aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (6.9.2015 23:40:02)
|
IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Farah 00 IZVORNA PORUKA: hexe Joj meni ta vasa trudnicka i porodiljska nikako nisu jasna. Pa drzi li se iko u ovoj drzavi zakona. Ja sam poslala zahtjev i dobila rjesenje i fino pise da porodiljsko traje 12 mjeseci a prekinut ga mogu samo ja i to opet pismeno da posaljem zahtjev da tad i tad prekidam porodiljsko odsustvo. To ja sad pisem za tk ne znam za druge kantone. Leena nadam se da ces biti sa svojom bebicom sto duze. Ninuska neka tebi vezica za svaki slucaj. Al ti ces to kao ostale mamice sa teme: 1, 2, 3 i evo bebe [sm=smiley1.gif] Bas i mene sad zanima jel carobno na kontroli. Iz kojeg je grada? Skontala sam do sada da su ziel i lala iz tz. Ima li jos neko? Carobno je iz Sarajeva, nije iz TK, ja sam rodom iz TK, al vec duze vrijeme zivim i radim u Sarajevu. A Zakon o radu FBiH se ne primjenjuje na strane nevladine organizacije i sl. Oni nemaju ugovore na neodredjeno, Pio/MIO, oni imaju svoja pravila. A za sve ostale obavezan je taj Zakon. Porodiljske naknade ne regulise Zakon o radu i to je razlicito odkantona do kantona, a volja poslodavca je da li ce ti davati naknadu za vrijeme porodiljskog. carobno je iz sarajeva, zivi u visokom a porodit ce se u sarajevu..kako je u 9-om...moze na kontrolu i nedjeljom u dezuru [sm=smiley1.gif] Tek kasnije skontah da ide na Jezero [sm=smiley36.gif]. Kako u drzavnoj vise ne daju u dezuru tako sam i zaboravila. cuj ne daju u dezuru...dobro ja izabrah GAK...na stranu sto sam bila super zadovoljna svojim boravkom tamo i odnosom osoblja Ma jok...nema toga vise...a moja dr svakako radi samo prvu smjenu. A, najvise me "zabrinulo" sto ti odmah bebu daju i cijelo vrijeme bude s tobom. To mi se nikako ne svidja. Jel'' i na gak-u tako? nije, mene su pustii da se odmorim...dovezli me u sobu u ponoc jer sam se porodila oko 10 navece i pitam ja sestru jel donose bebe...kaze bebe su u sobi s bebama da se mame odmore i mojoj cimerki koja je tu bila vec drugu noc u bebu donjeli ujutro u 6...a pride bebe imaju svoje krevetice pa je lakse...sjecam se svog "spavanja" dvije noci u OBS-u 2010...zagrlis bebu i nadas se da ti nece pasti s kreveta i boris se da ne zaspis ...a ako zaspis pod stresom si cim se probudis jer kontas da ti je moglo i pasti dijete...ja svoju zagradila bade mantilom i zagrlila...a baska sam bila u jednom momentu toliko zahrkala da me nisu mogli probuditi jos sam dijete prepala pa me probudila njena vriska iz petnih zila [sm=smiley36.gif] E, super je to..drago mi je da si izasla odmorna :). A cudi me za vojnu..ti sinrodila godinu prije mene..a moja je imala imala svoj krevetic..onaj na tockice, plasticni Ja se porodila u 11.25 i donijeli mi je oko 7 navece. Bila malo sa mnom.pa je odveli da odmorim. I ujutro rano je donijeli, prije vizite. Al eto, maksi i ltm kazu da sad nije tako. I meni prije 3 i po godine nisu odmah bebu doveli. Porodila se u 5:00, htjeli donijeti bebe oko podne meni i cimerki ali smo obe spavale tako da smo ih dobile tek poslijepodne. Bile nas dvije u sobi i imale onaj plasticni krevet, mada sam ja bila tako slaba da ga nisam ni mogla vratiti u krevet pa je spavao sa mnom.
|
|
|
|