Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:22:41
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
mm ovu heftu radi drugu pa ide na posao oko 3, tako da rucamo ranije, ali L se nadigne prije 7 pa rano i doruckujemo, onda ni ona ne zaspe dok on ne ode pa se sve malo poremetilo. a sljedece hefte se vracam u normalu, radi do pola 5, rucak je iza 5
meni najgore smisliti sta rucati, a kako me kiselina uhvati nije mi ni do cega, bas budem grozna... najradije bih bila na vodi i vocu cijeli dan ali ne moze
Upravu ste Bgm za to smisljanje rucka, i meni je dosadilo, nekad kazem mm HAJDE DAJ MI IDEJU STA TI SE JEDE, a on samo kaze STA TI HOCES a bas se 3-4 jela vrte u krug, e sad si me napomenula da odem u kupovinu da nakupujem svasta da imam i za ostala jela , nekad se desi da mi nestane nekog sastojka i onda plan pada u vodu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:26:03
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
vidim rose se vratila 2u1, pa opet ujutro. Sto maltretiraju majko moja
ma vracat cu se ja jos do subote...nije meni tesko samo da mi sveki dodje i da izadjem s muzem malo u hodanje sami
a ima neki karabeg na jezeru vidim po dezurama
e super ako je on, bas je fin..fakat, temeljit a ljubazan pravo meni bilo sumnjivo sto je mlad pa odmah odem poslije toga svojoj dr i zena mi potvrdi od a do z sve sto je on rekao..tako da nije lose da i on zapadne
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:28:07
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ziel
mm ovu heftu radi drugu pa ide na posao oko 3, tako da rucamo ranije, ali L se nadigne prije 7 pa rano i doruckujemo, onda ni ona ne zaspe dok on ne ode pa se sve malo poremetilo. a sljedece hefte se vracam u normalu, radi do pola 5, rucak je iza 5
meni najgore smisliti sta rucati, a kako me kiselina uhvati nije mi ni do cega, bas budem grozna... najradije bih bila na vodi i vocu cijeli dan ali ne moze
Upravu ste Bgm za to smisljanje rucka, i meni je dosadilo, nekad kazem mm HAJDE DAJ MI IDEJU STA TI SE JEDE, a on samo kaze STA TI HOCES a bas se 3-4 jela vrte u krug, e sad si me napomenula da odem u kupovinu da nakupujem svasta da imam i za ostala jela , nekad se desi da mi nestane nekog sastojka i onda plan pada u vodu
kad imam ideju sta cu za rucka, isto kao da i rucak sam imam toliko ne mogu da smislim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:32:03
rose
ja cu aBd na porodisljkom narucivati onu zelenaru...ima varijanta i s dostavom mesa...pa mislim da ce mi to olaksati sedmicni meni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:37:31
ziel
A moram se pojadati, danas mi je pokazao neko nerazumjevanje, nimalo mi se ne svidja, imao je hljeba, jaja, kajmaka mogao je da sebi napravi bilo kakav dorucak s tim a + na to 2 min. od kuce nam je pekara , ja dosla s posla vidim on vani nesto radi, udjem u kucu izvadim pile da se odledi, kroz 15min od ulazi u kucu i govori JESIL STA PRAVILA DA SE JEDE NISAM NISTA JEO, a ja ponijela jednu ribu s posla nisam je pojela i kazem mu tako da je pojede dok ne budem pile pripremila on sav mrzovoljan nesto i pojeo je ribu , a meni se danas bas nesto vrtoglavalo kad sam krenula kuci i kod kuce isto , i ja legla jedan sat da odmorim glavu, bio mi je ponaporan radni dan, kad sam nakon sat vremena ustala, stavila pile s rizom da se pece , ulazi on opet u kucu JESIL STA NAPRAVILA DA DORUCKUJEM, pa kakav dorucak ,maloprije pojeo ribu , i nije meni krivo sto on moze jesti uvijek nego sto nema razumjevanja i kazem mu to MORAS ME RAZUMJETI, RADIM SVAKI DAN I DANAS NISAM DOBRO I U DRUGOM SAM STANJU, kaze MORAS I TI MENE RAZUMJETI DA MORAM JESTI . ostala sam bez teksta Bgm i eto od tog trenutka je proslo 3 sata , ja njeg ignorisem a i on mene... a on vec nekoliko mjeseci ceka da pocne raditi, na 2 mjesta nam obecavaju pa sve neko cekanje i onda je po citav dan kod kuce... i kad ja dodjem kuci s posla umjesto ja da histerisem od umora ili sta ja znam, on pocne mene nervirati svojim ponasanjem, kao on je zrtva neka...
