Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (8.9.2015 20:36:24)
|
IZVORNA PORUKA: ziel Evo i mog krevetica i komodice [sm=smiley1.gif] [img]http://s7.postimg.org/ycppp80qv/11987133_1623503601261578_4102658855842985638_n.jpg[/img] Ne uklapa nam se u ostali namjestaj u sobi, naravno, jer smo to morali staviti u nasu spavacu, ali uklapace se nekad sutra kad ga iselimo iz nase a uselimo u njegovu sobu [sm=smiley36.gif] Neko pita za vjezbice, a i Leptirica87 me je zamolila da joj prepricam jer nije mogla doci... Dobro je za prvi put, ja se umorila mogu vam reci od onih vjezbi [sm=smiley36.gif] ne radim da budem iskrena nista kod kuce osim kucanskih poslova, nemam nikakve fizicke aktivnosti, pa me i ono malo vjezbica umorilo, nesto tipa cucnjeva uz pravilno disanje, pa se zene uspuhale, bilo mi je smjesno u jednom trenutku, ono puhtanje kad se obrazi pusu-ispusu [sm=jezicek.gif] osim toga bilo je i razgovora na temu pripreme za trudnocu, za porod, neki osnovni pojmovi, narednih vjezbica cemo pricati i uciti o samom porodjaju, dojenju itd. Danas nam je neka teta predstavljala NEONATAL TEST, koji ce tek za 7-10 dana poceti s radom u Tz, pomocu kojeg se izmedju 24 i 48 sati od rodjenja bebe otkrivaju razne bolesti pa ih je nabrojala, medju njima i celijakija, mislim da ce i taj test ko se odluci kostati ne manje od 400-500KM, sta ja znam, neka radi ko hoce, ja sam radila dva puta 4D UZ u trudnoci i bilo je uredno tako da ostale te "luxuzne testove" ne planiram raditi [sm=smiley36.gif] Hvala na informacijama,znaci nisam propustila ono glavno oko poroda u skolici [sm=smiley1.gif]...de mi samo reci koliko bude trudnica jel bas guzva i znas li jel bilo mozda nekih koje su na mirovanju pa da su samo onako prisustvovale Komoda i krevetic su ti bas slatki,jel da ti rece da si u nekom fisu kupila,jel tajna koliko je kostala komoda? I ja sam zamisljala ovako neku al eto jos nisam nabavila mal me zeznulo ovo mirovanje sad al morat cu ako Big da uskoro se bacit na posao....
|
|
|
|