RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 11:45:04)

IZVORNA PORUKA: maksi

Jutrooo [sm=nosecka.gif] i porodilje,

Bogami zima stigla nam je jesen [sm=smiley36.gif] ja volim jesen sarenilo boja,samo da nepada kisa

Vidim pricate o pracenju muzeva, mi dok smo zivjeli sa svekrom i svekrvom ja nisam ni ustaja da pratim muza na posao jer mu je mama ustajala i pravila kafu i pratila ga a ja spavala [sm=smiley36.gif] uopste se nisam zamarala sa tim.

Moji momci svi kuci,najstariji pise slova,srednji crta cvjece a najmladji spava [sm=smiley36.gif] a mama pije kafu i pise vama.

Vi haman sve neke savrsene zene debelih zivaca [sm=zz_wink.png]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 11:46:46)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: maksi

Jutrooo [sm=nosecka.gif] i porodilje,

Bogami zima stigla nam je jesen [sm=smiley36.gif] ja volim jesen sarenilo boja,samo da nepada kisa

Vidim pricate o pracenju muzeva, mi dok smo zivjeli sa svekrom i svekrvom ja nisam ni ustaja da pratim muza na posao jer mu je mama ustajala i pravila kafu i pratila ga a ja spavala [sm=smiley36.gif] uopste se nisam zamarala sa tim.

Moji momci svi kuci,najstariji pise slova,srednji crta cvjece a najmladji spava [sm=smiley36.gif] a mama pije kafu i pise vama.

Vi haman sve neke savrsene zene debelih zivaca [sm=zz_wink.png]

mi smo zene koje vole da spavaju i ne zamaraju se protokolima [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 11:58:13)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Isha

Ninuska, ima,li bolova kod tebe, mislila sam da je krenulo kako se nisivjavljala?

Kako je djevojcica, je li piski redovno?

Hvala draga sto pitas...evo sad nema..sinoc sam.se bas pripremala..skinula stari lak i stavila novi...reko ako krene necu imati kad [sm=smiley36.gif].
Mala se ne zali vise. Samo promjetim da trpi..prije bi cesce piskila

A zar je kod vas dozvoljeno doci sa lakom na noktima? Cini mi se da Lala88 rece da ne daju na UKC Tz ni lak , ni nakit, ni sminku...

ni kod nas ne daju ...ja sam skinula

Prvi porod imala lak na nogama..i sad sam lakirala na nogama..na rukama nisam. Niko me nije opomenuo [sm=zmeden.gif].

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:05:05)

bolje ga nemati u slucaju komplikacija

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:05:41)

IZVORNA PORUKA: Isha

Ninuska, ima,li bolova kod tebe, mislila sam da je krenulo kako se nisivjavljala?

Kako je djevojcica, je li piski redovno?

Hvala draga sto pitas...evo sad nema..sinoc sam.se bas pripremala..skinula stari lak i stavila novi...reko ako krene necu imati kad [sm=smiley36.gif].
Mala se ne zali vise. Samo promjetim da trpi..prije bi cesce piskila

A zar je kod vas dozvoljeno doci sa lakom na noktima? Cini mi se da Lala88 rece da ne daju na UKC Tz ni lak , ni nakit, ni sminku...

ni kod nas ne daju ...ja sam skinula

Prvi porod imala lak na nogama..i sad sam lakirala na nogama..na rukama nisam. Niko me nije opomenuo [sm=zmeden.gif].

Kako uspjevas nalakirati na nogama [sm=smiley36.gif] ja jedva obuvam carape , uspusem se sva , nisma valjda jedina sto se jedva saginje... kud me i trticna kost razvaljuje, nezz sta da radim

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:18:09)

D dan za sve buduce mame a i one koje vec jesu.. Ne prolaze mi postovi??ispisah maloprije roman tako i juce ali ode.. Mi imamo obaveza djecak krenuo u skolu..sto se tice odnosa svekrva pracenje i to .. Meni licno nebi smetalo sta fali nek prati nek mu ugadja ja to smatram majcinom ljubavlju i brigom, ne mislim da radi to da bi te zivcirala , pisala sam ti jednom vec Ziel poslije ces se smijati oko cega si se nervirala..

