RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 12:39:20)

Ma mene doktorica i ne vaga niti mi šta govori.. ja se nadam da neću preći 18 [sm=smiley36.gif] BAR TOLIKO

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 12:43:11)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ljubavi nemoj me ofirat [sm=hudicek1.gif] hahaha [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]
Ziel pusti ti ovu priču, moj muž je alergičan na salo [sm=smiley36.gif]

Ah onda pocni spremati kaloricnu hranu nek se i on udeblja , da onda nema pravo sta tebi reci, taktika [sm=jezicek.gif]
Moj se udebljo samo 2-3 kg otkako smo se uzeli, a ja ne smijem ni reci.......

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 12:57:39)

Eh moja Ziel da je moj muž neki buco lako bih ja.. nego on kao maneken, a ja od pupe ne mogu disat [sm=smiley36.gif] na njemu ništa ne ostaje, muško ko muško.. a ja čitav život na dijeti ( osim sad u trudnoći) [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 13:18:09)

11,5, ni manje ni više [sm=smiley36.gif] Nekad me pravo uhvati panika [sm=smiley36.gif] Na početku sam planirala da dobijem koliko je minimalno moguće,kako je trudnoća odmicala, pomirila sam se s tim da ću se udebljati koliko se prosječna trudnica udeblja,a sada se nadam samo da neću preći maksimalno moguće [sm=smiley36.gif]

Amin da ih ne dobijem [sm=smiley36.gif] A jel' se odmah naprave kao neke brazdice ili? Jesi li se ti Rose mazala nečim?

nisam u prvoj trudnoci nikako...sad urijetko

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 13:38:21)

eh zene evo mene od silnih doktora. Izginula sam.[sm=smiley36.gif] Na hematologiji million dusa. Jedna doktorica radi. Sad zamislite situacija raznovrsnih. A sve ljudi bolesni[sm=smiley13.gif] Elem, moji nalazi nisu losi s obzirom na clexan. Donje su granice u pitanju ali i ja i dr smo zdovoljne. Zeljezo smo nabile na 25[sm=smiley36.gif] doduse lijekovima ali nema veze, to nam je cilj bio[sm=smiley36.gif] I to sam dosla na red nakon par sati cekanja i to ne bih da nisam krenula kukati kako cu im se poroditi tu[sm=smiley36.gif]. Onda odem po nalaz TSH-a na endokrinologiju i gore guzva. Sestre u belaju, neko im ulazio u sistem[sm=smiley36.gif] pa cekaj da one to razrijese jer Boze moj "Adobe rajder" im rekao da im je neko provalio u sistem[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] dan su mi popravile iako mi taj nalaz nije bas savrsen, malo mi je skocio ali hajd vajlda nije strasno, poslala sam Zeliji poruku[sm=smiley36.gif]

O kilama necu da pricam, briga me[sm=smiley36.gif] samo nek meni 'ceza dodje ziva i zdrava, ja cu lako s kilama. Uopste me ne zanimaju. Ako mm smetaju, nek ee pritrpi[sm=smiley36.gif] iako ne pokazuje uopste da smetaju.

Strija nemam, mazem se onom babylove kemom iz dm, onom jeftinom[sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 13:43:34)

Dan zene okruglice,

MAM cestitam na princezi neka je ziva i zdrava puno godina,a ti draga da se sto prije oporavis.

Nisam nista citala samo udjoh da vidim jeli se MAM porodila

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 14:40:10)

Jeste li vi imale krvarenje iz nosa?
Kod mene ev 2 dana, mislim nije klasicno krvarenje , nego zgrusani komadici krvi... hmm...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 14:46:18)

kod mene krvare desni i bas su osjetljive...nadam se da ce se to rijesiti nakon poroda [sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:08:40)

IZVORNA PORUKA: rose

kod mene krvare desni i bas su osjetljive...nadam se da ce se to rijesiti nakon poroda [sm=smiley13.gif]

I meni su pocele..bas grozno [sm=smiley13.gif]. Jutros opeala zube i vidim krvare..
Inace su mi bile osjetljive, pa sam koristila posebne cetkice i kaladont..a sad je bas uzas

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:20:22)

IZVORNA PORUKA: ziel

Kod mene ev 2 dana, mislim nije klasicno krvarenje , nego zgrusani komadici krvi... hmm...

