RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:45:52)

Ninuska, ja sam davala 4 puta dnevno po 10-15 kapi, pomagalo je, mada nije 100%sprecavalo grceve. Moj je dojio na sat i po, pa mi je bilo puno stalno da dajem.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:48:08)

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Pozdrav svim trudnicama i mamicama :D Ja sam relativno nova ali pridrzila bih se forumu ako me primate :D Trudna sam skoro 22sedmice..Termin mi je 28.01.2016godine..Ovo mi je druga trudnoca,prvu sam izgubila u 6toj sedmici nakon toga otkrivena trombofilija,sad sam na clexanu i raznim drugim lijekovima jer imam visoko rizicnu trudnocu,strogo mirujem i kontrakcije imam od 2ugog mjeseca :( Sve pricate nesto o ciscenju pred Bajram a ja se kontam pa sta cu ja..hehe moj mm sve cisti eno i sad dok ja lezim i pisem on riba kupatilo,hvala Bogu pa mu nije mrsko pomoci,jer ja nesmijem nista.,.Nama je dokt rekla da je[sm=modricrtici.gif] radujem mu se jako,mozda sam i najmladja ovdije na forumu eheh...Ugl pozz svima i zelim vam ugodan dan i lijepe trenutke [sm=smiley1.gif]

Dobrodosla Pufnice i cestitke na trudnoci [sm=bravo.gif] Samo slusaj svog dr. i ne daj se [sm=smiley36.gif]
Upisacemo te na spisak koji vodimo.
Koliko imas godina? [sm=smiley1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:48:16)

Pufnicee,dobro nam dosla. Muz neka cisti, ne cisti tebi, vec vama, a ti radis vazniju stvar svakako [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:49:55)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

SEPTEMBAR

12.09. Araj [sm=modricrtici.gif] PORODILA 01.09.[sm=bravo.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif] PORODILA SE 18.09.[sm=bravo.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif] PORODILA SE 10.09. [sm=bravo.gif]
23.09. Hexe [sm=rozacrtici.gif] PORODILA SE 09.09 [sm=bravo.gif]
24.09. Mojbebac [sm=modricrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

08.04. Suncica15
11.04. Arya

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:51:51)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: ninuska

Da se pohvalim..a valjda ne ureknem [sm=smiley36.gif]. Kod nas nema redukcija vode hB. Bas nezgodno bez vode..

Nema ni kod nas sad za sad ali po danu. Uvece nestaje. Tako sto bi nesto i radila ne mogu kad nema vode, i onda sta cu moram gledati farmu i slicne gluposti na tv-u [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jel' ti tesko padne [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:55:04)

ltm bice bolje aBd..opet je na rukama [sm=smiley36.gif]. Lezi i odmaraj...kad mozes...moja cura kod tebe u komsiluku..pozeljela sam je..u pon3djeljak sam sama s njima
[ziel/b] meni odmah nakon poroda

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:58:26)

Ninuska Jesil ispuhana izasla iz bolnice? [sm=smiley36.gif] Da znam sta cu za obucu, ako spadne tako brzo da pripremim cizmice koje vec imam, da ne kupujem 3 broja vece [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 14:00:19)

IZVORNA PORUKA: ziel

ltm bice bolje aBd..opet je na rukama [sm=smiley36.gif]. Lezi i odmaraj...kad mozes...moja cura kod tebe u komsiluku..pozeljela sam je..u pon3djeljak sam sama s njima

Jesil ispuhana izasla iz bolnice? [sm=smiley36.gif] Da znam sta cu za obucu, ako spadne tako brzo da pripremim cizmice koje vec imam, da ne kupujem 3 broja vece [sm=smiley36.gif]

Jesam..obula cipele koje su.mi bile uske...taj dan siroke..ko i inace...jer imam dugu nogu a usku...pa mi sve siroko

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 14:06:08)

Ninuska i Rose kad vam je spao otok na nogama? Koliko dana nakon poroda?

10-ak dana

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 14:07:59)

Jesil ispuhana izasla iz bolnice? [sm=smiley36.gif] Da znam sta cu za obucu, ako spadne tako brzo da pripremim cizmice koje vec imam, da ne kupujem 3 broja vece [sm=smiley36.gif]

Jesam..obula cipele koje su.mi bile uske...taj dan siroke..ko i inace...jer imam dugu nogu a usku...pa mi sve siroko

meni je malo spao otk ali 100% tek nakon 10ak dana

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 14:09:42)

Da probam....

Ok..stavila potpis..da ne budem jedina bez istog [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 14:31:46)

Rose pa sta mi preporucujes za obuti na izlasku iz bolnice? Ako bude tako sporo prolazio sta cu [sm=smiley13.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 15:29:22)

Rose pa sta mi preporucujes za obuti na izlasku iz bolnice? Ako bude tako sporo prolazio sta cu [sm=smiley13.gif]

ja navukla gojzerice 1 broj vece [sm=smiley36.gif] kupila sam ih pred porod..a do poroda isla u svojim ravnim cipelama koje su se razvukle i koje sam jedva vezala [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 15:52:54)

IZVORNA PORUKA: rose

ja navukla gojzerice 1 broj vece [sm=smiley36.gif] kupila sam ih pred porod..a do poroda isla u svojim ravnim cipelama koje su se razvukle i koje sam jedva vezala [sm=smiley36.gif]

Joj u belaju sam, ne kupuje mi se nista , moracu pregledati svu obucu sto imam pa naci nesto najvece sto imam ili buce neke navuci na helanke. Evo zadnja 3 dana none su mi uzas, otok se povecao, strasno mi pogledati, moracu urin provjeriti do kontrole za svaki slucaj da mi sta ne promakne...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 15:53:39)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Da se pohvalim..a valjda ne ureknem [sm=smiley36.gif]. Kod nas nema redukcija vode hB. Bas nezgodno bez vode..

