RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 9:31:14)

Juce je na vjezbicama tema bila porodjaj. Nista specijalno, faze porodjaja, to mozes procitati na netu, i bit svega je da se ne prepadnes, da te ne obuzme strah. Zapravo sav taj bol je grcenje misica maternice.
Za prisustvo muza, treba se najaviti mjesec dana ranije, pa kako bude mjesta i srece. Planiram isto.
Koliki su ti Leukociti i sta si pila? Isto imam problema sa njim, isla sm i na hematologiju, i kazu nista, normalno u trudnoci, pregled 40 dana nakon poroda, ako budu i dalje visoki tad cemo da trazimo sta je. Ja sam juce vadila nalaze i L u krvi su se smanjli i dalje su visoki, a sada imam u urinu povecane, al ne brinem se, ne mogu [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 9:49:36)

Jutro zenice,ne stigoh juce da javim,citav dan nismo imali net umalo nisam poludila[sm=smiley36.gif]juce smo primili prvu bocu,nismo puno plakali samo kad je teta bocnula,teski smo 4260,a rodjena sa 3300,kaze dr taman,a Bogami i na rukama vec osjetim malu guzlu da se ubucila

Helem opet ja apelujem zene ako mozete kupujte ljulje,ja sam juce citav dan stan sredjivala a sve zavrsila zahvaljujuci ljulji[sm=smiley36.gif],evo je i sad se ljulja ja kafu pijem u miru
Poceli su nam malo jaci grcevi covjece sta je ono onako,kontala sam dijete ce mi svisnuti od bolova,kaze dr da ukljucim espumisan,ja joj davala juce ona jos gore grceve dobila[sm=zmeden.gif]

Je li se javljala carobno,kako su ona i bebica nisam upratila

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:01:45)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro zenice,ne stigoh juce da javim,citav dan nismo imali net umalo nisam poludila[sm=smiley36.gif]juce smo primili prvu bocu,nismo puno plakali samo kad je teta bocnula,teski smo 4260,a rodjena sa 3300,kaze dr taman,a Bogami i na rukama vec osjetim malu guzlu da se ubucila

Helem opet ja apelujem zene ako mozete kupujte ljulje,ja sam juce citav dan stan sredjivala a sve zavrsila zahvaljujuci ljulji[sm=smiley36.gif],evo je i sad se ljulja ja kafu pijem u miru
Poceli su nam malo jaci grcevi covjece sta je ono onako,kontala sam dijete ce mi svisnuti od bolova,kaze dr da ukljucim espumisan,ja joj davala juce ona jos gore grceve dobila[sm=zmeden.gif]

Zadala si mi na razmisljanje o toj ljulji, sve su sanse da i ja mm-a natjeram da kupi , al necu jos, dok vidim kakva ce beba biti, ako bude htio stalno nosanje onda valja i nama iskesirati za ljulju

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:07:50)

Ziel, nadam se da ce sve biti u redu sa bebicom. Znam iz pouzdanih izvora da u Tz neonatologija i intenzivna ne valjaju nazalost i ako ne daj Boze bude ikakvih komplikacija, neka pokusavaju bilo kako da ga prebace u Sa. Recimo da u Tz nijedna beba nije prezivjela sa deformitetom sa kojim je rodjen moj mladji, a u Sa je prvi prezivjeli 1999.
Sto se ljulje tice ako imas kod koga prvo je isprobaj da ne bacas pare.

Ltm, L.ima prelijepe oci masalah, i ako je na tebe mogu misliti samo kakva si "macka" [sm=smiley1.gif]
Moj mladji zaspao sinoc u jedan i naravno budi se da doji, slomi me bukvalno.

Nur, hoce ti bolovi od usporene probave, nemoj niposto da trpis.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:15:18)

IZVORNA PORUKA: Isha

Ziel, nadam se da ce sve biti u redu sa bebicom. Znam iz pouzdanih izvora da u Tz neonatologija i intenzivna ne valjaju nazalost i ako ne daj Boze bude ikakvih komplikacija, neka pokusavaju bilo kako da ga prebace u Sa. Recimo da u Tz nijedna beba nije prezivjela sa deformitetom sa kojim je rodjen moj mladji, a u Sa je prvi prezivjeli 1999.

