RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:03:18)

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM [sm=love.gif][sm=love.gif] sta je ovo bona ovako medenooo Boze dragi pa vidi ti nogica i obraza [sm=smiley1.gif] ovako nekako zamisljam svog sina bucmastog i preslatkog kao sto je tvoja mala ljepotica... Jel spava na ledjima ikako ili joj samo ovako odgovara?

Imam jedno pitanje u vezi konzumiranja ribe u trudnoci...jel vi izbjegavate neku vrstu ili sve jedete?Ja strasno volim filete od skuse a procita na netu da nije preporucljivo u trudnoci [sm=zmeden.gif]

hvala hvala [sm=smiley1.gif] ima jos plavlje oci nego L, na mamu, da se zna...mada i mm ima predivnu boju ociju ali eto...cure su na mamu pokupile. e da N ima deblje usne na tatu...juce sam se smijala kumi, kaze jesi to djetetu botoksirala usne [sm=smiley36.gif] a fakat ima bas punane usnice.
ne spava stalno vako rotiram je stalno. imamo i ona jastuk za bocno spavanje pa je sve do danas spavala malo lijevo, malo desno. medjutim sinoc su je malo grcici uhvatili a pojma nemam od cega, stvarno pazim sta jedem... tako da smo danas dobar dio dana proveli na pupi, godilo joj, cak je sama glavicu podigla i okrenula na drugu stranu kad joj ej dosadilo [sm=bravo.gif]
generalno, patronazna i pedijatri ce ti reci da ovo nije prihvatljivo (eto beba moze povratiti u snu, drzi nedaj... tonu nekih nebuloza) ali ja sam old school, sem toga moj omiljeni polozaj pri spavanju je bas ovakav [sm=smiley1.gif]

sto se tice ribe, ja sam je konzumirala bas dosta u trudnoci, najvise pastrmku, losos, na moru jela oradu, lubin, zubatac... tuna i jos neke ribe se ne preporucuju zbog zive i olova koju mogu sadrzavati u organizmu.
malo proguglaj pa vidi sta se prepurucuje. generalno, riba je odlicna u trudnoci

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:19:19)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

LTM [sm=love.gif][sm=love.gif] sta je ovo bona ovako medenooo Boze dragi pa vidi ti nogica i obraza [sm=smiley1.gif] ovako nekako zamisljam svog sina bucmastog i preslatkog kao sto je tvoja mala ljepotica... Jel spava na ledjima ikako ili joj samo ovako odgovara?

Imam jedno pitanje u vezi konzumiranja ribe u trudnoci...jel vi izbjegavate neku vrstu ili sve jedete?Ja strasno volim filete od skuse a procita na netu da nije preporucljivo u trudnoci [sm=zmeden.gif]

hvala hvala [sm=smiley1.gif] ima jos plavlje oci nego L, na mamu, da se zna...mada i mm ima predivnu boju ociju ali eto...cure su na mamu pokupile. e da N ima deblje usne na tatu...juce sam se smijala kumi, kaze jesi to djetetu botoksirala usne [sm=smiley36.gif] a fakat ima bas punane usnice.
ne spava stalno vako rotiram je stalno. imamo i ona jastuk za bocno spavanje pa je sve do danas spavala malo lijevo, malo desno. medjutim sinoc su je malo grcici uhvatili a pojma nemam od cega, stvarno pazim sta jedem... tako da smo danas dobar dio dana proveli na pupi, godilo joj, cak je sama glavicu podigla i okrenula na drugu stranu kad joj ej dosadilo [sm=bravo.gif]
generalno, patronazna i pedijatri ce ti reci da ovo nije prihvatljivo (eto beba moze povratiti u snu, drzi nedaj... tonu nekih nebuloza) ali ja sam old school, sem toga moj omiljeni polozaj pri spavanju je bas ovakav [sm=smiley1.gif]

sto se tice ribe, ja sam je konzumirala bas dosta u trudnoci, najvise pastrmku, losos, na moru jela oradu, lubin, zubatac... tuna i jos neke ribe se ne preporucuju zbog zive i olova koju mogu sadrzavati u organizmu.
malo proguglaj pa vidi sta se prepurucuje. generalno, riba je odlicna u trudnoci