Izvinite zene sto vas zamucavam, dodje mu ovako neka luda bas me nekad povrijedi hladnokrvno i bez razmisljanja...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:42:47
rose
A moram se pojadati, danas mi je pokazao neko nerazumjevanje, nimalo mi se ne svidja, imao je hljeba, jaja, kajmaka mogao je da sebi napravi bilo kakav dorucak s tim, ja dosla s posla vidim on vani nesto radi, udjem u kucu izvadim pile da se odledi, kroz 15min od ulazi u kucu i govori JESIL STA PRAVILA DA SE JEDE NISAM NISTA JEO, a ja ponijela jednu ribu s posla nisam je pojela i kazem mu tako da je pojede dok ne budem pile pripremila on sav mrzovoljan nesto i pojeo je ribu , a meni se danas bas nesto vrtoglavalo kad sam krenula kuci i kod kuce isto , i ja legla jedan sat da odmorim glavu, bio mi je ponaporan radni dan, kad sam nakon sat vremena ustala, stavila pile s rizom da se pece , ulazi on opet u kucu JESIL STA NAPRAVILA DA DORUCKUJEM, pa kakav dorucak ,maloprije pojeo ribu , i nije meni krivo sto on moze jesti uvijek nego sto nema razumjevanja i kazem mu to MORAS ME RAZUMJETI, RADIM SVAKI DAN I DANAS NISAM DOBRO I U DRUGOM SAM STANJU, kaze MORAS I TI MENE RAZUMJETI DA MORAM JESTI . ostala sam bez teksta Bgm i eto od tog trenutka je proslo 3 sata , ja njeg ignorisem a i on mene...
Izvinite zene sto vas zamucavam, dodje mu ovako neka luda bas me nekad povrijedi hladnokrvno i bez razmisljanja...
ima stara dobra "skokni pa lokni" kad ti traze casu vode a ti imas poametnija posla...e tako i on...ako je glaldna guzica nek napravi sebi...moj muz bi po tome krepao...em zna da ne volim kuhat em mi se znalo desiti da nisam kuci 15 dana...ne da kuha sebi...nego i sebi i maloj i jos ide na posao bio joj je i mama i tata 15 dana a moja mama ulijetala samo one dane kad je imao i dodatni vecernji angazman od par sati
vas ti je razmazen muz..na kraju krajeva , tu mu je mama, mogao je kod nje na dorucak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:46:39
ziel
Rose nekad on jede s njima, ne bjezi on od toga, vise puta cujem od sveki ili od zaove da je jeo s njima a meni lopov kaze NISAM NISTA JEO NAPRAVI NAM NESTO.... a ja nekad stvarno nisam ni za sta ba svaki dan se ustaje u 6, i posao takav kakav je zahtjevan, bas mi cesto treba kad dodjem kuci 1 sat tisine ,sama sa sobom...kao da mi je odmah do spremanja jela...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:48:29
rose
Rose nekad on jede s njima, ne bjezi on od toga, vise puta cujem od sveki ili od zaove da je jeo s njima a meni lopov kaze NISAM NISTA JEO NAPRAVI NAM NESTO.... a ja nekad stvarno nisam ni za sta ba svaki dan se ustaje u 6, i posao takav kakav je zahtjevan, bas mi cesto treba kad dodjem kuci 1 sat tisine ,sama sa sobom...kao da mi je odmah do spremanja jela...