Ltm, L.ima prelijepe oci masalah, i ako je na tebe mogu misliti samo kakva si "macka" [sm=smiley1.gif]

Hvala, imacu to na umu da joj kazem, mada sad ne znam ni kako joj to reci, jos gore ce se nasikirati jer je bebi tek prvi dan nakon OP [sm=zmeden.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:21:10)

Nemoj joj ni govoriti, znam da ces biti u toku kako je bebica. Hvala Bogu pa je on napredan i rodjen u terminu, valjda ce biti dobro. Pretpostavljam da je to nesto sto ginekolozi nisu vidjeli i da nije nastalo na porodu. Koja je dijagnoza?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:25:41)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Zadala si mi na razmisljanje o toj ljulji, sve su sanse da i ja mm-a natjeram da kupi , al necu jos, dok vidim kakva ce beba biti, ako bude htio stalno nosanje onda valja i nama iskesirati za ljulju

Svakako prvo sacekaj da vidis kakav ce bebac biti,a i ako imas mogucnost isprobaj prvo,ja nisam imala od koga posuditi,a morala sam je kupiti,jer je moja A od sedmog dana vec htjela samo na ruke i da osjeti blizinu,a hvala Bogu pocela je napredovati nije lako samo nosati,slomi me,ovako sam bas rahat plus mogu stan raspremati s pjesmom [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:27:01)

Nemoj joj ni govoriti, znam da ces biti u toku kako je bebica. Hvala Bogu pa je on napredan i rodjen u terminu, valjda ce biti dobro. Pretpostavljam da je to nesto sto ginekolozi nisu vidjeli i da nije nastalo na porodu. Koja je dijagnoza?

Vjeruj da ne znam, uglavnom dijafragma i crijeva nisu bila na svom mjestu, pa su crijeva zakacila i na jedno plucno krilo, tako mi je ona rekla, ona danas ide kuci a beba ostaje u intenzivnoj... prenijela je 4 dana preko termina... isla je redovno i na UZ i preglede i to kod 2 doktora naizmjenicno, ni jedan joj nista nije rekao...

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:33:55)

Vjeruj da ne znam, uglavnom dijafragma i crijeva nisu bila na svom mjestu, pa su crijeva zakacila i na jedno plucno krilo, tako mi je ona rekla, ona danas ide kuci a beba ostaje u intenzivnoj... prenijela je 4 dana preko termina... isla je redovno i na UZ i preglede i to kod 2 doktora naizmjenicno, ni jedan joj nista nije rekao...

Nije mi to cudno. Mene je 8 gin.pregledalo dok sam lezala na patologiji i niko nista nije vidio, a voda rasla nenormalno. Svi su oni dobri kada je sve u redu.

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:37:23)

Zene, jel danas carobno izlazi iz bolnice? Cuje li se neko s njom? Kako se osjeca?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:42:48)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Zene, jel danas carobno izlazi iz bolnice? Cuje li se neko s njom? Kako se osjeca?

Eeee vala otkad nam se nije javila [sm=smiley1.gif] jedva cekam da nam podnese izvjestaj [sm=duda.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:45:06)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Jutro [sm=kava.gif]
nur izbjegavaj situacije gdje moras dugo da trpis. Vjerovatno ti je od toga, mozda je beba jos vrsila pritisak na crijeva dok ti je poslije nuzde bilo lakse.

Japijem kafu. Moji otisli na posao i u skolu.Malena gleda nekakav djeciji film. Cekam da se zavrsi da je okupam pa da onda krenem da zavrsim kucu i kolac danapravim.Jos sam nesto htjela danapisem ali sam zaboravila, hajd sigurno nije ni vazno. Valjda cu se sjetiti [sm=smiley36.gif]

kad smo kod crtica, mi sinoc kako smo Noru nosali, pa malo sjedi, ona voli da je potrbuske na prsima i sad smjenjujemo se tako mm i ja, a sjedimo uredno na uglu i upali on onaj popcorn da vidi ima li kakvih filmova i naleti na spunge bob-a animirani film i kaze hajd da vidim kakav je eto kad se L vrati sa gostovanja pa da moze da joj navije
i pusti on kao da vidimo kakav je prevod i gledamo mi, gledamo [sm=smiley36.gif] jedno dobrih pola sata sam se ja udubila u pricu [sm=smiley36.gif] kad ugasi covjek. pa reko bolan sto mi ugasi taman sam se udubila [sm=smiley36.gif]
a totalno sam u fazonu spunge boba L skuplja one hepekove u konzumu, slicice, zetone, one figurice [sm=smiley36.gif] jos je najkomicnija ne zna reci spandz bob nego kaze spandj bodj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12002186_10203386734629228_8278579157639532600_n.jpg?oh=c23941d864dc10cc66dda75f0828208d&oe=566723A9

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:51:34)

Nije mi to cudno. Mene je 8 gin.pregledalo dok sam lezala na patologiji i niko nista nije vidio, a voda rasla nenormalno. Svi su oni dobri kada je sve u redu.

