RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 9:49:10)

Jutro drage moje
ziel krevetic i komodica super
ninuska bas mi je zao[sm=smiley13.gif] i sretan rodjkas i sve najbolje
carobno suosjecam se sa tobom
ltm ti si nasa ispiracija

Sretno nasim skolarcima [sm=bravo.gif] i onima koji su dobili rodni list

Drage moje meni se nesto izasulo po rukama sa unutrasnje strane i izmedju prstiju i sinoc sam cesala i prosirilo se,sve male sitne tackice.

I mene interesuje madrac ima li ko da je kupio Moj san

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:02:04)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Hahaha nisam se nesto izdvajala, pozorno sam slusala :-)
Pokazivala sam muzu i mami vjezbe za disanje br.2 tzv. Sa obrazima,muz kaze mogu zamisliti vas 30 kako hukcete u isto vrijeme. Bilo bi fino kada bi i muzevi bili ukljuceni makar jedan cas, onaj posljednji kada je prica o njezi bebe [sm=smiley36.gif]
E jel opet u utorak u isto vrijeme?

u Sa se na vjezbama sjedi ili na strunjacama ili na fitnes loptama ...znaci moze se fino ispruziti....a imaju i sesije kada muzevi mogu doci [sm=smiley1.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:02:13)

Hvala pcelice i aidana... I mi cesto putujemo pa bi nam taj mrezasti trebao. Zato je mm predlozio da razmislimo da mobilni krevetic stavimo i u stan...

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:05:30)

IZVORNA PORUKA: Leena

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Prvo ne vidim krevetic[sm=smiley36.gif]

drugo, evo i sad konstruisem u svojoj glavi sta sam sve trebala a nisam i sama sebe ruzim sto se rapslakah[sm=smiley36.gif] AL djaba je, tako valjda od soka...ma hajd ko doktori nasi. NIsta novo[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] do mene je, zaboravih link staviti: http://baby-cots.ru/baby/russian/src/images/cots/137988497759875_cots.GIF

[sm=love.gif][sm=love.gif] prekrasan je ali zamisljam djecaka unutra[sm=smiley36.gif] ma hajd sta fali..bas ce biti simpaticno[sm=smiley36.gif] jedan mali crni djecacic unutroa[sm=muca.gif][sm=muca.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:11:21)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Dobro jutro drage [sm=nosecka.gif] i mamice [sm=smiley1.gif]

Imam pitanje za iskusnije mame. U posljednje vrijeme buduci roditelji sve vise kupuju one mrezaste krevetice koji se mogu sklapati i prenositi. Ja sam nekako vise za one klasicne drvene... Nekako mi je zao da je beba samo 15 cm od poda (u onim mrezastim). Kakvi su vasi stavovi o ovome?

Rose [sm=bravo.gif] za Sorajino ozakonjavanje

ziel koliko si platila krevetic? Super ti je namjestaj... ti si se smirila [sm=smiley1.gif]

ninuska zao mi je zbog torte [sm=smiley13.gif] Ali vjerujem da seka sve završiti na vrijeme... Takve stvari se jednostavno dogode

aidana ti si si na zalost jos jedna u nizu zena koje se nasekiraju odlaskom kod doktora... Abd uskoro ces ti zaborviti na sve to [sm=smiley1.gif]

Sabrinino [sm=smiley36.gif] a putni kreveti imaju jedan dio kojinse podigne pa beba ne bude nisko vec gore [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:14:03)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: aidana

Dobro jutro zene [sm=smiley1.gif] Ja sam poranila, doruckovala, spremila se, raskrcila malo pa idem sa malcem u ambulantu po termin za uputnicu, onda mu idemo kupiti pape, pa po njegov bris na Ilidzu...

