RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 15:47:49)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ziel meni je tebe zao.
Jesil ti poznavala svog muza prije udaje?
Jeste li zivjeli skupa prije udaje?
Meni je naprosto nemoguce razumijeti da je on ovakakv a da ti to nisi znala prije.

Nismo zivjeli prije udaje. Nije bila duga veza a i da je bila, ja nikad ne bih ovo prije mogla primjetiti kod njeg jer su to izlasci bili van kuce u nekim skroz drugim okolnostima i atmosferi, znas i sama kako je kad si u vezi a kako je kad s nekim zivis 24/7. Ja nikad prije nisam bila u kucnoj atmosferi zajedno sa njegovim i sa njegovom sestrom, da bi vidjela kako oni njega maze, njegova sestra i mama oko njega doslovno igraju, ne daju mu ustati po cackalicu, mislim to je tolika gluposti na koju ja nisam navikla. Ja sam sa svojima zivjela potpuno opusteno, nismo jedni drugima ni igrali a nije bilo ni svadje, nekako je svako znao svoje i niko nije nikome predavanja drzao kako zensko treba da je iza kecelje a ne musko, moj otac kuha i to njega nije stid reci, on a i mi se time ponosimo. Dok je ovdje u ovoj sredini, to papak i klosar.

Galicia -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:05:25)

Rijesi to na vrijeme prije nego bebica dodje.
Nece se on promjeniti nikad skroz na skroz, ali otvoreno mu reci sta ti smeta, nemoj ici okolokole.
Zelim ti srecu.
I ne daj na sebe.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:10:22)

Nece se on promjeniti nikad skroz na skroz, ali otvoreno mu reci sta ti smeta, nemoj ici okolokole.
Zelim ti srecu.
I ne daj na sebe.

Maloprije kazem, ne moze odjednom, ali ima razlike od prije i sad, a ima jos dosta opet da korigujem kod njeg [sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:16:38)

ziel koliko godina imate, ti i tvoj muž, jel živite u zajednici sa njegovim, jel ima neke šanse da u budućnosti odselite negdje, ja sam čitala dugo tvoj postove, čini mi se da to nije ništa nepremostivo ni previše problematično da bi dovelo u pitanje vaš brak, on će se malo promijeniti ti ćeš naviknuti na neke stvari, na kraju je samo bitno možete li vas dvoje živjeti zajedno, da li bi mogli živjeti da ste sami

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:16:52)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: hexe

Joj meni ta vasa trudnicka i porodiljska nikako nisu jasna. Pa drzi li se iko u ovoj drzavi zakona. Ja sam poslala zahtjev i dobila rjesenje i fino pise da porodiljsko traje 12 mjeseci a prekinut ga mogu samo ja i to opet pismeno da posaljem zahtjev da tad i tad prekidam porodiljsko odsustvo. To ja sad pisem za tk ne znam za druge kantone.
Leena nadam se da ces biti sa svojom bebicom sto duze.
Ninuska neka tebi vezica za svaki slucaj. Al ti ces to kao ostale mamice sa teme: 1, 2, 3 i evo bebe [sm=smiley1.gif]
Bas i mene sad zanima jel carobno na kontroli. Iz kojeg je grada?
Skontala sam do sada da su ziel i lala iz tz. Ima li jos neko?

Carobno je iz Sarajeva, nije iz TK, ja sam rodom iz TK, al vec duze vrijeme zivim i radim u Sarajevu.
A Zakon o radu FBiH se ne primjenjuje na strane nevladine organizacije i sl. Oni nemaju ugovore na neodredjeno, Pio/MIO, oni imaju svoja pravila. A za sve ostale obavezan je taj Zakon. Porodiljske naknade ne regulise Zakon o radu i to je razlicito odkantona do kantona, a volja poslodavca je da li ce ti davati naknadu za vrijeme porodiljskog.

carobno je iz sarajeva, zivi u visokom a porodit ce se u sarajevu..kako je u 9-om...moze na kontrolu i nedjeljom u dezuru [sm=smiley1.gif]

Tek kasnije skontah da ide na Jezero [sm=smiley36.gif]. Kako u drzavnoj vise ne daju u dezuru tako sam i zaboravila.

cuj ne daju u dezuru...dobro ja izabrah GAK...na stranu sto sam bila super zadovoljna svojim boravkom tamo i odnosom osoblja

Ma jok...nema toga vise...a moja dr svakako radi samo prvu smjenu. A, najvise me "zabrinulo" sto ti odmah bebu daju i cijelo vrijeme bude s tobom. To mi se nikako ne svidja. Jel'' i na gak-u tako?