A sta je kod tebe bio problem i jel se izlijecilo dijete? Mozda si pisala ali nisam upratila...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:52:09)

Jesi li to ti imala problem s viskom plodove vode? Imam i ja. Ne znaju zbog cega. Ali opet kad cujem druge trudnice koliki je kod njih bio AFI kontam da kod mene i nije puno [sm=zmeden.gif]Sad na pregledu bio 18, a na proslom 21

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:56:39)

Ja sam dobila informaciju od Leptiri da su Carobno i njena princeza juce stigle svojoj kuci :-)

Ziel bas mi je zao zbog tvoje drugarice i njenog bebaca, nadam se da ce na kraju sve biti ok, da ce se mali borac izboriti...

Leptirice i ja sam ispila turu ampicilina, jos moram zavrsiti sa vaginaletama, pa trebam ponoviti vaginalni bris, nadam se da cu se uspjeti rijesiti baje :-)

M.A.M bravo za prvu vakcinu[sm=bravo.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 10:57:58)

Iz prve ruke [sm=smiley36.gif] Pile smo kafu par dana prije njenog poroda.Kukala zena ovdje koliko je kila nabacila. Ja kad sam je vidjela kontala da li da pridjem ili ne, jer sam poznata po tome da seuvijek obrukam. Na zeni se visak uopste nije vidio. Stomacic joj se sputiobio ali ni on nije bio toliko veliki koliko je ona ovdje pisala. Ja zamisljala sad kad dodje brdo od zene a ono macka i po. Ni ninuska ne zaostaje. NJu sam zamisljala starijom ne znam zasto. Dodje zena bas lijepa i mlada [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:02:05)

M.A.M [sm=bravo.gif] za kontrolu. Nije ni cudo sto su te ruke boljele. Masallah bas je napredna.

Ziel bas mi je zao drugarice i bebice. Ne znam zenu ali me bas potreslo. Ne dao bog nikom takve sikiracije ni stresa. Na tome da se zavrsi i da bebica ozdravi

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:03:58)

Pceluce, ziel, meni je afi bio preko 40 sa 33 sedmice. Porod je induciran sa 35. On je rodjen sa atrezijom jednjaka sa distalnom fistulom, jako rijedak deformitet, pogadja 1:4000 beba. Operisan je drugi dan po rodjenju i imao je jos 5 balon dilatacija, tj.sirenja jednjaka do njegovih 13 mjeseci. Bas je proslo 3 mj od pisljednje, pa moramo na kontrolu da vidimo treba li opet. On je inace beba kao i svaka druga, samo cemo morati ovo kontrolisati i pratiti i pi pitrebi siriti da moze jesti. Ne znaju od cega nastaje , jer ako je genetski onda bebe imaju jos deformiteta, a on nema, a od stetnih faktora od lijekova moze biti uzimanje progesterona u trudnoci, a ja sam pila dabroston i koristila utrogestan. Bog zna sta je pravi uzrok.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:16:44)

Pceluce, ziel, meni je afi bio preko 40 sa 33 sedmice. Porod je induciran sa 35. On je rodjen sa atrezijom jednjaka sa distalnom fistulom, jako rijedak deformitet, pogadja 1:4000 beba. Operisan je drugi dan po rodjenju i imao je jos 5 balon dilatacija, tj.sirenja jednjaka do njegovih 13 mjeseci. Bas je proslo 3 mj od pisljednje, pa moramo na kontrolu da vidimo treba li opet. On je inace beba kao i svaka druga, samo cemo morati ovo kontrolisati i pratiti i pi pitrebi siriti da moze jesti. Ne znaju od cega nastaje , jer ako je genetski onda bebe imaju jos deformiteta, a on nema, a od stetnih faktora od lijekova moze biti uzimanje progesterona u trudnoci, a ja sam pila dabroston i koristila utrogestan. Bog zna sta je pravi uzrok.

Meni je s 26 sedmica bio 21. Radila briseve, pretrage krvi,ogtt, tromjesecni secer, fruktazamin, TORCH, ekspertni uz. Nista nisu nasli. S tim da je meni dr koja mi je radila ekspertni rekla da fizicki ne vidi nikakav problem kod bebe da nalaz nije alarmantan, da je sve u redu ali da odem mehmedbasicu jeron ima bolji uz aparat da budem mirna da i kod njega uradim pregled ali nema problema. E to je mojoj dr bilo cudno zasto ona nije stala iza svog misljenja i boji se da ipak nema nesto [sm=zmeden.gif]Ali ko god mi je radio uz nije mogao naci fizicku gresku. Ja sam sad za sad poravnila i ubijedila samu sebe da ce ako Bog da biti sve u redu

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:20:19)

