Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 17:30:51
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ninuska
e sad jutro zene...kafu pijem...danas mi kontrola u 1,,,otici cu oko 12 da odradim ctg bar prije nego dodje dr...mozda ce me opet ginekoloski gledat, mozda UZ nije ni bitno, dobit cu vise vemena nego kad je u dezuri
ovo moje bebce je jos visoko...osjetim je tacno pod rebrima
update dam...znaci odradih CTG nakon jedno sat cekanja...dr dosao pola sata kasnije...imao punu cekaonicu ...one zene sve njemu idu...neke na pocetku a neke na kraju...elem nas 5-6 koje smo u terminu znaci od 14-17 augusta ne dodjosmo na red..oko pola 4 izadje kaze nece moci da zavrsi...potpisa mi ctg i kaze ujutro u 8,30...elem valja ponovoujutro gore...a mislim da je nakon sutra na godisnjem...
Ne ostade gore . Zekim se...a, joj..bas bezveze sto opet moras ici..ali sta da radis . Jel ides kod onog dr sto mirisi . Sto ga zene vole
joj izvini nije smijesno ali fakat ne mogu da vjerujem meni se u prvoj trudnoci desilo da sam trebala kod nakasa, izletili neki hitni slucajevi ja i jos 2 trudnice cekale oko 3 sata, dva puta slao sestre da pita treba li nam sta i da ga sacekamo primice nas cim zavrsi i tako i bilo jebi ga zao mi sto opet moras gore, meni to malo neozbiljno... mozda je do moje averzije prema GAK-u
ma sutra je dezurni a ne znam kome ce me proslijediti
sa srecom rose i sutra, drzim fige... jel imas ti zelja ko MAM za one sestre Imsirlija da te zaobidju
imam bilo bi super kad bih dopala u ruke dekovicu ili mladom divanovicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 17:43:48
araj
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
e sad jutro zene...kafu pijem...danas mi kontrola u 1,,,otici cu oko 12 da odradim ctg bar prije nego dodje dr...mozda ce me opet ginekoloski gledat, mozda UZ nije ni bitno, dobit cu vise vemena nego kad je u dezuri
update dam...znaci odradih CTG nakon jedno sat cekanja...dr dosao pola sata kasnije...imao punu cekaonicu ...one zene sve njemu idu...neke na pocetku a neke na kraju...elem nas 5-6 koje smo u terminu znaci od 14-17 augusta ne dodjosmo na red..oko pola 4 izadje kaze nece moci da zavrsi...potpisa mi ctg i kaze ujutro u 8,30...elem valja ponovoujutro gore...a mislim da je nakon sutra na godisnjem...
Ne ostade gore . Zekim se...a, joj..bas bezveze sto opet moras ici..ali sta da radis . Jel ides kod onog dr sto mirisi . Sto ga zene vole
joj izvini nije smijesno ali fakat ne mogu da vjerujem meni se u prvoj trudnoci desilo da sam trebala kod nakasa, izletili neki hitni slucajevi ja i jos 2 trudnice cekale oko 3 sata, dva puta slao sestre da pita treba li nam sta i da ga sacekamo primice nas cim zavrsi i tako i bilo jebi ga zao mi sto opet moras gore, meni to malo neozbiljno... mozda je do moje averzije prema GAK-u
sa srecom rose i sutra, drzim fige... jel imas ti zelja ko MAM za one sestre Imsirlija da te zaobidju
ma bil ti hahahaha
I ja bih Rose njih dvojicu. Mozda budemo te srece. Jer prosle godine kad sam imala operaciju sa Murtezicem je bio i mladi Divanovic. I Divanovic je dosao u intezivnu da mi vidi ranu i rekao mi je sta su uradili. Jako fin i blag :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 17:52:42
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: araj
jednom je MAM imala problema sa hemroidima. Sta ste je savjetovali? Od jutros ne mogu sijediti kako treba, toliko me bole :(
joj ja zaista nisam imala problema s tim ni u prvoj ni sad u drugoj trudnoci znam da sam citala da treba mazati masnijim kremema, ako imas kantarion on je dobar mozda i maslinovo ulje moze pomoci, nevenova krema za prvu ruku valjda ce se neko iskusniji po tom pitanju javiti
LTM ti si legenda. Nit imas hvala Bogu bakterije, ne otices, nikakve nus pojave za trudnicu. Sem povracanja :)
imam bona povracam punih 9 mjeseci, do 5-6 mjeseca od mucnina onda od kiselina. evo maloprije povratih sa L sam prestala povracati doslovno 2 dana pred porod i najela se ko covjek i sita otisla da se porodim
e u ovoj trudnoci imam par strija na donjem dijelu pupe (ali pupo mi je ogroman u odnosu na prvu trudnocu i vjerovatno zbog toga) i zaboravila sam prijaviti prije 3 sedmice pojavila se blaga linea negra to bi bile valjda moje nus pojave ovo sto me boli stalno i sto imam osjecaj da ce beba sama izaci to ne pikam to je od tezine bebe i skracenog grlica a i do moje hiperaktivnosti otisla povratila i oprala prozore na balkonu i sredila cvijece valjda ce me ova kisa mimoici