u potpunosti te razumijem...i sama sam zaposlena i daleko od domacice...treba mi sat vremena samoce svaki dan i odmak od kuce...drugi put mu reci ima pun frizider a dole ti je mama ako ti je bas frka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 20:57:51
ziel
u potpunosti te razumijem...i sama sam zaposlena i daleko od domacice...treba mi sat vremena samoce svaki dan i odmak od kuce...drugi put mu reci ima pun frizider a dole ti je mama ako ti je bas frka
A eto nema mi druge nego kupiti riba i pasteta i gulasa i zdenki i parizera itd po 15 komada da mi se ne moze pozaliti...a njegovi su navikli kasno doruckovati, oko 12, ja kad sam tek dosla ovdje prvih 4-5 dana smo svi skupa jeli dok nama nije stigao frizder, ja crkla od gladi tih dana, oni nesto copaju pomalo , mene bilo stid jesti koliko mogu i bila gladna citavo vijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:01:19
LieToMe RR
A moram se pojadati, danas mi je pokazao neko nerazumjevanje, nimalo mi se ne svidja, imao je hljeba, jaja, kajmaka mogao je da sebi napravi bilo kakav dorucak s tim, ja dosla s posla vidim on vani nesto radi, udjem u kucu izvadim pile da se odledi, kroz 15min od ulazi u kucu i govori JESIL STA PRAVILA DA SE JEDE NISAM NISTA JEO, a ja ponijela jednu ribu s posla nisam je pojela i kazem mu tako da je pojede dok ne budem pile pripremila on sav mrzovoljan nesto i pojeo je ribu , a meni se danas bas nesto vrtoglavalo kad sam krenula kuci i kod kuce isto , i ja legla jedan sat da odmorim glavu, bio mi je ponaporan radni dan, kad sam nakon sat vremena ustala, stavila pile s rizom da se pece , ulazi on opet u kucu JESIL STA NAPRAVILA DA DORUCKUJEM, pa kakav dorucak ,maloprije pojeo ribu , i nije meni krivo sto on moze jesti uvijek nego sto nema razumjevanja i kazem mu to MORAS ME RAZUMJETI, RADIM SVAKI DAN I DANAS NISAM DOBRO I U DRUGOM SAM STANJU, kaze MORAS I TI MENE RAZUMJETI DA MORAM JESTI . ostala sam bez teksta Bgm i eto od tog trenutka je proslo 3 sata , ja njeg ignorisem a i on mene...
ima stara dobra "skokni pa lokni" kad ti traze casu vode a ti imas poametnija posla...e tako i on...ako je glaldna guzica nek napravi sebi...moj muz bi po tome krepao...em zna da ne volim kuhat em mi se znalo desiti da nisam kuci 15 dana...ne da kuha sebi...nego i sebi i maloj i jos ide na posao bio joj je i mama i tata 15 dana a moja mama ulijetala samo one dane kad je imao i dodatni vecernji angazman od par sati
vas ti je razmazen muz..na kraju krajeva , tu mu je mama, mogao je kod nje na dorucak
u pravu si 100%, pa vala bar za dorucak imas 1000 varijanti koji iziskuju 10 minuta sa pravljenjem salate i neskvika vala mogao je jaja skuhati, kajganu napraviti, namazat ako nista pavlake... ja znam da moj ne bi bio gladan. ja ujutru po mrvama po kuhinji znam da je jeo (nekad radi do kasno kad L i ja zaspemo) pa ogladni covjek otvori frizider...mrve ga uredno odaju ja ujutru ustanem kafu da pravim i skuzim mrve reko sta si jeo a on sokiran kaze kako zivota ti sve sam pocistio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:06:54
ziel
A zab.sam imao je i krompira i luka i paprika i kratavaca a gotovan mi coek nece taj nista skuhati pa kad bi 3 dana gladovao... a ja vala ne mogu i ici na posao, i cim dodjem kuci spremati rucak pa kasnije opet da bi on imao za sutra ma ne pada mi na pamet stvarno, nek se snalazi kako zna, imam i ja dusu, a i noge ove otecene moram dizati ha ya...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:11:01
LieToMe RR
A zab.sam imao je i krompira i luka i paprika i kratavaca a gotovan mi coek nece taj nista skuhati pa kad bi 3 dana gladovao... a ja vala ne mogu i ici na posao, i cim dodjem kuci spremati rucak pa kasnije opet da bi on imao za sutra ma ne pada mi na pamet stvarno, nek se snalazi kako zna, imam i ja dusu, a i noge ove otecene moram dizati ha ya...