A razumijem te potpuno sto se polozaja tice,i ja prije trudnoce sam ovako spavala i na ledjima mi je bilo ok a sad samo na boku... a ako se beba ne.buni ovako i ako zaspi zasto joj to.kvariti...ha ya... jesil sta nabavila za grceve? A sta ces mnogo djece to prodje dok.se naviknu na hranu...
A vidis ja skusu i tunjevinu volim a nije preporucljiva [sm=hudicek1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:32:28)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Obavila kontrolu. Sve super hB. Narasli smo. Beba se skroz spustila, pa cemo vidjeti kad ce [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

pcelice [sm=bravo.gif] i za tvoje nalaze.
maksi dobro sam hB. Samo mi noge pocele oticati. Tj zglobovi.al eto jos malo [sm=smiley1.gif]. Da je i meni proslaviti rodjendan u srijedu, pa onda nek krene..al da ne bude ko s tobom [sm=smiley36.gif]

ja sve nesto kontam da ces i ti ko maksi, proslaviti pa otici da se porodis [sm=smiley36.gif]

Vidjecemo [sm=smiley36.gif]. A, opasno me kosti bole..i stomak s vremena na vrijeme.
[sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]..kakva je ovo mrvica slatka..mashallah..ko med je [sm=smiley1.gif].
I ja sam A tako prebacivala. Malo na lijevu malo na desnu stranu. S tim da ona nije nikad htjela na stomak :). Meni zao sto moja nije "pokupila" od oca pune usne..mozda se popravim ovaj put [sm=smiley36.gif]
Uzela sam od mame danas tablu analgina..nek se nadje [sm=smiley36.gif]. Ako ti bude trebalo da znas da imam [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:33:25)

Helou drage moje...
ja sam danas pokusavala tri puta da nesto napisem ali pored dvoje djece u rasponu od 10 dana i 2 godine i 8 mjeseci tacno izgleda kao nemoguca misija [sm=smiley36.gif] mm i ja smo sve danas pjevali nemam ti kad, nemam kad...nemam kad [sm=smiley36.gif]
Tacno sam u zacaranom krugu, jedna zavrsi rituale...dok sika, presvlacenje, pranje, mazenje, sika...spavanje...gdje Nora stane tu Leona produzi...isto mazenje, pravljenje dorucka, presvlacenje, hranjenje...sve mora mama...borimo se za ulogu odrasle sestre i prve unuke sto je sasvim logicno i opravdano.
Nema ljubomore, stvarno voli seku, sve ona mora da poprati, kad je kupamo, peremo guzu, presvlacimo ali hoce i ona svoje... ja u svemu tome samo gubim na kilazi (sto je eto recimo super stvar) jutros stanem na vagu jos 1 kg manje od juce... sad sam na plus 5 od pocetne, otislo 12 kg (tj vagala sam se dok nisam dosla do 105 radi mira u kuci muz zabranio vagu [sm=smiley36.gif])
Velika cura je otisla kod sveki danas, ostace par dana, danas je ko velika, stavila ruksak na ledja, prije toga potrpala igracke u njega, ja je obukla sredila, haljinica, ona stavila sesir na glavu i zagrlila me i kaze papa...meni srce htjelo da pukne ali slomila sam se ova dva dana...tacno nisam imala kad u wc da odem piskiti.
Tako da ne zamjerite ja sve s brda s dola...stvarno se trudim da popratim ko sta pise...ali ne ide mi bas najbolje.
koliko sam upratila ninuska, pcelica i carobno jutro su imale uspjesne kontrole [sm=bravo.gif] bravo cure [sm=bravo.gif]
carobno jutro mila, citala sam post za carski i prirodni porod, znas da smo pricale o tome, ja ne sumnjam u tvoju odluku, i najbolje kao sto ti je neko rekao da ti i tm zajednicki sjednete i odlucite sta je najbolje po tebe i bebu... ne idi po svaku cijenu na prirodni ako je sa carskim bolje po bebu i tebe. kao sto ti maksi rece, koliko god porod bio lagan (evo mene za primjer) ne ide bas sve uvijek kao podmazano.
kod maksi i mene bilo slicno. ja se stiskala da beba ne izadje u autu, zauzvrat bila je ljubicas_ta kad se rodila, napacena, popucali joj kapilari u oba oka, imala blage traume po glavi... mislim sad je sve ok hvala Bogu. ja ti od srca zelim sve najbolje, znam da ti to mozes i da ce sve biti ok i da ce vasa cura uskoro biti u vasem zagrljaju

