RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (18.9.2015 23:28:35)

Carobno draga, cestitam na velikoj princezi, zelim ti brz oporavak i da sto prije uzivate zajedno kuci. Ljubi je od mene [sm=smiley1.gif]

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 5:17:04)

Ja se ponovo naspavala...ili me glad probudi....uglavnom moram ustati da pojedem neku vocku ili iscjedim sok,po noci popijem po litar vode i budim se dva puta da odem u wc,i to tacno u isto vrijeme....strava[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 7:40:00)

Dobro jutro [sm=nosecka.gif] i mamice. Slusaju li vas [sm=duda.gif]
Opet sam se u toku noci probudila na stomaku [sm=smiley13.gif] Vise nisam smjela ni zaspati. Sad samo osluskujem hoce li se [sm=duda.gif]pomjeriti, a on se samo povremeno javi. Nema onih egzibicija kao sto sam navikla [sm=smiley13.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 8:06:30)

Jutrrroo ja ko padobranac samo da izvjestim.
Ljulja, ona zironana [sm=smiley36.gif] MNOGO DOBRA STVAR [sm=smiley36.gif] vala vrijedi svaku marku, ruke se pozlatile onom mm [sm=bravo.gif]
bila kuma N se probudila oko pola 7, sikila i sad do 10-pola 11 ide njeno vrijeme kad je budna i uvalismo je u spravu navili ljuljanje poce da negoduje kad sta je, hoce na najjacec[sm=smiley36.gif]
te mi pojacamo, njen stajling to moze podnijeti [sm=smiley36.gif] i uziva dijete samo tako, ja raskrcila po kuci, okupasmo i L, kosu joj oprali, dok smo kosu posusili, pa ulje, namazi, obuci...ova svo vrijeme uziva, zakunjala [sm=smiley36.gif]
kasnije je malo grcevi uhvatili (jela mama parike) ali nije dugo trajalo, opet sikila obje sike i komirala se oko pola 11 i jutros do 5. Sad se prije par minuta probudila opet sika i opet komatozno stanje [sm=smiley36.gif]
odoh praviti dorucak oni separatisti iz sobe do su budni [sm=smiley36.gif]
tipkamo se kasnije. pusa vam

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 9:00:40)

IZVORNA PORUKA: *nur*

IZVORNA PORUKA: rose

i da sto se tice kolica..moja velika cura je novembarska beba...u prvu setnju kolicima izasla krajem decembra [sm=smiley1.gif]

Ja sam prvo kolica kupila,prije svega,bila ona rodjendanska akcija u Bimacu i mi iskoristili i kupili.Tako da sam odmah rjesila i pitanje nosiljke.Sto neko rece mozda cemo ici i u zimsku setnju,pa po trznim centrima,a moze i po kuci se malo vozati.

ja jedva cekala da prodje ceteresnica da izadjemo...pa makar bio i 30 decembar ...samo da nije veliki minus [sm=smiley1.gif] ...a i bebeama godi...ususkas je i setnja..mi smo na prvoj setnji tada ostali 2 sata..s ovom sada sticajem okolnosti nisam cekala 40-snicu...trebalo veliku curu vrtic voditi i a maloj 25 dana...i setamo od tada [sm=smiley1.gif]...ja sam imala problem da je bilo prevruce pa nisam znala kako bebu obuci...elem smanjivala sam debljinu odjece postepeno ... i opet joj vruce...srecom juce nismo hodale, velika cura ostala kuci [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 9:03:00)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: blue moon

Cestitam nasoj Carobnici na divnoj princezi, mashallah bas je napredna, a mami zelim brz oporavak da do Bajrama bude sa svojom princezom kuci[sm=smiley27.gif]

maksi eto sigla vama i princeza u familiji, a cestitami i strini[sm=smiley36.gif]

Rose i ja kad sam otvarala onaj snimak UZ sto si postavila kod djecaka vidjela samo glavu, al nisam nista pisala, kontam to ja nesto ne vidim dobro[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LTM javi nam da li se N svidjela ljulja, da znamo isplati li se kupovati[sm=smiley1.gif]

blue moon jesi li bila danas na vjezbama u Skerlicevoj, ja trazila pogledom da vidim mogu li skontati koja si ti[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mom2b Super za uredan UZ[sm=bravo.gif]

mojbebac Sretno u cetvrtak, da sve prodje na najbolji nacin[sm=bravo.gif]

