ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (17.9.2015 12:35:07)
|
IZVORNA PORUKA: Leena IZVORNA PORUKA: rose ja imam od stana i od kuce (mislim na roditeljski stan [sm=smiley36.gif]) a mm ima od svekijevaca tj od svoje kuce [sm=smiley36.gif] ipak mi je sveki 50 km udaljena...nikad ne idem sama do nje...a uz to sam sveki, djeveru i mami i tati dala kljuc od haustora jer nemam interfon..a mama ima i jedan kljuc od stana (za gornju bravu)...znaci to moze otkljucati samo ako smo kuci...i dobro mi dodje sad kad je mala na siki cijeli dan... [sm=smiley36.gif] ja imam gomiletinu kljuceva neku za koje treba velika torba [sm=jezicek.gif] Od vikendice koju vise nemamo[sm=jezicek.gif], kancelarije, nase kuce, mamine kuce, sveki je daleko (puno vise od 50km [sm=smiley36.gif], pa mm ima kljuc), tetkine kuce (jer je zivjela sa majkom rahmetli, a ja kao cura znala cesto kod majke nociti kada izlazim, jer smo mi bili na Dobrinji tada, pa da ne ganjam gras), od dedine kuce (iako su i dedo i nana rahmetli vec 6 godina. A taj mi je koristuio neki dan, kad smo isli na more, mm zaboravio zeleni karton, pa se morali vracati sa granice i on morao u Mostar nazad po to, a ja lijepo sa djecom otisla u Pocitelj, one se igrale, ja odmarala dok je on to rijesio), elem puno kljuceva, malo korisnih... A od nase kuce imaju mama i sveki kljuceve. Sveki jer kada dolazi poslom u Sa, obicno to bude u pola radnog vremena, pa da nas ne ceka pred vratima... A mama, opet, kada mi idemo na more, u Bihac i sl., da ima neko kljuc ako sta zatreba... A za kupanje, moju E je mm kupao prvih pola godine, ja nisam smjela [sm=jezicek.gif] Sa L sam vec bila opustenija puno. Kad se sjetim, E se ukaki, a mi lavor neki i iz bokala polijevamo vodu idealne temperature (koju smo prethodno stimali sto godina i mjerili onim termometrom), pa jedno pere gugu cijenjenu, a drugo polijeva, pa to traje i traje... Sa L dosla iz porodilista, ona se ukakila, fino je pod česmu, samo pupak pazila[sm=jezicek.gif] LTM i Ninuska, bas me zanima kako cemo se mi podijeliti kad ne bude paran broj[sm=jezicek.gif] Sada spavamo mi svojoj sobi, njih dvije u svojoj, ali znakju biti kenjkave, onda mm ode kod L, a E dode kod mene. Kada dode beba aBd bice veselo[sm=smiley36.gif] Lejli je spala tura, dobra je hB, ali sam je ostavila mami, da me ne bi iz vrtica nazvali za sat da kazu da opet ima turu... A kontam neka i nje da se odmori i ako je sta zarazno da ne prenosi djeci tamo. Zaboravila napisati..ovako smo i mi...i sa kupanjam..a s obim malim samo umocimo ruku i vidimo da nije prevruca voda [sm=smiley36.gif]. A, za neparan broj...sta da ti kazem [sm=smiley36.gif]. Muz nek deveta sa njih dvije [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|