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:21:11)

Ja evo svoje upravo nalakirala u nogama, jednostavno ih ne voli imati nenalakirane. A sto se tice saginjanja, iskreno mi je lakse sad, nego ranije, mozda sto sam opoustenija, i trudim se sada vise da budem aktivnija i da se saginjem. Udebljala sam se dvije kile od posljednje konrole, tacnije za dvije sedmice, ko ce opet slusati onu doktoricu, moram se malo pripaziti.
Nko mi ne odgovori, a pitala sam za tetra pelene sa uzorkom gdje se imaju uzeti u Tz ili Sa?

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:25:12)

Malo sam se vratila unazad i vidim da je tema pracenje.Mi se ne pratimo bilo ko da izlazi prvi dodje i razmjeni puse sa onim ko je u krevetu,ili samo sa vrata posalje pusu[sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:26:29)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ja evo svoje upravo nalakirala u nogama, jednostavno ih ne voli imati nenalakirane. A sto se tice saginjanja, iskreno mi je lakse sad, nego ranije, mozda sto sam opoustenija, i trudim se sada vise da budem aktivnija i da se saginjem. Udebljala sam se dvije kile od posljednje konrole, tacnije za dvije sedmice, ko ce opet slusati onu doktoricu, moram se malo pripaziti.
Nko mi ne odgovori, a pitala sam za tetra pelene sa uzorkom gdje se imaju uzeti u Tz ili Sa?

Pogledaj u Fisu i ja cu uskoro ici kupovati pa cu provjeriti u Fisu

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:31:54)

Tetra pelene sa uzorkom u Sarajevu mozes kupiti u BBI na trecem spratu, ne znam kako se zove radnja, u Bojpromu u Grand centru na Ilidzi, i kostaju oko 2.80 komad. Najeftinije su u radnji Daani, koja se nalazi na Stupu, u tibrinim zgradama iza Gazprom pumpe, tu su 2.30 komad. Na svim tim mjestima su isti dezeni, roze ili plavi kao sa nekim medama, meni cak na tim mjestima gdje je dezen grubo, mozda kupi par onako.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:53:27)

zdravo trudnice kako ste? Mi standardno, sikimo, kakimo, pajkimo, nosamo se i sve tako u krug.
Sto se tice laka na UKC obavezno bez laka, nakita i izdepilirane. A sto se tice pracenja, kod mene je ustajanje da zakljucam vrata i pusa na vratima, a kad nemogu onda ide zracna pusa iz kreveta. A ti Ziel isprati muza do svojih vrata i tu ga poljubi, a tu ga i docekuj. Nemoj se oko toga nervirati,evo predlozila sam ti rijesenje. Tako ce i svekrva i ti biti zadovoljne, a i tm jer nece vise biti natezanja ko da ga prati.
eto odosmo kakati [sm=smiley36.gif]
Zaboravi napisati nije mi bio klasicni ciklus, vec samo jedean dan izlazilo vise smedje nego crveno, sad nema nista. Je li treba tako?

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:55:49)

a zaboravih napisati (postporodjajni senilitis me snasao) na UKC mozete doci nasminkane i mozete ponijeti sminku, da izadjete lijepe i nasminkane [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 12:59:33)

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo trudnice kako ste? Mi standardno, sikimo, kakimo, pajkimo, nosamo se i sve tako u krug.
Sto se tice laka na UKC obavezno bez laka, nakita i izdepilirane. A sto se tice pracenja, kod mene je ustajanje da zakljucam vrata i pusa na vratima, a kad nemogu onda ide zracna pusa iz kreveta. A ti Ziel isprati muza do svojih vrata i tu ga poljubi, a tu ga i docekuj. Nemoj se oko toga nervirati,evo predlozila sam ti rijesenje. Tako ce i svekrva i ti biti zadovoljne, a i tm jer nece vise biti natezanja ko da ga prati.
eto odosmo kakati [sm=smiley36.gif]
Zaboravi napisati nije mi bio klasicni ciklus, vec samo jedean dan izlazilo vise smedje nego crveno, sad nema nista. Je li treba tako?

meni tako bude kad sam trudna [sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:01:50)

IZVORNA PORUKA: Leena

Citam ove postove Zieline i bas mi je muka... Nosim sina, neka mi je ziv i zdrav aBd, ali cu ga odgajati kao sto su moji nas. Kazem nas, jer nas je troje, nas dvije i brat i nikada nije bilo razlike. Svi smo pomagali po kuci. Cak je nas dvije je mama znala dooobro stedjeti u odnosu na njega, posebno sestru, jer kad je dovoljno porasla za raditi po kuci, brat i ja vec nismo zivjeli s njima vise, pa nije bilo toliko ni posla da mama i tata ne mogu. Dok su oboje radili, sve su poslove dijelili, kad je mama prestala, vise je po kuci radila, ali ne zato sto je zensko, nego zato sto je bila kuci po cijeli dan. Brat svoju zenu stvarno pazi, a i mamu jos uvijek, a zive tako sprat ispod mojih. Mada uskoro sele, jer im je taj stancic kod mojih stvarno premalen, a sad ih je troje i bice jos aBd. Mm isto radi dosta toga, najvise oko djece, zna sve sto i ja, neke stvari i bolje od mene[sm=smiley36.gif]