Sto se tice pranja i peglanja bebecih stvari, ja sam planirala iza Bajrama sve to polako prati, peglati i sloziti u djeciji ormar.... Mama me neki dan nazvala i kaze bolje ti je da sad to sve fino operes dok je lijepog vremena da se moze fino susiti [sm=smiley36.gif]

Ja sam planirala kolica koristiti i prije proljeca, nekako mi to kasno, moze biti lijepih dana i zimi za izaci sa bebom nakratko, ili bar do trznog centra, pa moracu izaci iz kuce[sm=smiley36.gif]

Super je i ta informacija da u Fisu uz tu jednu aventovu flasicu dobijes gratis tu drugu pipu, ja gledala sama ta pipa u DM oko 10-12 KM, a flasica 0+ oko 16 KM

Bila sam na vjezbama, znaci i ti si dosla, kako ti se cini za prvi put, danas je bas bilo vruce....meni je super, sigurno cemo nesto pametno cuti, a najvaznije je sto mi nekako jaca samopouzdanje....

Uzecu i ja kolica do proljeca, samo necu zuriti odmah sa kupovinom, a za pocetak ce posluziti ona nosiljka/autosjedalica...
http://www.ringeraja.ba/forum/micons/m8.gif

Ma ja planiram ko Rose ako bude nekog finog vremena i u decembru izaci s kolicima, ko ce cekati proljece[sm=smiley36.gif]

Super su vjezbice, ja sam bila medju one 3-4 sto su radile vjezbe, ostale nisu[sm=smiley1.gif] I ona teta sto nam odrzava vjezbice sjedila je tik ispred mene[sm=smiley1.gif] Mozda skontas koja sam ja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ma jasta...do februara so vec bili iskusni setaci..onda u feb bilo fino vrijeme...utoplis je i u bastu na kafu..ja sad imam i skafandera sto je ostalo od velike cure kupljeno joj al je bilo veliko prve zime a druge malo..ovoj ce biti taman [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 9:07:24)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutrrroo ja ko padobranac samo da izvjestim.
Ljulja, ona zironana [sm=smiley36.gif] MNOGO DOBRA STVAR [sm=smiley36.gif] vala vrijedi svaku marku, ruke se pozlatile onom mm [sm=bravo.gif]
bila kuma N se probudila oko pola 7, sikila i sad do 10-pola 11 ide njeno vrijeme kad je budna i uvalismo je u spravu navili ljuljanje poce da negoduje kad sta je, hoce na najjacec[sm=smiley36.gif]
te mi pojacamo, njen stajling to moze podnijeti [sm=smiley36.gif] i uziva dijete samo tako, ja raskrcila po kuci, okupasmo i L, kosu joj oprali, dok smo kosu posusili, pa ulje, namazi, obuci...ova svo vrijeme uziva, zakunjala [sm=smiley36.gif]
kasnije je malo grcevi uhvatili (jela mama parike) ali nije dugo trajalo, opet sikila obje sike i komirala se oko pola 11 i jutros do 5. Sad se prije par minuta probudila opet sika i opet komatozno stanje [sm=smiley36.gif]
odoh praviti dorucak oni separatisti iz sobe do su budni [sm=smiley36.gif]
tipkamo se kasnije. pusa vam

mi ako budemo ueli uzet cu u gracovu u bimacu onu za 114 KM na baterije (imamo punjace vec...mm je fotograf ) [sm=smiley36.gif]..ima neke dvije brzine..dosta joj...zao mi sto moja ljulja zaglavila pa ne moze da se polozi u lezeci polozaj al hajd sad

ja od juce joj ajem way kapi...sinoc zaspala oko pola 10, budjene oo 2,15...slijedece oko 5 i 15...i onda jutarnje oko pola 8...elem ja je svaki put vracala u njen kreve pa sam se i ja naspavala..sad je sikila i spava u svom krevetu na pupi...moram upratiti jel joj kapi pomazu.da joj se pupo ispuse...bas je napuhan,,,a i ja sam se zeznula pa sam je u noci vracala u krevet bez da podrigne a ona gloca siku kod dudu...pa valjda puno zraka guta

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 9:29:25)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene drage...mali nije spavao kako treba od pola dva. Nosam.ga cijelo vrijeme [sm=smiley13.gif]. Kad ga spustim spava maximum.10 min i pocne plakati. Mislim da ga stomak muci...evo ga sad na meni spava..ledja mi otpadose..cak mi je i rucak izgorio [sm=smiley13.gif]

a da i ti probas neke kapi za grceve ili gasove?