vidjela ja maloprije tj prije povracanja i pranja prozora. ja kad sam citala ne znaju detalje, moze biti 100 razloga, sepsa, zastoj srca, komplikacija moze biti milion pogotovo ako je carski porod tj hitni carski koji je uslijedio nakon komplikovanog prirodnog... strasno zaista, nem im je laka crna zemlja...ali ne bi mi trebale dodatno razbijati glavu s tim pogotovo sto smo sve trudne i ceka nas porod a i nas par ima koje smo pred terminom, ne treba nam jos da mislimo i o ovome.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 18:00:55
LieToMe RR
I ja bih Rose njih dvojicu. Mozda budemo te srece. Jer prosle godine kad sam imala operaciju sa Murtezicem je bio i mladi Divanovic. I Divanovic je dosao u intezivnu da mi vidi ranu i rekao mi je sta su uradili. Jako fin i blag :)
kad citam ovako o mladom Divketu isto da citam o dr. Divanovicu senioru. Blag, smiren, nasmijan... stvarno doktor za pozeliti da ti vodi trudnocu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 18:40:26
ninuska
IZVORNA PORUKA: hexe
Ja u SCC..pijem kafu i cekam muza. Nadjoh maloj vilu sa krilima...ova leti..65 KM..jedva se odvojih od love . A ko da gledam da ce je razvaliti ubrzo
Ninuska koliko cesto ti ides na kontrole? I da li svaka ukljucuje i vaginalni pregled? Takodje me zanima jesu te slali na ctg i briseve? Isti nam je termin pa te moram malo gnjaviti
Do sad sam isla svake 3 sedmice. A, kako cu sada vidjecemo. Vaginalno me ne gleda. Nekad me pogledala u 11 ili 12 sedmici..i nek ne cackav . Ctg jos nisam radila, a briseve cu sljedece sedmice. Uzela sam uputnice. Kod nas se rade od 36 sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 18:52:02
Carobno jutro
vidim rose se vratila 2u1, pa opet ujutro. Sto maltretiraju majko moja
ovaj tekst me bas pogodi ali prije kraja sam zatvorila, ne mogu. Sto kaze LTM, moze biti hilljadu razloga, dusa me zabolila bas
Eh danas sam i ja bila vrijedna, peglala vazdan, kuhala, spremala, cistila, elem satrah se i ne bih ja ovo ovako svaki dan
araj, hemeriode nisam imala, srecom do sada su me mimoisli
Mala curice, odoh maksuz na temu da ti vidim bebachu, mashAllah Bas fno naprednaa, raste ona fino. Bit ce ta kontrola super u petak aBd, vidjet ces
a sto se tice dr na Jezeru, kad prokrvarih u cetvrtom mjesecu, ja naravno odmah gore i primi me neki dr Karabeg, mlad, elem on mene ispregleda detaljno da ne moze biti detalnije, duze od pola sata me pregledao, nikad me nije niko tako ispregledao gore na Jezeru..i mi u pricu, isto smo godiste inace specijalizirao u Njemackoj i tamo radii ali hoce i ovdje dozvolu pa sam sebi placa staz koji traje pola godine. Znaci kao da sam u filmovima bila, hem covek sve objasnjava, hem se satro oko mene, hem me tjesio hem pored svega lijep ko slika steta sto ga nema vise Inace moj dr na Jezeru je mislim najveci i ima najvecu ruku znaci brdo. Jao mi se m
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 18:59:22
LieToMe RR
carobno jutro, ninuska
vidim carobno se satrala po kuci, izginula ja nema dana kad nesto ne radim. suta cu valjda odmoriti kad malenu ostavimo. uzimam slobodno popodne ja oprala balkon i prozore, cvijece sredila, sve dok je malena spavala. kisa me mimoisla njoj pravim cokolino i ccekam da mi se mlijeko hladne pregrijala pa rekoh da uletim i vidim ima li koga
ninuska se izvila, to sam vec upratila do duse i mi smo neki dan dali toliko za dva paketa lega narucili joj samo kocke (kutija sa 80 raznih velicina kockica lego dupla) i posto je mm isao s njom u baby centar, a slusala je cijeli protekli mjesec dobila je pride i kocke sa zivotinjama zoloski vrt taman to dvoje doslo 65 skupa
znam da je od prijateljice malena u fazonu onih monster girl kako vec jao prosle godine smo svi za rodjendan kupovali nesto na tu temu, ja sam izbjegla lutku (lutka 80 KM bas mi ono bi preskupo, da smo se talili s nekim ok, ali posto smo mi kasnije na rodjendan dobila je neku drustvenu igru na taj fazon a i ona je bila malo vise od polovine lutke )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 19:07:36
ninuska
Ma sve je skupo..posebno za djecu..ova ubi..hoce da stalno leti..majke mi ce je razvaliti . A, lego program nije ni jeftin. Ali to je bar podstice na razmisljanje.