Jutro, mile moje [sm=nosecka.gif] i mamice,
Evo ja dosla na posao sa kontrole. Sve ok, hvala Bogu. Samo je trenutno u poprecnom polozaju.. Ali i Lejla mi je bila sve do 34. sedmice cini mi se, pa se okrenula, nadam se da ce i on, aBd. Dr kaze da ima oko 1120g, mašAllah, fino napreduje. Ja dobila 2 kg[sm=smiley29.gif] Moram malo pripaziti na hranu, bas pretjerujem u poslijednje vrijeme... Sa slatkisima, sto je najgore. A sutra Bajram. A ja i zaliveni kolaci smo u posebnoj vrsti ljubavi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Hvala vam, drage moje, na komplimentima za moje šmizlice. Isha, je li tako da lici na mene? A kad su se rodile, obje bile mali mm [sm=jezicek.gif] Kad smo donijeli L kuci, svi komentrarisu:"Ista A.!", rekoh:"Nije to definitivno, vidite Esmu, ima jos nade!"[sm=jezicek.gif]

LieToMe, to za stikle sto si rekla - nevjerovatno, ali precest slucaj da visoke zene vole stikle, a niske ne. Ja sam jos najsretnija u starkama i martinkama [sm=jezicek.gif] Nosim stikle samo kada moram zbog posla, ili kad imam neko vjencanje i sl.
Blago tebi za te kile sto same spadaju [sm=smiley36.gif] Ja sam se morala namuciti oba puta da skinem. Sega je sto kada skinem, mogu jesti sta hocu i koliko hocu i stoji, ne mrda... Ali da bih skinula, bas moram prestati jesti. A dobijam kile samo u trudnoci[sm=smiley36.gif]

Mi smo cure iznijeli u korpi, a za ostalo sve je bila as. I kako smo samo iznijeli u korpi, ko god je u okolini bio trudan, drugarice, snaha.. SVima sam govorila da ne kupuju korpu, kad samo za to sluzi. I posudivala svoju. Za sada 7 beba u njoj izaslo iz bolnice [sm=jezicek.gif] Sretna neka korpica.

mojbebac, drzim fige da cekanje brzo prode

Ziel, drzim fige drugarici, da beba aBd bude sto prije dobro.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:22:52)

Bas zvuci komplikovano i zafrkano oboljenje... nadam se da ce kontrola pokazati da je bolje, sigurno nije lagano svaki put se nasikiras oko tog sirenja jednjaka... a ne znam jel ima neka trudnica d anije pila dabroston, i ja sam ga pila 2x1 15 dana kad sam u 7. ned. dobila smedji iscjedak...
Koliko si ti pila dabrostona? i progesteron jel citavu trudnocu ili ?

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:39:32)

Sinoc mi drugarica rece mozda ce poslije Bajrama ici par dana u Njemacku. Evo sat vremena sam provela na hm stranici. Biram sta da mi kupi [sm=smiley36.gif]Prvi na spisku mi je skafander zaASi kolica jer je tamo 30 eura a u lindexu sam neki dan gledala oko120KM Samo da se ne predomisli [sm=smiley36.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:41:36)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Juce je na vjezbicama tema bila porodjaj. Nista specijalno, faze porodjaja, to mozes procitati na netu, i bit svega je da se ne prepadnes, da te ne obuzme strah. Zapravo sav taj bol je grcenje misica maternice.
Za prisustvo muza, treba se najaviti mjesec dana ranije, pa kako bude mjesta i srece. Planiram isto.
Koliki su ti Leukociti i sta si pila? Isto imam problema sa njim, isla sm i na hematologiju, i kazu nista, normalno u trudnoci, pregled 40 dana nakon poroda, ako budu i dalje visoki tad cemo da trazimo sta je. Ja sam juce vadila nalaze i L u krvi su se smanjli i dalje su visoki, a sada imam u urinu povecane, al ne brinem se, ne mogu [sm=smiley1.gif]

Meni su malo poviseni bili i u krvi i urinu al to je zbog tog sto sam imala prehladu i upalu zato mi je dala dr terapiju a vaginalete i zbog sekreta....danas kad podognem nalaze bas cu da vidim jesul se popravili leukociti...al kazu svi da inace se u trudnoci malo znaju povisiti al da to ne mora biti opasno uopce...ipak je to drugo stanje tako da se sve malo poremeti

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:41:37)

Ziel, pila sam dabroston 3×1, pa utrogestan vagin.3×1, jer sam imala uzasne glavobolje od dabrostona. Znam da ih daju kao bombone, ali kada se desi ovako nesto zapitas se je li mozda od toga, jer fino u knjigama dj.hirurgije stoji da moze izazvati atreziju jednjaka.

Pcelice, sve sam te nalaze radila i 4d vise puta i sve je bilo u redu. Kod tebe se voda smanjuje sto u ovom slucaju nije moguce, jer beba ne moze gutati, tako da vjerujem da si jedan od onih neobjasnjivih slucajeva polihidramniona, a njih je oko 60%.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (23.9.2015 11:43:01)

Ziel, prvih 12 sedmica, onaj najvazniji period organogeneze.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>