rose
|
IZVORNA PORUKA: Airyfairy Heee zene! Evo mene, nadam se da me nista bacile u zaborav ja pisala na avgustovskoj temi, tek vidjeh da ste otvorile septembar, pa da kopiram ovdje Porodila sam se u srijedu,26.08. u 12:30h, porod koji bih svakome pozeljela. Sve je bilo ekspresno, samo manje stresno nego sa trecim. Ovaj put sam na vrijeme stigla u bolnicu:) na prijemu bila otvorena 6cm, dok su izmjerili pritisak jednoj teti ispred mene, ja se malo prosetala hodnikom, disala lagane bolove, onda mjerenje pritiska, otkucaji srca i u pripremnu salu na krevetu me odvukli, nisam vise mogla da hodam. U pripremnu me uvezli ja 9 cm tvorena, trceci su me odgurale u salu, vremena nije bilo ni za sta. Porodila se u svojoj odjeci, potpuno prirodno, bez epiziotomije, njihovih "pomagala"... rodila se mala cupava gaavica! mamina ruza mirisna Plakala sam kao ni sa jednim, najljepsi osjecaj na svijetu dozivjeh i cetvrti put, a svaki put kao da je prvi! Milo moje medeno... Stavila mi je na prsa, dok smo jos bile povezane pupcanom vrpcom, tako mila i smirena,nije plakala samo se skupila uz mene. Doktoricaje brse, ona otvara okice, sva mirna i bespomocna...a ja placeeeem, ne mogu protiv suza. Neka je neizmjerna hvala Allahu, onome Koji stvara ova medena bica! Sada se mazimo, mirisemo, brace i seka samo oblijecu oko mirisnog smotuljka Trudnicama zelim skolsku trudnocu, uzivajte u svakom pokretu bebija! Ovima sto iscekuju svoje smotuljke zelim i ljepse porode nego moj divno nisam znala da je kod tebe 4-a beba, to je bas bogatstvo, cestitam i da ste zivi i zdarvi svi skupa
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|