Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (7.9.2015 9:32:02)
|
Jutroooo! Sto je hlaaaadno jutros, mirise na jesen... A ja volim jesen [sm=smiley36.gif] Volim i ljeto, ma sve volim osim zime, a i nju bih voljela da traje jedno mjesec dana [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: hexe Joj meni ta vasa trudnicka i porodiljska nikako nisu jasna. Pa drzi li se iko u ovoj drzavi zakona. Ja sam poslala zahtjev i dobila rjesenje i fino pise da porodiljsko traje 12 mjeseci a prekinut ga mogu samo ja i to opet pismeno da posaljem zahtjev da tad i tad prekidam porodiljsko odsustvo. To ja sad pisem za tk ne znam za druge kantone. Leena nadam se da ces biti sa svojom bebicom sto duze. Moja Hexe, jeste tako, a onda ti dode poslodavac i kaze da ce ti dati otkaz ako to ne uradis... Ima ovdje zakona mimo zakona... Hvala ti, nadam se i ja. Sa E sam nekako i izdurala, bilo, proslo, moralo se zbog posla, nije me imao ko zamijeniti, ali mi je sefica bila super, mogla sam otici da podojim dijete kuci i vratiti se itd. Ovo sa L je vec bila tortura... Zamisli samo sjedis 8 sati na poslu, a mlijeko svaka 2 nadolazi... Ne moram opisivati strije na grudima... A vrucina neka bila, mene hormoni pucaju, a ne smijem skinuti džemper, jer osjećam da mi je majica/košulja ispod potpuno mokra od mlijeka.. Uh. Jeza me prođe kad se sjetim. I ja imam averziju prema GAKu bas... Tj. prema nekim doktorima gore. U Vojnoj mi je samo Beciragic za izbjegavati, a tamo ih ima vise. Da ne kazem da me na porodu sa L bas on potrefio [sm=jezicek.gif] A ja sam se u Vojnoj porodila prije godinu i po, dali su mi bebu, ali su je nosili na presvlacenje... E mi nisu dali prvih 12h, pa onda su mi je samo po malo donosili, jer sam ja bila lose, padala u nesvijest. Rose, ja sam oba puta imala krevetic za bebu u Vojnoj, ali sam ih oba puta kod sebe stavljala [sm=jezicek.gif] i spavala sam, i ja i one. Citam ove postove Zieline i bas mi je muka... Nosim sina, neka mi je ziv i zdrav aBd, ali cu ga odgajati kao sto su moji nas. Kazem nas, jer nas je troje, nas dvije i brat i nikada nije bilo razlike. Svi smo pomagali po kuci. Cak je nas dvije je mama znala dooobro stedjeti u odnosu na njega, posebno sestru, jer kad je dovoljno porasla za raditi po kuci, brat i ja vec nismo zivjeli s njima vise, pa nije bilo toliko ni posla da mama i tata ne mogu. Dok su oboje radili, sve su poslove dijelili, kad je mama prestala, vise je po kuci radila, ali ne zato sto je zensko, nego zato sto je bila kuci po cijeli dan. Brat svoju zenu stvarno pazi, a i mamu jos uvijek, a zive tako sprat ispod mojih. Mada uskoro sele, jer im je taj stancic kod mojih stvarno premalen, a sad ih je troje i bice jos aBd. Mm isto radi dosta toga, najvise oko djece, zna sve sto i ja, neke stvari i bolje od mene[sm=smiley36.gif] Gdje je Ninuska, je li krenulo? Ovo sto je opisivala bolove, tako je meni pocelo sa L[sm=smiley1.gif] Drzim fige ako jeste[sm=bravo.gif]
|
|
|
|