e jebi ga ako ne zna sebi ne zna ni drugome. ja vala ne znam nikogo da mu je mrsko za svoju guzicu da nesto napravi i da ne bude gladan, lazem znam 2-3 ali to su sve mame krive moj brat zivi sam pa mu mati ne kuha i ne ide svaki dan na rucak. evo bila je sad 3 sedmice na putu, tata i on su po toj logici trebali krepati od gladi jer ja nisam po ovim vrucinama isla, niti sam kuhala pa im slala, par dana nisam nama kuhala bas mi nije bilo po vrucinama do kuhanja, a i mama mi je strogo zabranila da pravim svoje egzibicije da im nakuhavam i nosam po ovim vrucinama trudna. sem toga obojica odlicno kuhaju i znaju oko sebe. znam da nisu bili gladni sto je najbitnije.
< Poruku je uredio LieToMe -- 12.8.2015 21:14:51 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:17:47
rose
e jebi ga ako ne zna sebi ne zna ni drugome. ja vala ne znam nikogo da mu je mrsko za svoju guzicu da nesto napravi i da ne bude gladan, lazem znam 2-3 ali to su sve mame krive moj brat zivi sam pa mu mati ne kuha i ne ide svaki dan na rucak. evo bila je sad 3 sedmice na putu, tata i on su po toj logici trebali krepati od gladi jer ja nisam po ovim vrucinama isla, niti sam kuhala pa im slala, par dana nisam nama kuhala bas mi nije bilo po vrucinama do kuhanja, a i mama mi je strogo zabranila da pravim svoje egzibicije da im nakuhavam i nosam po ovim vrucinama trudna. sem toga obojica odlicno kuhaju i znaju oko sebe. znam da nisu bili gladni sto je najbitnije.
hehe sad nesto skontam moja nana rahmetli je znala otici na put na par sedmica i ostaviti dedu i tatu same...jeli su oni, kuhali, nisu gladovali...al su sudje prljali do posljednje kasike i tek onda prali e zamisli kad je moja nana rahmetli koja je rodjena pocetkom 20 vijeka znala ostaviti muza i sina da se snalaze...kakva sam tek ja 100 godina kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:30:59
ziel
A aBd ovo me sve podstice kako cu ja svoju djecu odgajati... ai ti Rose citajuci o tvom muzu , tvojoj sveki kako je 2 sina odgojila... a ja sad nosim djecaka, bicu sutra i svekrva, ma nece se izvlaciti na musko-zenski poslovi, to je izmislila neka prepotentna seljacina, danas zene rade i zaradjuju, neke cak i vise od svojih muzeva, a ne kao prije kada je zena strogo bila vezana samo za kucu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:34:27
lala88
Ja sam uvjek nastojala da mm ceka rucakkad dojes posla jer sam ja nezaposlena i nemam sta drugo osimo tim se zabaviti, ali kako je dosao bebi cesto rucka nema, pravim ga kad on dodje, pa on pricuva bebija dok ja sta napravim. A sto se tice salama, pasteta, zdenki i ostale hrane na tu temu toga mora biti uvjek jer ovaj moj u 2h zna ustati da jede
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:34:53
rose
A aBd ovo me sve podstice kako cu ja svoju djecu odgajati... ai ti Rose citajuci o tvom muzu , tvojoj sveki kako je 2 sina odgojila... a ja sad nosim djecaka, bicu sutra i svekrva, ma nece se izvlaciti na musko-zenski poslovi, to je izmislila neka prepotentna seljacina, danas zene rade i zaradjuju, neke cak i vise od svojih muzeva, a ne kao prije kada je zena strogo bila vezana samo za kucu.