Juce sam isla na ctg, bila sam tamo i prije pola 8, predala knjizicu i sjedila sama do 8 [sm=smiley36.gif]Nigdje nikog, ja ocekivala navalu cim otkljucaju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Nasekirali su me pravo, prvi ctg mi nije bio dobar pa sam morala ici jesti cokoladice, piti sok i hodati da razbudim bebu. Na uz sam dr Aidi spomenula da zadnjih dana odjednom puno slabije osjecam bebu pa mi je rekla da ponovim ctg, mozda ce me morati staviti na promatranje 2 dana. I tako ja odem po trecu cokoladu, popijem jos tecnosti, sestra me natjera da pravim cucnjeve i drugi ctg je bio ok. Uglavnom sam se rasplakala drugi put na ctg-u, mogucnost hospitalizacije me sokirala samo sam mislila sta cu s malcem. Elem, dr rekla da pratim stanje, ako ne bude aktivnosti da se odmah javim. Sljedeci ctg mi je opet u prekosutra. Djeluje mi fina dr Aida, nisam s njom nikad prije imala kontakta.

Kad sam se vratila juce, sam odspavala malo pa sam krenula u pripreme. Pripremila sam krevetic i prekrila ga zbog prasine, spakovala torbu za porodiliste, cistila opet po kuci, cak sam na tus kabini skidala sastavne djelove, ribala pa opet vracala, malo na sebi poradila cupala brkove, obrve, lakirala nokte na nogama....tako da sam ja sinoc bila spremna da se porodim [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]sve spremno. Jedino mi je doduse kuhinja slaba tacka, nju cu morati danas sutra jos oribati.

Idem sad procitati sta ste pisale, pa da dobacim koju.

I tebe uhvatio ovaj ltm sindrom ciscenja [sm=smiley36.gif] Opasno je prelazan. Meni se nista ne da raditi. Kontam svakako ce ubrzo i Bajram pa cu onda [sm=smiley36.gif]Zao mi je sto si se nasikirala. Vjerovatno ti beba sad vise spava, pa je zato rijedje osjetis. Ti si dobro prosla poslali te da pojedes cokoladicu. Ja sam znala u pola noci uz one njihove stepenice setati da probudim bebu [sm=smiley36.gif] Zato mi je straznjica kad sam se porodila bila ko u J Lo [sm=jezicek.gif]

mom2B ja kontam sad uzeti onaj mrezasti krevetic. Stavit cu madrac unutra panece bitibas nisko.Nekako mi on djeluje prakticniji. Imala sam prije onaj drveni ali ga je mladja polomila a dana nije u njemu spavala [sm=smiley36.gif]

ima ovaj srednji dio..zakaci se na stranice....i beba je gore...mi imamo i drveni i putni [sm=smiley1.gif]

http://mondo-cdn.r.worldssl.net/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/1/0172048_1.jpg

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:15:59)

Jutro zenice,citam vas stalno,i sve podjem da pisem ova moja ko da zna odmah se budi
Upratih za hexe i carobno da idu na cr,sretno drage moje,da sto prije uzivate u svojim smotuljcima[sm=bravo.gif]
Mi jutros bili na kontroli,bebara rambo pravi[sm=smiley36.gif],i rece mi da je sutra dovedem na vakcinu,al ja nesto kontam da sacekam jos malo
Pitanje za mamice,bebi se pojavilo par sitnih bubuljica po licu,cim bi joj mogla tretirati to?

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:19:44)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: mom2B

Dobro jutro drage [sm=nosecka.gif] i mamice [sm=smiley1.gif]

Imam pitanje za iskusnije mame. U posljednje vrijeme buduci roditelji sve vise kupuju one mrezaste krevetice koji se mogu sklapati i prenositi. Ja sam nekako vise za one klasicne drvene... Nekako mi je zao da je beba samo 15 cm od poda (u onim mrezastim). Kakvi su vasi stavovi o ovome?

Rose [sm=bravo.gif] za Sorajino ozakonjavanje

ziel koliko si platila krevetic? Super ti je namjestaj... ti si se smirila [sm=smiley1.gif]

ninuska zao mi je zbog torte [sm=smiley13.gif] Ali vjerujem da seka sve završiti na vrijeme... Takve stvari se jednostavno dogode

aidana ti si si na zalost jos jedna u nizu zena koje se nasekiraju odlaskom kod doktora... Abd uskoro ces ti zaborviti na sve to [sm=smiley1.gif]

Sabrinino [sm=smiley36.gif] a putni kreveti imaju jedan dio kojinse podigne pa beba ne bude nisko vec gore [sm=smiley1.gif]

Ajme meni, lapsus [sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif] Ne zamjeri mi, molim te [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 10:38:36)

ma jok [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 12:33:34)