Kupio muz jucer biogaia kapi..ali treba navodno 10-ak dana da pocnu djelovati. Ltm mi.preporucila i sab simplex i muza apotekarka prepala. Kao ni slucajno za novirodjencad samo za vecu djecu. Jer je sama hemija. A nisu ih ni imali na stanju. Jucer ga posaljem jer su konacno dosle. Ako daju ltm i maksi sto ne bih i ja.
Do osam je trajalo nosanje. Onda muz dosao i ja legla. Bas sam bila skrsena..

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 9:46:03)

Meni pedijatrica rekla da kad se porodim da bebi od 15-og dana pocnem davati baby colic sirup,jeste li to probale,kaze ona da je odlican...

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 9:53:51)

Zene drage...mali nije spavao kako treba od pola dva. Nosam.ga cijelo vrijeme [sm=smiley13.gif]. Kad ga spustim spava maximum.10 min i pocne plakati. Mislim da ga stomak muci...evo ga sad na meni spava..ledja mi otpadose..cak mi je i rucak izgorio [sm=smiley13.gif]

Kupio muz jucer biogaia kapi..ali treba navodno 10-ak dana da pocnu djelovati. Ltm mi.preporucila i sab simplex i muza apotekarka prepala. Kao ni slucajno za novirodjencad samo za vecu djecu. Jer je sama hemija. A nisu ih ni imali na stanju. Jucer ga posaljem jer su konacno dosle. Ako daju ltm i maksi sto ne bih i ja.

Ja sam starijem davala sab simplex od sestog dana, jer su grcevi tada poceli. Samo tih kapi nema svugdje za kupiti.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 10:00:31)

IZVORNA PORUKA: Isha

Ja sam starijem davala sab simplex od sestog dana, jer su grcevi tada poceli. Samo tih kapi nema svugdje za kupiti.

I nama su tako poceli. Ali patronazna kaze da je rano za grceve. I tako te naprave budalom. Najbolje ponekad slusati svoj instikt.
Jel' mu bilo bolje? Pise svako jelo po 15 kapi. Nesto mi to puno
Mi smo poceli pa cemo vidjeti.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 10:05:18)

Jutro zenske [sm=smiley1.gif]
Kod mene ce danas biti radno i ostalih dana, do Bajrama da se neka generalka uradi koliko mognem jedva se teturam [sm=smiley36.gif]
Ali lagano, ne zurim nigdje. Imam jos kornisone da pokiselim za zimnicu, jest mi zao sto nista od ove salate kisele necu moci jesti ako bude bebac dojio... Ali eto da imam za goste i ukucane makar. Upravo pojedoh tanjir pahuljica s hladnim mlijekom, nisu dijetalne, nego cokoladne, nece me valjda zaboliti zeludac od hladnog mlijeka. Gotovo svaki dan me boli zeludac i sinoc me bolio i jutros kad sam ustala... Evo sad je malo bolje.

I bole me bradavice. Ne znam sto to [sm=zmeden.gif]
Odoh zavrsiti ovu salatu pa se baciti na posao. Mm danas prva smjena tako da mi nece niko smetati[sm=smiley36.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 10:27:36)

IZVORNA PORUKA: blue moon

Cestitam nasoj Carobnici na divnoj princezi, mashallah bas je napredna, a mami zelim brz oporavak da do Bajrama bude sa svojom princezom kuci[sm=smiley27.gif]

maksi eto sigla vama i princeza u familiji, a cestitami i strini[sm=smiley36.gif]

Rose i ja kad sam otvarala onaj snimak UZ sto si postavila kod djecaka vidjela samo glavu, al nisam nista pisala, kontam to ja nesto ne vidim dobro[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LTM javi nam da li se N svidjela ljulja, da znamo isplati li se kupovati[sm=smiley1.gif]

blue moon jesi li bila danas na vjezbama u Skerlicevoj, ja trazila pogledom da vidim mogu li skontati koja si ti[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mom2b Super za uredan UZ[sm=bravo.gif]

mojbebac Sretno u cetvrtak, da sve prodje na najbolji nacin[sm=bravo.gif]

Sto se tice pranja i peglanja bebecih stvari, ja sam planirala iza Bajrama sve to polako prati, peglati i sloziti u djeciji ormar.... Mama me neki dan nazvala i kaze bolje ti je da sad to sve fino operes dok je lijepog vremena da se moze fino susiti [sm=smiley36.gif]

