RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:16:50)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM koji sad br.bodica nosi Nora? [sm=smiley1.gif]

ja napisah u svom postu a ti taman postavi pitanje
Nora nosi 62 i bas joj je taman...medjutim kako sam je presvlacila i stalno joj mjenjala...ispucam sve bodije 62 na preklop i juce joj obucem 68 bogam i nije joj sta plaho veliko [sm=smiley36.gif]
izasla je u bodiju 56 koji je rastegljivi pamuk, bilo joj bas knap, ali seka je izasla u njemu iz bolnice i ona je.
Ima nje masala, u startu je bila teza pola kg u odnosu na seku... nismo je vagali jos ali mislim onako laicki po tezini da lijepo napreduje.

e nisam vam se pohvalila, Nora i ja sutra idemo na gostovanje kod mojih a u nedjelju cemo kod sveki. sa drugim djetetom sve ide brze i bolje... sutra ujutru prije nego mm ode ganjati ostatak papirologije nas dvije cemo kod mojih, moja mama ce nas vratiti kuci. kontam svejedno mi ja sjedila kuci jal kod mojih, pa da malo promjenim cetiri zida [sm=smiley36.gif]

a nisam vam pricala ni za skerlicevu i mm [sm=smiley36.gif] otisao on u pon ili utorak vise ni ja ne znam da otvori ono porodiljsko i naravno ponjeo otpusna pisma. kad ga ta doktorica pita kao hoce li da mi otvori sa tim datumom porodiljsko. mm stao blijedo gleda, kaze kako mislite od danas beba prdjena 24og. kaze ona pa sta fali [sm=smiley36.gif] reko jesi ti nju pitao kako bi ja pravdala doznake i platu [sm=smiley36.gif] mislim ko bi mi dao doznake za 10 dana kojih sjedim kuci i dojim bebu [sm=smiley36.gif]
sreca majke mi pa ja ne hodam po ovim doktorima, ja bih to sve pobila. njemu svaka cast za strpljenje koje ulozi u sve ovo [sm=smiley1.gif]

Cuj kako ces pravdati. 24 krenula kuci s posla svratila malo do bolnice porodila se, radila jos deset dana i onda otisla na porodiljsko [sm=smiley36.gif]Imaju i ovi doktori bisera [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:17:37)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ltm & rose, diiiiivne cure [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]
Rose, cupkica me podsjeca na moje cure kad su se rodile [sm=smiley36.gif]
Za taj pupak, sve hocu da ti napisem, pa zaboravim, izvini... I Lejli je isto bilo. Malo
Vise hidrogenom cistila i Bivacin stavljala i proslo. Ali reci ce ti i patronazna isto, jesi ti
Isto u Starom Gradu? Ova nasa patronazna je divna... I ima zena memoriju strasnu. Dosla meni kad se L rodila i kaze:"dobro, zuta je, ali nije koliko joj je sestra bila", ja se sokirala sto se sjeca, jos smo preselili, nije mogla po kuci zapamtiti.

ja sam u centru al mi nije bila patrionazna od proslog puta...na godisnjem je...bila druga dva puta i ja je zvala danas...pa je ocekujem sutra [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:20:08)

trudnice koje bi da spavaju na stomaku http://www.amazon.com/dp/B00CY8D57Q/?tag=bapi05-20
LTM Rose bebe su vam medene.
LTM kazu za grceve da nema veze sta jedes, ja sam pazila 15 dana B i dalje imao grceve, imao ih sve dok nismo kupili sirup, sad je super. Sad su izgleda zubi, stalno mu pljuvacka izlazi iz usta, gura rucicu u usta, place i nervozaan, a kad mu protrljam desne smiri se.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:22:12)

http://www.kgn24.com/2015/06/whoops-check-out-this-bed-for-pregnant.html evo jos jedno rijesenje za spavanje na stomaku [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:24:29)

IZVORNA PORUKA: lala88

trudnice koje bi da spavaju na stomaku http://www.amazon.com/dp/B00CY8D57Q/?tag=bapi05-20
LTM Rose bebe su vam medene.
LTM kazu za grceve da nema veze sta jedes, ja sam pazila 15 dana B i dalje imao grceve, imao ih sve dok nismo kupili sirup, sad je super. Sad su izgleda zubi, stalno mu pljuvacka izlazi iz usta, gura rucicu u usta, place i nervozaan, a kad mu protrljam desne smiri se.