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:37:36)

Ma ja nekako imam averziju prema GAKu. Ne znam zasto. Valjda sve zene koje znam da su se gore poradjale su se bas napatile. Kad citam rosine postove tacno me povuce da odem gore da vidim kako je ali onda se sjetim ovih mojih bliskih zenica pa odustanem [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:40:08)

IZVORNA PORUKA: ziel

Zelim ti srecu.
I ne daj na sebe.

Maloprije kazem, ne moze odjednom, ali ima razlike od prije i sad, a ima jos dosta opet da korigujem kod njeg [sm=smiley36.gif]

Ali ti ces ostati bez zivaca dok se on promijeni.[sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 16:46:56)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ma ja nekako imam averziju prema GAKu. Ne znam zasto. Valjda sve zene koje znam da su se gore poradjale su se bas napatile. Kad citam rosine postove tacno me povuce da odem gore da vidim kako je ali onda se sjetim ovih mojih bliskih zenica pa odustanem [sm=smiley36.gif]

Ista sam ti [sm=smiley36.gif]. Nista me ne vuce gore..al me bas zanima je li i gore beba konstantno s mamom [sm=smiley1.gif].
Kako si ti? Je li virus tu?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 17:05:25)

Ista sam ti [sm=smiley36.gif]. Nista me ne vuce gore..al me bas zanima je li i gore beba konstantno s mamom [sm=smiley1.gif].

Ja sam se porodila navece pa su mi je donijeli nakon 2h,onda opet ujutru u 7 je donijeli i bila samnom do izlaska iz bolnice

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 17:12:51)

IZVORNA PORUKA: škorpija

ziel koliko godina imate, ti i tvoj muž, jel živite u zajednici sa njegovim, jel ima neke šanse da u budućnosti odselite negdje, ja sam čitala dugo tvoj postove, čini mi se da to nije ništa nepremostivo ni previše problematično da bi dovelo u pitanje vaš brak, on će se malo promijeniti ti ćeš naviknuti na neke stvari, na kraju je samo bitno možete li vas dvoje živjeti zajedno, da li bi mogli živjeti da ste sami

Ja 24 , a on 31 . Naravno da bi mogli zivjeti cak se ovi problemi ne bi ni pojavljivali da ne zivimo u istoj kuci sa njegovim. Oni su u donjem spratu, mi gore razdvojeni su racuni, svako sebi kuha i radi tj.odjeljeni smo kako to narod kaze, ali i ja mislim da bi on bio potpuno druga osoba da nismo.ovdje, da recimo zivimo u stanu negdje sami, ne bi bilo tu njegove mame i sestre kojr uvijek spominje kad se raspravljamo kao kako njima.nije tesko sto puta ustati kad on kaze ili njegovog oca sto ga potpaljuje komentarima EE SINE JA TO NISAM RADIO U SVOJE VRIJEME A SAD TI RADIS. to se odnosi na bilo sta u kuci, pa i unosenje vrece brasna u kucu, istresanje tepiha s balkona i sl.Muska ruka to radi s lakocom sto bi ja to radila kad nemam snage ni 40% kao on...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 17:32:24)

Izgleda da nije virus. Jos mi je malo muka ali nije da imam nagon za povracanje, nego vise da mi se nista ne jede. Samo mi je nekakav pritisak u stomaku. Vjerovatno se [sm=duda.gif] namijesti ruzno pa mi stomak bude tvrd, onda se okrene pa bude bolje [sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 20:19:05)

Kuc kuc ima li koga [sm=smiley1.gif]

Samo da pozdravim trudnice i mamice... Danas smo usli u 19 sedmicu, a bebac je uveliko poceo da igra fudbal u pupi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 20:45:26)

Joj meni ta vasa trudnicka i porodiljska nikako nisu jasna. Pa drzi li se iko u ovoj drzavi zakona. Ja sam poslala zahtjev i dobila rjesenje i fino pise da porodiljsko traje 12 mjeseci a prekinut ga mogu samo ja i to opet pismeno da posaljem zahtjev da tad i tad prekidam porodiljsko odsustvo. To ja sad pisem za tk ne znam za druge kantone.
Ninuska neka tebi vezica za svaki slucaj. Al ti ces to kao ostale mamice sa teme: 1, 2, 3 i evo bebe [sm=smiley1.gif]