ja to stalno govorim mamama djecaka...da ih odgajaju tako da budu partneri sutra svojim zenama...pa oboje prljaju kucu treba i da je ociste...oboje jedu, trebaju i na pjacu i u kuhinju.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:36:49
rose
IZVORNA PORUKA: lala88
Ja sam uvjek nastojala da mm ceka rucakkad dojes posla jer sam ja nezaposlena i nemam sta drugo osimo tim se zabaviti, ali kako je dosao bebi cesto rucka nema, pravim ga kad on dodje, pa on pricuva bebija dok ja sta napravim. A sto se tice salama, pasteta, zdenki i ostale hrane na tu temu toga mora biti uvjek jer ovaj moj u 2h zna ustati da jede
ma i to je ok...i muz ti sigurno ima razumijevanja...i to ce proci uskoro, pa beba trazi paznju...ako si domacica onda je ok da peuzmes na sebe tu obavezu....a ako si zaposlena...pa dvoje vas je, lakse ce vam biti ako se podjelite
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:42:32
ziel
Ma naravno, nije ni meni problem bio kad sam bila na odmoru, odmorna naspavana, a ovako kad idem na posao nije lahko... jos pogotovo ako i mm prisjedne na muku kao danas.. a ja bas maloprije sirim ves da se susi i razmisljam, pa idem i na posao i kod kuce sve me ceka, i da usisam i obrisem prasinu i pranje kupatila,ves, sudje, spremanje hrane a on kuci digne noge ili za laptopom provede citav dan, i onda ujede nekim komentarima, Bgm mi ne bude svejedno......
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 21:46:20
rose
Ma naravno, nije ni meni problem bio kad sam bila na odmoru, odmorna naspavana, a ovako kad idem na posao nije lahko... jos pogotovo ako i mm prisjedne na muku kao danas.. a ja bas maloprije sirim ves da se susi i razmisljam, pa idem i na posao i kod kuce sve me ceka, i da usisam i obrisem prasinu i pranje kupatila,ves, sudje, spremanje hrane a on kuci digne noge ili za laptopom provede citav dan, i onda ujede nekim komentarima, Bgm mi ne bude svejedno......
i ne treba ti biti svejedno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 23:10:37
Leena
Vecer, moje dame Ja da prijavim da smo bili na kontroli jutros, sve ok hB. Bebac se mrda, ima neke obrascice, nije vise kosturko Ja isto ok, samo nizak pritisak. Inace, E i ja pokupile neku stomacnu virozu, pa da vas upozorim da ne pijete vodu sa cesme. Ljubac
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 23:40:31
ninuska
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 12.8.2015 23:42:40
ninuska
IZVORNA PORUKA: Leena
Vecer, moje dame Ja da prijavim da smo bili na kontroli jutros, sve ok hB. Bebac se mrda, ima neke obrascice, nije vise kosturko Ja isto ok, samo nizak pritisak. Inace, E i ja pokupile neku stomacnu virozu, pa da vas upozorim da ne pijete vodu sa cesme. Ljubac
za bebaca.. A, cula sam da ima te viroze..i ne znam jesi li primjetila ali svake godine otprilike u ovo vrijeme. Da vam sto prije prodje . Bas najgora kombinacija, dijete i trudnica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 13.8.2015 7:30:57
ziel
Haman ja jedina poranila, ili ih ima jos samo se ne javljaju Ja nisam nesto dobro nikako, od one scene jucer s mm, pa ignorisanje... nisam to navikla... pa nisam dobro spavala, i sto sam spavala sanjala neke ruzne snove, kad sam se probudila... neki osjecaj usamljenosti... nisam mu ni rekla da krecem jutros, inace mu kazem ODOH JA i on ustane isprati me... bas mi je raspolozenje 0, najradije bih spavala kod kuce citav dan, a moram raditi danas...