Za ove pare cu se strpiti jos dva mjeseca [sm=smiley36.gif] A i nekako mi neudobno izgleda. Sigurno se varam. Moralo bi biti dobro za ove pare [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:25:38)

lala super su i ja sam od onih koje inace spavaju a stomaku al se u trudnoci odvikla...sad nije dobro za grudi a i bile su mi bolne ...pa sam jos na boku ili ledjima [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:37:00)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

LTM,rose ajjjj bebaca malih masAllah ,pa ko ih nebi pojeo [sm=zz_showoff.gif][sm=zz_showoff.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

hajd sad ti [sm=smiley1.gif]

http://tinypic.com/view.php?pic=nz95x&s=8#.VeihL_RJ1PY [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:45:39)

LTM,rose ajjjj bebaca malih masAllah ,pa ko ih nebi pojeo [sm=zz_showoff.gif][sm=zz_showoff.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

mashala okice ko dva grumencica uglja...ko kod moje Sabrine [sm=smiley1.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:47:37)

Jaaao Boze divnih beba [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]

rose, ltm, m.a.m. djeca su vam preslatka, neka su ziva i zdrava puuuno godinaaaa....

Joj ko ce iscekati jos pola trudnoce [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:54:49)

A sto li je ova ljepotica tako ozbiljna...sigurno razmislja kako da vlada svijetom [sm=smiley36.gif]
Da joj nije vruca pod dekicom? Joj jesam ja nekakva mene valov vrucine spopadaju pa mislim svima tako [sm=smiley36.gif]

Lala88 dobro je ovo za spavanje ali kao sto kaze Pcelica strpicemo.se.jos malo do poroda a vidis i nakon poroda necemo moci zbog dojki da.spavamo na stomaku mila.majko.[sm=smiley13.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:55:46)

Hehe hvala rose,a sad ima bas tamne okice,al bice zelene na mamu[sm=smiley36.gif]
mom2be proletit ce to brzo akoBogda,bitno je samo da ste ti i bebica zdrave[sm=bravo.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:56:09)

A jesam li ja jedina koja ne vidi sliku [sm=smiley13.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:57:52)

Ziel ovo je bilo navece nakon kupanja,a bilo malo zahladilo pa je mama utoplila[sm=smiley1.gif]a jos je ona mala za smijanje,samo kada pajki smjeska se[sm=smiley1.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:02:05)

Masallah za bebice da su vam zive i zdrave uvijek i vesele sa svojim najblizima,da vas uvijek cine sretnim,ispunjenim i nasmijanim..
.zelim vam od sveg srca [sm=smiley1.gif] ja sam se sva raznjezila,ali nekako zadala u razmisljanje kad citam kako iskusne mame oko bebica hocul ja znati s mojom ako bog da ....da necu gdje pogrijesiti u necemu dok je jos tako mala i krhka....mada mi svi kazu da to dodje samo od sebe....😊

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:05:37)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Masallah za bebice da su vam zive i zdrave uvijek i vesele sa svojim najblizima,da vas uvijek cine sretnim,ispunjenim i nasmijanim..
.zelim vam od sveg srca [sm=smiley1.gif] ja sam se sva raznjezila,ali nekako zadala u razmisljanje kad citam kako iskusne mame oko bebica hocul ja znati s mojom ako bog da ....da necu gdje pogrijesiti u necemu dok je jos tako mala i krhka....mada mi svi kazu da to dodje samo od sebe....😊

Znat ces vjeruj mi,to je urodjeno nama majkama,mada straha ima,ja svake 3 minute gledam dise li hehe,i kad ne place ja umisljam da je cujem,kaze mi mm ona dok poraste,mi cemo dobiti po 3 infarkta[sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:09:49)

Nista se ne brini. Kad prvi put vidis svoju bebicu sve ce ti prirodno doci. KO da si cijeli zivot se brinula o bebi. Jednostavno proradionaj majcinski instikt.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:12:27)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM koji sad br.bodica nosi Nora? [sm=smiley1.gif]

ja napisah u svom postu a ti taman postavi pitanje
Nora nosi 62 i bas joj je taman...medjutim kako sam je presvlacila i stalno joj mjenjala...ispucam sve bodije 62 na preklop i juce joj obucem 68 bogam i nije joj sta plaho veliko [sm=smiley36.gif]
izasla je u bodiju 56 koji je rastegljivi pamuk, bilo joj bas knap, ali seka je izasla u njemu iz bolnice i ona je.
Ima nje masala, u startu je bila teza pola kg u odnosu na seku... nismo je vagali jos ali mislim onako laicki po tezini da lijepo napreduje.