Carobno je iz Sarajeva, nije iz TK, ja sam rodom iz TK, al vec duze vrijeme zivim i radim u Sarajevu.
A Zakon o radu FBiH se ne primjenjuje na strane nevladine organizacije i sl. Oni nemaju ugovore na neodredjeno, Pio/MIO, oni imaju svoja pravila. A za sve ostale obavezan je taj Zakon. Porodiljske naknade ne regulise Zakon o radu i to je razlicito odkantona do kantona, a volja poslodavca je da li ce ti davati naknadu za vrijeme porodiljskog.

carobno je iz sarajeva, zivi u visokom a porodit ce se u sarajevu..kako je u 9-om...moze na kontrolu i nedjeljom u dezuru [sm=smiley1.gif]

Tek kasnije skontah da ide na Jezero [sm=smiley36.gif]. Kako u drzavnoj vise ne daju u dezuru tako sam i zaboravila.

cuj ne daju u dezuru...dobro ja izabrah GAK...na stranu sto sam bila super zadovoljna svojim boravkom tamo i odnosom osoblja

Ma jok...nema toga vise...a moja dr svakako radi samo prvu smjenu. A, najvise me "zabrinulo" sto ti odmah bebu daju i cijelo vrijeme bude s tobom. To mi se nikako ne svidja. Jel'' i na gak-u tako?

nije, mene su pustii da se odmorim...dovezli me u sobu u ponoc jer sam se porodila oko 10 navece i pitam ja sestru jel donose bebe...kaze bebe su u sobi s bebama da se mame odmore i mojoj cimerki koja je tu bila vec drugu noc u bebu donjeli ujutro u 6...a pride bebe imaju svoje krevetice pa je lakse...sjecam se svog "spavanja" dvije noci u OBS-u 2010...zagrlis bebu i nadas se da ti nece pasti s kreveta i boris se da ne zaspis ...a ako zaspis pod stresom si cim se probudis jer kontas da ti je moglo i pasti dijete...ja svoju zagradila bade mantilom i zagrlila...a baska sam bila u jednom momentu toliko zahrkala da me nisu mogli probuditi jos sam dijete prepala pa me probudila njena vriska iz petnih zila [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 20:53:47)

ja sam ti friska i MAM pa pitaj i nju..ja sam se odusevila...na patologiju dodjoh gladna nakon par sati cekanja kontrole pa da mi muz donese stvari...pojedoh najbolju buraniju u zivotu [sm=smiley36.gif] smjestili me u sobu do odlska u salu al sam ja hodala po hodniku i pricala sa zenama....pregled i ctg svako malo...nakon poroda, dva sata odmarala u hodniku e to je bilo dosadno jer nisam imala mob...i onda me smjestili u sobu...po 2 u sobi, wc pored cist, druga vrata tus cist...tete ciste redovno, ove medicinske sestre sto su me vozile i pomogle da se istusiram jako ljubazne, otisle na patologiju po moje stvari, smjestile me u sobu...ujutro dorucak i briefing od strane glavne sestre...daju savjete za higijenu i prve dane hranjenja bebe, oukoliko nema mlijeka, da se ukljuci malo dohrane...nakon toga vizite i to u sobama te dr pregleda (u vojnoj ides u neku ordinaciju pa zene stoje u redu), bebe pregleda pedijatar, odnesu ih jednom na kupanje i vakcine i otpust [sm=smiley1.gif], dole te jedna vodi do sobe gdje ces se presvuci, uzmu stvari od onih koji su dosli po tebe a druga oblaci bebu...uzmes otpusno, odes na blagajnu, vratis opecaceno i vozdra djaci... svi jako fini i ljubazni..e sad mozda je mene potrefila dobra ekipa...meni je bio dr Divanovic...a porodila me cini mi se njegova supruga..inace su mladji od mene oboje [sm=smiley36.gif] dole one sestre isto fine, hrabre te

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 21:43:11)

nije, mene su pustii da se odmorim...dovezli me u sobu u ponoc jer sam se porodila oko 10 navece i pitam ja sestru jel donose bebe...kaze bebe su u sobi s bebama da se mame odmore i mojoj cimerki koja je tu bila vec drugu noc u bebu donjeli ujutro u 6...a pride bebe imaju svoje krevetice pa je lakse...sjecam se svog "spavanja" dvije noci u OBS-u 2010...zagrlis bebu i nadas se da ti nece pasti s kreveta i boris se da ne zaspis ...a ako zaspis pod stresom si cim se probudis jer kontas da ti je moglo i pasti dijete...ja svoju zagradila bade mantilom i zagrlila...a baska sam bila u jednom momentu toliko zahrkala da me nisu mogli probuditi jos sam dijete prepala pa me probudila njena vriska iz petnih zila [sm=smiley36.gif]