rose upratih za pupak, najbolje da pogleda patronazna ali desava se da i po mjesec dana pupak blago curka, nije to nista strasno. ali svakako ces skinuti teret kad patronazna pogleda.
ostale ste bile jako aktivne, ne zamjerite nisam bas puno upamtila ziel spominjala neki rostilj, vidjela sam da se i anita javila - hvala draga na komplimentu za ime [sm=smiley1.gif]

e sad premijerno, posto nigdje nismo objavili nijednu slikicu malene, mislim na ove drustvene mreze na kojima smo totalno neaktivni po tom pitanju, evo vam dvije slicice moje ljepotice [sm=smiley1.gif]
[img]http://s23.postimg.org/ezm4qyfhj/WP_20150903_18_48_48_Pro.jpg[/img]
[img]http://s2.postimg.org/l58xj962d/WP_20150903_18_50_07_Pro.jpg[/img]

Med mali slatki.Rasplaka me kako je medena. Ziva i zdrava vam bila puno godina zajedno sa sestrom. Da je nikad ni prstic ne zaboli. Ovo je prvi put da neka bebica kod mene izazove bilo kakvu emociju. I bas Nora me rasplace ko kakvu pekmezusu Vidi samo kako se ona namjestila da pajki [sm=zz_inlove.gif] [sm=zz_inlove.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:37:00)

LTM koji sad br.bodica nosi Nora? [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:37:13)

A razumijem te potpuno sto se polozaja tice,i ja prije trudnoce sam ovako spavala i na ledjima mi je bilo ok a sad samo na boku... a ako se beba ne.buni ovako i ako zaspi zasto joj to.kvariti...ha ya... jesil sta nabavila za grceve? A sta ces mnogo djece to prodje dok.se naviknu na hranu...
A vidis ja skusu i tunjevinu volim a nije preporucljiva [sm=hudicek1.gif]

I ja sam naucila da samo na stomaku spavam. Od kako mi je stomak narastao nisam se kako treba naspavala. Kad smo bili na moru i djecica se igrala u pijesku pravili tortr i dvorce i iskopali jednu onako povecu rupu. MM me onda zezao da legnem i u rupu ubacim stomak da se naspavam [sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:40:58)

Nije to lose ideja Pcelice [sm=smiley1.gif] trebaju nesto.tako izmislliti.za trudnice.koje vole spavati potrbuske [sm=smiley36.gif] vjeruj da i meni fali sna kako ne spavam tako

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:41:41)

Obavila kontrolu. Sve super hB. Narasli smo. Beba se skroz spustila, pa cemo vidjeti kad ce [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

pcelice [sm=bravo.gif] i za tvoje nalaze.
maksi dobro sam hB. Samo mi noge pocele oticati. Tj zglobovi.al eto jos malo [sm=smiley1.gif]. Da je i meni proslaviti rodjendan u srijedu, pa onda nek krene..al da ne bude ko s tobom [sm=smiley36.gif]

ja sve nesto kontam da ces i ti ko maksi, proslaviti pa otici da se porodis [sm=smiley36.gif]

Vidjecemo [sm=smiley36.gif]. A, opasno me kosti bole..i stomak s vremena na vrijeme.
[sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]..kakva je ovo mrvica slatka..mashallah..ko med je [sm=smiley1.gif].
I ja sam A tako prebacivala. Malo na lijevu malo na desnu stranu. S tim da ona nije nikad htjela na stomak :).
Uzela sam od mane dabas tablu analgina..nek se nadje [sm=smiley36.gif]. Ako ti bude trebalo da znas da imam [sm=smiley1.gif]

mamrvica je mashala [sm=smiley36.gif] na njoj bodi 62 i dabogda da uspijemo ove pelene br 1 ispucati sve [sm=smiley36.gif]
mama mi je donijela analgin danas, zlu ne trebala, ja se nadam da je to malo od stresa jer sam juce sa curama bas bila pod nekim stresom, kako cu ja to, sta cu... jedna stane druga nastavi...kontam da su Noru grcevi malo mozda zbog toga i uhvatili, mozda mi je mlijeko bilo malo drugacije...
hvala pcelice i tebi na komplimentima [sm=smiley1.gif] i na ovim predivnim zeljama!