Ni ja nemam namjeru razdvajati musko i zensko dijete sto se tice obaveza. Sigurno mi kcerka nece biti naucena da sluzi brata a on princ samo da digne noge u zrak i ne zna nista raditi. Ne znam zasto bih tako razdvajala i favorizirala djecu.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:05:11)

Tu sam. Nisam.se porodila [sm=smiley36.gif]. Sad me ne boli..mozda sam se preforsirala jucer ili se jednostavno tijelo priprema.

Ninuska gdje se to tebi zuri [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ti si mi reper, kad se ti porodis, znam da je vakat da i ja budem spremna. A ja nisam jos spremna [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Vidim da si tamo na temi pitala za quick smile, jeste li bile? Kakvi su utisci?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:05:33)

IZVORNA PORUKA: lala88

a zaboravih napisati (postporodjajni senilitis me snasao) na UKC mozete doci nasminkane i mozete ponijeti sminku, da izadjete lijepe i nasminkane [sm=smiley36.gif]

Znaci ne smeta sminka? [sm=bravo.gif]
Ne mozemo svakakve otici gore ionako cemo.biti u bolovima i blijede i.nikakve
makar da budemo nasminkane [sm=smiley1.gif]
A nismo o tom pracenju ni pricali uopste, ovo je danas prvi put da spomenem...
Smislicu nacin da smirim misli

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:11:30)

Uh da sminka mi je jako bitna, heheh, ja sam svoje lice odmorila tokom cijele ove trudnoce, neko ko se sminkao stalno, i to bas podosta vremena provedem, sada izadjem onako gola lica hihi, valjda su zene u trudnoci same od sebe lijepe, hehehe.

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:13:05)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Tetra pelene sa uzorkom u Sarajevu mozes kupiti u BBI na trecem spratu, ne znam kako se zove radnja, u Bojpromu u Grand centru na Ilidzi, i kostaju oko 2.80 komad. Najeftinije su u radnji Daani, koja se nalazi na Stupu, u tibrinim zgradama iza Gazprom pumpe, tu su 2.30 komad. Na svim tim mjestima su isti dezeni, roze ili plavi kao sa nekim medama, meni cak na tim mjestima gdje je dezen grubo, mozda kupi par onako.

Meni su sve pelene generalno grube, al valjda su takve dok se ne operu. Znaci samo je jedan dezen u pitanju? Nema vise vrsta?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:35:28)

Uh da sminka mi je jako bitna, heheh, ja sam svoje lice odmorila tokom cijele ove trudnoce, neko ko se sminkao stalno, i to bas podosta vremena provedem, sada izadjem onako gola lica hihi, valjda su zene u trudnoci same od sebe lijepe, hehehe.

I ja ne mogu bez sminke, nemam problema s licem ali ipak kad stavim puder i kreon osjecam se bolje, onako bi samo mislila o tome sto nisam nasminkana [sm=smiley36.gif] a ne nosim inace puno sminke, puder, kreon, sjenku za oci a nekad i maskaru ...minijaturne mi trepuse pa se rijetko oko njih bakcem kad ne mogu da se izvuku ni pomocu trikova [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:37:53)

draga zile, ne nosis kazes da nenosi puno sminke, sta reci za mene, sjenilo za oci, maskara i labelo za usne kad se sredim [sm=smiley36.gif] a inace se nikako nesminka, mrsko mi [sm=jezicek.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:39:48)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Meni su sve pelene generalno grube, al valjda su takve dok se ne operu. Znaci samo je jedan dezen u pitanju? Nema vise vrsta?