Nema nigdje nikog na forumu [sm=smiley36.gif]
Ja kuham neko povrce, meksicki mix, da unesem koji vitamin za sincinu, mada imam osjecaj da je ubacio u turbo brzinu sa svojim rastom [sm=smiley1.gif]
ljubi ga majka [sm=zz_showoff.gif]
danas me toliko sutirao, sta je to tako kad nas bebe sutiraju u pupi poprave nam dan [sm=smiley36.gif]
i svakim pokretom sve ih vise volimo [sm=zz_inlove.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 12:43:37)

IZVORNA PORUKA: ziel

Aidana nadam se da ce sve biti ok, mozda samo nosis ljencugicu malu koja samo spava hihi.[sm=smiley36.gif]

Leptirice kontala sam ici u Simson po posteljinu i onu podlogu za presvlacenje, jesil gledalla mozda cijene podloga? One sto se mogu fiksirati i na krevetic...

Mom2b krevetic je 219 KM zajedno sa dusekom, dusek sam 47 KM. U Fisu.
A za one mrezaste krevetice oni su prakticni za porodicu koja puno putuje i spava van svoje kuce... jer se moze sklopiti pa nositi gdje hoces...

Nisam gledala podloge jer sam to dobila al ne bi mozda trebalo biti skupo jer koliko sam primjetila pristupacne su cijene u odnosu npr na baby centar u merkatoru...mada kod nas u TZ i nema neki izbor radnja za bebu al eto..

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 13:00:05)

IZVORNA PORUKA: Leena

Prvo ne vidim krevetic[sm=smiley36.gif]

drugo, evo i sad konstruisem u svojoj glavi sta sam sve trebala a nisam i sama sebe ruzim sto se rapslakah[sm=smiley36.gif] AL djaba je, tako valjda od soka...ma hajd ko doktori nasi. NIsta novo[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] do mene je, zaboravih link staviti: http://baby-cots.ru/baby/russian/src/images/cots/137988497759875_cots.GIF

[sm=love.gif][sm=love.gif] prekrasan je ali zamisljam djecaka unutra[sm=smiley36.gif] ma hajd sta fali..bas ce biti simpaticno[sm=smiley36.gif] jedan mali crni djecacic unutroa[sm=muca.gif][sm=muca.gif]

Ma i ja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ali sve ovo na njemu su naljepnice, kontam odlijepim, operem parocistacem da ne ostane nista od ljepila, i kupim neke muskastije naljepnice [sm=smiley1.gif]
A zao mi ga mijenjati, super je, kad ga beba preraste, izvadi se ova komoda i skine ogradica i imas krevet za vece dijete. Bas je dobar. A i [sm=duda.gif] zamisljamo isto [sm=jezicek.gif] valjda kako su njih dvije bile crne i cupave, tako sada i njega zamisljam [sm=jezicek.gif] I sega je da su obje bile pljunute mm kad su se rodile, a E sad nista njegovo nema. L ima oci i samo oci, ali eto to ljudima prvo sto primijete, pa vecina tvrdi da na njega lici, a ne lici [sm=jezicek.gif]
Jaka je kod njih genetika, svi su im muskarci isti u familiji, nije bitno koje koljeno [sm=smiley36.gif] tacno znas da su rod. Ali zato i kod nas isto... Moj brat isti moj otac, njegov sin isti on, a mama, sestra i ja, da nije velika razlika u godinama, mijesali bi nas ljudi sigurno, mene i sestru i sad znaju, a ja starija 13 godina. [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 13:00:08)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

IZVORNA PORUKA: ziel

Aidana nadam se da ce sve biti ok, mozda samo nosis ljencugicu malu koja samo spava hihi.[sm=smiley36.gif]

Leptirice kontala sam ici u Simson po posteljinu i onu podlogu za presvlacenje, jesil gledalla mozda cijene podloga? One sto se mogu fiksirati i na krevetic...

Mom2b krevetic je 219 KM zajedno sa dusekom, dusek sam 47 KM. U Fisu.
A za one mrezaste krevetice oni su prakticni za porodicu koja puno putuje i spava van svoje kuce... jer se moze sklopiti pa nositi gdje hoces...