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:43:07)

rose upratih za pupak, najbolje da pogleda patronazna ali desava se da i po mjesec dana pupak blago curka, nije to nista strasno. ali svakako ces skinuti teret kad patronazna pogleda.
ostale ste bile jako aktivne, ne zamjerite nisam bas puno upamtila ziel spominjala neki rostilj, vidjela sam da se i anita javila - hvala draga na komplimentu za ime [sm=smiley1.gif]

e sad premijerno, posto nigdje nismo objavili nijednu slikicu malene, mislim na ove drustvene mreze na kojima smo totalno neaktivni po tom pitanju, evo vam dvije slicice moje ljepotice [sm=smiley1.gif]
[img]http://s23.postimg.org/ezm4qyfhj/WP_20150903_18_48_48_Pro.jpg[/img]
[img]http://s2.postimg.org/l58xj962d/WP_20150903_18_50_07_Pro.jpg[/img]

ma da cim sutra pogleda bit ce mi lakse...mogla bih valja i ja sliku svoje cupe staviti [sm=smiley1.gif] ova tvoja ko bebica iz reklama..na pupi skupljena...ja svoju na pupu stavim samo sebi na prsa [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:46:56)

Evo jos jedne sto voli spavati na stomaku :). Dugo sam i spavala sad u trudnoci. Ali vise nece da moze [sm=smiley36.gif].
Sto se tice ribe ja jedem tunjevinu i pastrmku. Ostalo nista.
Vala rose mogla si "metnuti" koju slicicu :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:46:59)

evo i moje curice [sm=smiley1.gif]

[img]http://s14.postimg.org/f2n58z4bx/Sabrina_2.jpg[/img]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:47:47)

Nije to lose ideja Pcelice [sm=smiley1.gif] trebaju nesto.tako izmislliti.za trudnice.koje vole spavati potrbuske [sm=smiley36.gif] vjeruj da i meni fali sna kako ne spavam tako

Ja jedva cekam da s eporodim, pa da se razbacam po onom krevetu dok mlijeko ne nadodje. Kasnije ne mogu od sika [sm=smiley36.gif]Budu ko baloni [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:49:04)

LTM koji sad br.bodica nosi Nora? [sm=smiley1.gif]

ja napisah u svom postu a ti taman postavi pitanje
Nora nosi 62 i bas joj je taman...medjutim kako sam je presvlacila i stalno joj mjenjala...ispucam sve bodije 62 na preklop i juce joj obucem 68 bogam i nije joj sta plaho veliko [sm=smiley36.gif]
izasla je u bodiju 56 koji je rastegljivi pamuk, bilo joj bas knap, ali seka je izasla u njemu iz bolnice i ona je.
Ima nje masala, u startu je bila teza pola kg u odnosu na seku... nismo je vagali jos ali mislim onako laicki po tezini da lijepo napreduje.

e nisam vam se pohvalila, Nora i ja sutra idemo na gostovanje kod mojih a u nedjelju cemo kod sveki. sa drugim djetetom sve ide brze i bolje... sutra ujutru prije nego mm ode ganjati ostatak papirologije nas dvije cemo kod mojih, moja mama ce nas vratiti kuci. kontam svejedno mi ja sjedila kuci jal kod mojih, pa da malo promjenim cetiri zida [sm=smiley36.gif]

a nisam vam pricala ni za skerlicevu i mm [sm=smiley36.gif] otisao on u pon ili utorak vise ni ja ne znam da otvori ono porodiljsko i naravno ponjeo otpusna pisma. kad ga ta doktorica pita kao hoce li da mi otvori sa tim datumom porodiljsko. mm stao blijedo gleda, kaze kako mislite od danas beba prdjena 24og. kaze ona pa sta fali [sm=smiley36.gif] reko jesi ti nju pitao kako bi ja pravdala doznake i platu [sm=smiley36.gif] mislim ko bi mi dao doznake za 10 dana kojih sjedim kuci i dojim bebu [sm=smiley36.gif]
sreca majke mi pa ja ne hodam po ovim doktorima, ja bih to sve pobila. njemu svaka cast za strpljenje koje ulozi u sve ovo [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:51:13)