Ja sam planirala kolica koristiti i prije proljeca, nekako mi to kasno, moze biti lijepih dana i zimi za izaci sa bebom nakratko, ili bar do trznog centra, pa moracu izaci iz kuce[sm=smiley36.gif]

Super je i ta informacija da u Fisu uz tu jednu aventovu flasicu dobijes gratis tu drugu pipu, ja gledala sama ta pipa u DM oko 10-12 KM, a flasica 0+ oko 16 KM

Bila sam na vjezbama, znaci i ti si dosla, kako ti se cini za prvi put, danas je bas bilo vruce....meni je super, sigurno cemo nesto pametno cuti, a najvaznije je sto mi nekako jaca samopouzdanje....

Uzecu i ja kolica do proljeca, samo necu zuriti odmah sa kupovinom, a za pocetak ce posluziti ona nosiljka/autosjedalica...
http://www.ringeraja.ba/forum/micons/m8.gif

Ma ja planiram ko Rose ako bude nekog finog vremena i u decembru izaci s kolicima, ko ce cekati proljece[sm=smiley36.gif]

Super su vjezbice, ja sam bila medju one 3-4 sto su radile vjezbe, ostale nisu[sm=smiley1.gif] I ona teta sto nam odrzava vjezbice sjedila je tik ispred mene[sm=smiley1.gif] Mozda skontas koja sam ja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I ja sam bila među te 3-4 sto su radile vježbe, mozda sam bila druga ili treca desno od tebe hehe...cini mi se da vecina zena nije htjela raditi vjezbe vise zbog vrućine nego zbog toga sto ne smiju...nesto kontam hoce li iduci petak biti vjezbi, bice drugi dan Bajrama.

Ziel sretno sa generalkom, mi cemo sutra, cekamo da malo zahladni pa da poradimo kucu, danas samo pijaca i shopping :)

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 11:39:09)

I nama su tako poceli. Ali patronazna kaze da je rano za grceve. I tako te naprave budalom. Najbolje ponekad slusati svoj instikt.

meni moja patronazna kad je prvi put dosla rekla da ce N 100% imati grceve mi je blijedo gledali, L to nije imala.ona rece da krupnije bebe imaju grceve, jer vise jedu crijeva brze rastu onda se u tim nekim razmacima skuplja zrak i eto grceva.
kad 5-6 dan eto ti grceva [sm=hudicek1.gif] nama maksi rekla za kapi, mm otisao i kupio i milina. jest mi dva puta povratila ali i ona ko L moze puno pojest i onda visak izbaci. mi to interno zovemo siki overdose [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja sam sad reducirala davanje kapi na neka 2-3 puta dnevno, nocu joj uopste nedajem, spava prvu turu 6 sati u komadu, onda pojede siku, zaspe, ja je spustim, opet nakon 3 sata siku i opet zaspe...tek oko 10 kad se probudi dam joj sve moguce kapi.
e da, patronazna rekla jos i to da D3 kapi izazivaju grceve pa bolje da se daju ujutru.

N se probudila prije 10, sikila, uvalili je u ljulju, ja spremila L, ona i mm otisli u skitnju, do mesare...ja prostrla ves, raspremila po kuci, N i dalje u ljulji. onda je oko 11 opet sikila i evo je kunja u ljulji...
vode nemam, ne mogu nista ni raditi [sm=hudicek1.gif]
odoh sad svijecu da zapalim pa da se osjecam ko u ratu...tv svakako ugasen...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 11:57:14)

meni moja patronazna kad je prvi put dosla rekla da ce N 100% imati grceve mi je blijedo gledali, L to nije imala.ona rece da krupnije bebe imaju grceve, jer vise jedu crijeva brze rastu onda se u tim nekim razmacima skuplja zrak i eto grceva.
kad 5-6 dan eto ti grceva [sm=hudicek1.gif] nama maksi rekla za kapi, mm otisao i kupio i milina. jest mi dva puta povratila ali i ona ko L moze puno pojest i onda visak izbaci. mi to interno zovemo siki overdose [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja sam sad reducirala davanje kapi na neka 2-3 puta dnevno, nocu joj uopste nedajem, spava prvu turu 6 sati u komadu, onda pojede siku, zaspe, ja je spustim, opet nakon 3 sata siku i opet zaspe...tek oko 10 kad se probudi dam joj sve moguce kapi.
e da, patronazna rekla jos i to da D3 kapi izazivaju grceve pa bolje da se daju ujutru.