E, super je to..drago mi je da si izasla odmorna :). A cudi me za vojnu..ti sinrodila godinu prije mene..a moja je imala imala svoj krevetic..onaj na tockice, plasticni
Ja se porodila u 11.25 i donijeli mi je oko 7 navece. Bila malo sa mnom.pa je odveli da odmorim. I ujutro rano je donijeli, prije vizite.
Al eto, maksi i ltm kazu da sad nije tako.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 21:45:50)

Zene, ja samo nesto "osluskujem"...boli me stomak s vremena na vrijeme i krsta..meni ko da je prvo dijete [sm=smiley36.gif]. S malom nisam imala te lazne kontrakcije [sm=zmeden.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 21:59:26)

Ninuska pazi da nisu prave [sm=smiley36.gif]

Ja sam legla ususkala se, zijevam citav dan ko da nisam spavala 3 dana... Laku noc zene. Razmisljam i o skoli za trudnice, prekosutra idem prvi put aBd [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 22:01:53)

Ja samo da se javnem. Cijeli dan u hodnji. Poslije kontrole se oteli bas. Vidim spominjale ste me[sm=smiley36.gif]
Ba sam na kontroli. Farah, dobro te sluzi pamcenje[sm=smiley36.gif]. Nisi kao Leptiri, sve zaboravlja. Ubit ce me kad procita haha.

Elem, dr kaze dobro krupna beba. Nema promjena. Nije se spustila. Ctg uredan. Sve super
MashAllah. Sljedeci ponedjeljak aBd da dodjem. Najvjerovatnije da ce me tada raditi ako ne tada onda za koji dan. Moje je da nalaze uradim i tako.

Ninuskha, sta te to draga boli? Mene nista, ama bas nista.

Kako nam je LTM? Ima li ture danas?

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 22:10:57)

Ziel [sm=smiley36.gif]. Idi na vjezbe. Meni je super bilo i svasta sam naucila. Evo i ja sad guglala tehnike disanja haha..
carobno jutro mashalah velika beba. Moj je imao u cetvrtak 3, 290 kg..mada nisam bas sigurna u te njihove mjere [sm=smiley36.gif].
Ma kosti me bole danima, a imam ponekad ko menstrualne bolove koji "udaraju" u noge...i krsta me bole...vidjecemo [sm=smiley36.gif]
Neka me do cetvtka [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 22:14:10)

ja se porodila 4,35 donjeli mi bebu 2 sata kasnije kao i ostalima iz moje sobe...a sve su se porodie prije mene...nas je bilo 5 porodilja u sobi i samo 1 plasticni krevetic...max. 2 bebe mogu u to...mislim da ni jedna nije zeljal da ga prisvoji...ja i jedna cimetrka smo kratko bebe zajedno stavile u taj krevetic ...bebe su samo na kratko odnjeli par puta da presvuku i eventualno nahrane i vrate ih

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 22:17:01)

ltm sam preko fb pitala jel ok...kaze tura spala

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 22:40:04)

Ziel [sm=smiley36.gif]. Idi na vjezbe. Meni je super bilo i svasta sam naucila. Evo i ja sad guglala tehnike disanja haha..
carobno jutro mashalah velika beba. Moj je imao u cetvrtak 3, 290 kg..mada nisam bas sigurna u te njihove mjere [sm=smiley36.gif].
Ma kosti me bole danima, a imam ponekad ko menstrualne bolove koji "udaraju" u noge...i krsta me bole...vidjecemo [sm=smiley36.gif]
Neka me do cetvtka [sm=smiley36.gif]

Ne htjedose mi reci ni okvirno danas ali mislim da ima oko 4 kg jer je prije 17 dana imala preko 3kg a meni se stomak povecao dobro. Ovaj moj dr na Jezeru tvrdi da se to ne moze odrediti. Kao to je nagadjanje samo. Hajd ga znaj. Nek su zivi i zdravi, pa kak god. Ja nikakvih bolova ama bas nemam. Vise me boljelo u osmom mjesecu nego sad [sm=smiley36.gif]. Sad sam samo teska a ni kosti me vise ne bole[sm=smiley36.gif] sve naopako, svasta[sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 23:30:52)