IZVORNA PORUKA: rose

beba sa frizurom [sm=bravo.gif]
[sm=smiley27.gif][sm=love.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:56:49)

moje bebe cakaju da im frizura bude gotova da se rode...ova cak ia i oblikovane nokte na palcevima [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:57:12)

LTM,rose ajjjj bebaca malih masAllah ,pa ko ih nebi pojeo [sm=zz_showoff.gif][sm=zz_showoff.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 20:58:22)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

LTM,rose ajjjj bebaca malih masAllah ,pa ko ih nebi pojeo [sm=zz_showoff.gif][sm=zz_showoff.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

hajd sad ti [sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:01:13)

[sm=love.gif][sm=love.gif]preslatka je, rose...ma vidi joj kosice. Bas je ima dosta..crnka [sm=smiley27.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:04:58)

moje bebe cakaju da im frizura bude gotova da se rode...ova cak ia i oblikovane nokte na palcevima [sm=smiley1.gif]

O Boze frizure [sm=love.gif].. i jel istina Rose ono.sto kazu za kiselinu u trudnoci ako mama ima onda ce se beba roditi cupava ? [sm=smiley36.gif].
]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:09:32)

O Boze frizure [sm=love.gif].. i jel istina Rose ono.sto kazu za kiselinu u trudnoci ako mama ima onda ce se beba roditi cupava ? [sm=smiley36.gif].
]

u mom slucaju jeste...obje cure su bile ovako cupave i ja sam imala kiselinu...u ovoj trudnoci cak i goru...u pocetku mi se znao sadrzaj vratiti pa ga jos i udahnem pa se borim za dah....grozne kiseline sam imala [sm=smiley36.gif] a pred porod me ntjeralo da povratim...to su mlazevi bili, sreca stigoh do kupatila [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:09:49)

Mi volimo gledati bebare male slatke samo vi.stavljajte slike [sm=duda.gif]
ja povremeno imam kiselinu ne stalno...ipak mi nece biti cupavac [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:13:41)

Mi volimo gledati bebare male slatke samo vi.stavljajte slike [sm=duda.gif]
ja povremeno imam kiselinu ne stalno...ipak mi nece biti cupavac [sm=smiley36.gif]

ma nakon prve bebe nisam ni sumnjala da ce ova biti cupava bila sam 100% sigurna [sm=smiley36.gif] jos kad mi na porodu prokomentarisase evo glavice, vidi bebi kose...definitivno sa znala da me ne lazu i da je glavica na izlazu [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:14:45)

Cupa mala slatka. Vi bas odlucile da mi veceras dohakate. Sad sam sva raznjezena ne licim na sebe. Ne znam sta mi se desava. Gledam slike i suze same krenu [sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:14:59)

Ltm & rose, diiiiivne cure [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]
Rose, cupkica me podsjeca na moje cure kad su se rodile [sm=smiley36.gif]
Za taj pupak, sve hocu da ti napisem, pa zaboravim, izvini... I Lejli je isto bilo. Malo
Vise hidrogenom cistila i Bivacin stavljala i proslo. Ali reci ce ti i patronazna isto, jesi ti
Isto u Starom Gradu? Ova nasa patronazna je divna... I ima zena memoriju strasnu. Dosla meni kad se L rodila i kaze:"dobro, zuta je, ali nije koliko joj je sestra bila", ja se sokirala sto se sjeca, jos smo preselili, nije mogla po kuci zapamtiti.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 21:16:36)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Cupa mala slatka. Vi bas odlucile da mi veceras dohakate. Sad sam sva raznjezena ne licim na sebe. Ne znam sta mi se desava. Gledam slike i suze same krenu [sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

ma aBd eto i tebi trece srece uskoro [sm=smiley1.gif] jos malkice [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>