Ja sam vidjela samo jedan dezen u plavoj i roze boji, ne znam da li na drugim mjestima ima, jedino jos u fisu nisam bila. Eh da u Bojpromu sam vidjela neke malo vece tetra pelene, sa nekim prefinjenim mekanim pamukom i bile su sa dezenom, al kad mi rece prodavacica da je komad 17 Km, ne bi mi dobro. To se moze kupiti jedna dvije da sluzi kao ljetni pokrivac, a ne kao tetra pelena :-D

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 13:55:30)

Ma ja bi ih i koristila kao za prekriti, pod glavicu i tako to....al 17 KM za pelenu, mi je van svake pameti. Ajd valjda nadjem kakve fine usput.
Ma ja se ne sminkam nikako sad, kremu za lice i to ponekad, a prije sam sve stavljala, da ne nabrajam, naravno laganija sminka za posao, da se razumijem, nisam neka sto spartlom nanosim heheeh, a puder ne, on u specijalnim prilikama, jer mi je lice i ten stvarno ok. A sada swm puna nekih sitnih bubuljicica, ne vide se, al se osjete kada se predje rukom. I vide se u liftu pod onom cudnom bledunjavom rasvjetom [sm=smiley36.gif]

Ja se sad najela, ne smijem napisati ni sta ni koliko, i odo probati leci, da se sto bolje primi [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] hahaah, a veceras umjesto jednog, bice dva kruga brzog hodanja.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 14:18:07)

Ma ja bi ih i koristila kao za prekriti, pod glavicu i tako to....al 17 KM za pelenu, mi je van svake pameti. Ajd valjda nadjem kakve fine usput.
Ma ja se ne sminkam nikako sad, kremu za lice i to ponekad, a prije sam sve stavljala, da ne nabrajam, naravno laganija sminka za posao, da se razumijem, nisam neka sto spartlom nanosim heheeh, a puder ne, on u specijalnim prilikama, jer mi je lice i ten stvarno ok. A sada swm puna nekih sitnih bubuljicica, ne vide se, al se osjete kada se predje rukom. I vide se u liftu pod onom cudnom bledunjavom rasvjetom [sm=smiley36.gif]

Ja se sad najela, ne smijem napisati ni sta ni koliko, i odo probati leci, da se sto bolje primi [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] hahaah, a veceras umjesto jednog, bice dva kruga brzog hodanja.

Joj tacno to neke male bubuljice i ja sam kod sebe primjetila, ne vide se na normalnoj svjetlosti ali u kupatilu na neonki se vide... to je vjerovatno zbog trudnoce proci ce... A ja inace ne volim ruzeve i sjajeve za usne, ne pamtim kad sam.zadnji put nanijela jer mi odmah iduci dan ispucaju usne probala razne al isti efekat pa vise i ne nanosim al sve mi uzmite al puder ne dam heheheh

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 14:19:36)

IZVORNA PORUKA: aidana

Da pokusam postaviti prvu sliku...kompletic za izlazak [img]http://www4.slikomat.com/13/0907/8xh-2015-0.jpg[/img]

Bas je medeno. I dekica mi je preslatka [sm=smiley1.gif]. Ja izabrala 9naj tanji pamuk a vidi sad vremena [sm=smiley36.gif]. Doduse, imam plisani skafander ali 62 broj [sm=zmeden.gif]. Bice mu preveliko..
Sto se tice porodilista, ja ostadoh u OBS-u. Nesto mi se ne ide na gak. Ovdje su mi svi dr ok osim beciragica [sm=smiley36.gif]. A, sto kaze ltm stojkanovic je divan. Imala sam priliku da ga upoznam i vidim odnos sa pacijenticom. Stvarno za pohvalu

I ja sam isto rekla, svi ok, osim Beciragica[sm=jezicek.gif] s tim da mi je Nakas najdrazi, toliko mi je pomogao na porodu sa E, a nikad me u zivotu prije toga nije vidio. Sa L mi je vodio trudnocu poslijednje tromjesecje, ali je otisao na godisnji dan 7. Ujutro, a sedmog na vece se ja porodila u Beciragicevoj smjeni[sm=smiley36.gif]
Ne daju lak ni u Vojnoj, da znas. Zbog ne daj Boze cr, ne smije se sa lakom, jer prate boju noktiju, ne smiju poplaviti, tako nesto
Ziel, ja sam bas slabih zivaca[sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 14:23:43)

bolje ga nemati u slucaju komplikacija

Jeste..jer se u tom slucaju gl3daju nokti..ali kontam da nisu nalakirani na rukama :). A vec dugo lakiram crvenim lakom na nogama pa i kad bih ga skroz htjela skinuti ne moze jer kako mi je neravan nokat (palac) uvuce se u ta udubljenja i ostane neuredno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>