [sm=smiley36.gif] Imenjak moj [sm=smiley1.gif]
Mali od maksi se udario cekicem u glavu ali onim spicastim dijelom. Koliko sam skontala iz njenog posta neki dan da su mu i sili, ali eto hB sad je dobro

Hehe..pa dobro, nisi puno [sm=smiley36.gif].
A, joj, bas mi je zao...hB pa je dobro...bas nikad ne znas sa djecom sta ce im.pasti na pamet
leena hvala, draga...nekako mu i pristaje :)

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:40:52)

Isto draga kod nas,davala joj waya kakila po 5 put dnevno,dr mi rekla da joj dajem i espumisan po 20 kapi prije obroka,i odmah belaj,od juce samo jednom kakila,evo citav dan se nateze bas se pati[sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:44:37)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Isto draga kod nas,davala joj waya kakila po 5 put dnevno,dr mi rekla da joj dajem i espumisan po 20 kapi prije obroka,i odmah belaj,od juce samo jednom kakila,evo citav dan se nateze bas se pati[sm=smiley13.gif]

Znaci da je do kapi! A, sta je bilo sa wayom?.nisu vam.pomagale, pa si ukljucila i espumisan?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:47:04)

mi smo kupili istu

koliko vidim ima i opciju za adapter...jel dobra, bucna?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 19:58:43)

Znaci da je do kapi! A, sta je bilo sa wayom?.nisu vam.pomagale, pa si ukljucila i espumisan?

poceli joj grcevi al bas jaki,place do iznemoglosti,i ja to rekla dr,kaze ukljuci i espumisan i eto belaj odmah,ja iskljucila odmah samo joj dajem waya

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 20:00:38)

mi smo kupili istu

koliko vidim ima i opciju za adapter...jel dobra, bucna?

slagala sam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nije cam vec ova http://bojprom.com/ba/home/650-chipolino-nanjalica-sonata.html dobili smo 10% popusta

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 20:39:32)

slicna je i cijenom i dizajnom..neko je nekoga kopirao [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 20:51:16)

Nije losa za ove pare,kad sam vidjela ljulju od 500 km zanebesalo mi se al izgleda kao svemirski brod [sm=smiley36.gif]meni djevojka pokazuje funkcije ja kao malo dijete kez od uha do uha haha,uglavnom ima muziku,4 brzine i najbitnije na struju je [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 20:55:12)

Nije losa za ove pare,kad sam vidjela ljulju od 500 km zanebesalo mi se al izgleda kao svemirski brod [sm=smiley36.gif]meni djevojka pokazuje funkcije ja kao malo dijete kez od uha do uha haha,uglavnom ima muziku,4 brzine i najbitnije na struju je [sm=smiley36.gif]

znaci uz ovu ste odma dobili adapter

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 21:17:02)

Zene samo da vam pozelim laku noc, ja sam vec u krevetu, valja rano ustati sutra Bajram a kad sam se jutros probudila u 6:15 nisam vise ni spavala... lijepo spavajte [sm=nosecka.gif] a mamice da vas bebe ne bude vcrs da budu mirne makar do 8 ujutro [sm=smiley36.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 21:43:20)

Ziel Laku noc[sm=smiley36.gif]

Nanda
Dobro nam dosla, imamo puno trudnica kojima je termin u novembru[sm=bravo.gif]

Ninuska bas lijepo ime, imenjak moje mame, tako da je to meni ime naljepse[sm=bravo.gif]

I danas sam bila na vjezbicama, pricali o njezi bebe i o dojenju, malo se smijali i zezali, nije guzva bila, valjda pred Bajram, zene prave kolace[sm=smiley36.gif] Ja sam danas napravila kadaif i tortu od bijele cokolade s malinama, tako da zene bujrum na kolace sutra[sm=smiley36.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 21:51:56)

IZVORNA PORUKA: Leena

Isha, hvala Bogu da je dobro sada. Ima li neko dugorocno rjesenje za taj njegov problem ili mora uvijek biti pod nadzorom?

I meni je u drugoj trudnoci stomak bio puno veci, iako sam manje kila dobila, nego u prvoj

Nema nazalost, jos nisu izmislili, s tim da u tezim slucajevima ugradjuju stentove, a on hB nije taj slucaj. Prvih par godina je uglavnom najteze.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>