Pripremila sjedalicu jaje da operem..i evo je ljulja se u njoj..vec glumi bebu..kaze: ja sam beba Ajlin
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 19:30:52
LieToMe RR
Ma sve je skupo..posebno za djecu..ova ubi..hoce da stalno leti..majke mi ce je razvaliti . A, lego program nije ni jeftin. Ali to je bar podstice na razmisljanje.
Pripremila sjedalicu jaje da operem..i evo je ljulja se u njoj..vec glumi bebu..kaze: ja sam beba Ajlin
moja je danas mene natjerala da raspakujem podlogu za presvlacenje sa onom ovicom sto je ne mogu preboliti da pokazemo drugarici i onda je ona pokazivala kako ce da presvlaci bebu i da joj cisti pishu (ima ono mekano smijesno sh)
ma da se ne lazemo na lego ju je navukao mm pa se i mi s njom igramo satima sad ima puno kocki i zivotinja pa pravimo zoloski vrt onda ih ona potrpa u vozic pa prevozi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 19:37:47
rose
hvala. Samo da nas zaobidju sestre hahahahah. Ako mi sutra kaze, da ce me prosljediti jednoj od njih. Ja cu mu reci, nadji nekog drugog. Valja meni na CR.
mislim da su i one trenutno na godisnjem jedna 100%
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 19:40:42
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
ma bil ti hahahaha
a sta da ti kazem nekako mi ovi mladi lijepi na oko ...salu na stranu za dekovica sam cula sve moguce pohvale a ni jednu kritiku...a danas vidim da je masu svojih pacijentica prebacio divanovicu...e sad mozda je prebacio one koje nisu u terminu...nego imaju samo kontrolu naredni mjesec...ma eto bit ce ko bude ...i na kraju to ne znaci da ce mi neko od njih biti na porodu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:03:21
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
vidim rose se vratila 2u1, pa opet ujutro. Sto maltretiraju majko moja
ma vracat cu se ja jos do subote...nije meni tesko samo da mi sveki dodje i da izadjem s muzem malo u hodanje sami
a ima neki karabeg na jezeru vidim po dezurama
vidim ja tebi do izlaska do duse i ja planiram subotu navece sa muzem, petak radi do kasno a i petak smo planirali dnevne aktivnosti
pa ja...ja ti sa njim u veceranji tanc bez djeteta samo kad mi sveki dodje...doduse sada ne mogu zaglavit u kafani do 5 ujutro al nema veze
ma vala kako i spavam mogu jest da ne znam ima li kafane koja sluzi donat ali eto mi cemo aBd najvjerovatnije subotu navece, jer on radi subotu prijepodne pa taman malo odmorimo i skitnja
znacu sve kad sutra odbacimo L mojima, pa nazovem drzavnu da vidim ima li puzica u petak, pa ujutru petak na ctg sa mm, onda pravac grad, trebam onaj omeksivac uganjat, i da se malo provrtimo. sveki je slobodna vjerovatno cemo se privaliti na rucak ma eto ja svasta nesto isplanirala vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:05:54
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Cuj ti terminusa sto su se ushodale a svaki cas moze da ih zaboli, bas ste super, opustene , da je meni takva da budem u 9. mjesecu trudnoce
pa zabolit ce me i ovako i onako...a da sve ceka i da se ja fokusiram na cekanje bolova...necu
pa sto kaze rose svejedno vala pukao vodenjak u kuci dok cistim ili spavam ili u skitnji... ako i ne stignem do kuce po kofer mm moze uvijek naknadno donijeti. bitno mi samo da su mi sveki i mama na raspolaganju 24 sata
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:07:36
rose
kad smo kod rucka kod mene redovno tek u 18,00 ja ostala u ono radnom mood-u...racunam da je muz jeo na poslau ali konstantno zaboravljam na sebe i S...mi kasno doruckujemo pa po vas cio dan neke gluposti jedemo i onda obrok u 18,00 zaglavig na gak-u pa stigoh uzet neke fishburgere i napraviti krompir salatu i supu...od koga je dosta je
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:12:05
LieToMe RR
mm ovu heftu radi drugu pa ide na posao oko 3, tako da rucamo ranije, ali L se nadigne prije 7 pa rano i doruckujemo, onda ni ona ne zaspe dok on ne ode pa se sve malo poremetilo. a sljedece hefte se vracam u normalu, radi do pola 5, rucak je iza 5
meni najgore smisliti sta rucati, a kako me kiselina uhvati nije mi ni do cega, bas budem grozna... najradije bih bila na vodi i vocu cijeli dan ali ne moze