Nisam gledala podloge jer sam to dobila al ne bi mozda trebalo biti skupo jer koliko sam primjetila pristupacne su cijene u odnosu npr na baby centar u merkatoru...mada kod nas u TZ i nema neki izbor radnja za bebu al eto..

Joj tacno vala nema nekog izbora, a i Simson trebaju prosiriti, onako mala radnja stisnuto sve, ne mozes sve pregledati [sm=smiley36.gif] a mislim da svi opet kupuju u Simsonu, bila sam jednom u Mercatoru i zamantalo mi se od cijena [sm=smiley36.gif] tu kupuju samo djeca roditelja koji su oboje doktori specijalisti [sm=jezicek.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 13:11:02)

Ninuska bas mi je zao zbog torte, bila je bas prekrasna..... ali ti pehovi se desavaju, kupi tortu u slasticarni, a nek ti seka ukrase odozgo napravi. Na kraju ce slavlje opet biti za 10 :-)

Mom2B ja sam porucila drveni krevetic, nekako mi ljepsi, a planiram nabaviti i putni da ga mogu koristit kad putujemo. Tako mi je i lakse, nego da rasklapam iz spavace pa taj isti nosam. Negdje sam procitala da ti putni krevetici kojima se podnica moze podesiti na viau razinu, ne mogu pidnijeti malo tezu bebicu kad malo poraste.

Ja planiram uzeti madrac Dormeo obzirom da smo se MM i ja razrahatili kad smo sebi kupili madrac Dormeo.

Leena divan krevetic, nema veze sto je roze ;-)

Ziel kod nas u Sar su podloge u radnjama oko 49 KM, a nisam vidjela jos u Fisu.

Aidana zao mi je sto su te nasekirali, kao da gledam da ce i kod mene tako biti. Ova moja bas mirnica, svaki dan se javi, al sve neki blagi pokreti, moram pitati dr sad na kontroli jel to ok.

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 13:34:14)

pozdrav ženice kako ste danas...moja bebica standardno vrckasta u stomaku, nekad se bas raspleše, super je kad stalno osjetim pokrete al mi baš nekad bude neugodno kad skroz nisko u stomaku osjetim pulsiranje, jel moguće da je to ona trbušna vena, jer pulsiranje baš bude ujednačeno.

Ziel krevetic i komodica su super, i kod mene ce biti drveni, pogotovo zgodna stvar kad se osim madraca i ogradica moze pomjerati po visini, oni mrezasti mi nekako djeluju nepouzdani. Za madrac se jos nismo odlucili, na nasem krevetu je nobilov koji je predobar, pa mozda i za bebu uzmemo tamo.

Gledala sam i ja te podloge za presvlačenje po radnjama u SA, cijena je oko 50 KM, pitanje je koliko su stvarno upotrebljive te podloge, do koje bebine dobi. Praktično je to što se mogu postaviti na komodicu ili na krevetac pa čuva leđa, al nisu loše ni one platnene podloge što su nepromočive s jedne strane pa se beba može presvlačiti bilo gdje, čak i kad poraste, ovako nesto:

[img]http://www.bambinimondo.ba/slike/artikli/Sevibebe%20podloga%20za%20previjanje.jpg[/img]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 13:48:24)

jutro zene [sm=smiley36.gif] posto tek pijem jutarnju kafu [sm=smiley36.gif]
ali dobro je, kupili smo juce kapi koje nam je maksi preporucila pa eto izgleda da cemo na zelenu granu. uspjela sam da operem zube, piskim, obucem se...
nekad oko 11 sam uspjela doruckovati...curice dobro, jutros je bio stereo do 10, mislila sam da cu u jagomiru zavrsiti...onda su zaspale sinhronizovano, pa sam prvo sjela da se saberem i kontam sta prvo, kuda...gdje...
i samo sam tako sjedila u tisini [sm=smiley1.gif] i sjedila...dok telefon nije zazvonio [sm=smiley36.gif]
sad pijem kafu sa L, njoj cu uskoro rucak, pustila i masinu, u to ce i malena da siki... kontam kad mm dodje da ih obje spakujemo i bar do konzuma i cma da izadjemo. cim ja ne hodam po prodavnicama ne znam ni sta mi treba u kuci

ninuska draga, tako mi je zao zbog torte [sm=smiley13.gif] drzim fige da prevazidjes situaciju, ne sumnjam u tebe! drzi se zeno!
ziel komodica i krevetic su pravo slatki [sm=smiley1.gif]

ostale ne zamjerite, citala sam ali ne upamtih nista

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:00:48)