N se probudila prije 10, sikila, uvalili je u ljulju, ja spremila L, ona i mm otisli u skitnju, do mesare...ja prostrla ves, raspremila po kuci, N i dalje u ljulji. onda je oko 11 opet sikila i evo je kunja u ljulji...

Meni neki dan uz racun doslo obavjestenje o redukcijama od 11 do 15. I sad svako jutro sipam vodu u kante da imam u kupatilu. Isto ko u ratu [sm=smiley36.gif] Jos nikad nije nestalo. Kasnije prospem jer mi smetaju one kanturine po kupatilu i kadi. A da ne naspem nestalo bi. Danas nisu zavrnuli pa sam se razletila. Oprala prekrivace paravane evo prozore perem. Kontala sam im palacinke za rucak. A hocu li moci pitanje je sad jer sam se vec umorila [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 12:02:00)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Meni pedijatrica rekla da kad se porodim da bebi od 15-og dana pocnem davati baby colic sirup,jeste li to probale,kaze ona da je odlican...

Jesam ja prije sest godina. Svima ga preporucujem. Bar nama je bio od velikepomoci. Jedino od njega bi je grcevi popustili, a sve smo moguce kapi isprobali

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 12:08:27)

Da se pohvalim [sm=smiley36.gif]
Krastavci i sarena salata [sm=smiley1.gif]
[img]http://s7.postimg.org/4d11zp49j/12036553_1627306787547926_4606664563879063150_n.jpg[/img]
[img]http://s10.postimg.org/f6vzhrgx1/12046710_1627306767547928_5921689022736371326_n.jpg[/img]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 12:12:45)

Dali smo mu kapi...evo opet se knjeza i nateze..valjda treba vremena da djeluju. Ma ovaj moj jede ad na svako 4 sata a izmedju doji...pa mi puno non stop davati 15 kapi...nadam se da ce nam pomoci

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 12:13:55)

Da se pohvalim..a valjda ne ureknem [sm=smiley36.gif]. Kod nas nema redukcija vode hB. Bas nezgodno bez vode..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 12:16:56)

Da se pohvalim..a valjda ne ureknem [sm=smiley36.gif]. Kod nas nema redukcija vode hB. Bas nezgodno bez vode..

[sm=smiley36.gif] i kod mene , imamo i ovu "gradsku" vodu a i svoj bunar, ne moze nas nista iznenaditi , osim teske suse naravno...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 12:24:24)

ni kod mene valjda sam na nekom bolnickom vodu

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:25:40)

napisah post i ode u nepovrat
ninuska polako, pocece djelovati. ako ti je puno 15, daji po 10. ja sam kad je intezivnije sikila davala ujutru 15, kasnije po 10. po noci joj ne dajem tako da joj sad 2-3 puta dnevno dam po 15 i ljepota

moji se vratili iz skitnje, L uzinala, ona i mm se povukli u svoje odaje. N spava, ljuljala se do besvjesti i onda je izvadili i potrbusili u lezaljku i evo je drinca.
odoh i ja malo da se izvrnem dok su svi mirni. a ne mogu nista ni raditi kad nema vode.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:38:55)

Nema ni kod nas sad za sad ali po danu. Uvece nestaje. Tako sto bi nesto i radila ne mogu kad nema vode, i onda sta cu moram gledati farmu i slicne gluposti na tv-u [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:44:20)

Pozdrav svim trudnicama i mamicama :D Ja sam relativno nova ali pridrzila bih se forumu ako me primate :D Trudna sam skoro 22sedmice..Termin mi je 28.01.2016godine..Ovo mi je druga trudnoca,prvu sam izgubila u 6toj sedmici nakon toga otkrivena trombofilija,sad sam na clexanu i raznim drugim lijekovima jer imam visoko rizicnu trudnocu,strogo mirujem i kontrakcije imam od 2ugog mjeseca :( Sve pricate nesto o ciscenju pred Bajram a ja se kontam pa sta cu ja..hehe moj mm sve cisti eno i sad dok ja lezim i pisem on riba kupatilo,hvala Bogu pa mu nije mrsko pomoci,jer ja nesmijem nista.,.Nama je dokt rekla da je[sm=modricrtici.gif] radujem mu se jako,mozda sam i najmladja ovdije na forumu eheh...Ugl pozz svima i zelim vam ugodan dan i lijepe trenutke [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (19.9.2015 13:44:36)

Ninuska i Rose kad vam je spao otok na nogama? Koliko dana nakon poroda?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>