Nema ni kod nas sad za sad ali po danu. Uvece nestaje. Tako sto bi nesto i radila ne mogu kad nema vode, i onda sta cu moram gledati farmu i slicne gluposti na tv-u [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jel'' ti tesko padne [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Iskreno ne [sm=jezicek.gif]Trenutno nemam zelje ni volje za to ali eto iz dosade bih [sm=smiley36.gif]
Pufnice dobro dosla. Nadam se da ce ti biti lijepo s nama. Ugodnu trudnocu ti zelim. Slusaj doktore i miruj i ako Bog da da izguras do kraja bez problema

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 16:48:26)

Hvala svima na dobrodoslici :D Pa dogurali smo do pola puta tako da ne damo se hehe :) Muzu nije tesko cistiti on voli da mu je sve uredno,hehe.Ja imam 24godine :) Svasta zanimljivo se kod vas ovdije procita i novopecene mame imaju super savjeta pa uzivam citati..A sto se tice tih skola za trudnice tako bih rado da mogu ici :( Ah da i jos jedno pitanje sjecat se kilaze kod bebe moj mali je na pregledu prije 5dana imao 425grama :D Ma sto se tice tog zimskog izlaska iz bolnice vamam kojima noge oticu mozda najbolje uzeti one uggsice na pijaci kratke cizmice tople a ko pape ne stezu i nisu skupe :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 16:49:12)

mashala ne ureklo se al ova moja poslije svakog dojenja ide spavati...nekad na ledjima a nekad na pupi..jel zbog kapi..povreeno prducka...valjda nece nocas derneciti

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 17:33:16)

Hvala svima na dobrodoslici :D Pa dogurali smo do pola puta tako da ne damo se hehe :) Muzu nije tesko cistiti on voli da mu je sve uredno,hehe.Ja imam 24godine :) Svasta zanimljivo se kod vas ovdije procita i novopecene mame imaju super savjeta pa uzivam citati..A sto se tice tih skola za trudnice tako bih rado da mogu ici :( Ah da i jos jedno pitanje sjecat se kilaze kod bebe moj mali je na pregledu prije 5dana imao 425grama :D Ma sto se tice tog zimskog izlaska iz bolnice vamam kojima noge oticu mozda najbolje uzeti one uggsice na pijaci kratke cizmice tople a ko pape ne stezu i nisu skupe :)

A eto haman da smo isto godiste ti i ja, 1991. [sm=smiley36.gif] Moj sincic je u 24.nedjelji imao 532 gr.a nakon 4 nedjelje 1385gr. Vidjecemo koliko ima za nekoliko dana kad budemo isli na kontrolu...

A mene zanima jel nakon ove kontrole sto treba da idem bice 32+2 jel trebaju biti cesce kontrole? Na 3 nedjelje ili ako bude sve ok opet na 4 nedjelje?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 18:12:52)

A eto haman da smo isto godiste ti i ja, 1991. [sm=smiley36.gif] Moj sincic je u 24.nedjelji imao 532 gr.a nakon 4 nedjelje 1385gr. Vidjecemo koliko ima za nekoliko dana kad budemo isli na kontrolu...

A mene zanima jel nakon ove kontrole sto treba da idem bice 32+2 jel trebaju biti cesce kontrole? Na 3 nedjelje ili ako bude sve ok opet na 4 nedjelje?

ja sam kod svoje dr isla na 3 nedjelje od pocetka. .36-a sedmica prvi ctg u bolnici...sedmicno...onda kako se termin priblizava ve cesce...na kraju kad predjes termin ides svaki dan [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 18:27:21)

mashala ne ureklo se al ova moja poslije svakog dojenja ide spavati...nekad na ledjima a nekad na pupi..jel zbog kapi..povreeno prducka...valjda nece nocas derneciti

Mashallah..kod mog danas maximum pola sata...a ostalo po 10 minutav[sm=smiley24.gif][sm=smiley29.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 18:49:24)

Samo da mahnem [sm=smiley1.gif]
Danas sam bas nesto bljak, kao bolesna se osjecam, ne znam je li do vrucine ove ili sta, ali bas sam losa...
Juce me obradovala vijest za Carobno bas[sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 18:52:23)

Zene kod moje drugarice jos prekjucer izasao sluzni cep, nema pucanja vodenjaka nema bolova... jel se treba javiti na pregled iako nema nikakvih drugih znakova... A termin joj 18.09. [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 19:06:07)

Zene kod moje drugarice jos prekjucer izasao sluzni cep, nema pucanja vodenjaka nema bolova... jel se treba javiti na pregled iako nema nikakvih drugih znakova... A termin joj 18.09. [sm=smiley36.gif]

ne mora sem ako vodenjak pukne ili krenu bolovi...a dr bi je svakako treba pregledati

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 20:49:05)

ne mora sem ako vodenjak pukne ili krenu bolovi...a dr bi je svakako treba pregledati

Ona je trebala na dan svog termina da ode na Ukc jel tako? Jucer joj je bio termin a nije isla nigdje...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 21:30:31)

Ona je trebala na dan svog termina da ode na Ukc jel tako? Jucer joj je bio termin a nije isla nigdje...

pa trebala je...obicno kad ide na ctg...pitaju kad je termin pa ti i kazu da dodjes taj dan...ja sam pred tremin isla 2 dana..onda na termin i svaki slijedeci dan

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>