.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:04:03)

Hvala LTM i Blue Moon [sm=smiley1.gif]

Blue Moon u vezi tog pulsiranja, i ja to cesto osjecam, pa sam kontala da nije to bebino stucanje, ja osjecam bas ispod pupka gdje se trenutno nalazi bebina glava a i glavom je okrenut prema mom prednjem trbusnom zidu gdje mu je i posteljica pa mozda je to? Citala sam da se uce gutati pa gutaju povremeno plodovu vodu... nemam pojma...

A i za podogu ne znam ni ja do koje dobi se mogu koristiti. Ima li neka koja je koristila da nam kaze pozitivne i negativne strane?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:21:28)

LTM ne pitah kako je bebica sada,kako grcevi?Mi smo kupili espumisan nama nije pomogao 0 bodova,kupila waya beba se preporodila

Ziel jel ovo onaj krevetac sto se moze ljuljati?Kod mene je ovakav samo zeleni,i beba bas uziva kad se ljulja [sm=smiley1.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:25:20)

Meni je drugarica rekla da je ta podloga spasila, odnosno sacuvala ledja, jer joj je bas prakticno bilo presvlacit tu bebicu. Istina je da i bebe prerastu tu podlogu,sad ne znam kad...... Ja kontam ako ce mi olaksati tri mjeseca, ja prezadovoljna, i nije mi zao tih para.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:29:41)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

LTM ne pitah kako je bebica sada,kako grcevi?Mi smo kupili espumisan nama nije pomogao 0 bodova,kupila waya beba se preporodila

Ziel jel ovo onaj krevetac sto se moze ljuljati?Kod mene je ovakav samo zeleni,i beba bas uziva kad se ljulja [sm=smiley1.gif]

Jeste draga, mm-u se svidjelo to ljuljanje, meni je bilo svejedno pa smo ipak uzeli, moze se i zaustaviti to ljuljanje kad dosadi [sm=smiley36.gif] znaci beba uziva? super, bas si me obradovala [sm=smiley1.gif]

Farah mozda si ipak upravu [sm=smiley36.gif] 3 mjeseca ona prva najvaznija da nam olaksa

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:39:05)

Obavezno uzmite te podloge,ja nisam imala prvih par dana,ledja mi pucala,poslal mm da mi kupi i sad ide super,nema saginjanja

Ziel ma beba bas uziva,doduse ona uziva cim se uzme u ruke,ne trebas je ljuljati ona odmah usuti,al samo nek je u rukama

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:54:11)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Obavezno uzmite te podloge,ja nisam imala prvih par dana,ledja mi pucala,poslal mm da mi kupi i sad ide super,nema saginjanja

Ziel ma beba bas uziva,doduse ona uziva cim se uzme u ruke,ne trebas je ljuljati ona odmah usuti,al samo nek je u rukama

Ma sigurno cu i ja kupiti ovu podlogu, ionako sam povisoka pa ce mi svakako dobro doci...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 14:56:31)

Evo i mene. Podigla nalaze. Uzela svekrvi penziju, usput platila racune. Moja dr danas i stra prva smjena. Sad ne znam kad da odem a da stignem i na vjezbe. Bas sam [sm=lev.gif]Rekla sam vise ni jedan nalaz necu izvaditi. Osim onih briseva pred porod. Kako je krenulo poroditcu se gore na dipu, a nije mi nista. Nalazi mi dobri. Ne znam ni stome je slala da radim ove nalaze kad mi je ogtt bio dobar [sm=zmeden.gif]ali eto.Uradila sam i sad samo idem na kontrole i nista vise

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (9.9.2015 15:04:17)

Ajj je li ko imao osip sto sam pisala,bas me svrbi a voda i kvasenje kao i cesanje samo pogorsava stanje
Ja i muz imamo madrac i jastukr Moj san i prezadovoljni smo,pa smo kontali uzeti i u krevetac njihov madrac

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>