Dobro vece zene [sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_wavespin.gif]
Ja vec tri dana pokusavam napisati post i svaki put me nesto zezne pa mi bude mrsko ponovo tipkati. Sigurno sam uzalud potrosila barem sat vremena zivota [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a mogla sam recimo peglati [sm=smiley36.gif]

Bila sam na kontroli u utorak, na pregledu sa 35-2, dakle sa nepunih 35 sedmica sve mjere na uz pokazuju da je beba za 3-4 sedmice naprednija [sm=smiley29.gif] Predvidjeni termin je jos uvijek isti, ali je krupna beba. Nakon mog zabrinjavajuceg pogleda, kaze meni Divanovic, ako je vec jedno od 4500 gr proslo, po logici ce proci i drugo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] jest da je bilo povuci potegni ali je izasao [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] utjesio me samo tako, bolje da nije nista govorio [sm=smiley36.gif] Prije 5 dana je moja debeljuca imala vec 3250 gr.

Rekao mi je da ove sedmice vec krenem na ctg a meni djeluje rano [sm=zmeden.gif] Poslusacu ga, tako da idem sutra po uputnice. A nisam se jos ni odlucila gdje cu. Ovi izvjestaji od rose i ltm me cine jos nesigurnijom. Prosli put gak nije dolazio u obzir, a sad vec ne znam sta da radim.

Iselila sam malca iz krevetica, evo vec 3 noci spava na kaucu i ne buni se. Samo sto svaku noc spadne na pod na koji ja stavim more jastuka pa ga u neko doba nadjem na podu kako spava [sm=smiley36.gif] sinoc se cak bio skotrljao i zavukao ispod naseg lezaja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Vidjela sam vam slike ljepotica neki dan [sm=love.gif][sm=love.gif] ali nisam mogla uci da komentarisem. I cupicu od rose, okaru od mam i "mrvicu" od ltm [sm=muca.gif] divne su, tacno se covjek raznijezi

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 23:33:44)

Ja ispratila mm na posao, pa udjoh da vidim ima li sta novo i da se ponovo zavucem pod dekicu [sm=smiley36.gif]
Kaze mm nije dobro spavao, a meni bas godilo ovo zahladjenje pa sam bolje spavala sinoc
i imam osjecaj da cu i sad kad legnem spavati makar jos sat i po ili 2 [sm=smiley36.gif]
A kako sad spavam na boku, u zadnjih 10-ak dana primjetim da beba udara cesto i vise puta na donju stranu, onu do kreveta,
dal se igra ili mu smeta moj polozaj, nemam pojma...

okrenuo se na glavu [sm=smiley1.gif]

A nece valjda sad promjeniti polozaj, kad je do sad dubio na glavi nek izdrzi jos 2 mjeseca [sm=smiley36.gif]

obicno tako bude...prva djeca se rano okreu i ostano na glavi do poroda..meni se ova druga kasnije okrenul pa sam u 9-om utripovala da se vratila na guzu..al nije [sm=smiley36.gif]

Moji ob9je su dubili na glavi...nisu se okretali..da sta ne ureknem sad na kraju [sm=smiley36.gif]

Ja bas prosle sedmice pitala Divanovica je li beba nece vise mjenjati polozaj, kaze on da kod prvorotke beba zauzima konacni polozaj u 36 sedmici a kod viserotke nema pravila moze cak mjenjati polozaj sa kontrakcijama.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 23:40:02)

E, super je to..drago mi je da si izasla odmorna :). A cudi me za vojnu..ti sinrodila godinu prije mene..a moja je imala imala svoj krevetic..onaj na tockice, plasticni
Ja se porodila u 11.25 i donijeli mi je oko 7 navece. Bila malo sa mnom.pa je odveli da odmorim. I ujutro rano je donijeli, prije vizite.
Al eto, maksi i ltm kazu da sad nije tako.

I meni prije 3 i po godine nisu odmah bebu doveli. Porodila se u 5:00, htjeli donijeti bebe oko podne meni i cimerki ali smo obe spavale tako da smo ih dobile tek poslijepodne. Bile nas dvije u sobi i imale onaj plasticni krevet, mada sam ja bila tako slaba da ga nisam ni mogla vratiti u krevet pa je spavao sa mnom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>