e nisam vam se pohvalila, Nora i ja sutra idemo na gostovanje kod mojih a u nedjelju cemo kod sveki. sa drugim djetetom sve ide brze i bolje... sutra ujutru prije nego mm ode ganjati ostatak papirologije nas dvije cemo kod mojih, moja mama ce nas vratiti kuci. kontam svejedno mi ja sjedila kuci jal kod mojih, pa da malo promjenim cetiri zida [sm=smiley36.gif]

a nisam vam pricala ni za skerlicevu i mm [sm=smiley36.gif] otisao on u pon ili utorak vise ni ja ne znam da otvori ono porodiljsko i naravno ponjeo otpusna pisma. kad ga ta doktorica pita kao hoce li da mi otvori sa tim datumom porodiljsko. mm stao blijedo gleda, kaze kako mislite od danas beba prdjena 24og. kaze ona pa sta fali [sm=smiley36.gif] reko jesi ti nju pitao kako bi ja pravdala doznake i platu [sm=smiley36.gif] mislim ko bi mi dao doznake za 10 dana kojih sjedim kuci i dojim bebu [sm=smiley36.gif]
sreca majke mi pa ja ne hodam po ovim doktorima, ja bih to sve pobila. njemu svaka cast za strpljenje koje ulozi u sve ovo [sm=smiley1.gif]

Cuj kako ces pravdati. 24 krenula kuci s posla svratila malo do bolnice porodila se, radila jos deset dana i onda otisla na porodiljsko [sm=smiley36.gif]Imaju i ovi doktori bisera [sm=smiley36.gif]

ja peglala na poslu [sm=smiley36.gif] otisla malo da se porodim i vratila se da peglam [sm=smiley36.gif]
ja krepala od sege kad mi je pricao [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:15:09)

mashala okice ko dva grumencica uglja...ko kod moje Sabrine [sm=smiley1.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

masala bebice [sm=bravo.gif]
hajd valjda ce jos biti beba sa plavim ocima...za sad vi vodite vi tamnooki [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:17:35)

Hehe hvala rose,a sad ima bas tamne okice,al bice zelene na mamu[sm=smiley36.gif]
mom2be proletit ce to brzo akoBogda,bitno je samo da ste ti i bebica zdrave[sm=bravo.gif]

mojoj starijoj curi su tamno sive...nisu ni moje ni tatine...vec izmedju (mojd plavo zelene a muzeve smedje)...a ova garavusa isto tamne oke ima...ne znam kakve ce biti kasnije [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:18:40)

sve smo grijesile i grijesimo al s drugom djecom manje...polako, snaci ces se...kad se rodi beba, rodi se i mama [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:22:10)

evo jedn s velikom sekom [sm=smiley1.gif]

http://s14.postimg.org/iwcibappt/IMG_7152.jpg

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:22:56)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

A jesam li ja jedina koja ne vidi sliku [sm=smiley13.gif]

Konacno otvorih [sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]Masallah prava bebara. Bas napredna ne urekla se. Opet kazem nikad ih ni prstic ne zabolio [sm=smiley27.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:29:45)

Ode mi post ugasi se mob.taman bila zavrsila [sm=hudicek1.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:32:28)

Mam, i tvoja cura pravi medic
Rose, vidi velikoj seki osmjeha ponosnog [sm=bravo.gif]
Neko je pitao sta se ne smije jesti:

http://www.babycenter.com/0_foods-and-beverages-to-avoid-during-pregnancy_10348544.bc?scid=bulletin_preg_2_20150903&pe=MlVESkZXbHwyMDE1MDkwMw..

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 22:34:27)

evo jedn s velikom sekom [sm=smiley1.gif]

http://s14.postimg.org/iwcibappt/IMG_7152.jpg

A vidi molim te sekine radosti kako ona cuva bebicu,masAllah kosice rose prava mala crnkica[sm=zz_inlove.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>