I kod mene evo treći dan.. ali baš zgrušana, primjetim je tek kad abdest uzimam.. Što li? [sm=zmeden.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:23:14)

Trudnice imaju vecu kolicinu krvi a vruce je pa se prosire kapilari i ide krv to je sasvim normalna pojava ne brinite se

IZVORNA PORUKA: ziel

I kod mene evo treći dan.. ali baš zgrušana, primjetim je tek kad abdest uzimam.. Što li? [sm=zmeden.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:24:43)

Ja sada imam problem sa znojenjem i valovima vrucine osjecam se ko u klimaksu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hormoni rade svoje. Znojila sam se i u trudnoci a ovo sada je uzas valjda ce proci

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:29:38)

IZVORNA PORUKA: maksi

Ja sada imam problem sa znojenjem i valovima vrucine osjecam se ko u klimaksu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hormoni rade svoje. Znojila sam se i u trudnoci a ovo sada je uzas valjda ce proci

joj kad se samo sjetim onog znojenja poslije poroda...em popijem litar soka od jabuke em litar iznojim [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:35:22)

IZVORNA PORUKA: ninuska

I meni su pocele..bas grozno [sm=smiley13.gif]. Jutros opeala zube i vidim krvare..
Inace su mi bile osjetljive, pa sam koristila posebne cetkice i kaladont..a sad je bas uzas

ja inace imam problema sa osjetljivim desnima. kod mene nista nije normalno po pitanju desni [sm=smiley36.gif] em moram koristiti one curaprox ultra soft cetkice za zube (nisu sak ni super soft nego ultra soft [sm=smiley36.gif]). najisplatnije me dodje kad kupim u apoteci tri komada, jeftinije nego da kupujem posebno. od kaladontova koristim ili paradontax ili lacault (vako nesto) i obavezno moram 3% hidrogen i apriprodent gel za osjetljive desni [sm=smiley36.gif]
ma cijela procedura

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:36:36)

joj kad se samo sjetim onog znojenja poslije poroda...em popijem litar soka od jabuke em litar iznojim [sm=smiley36.gif]

ja se nesto ne sjecam znojenja poslije prvog poroda bio januar. a nisam se nesto plaho znojila ni u trudnoci.
sad je horor. doslovno sjedim i samo se preznojim da se moram do gacica presvuci, sva ja budem u goloj vodi [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:39:26)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ja se nesto ne sjecam znojenja poslije prvog poroda bio januar. a nisam se nesto plaho znojila ni u trudnoci.
sad je horor. doslovno sjedim i samo se preznojim da se moram do gacica presvuci, sva ja budem u goloj vodi [sm=smiley36.gif]

jesam ja..e sad dal zato sto nam je grijanje bilo pojacano [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ili je bilo do mne, nemam pojma..znam da sam se budila ds dojim bebu sva u goloj vodi...podojim i onda pola litra soka popijem [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:40:06)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

eh zene evo mene od silnih doktora. Izginula sam.[sm=smiley36.gif] Na hematologiji million dusa. Jedna doktorica radi. Sad zamislite situacija raznovrsnih. A sve ljudi bolesni[sm=smiley13.gif] Elem, moji nalazi nisu losi s obzirom na clexan. Donje su granice u pitanju ali i ja i dr smo zdovoljne. Zeljezo smo nabile na 25[sm=smiley36.gif] doduse lijekovima ali nema veze, to nam je cilj bio[sm=smiley36.gif] I to sam dosla na red nakon par sati cekanja i to ne bih da nisam krenula kukati kako cu im se poroditi tu[sm=smiley36.gif]. Onda odem po nalaz TSH-a na endokrinologiju i gore guzva. Sestre u belaju, neko im ulazio u sistem[sm=smiley36.gif] pa cekaj da one to razrijese jer Boze moj "Adobe rajder" im rekao da im je neko provalio u sistem[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] dan su mi popravile iako mi taj nalaz nije bas savrsen, malo mi je skocio ali hajd vajlda nije strasno, poslala sam Zeliji poruku[sm=smiley36.gif]

O kilama necu da pricam, briga me[sm=smiley36.gif] samo nek meni 'ceza dodje ziva i zdrava, ja cu lako s kilama. Uopste me ne zanimaju. Ako mm smetaju, nek ee pritrpi[sm=smiley36.gif] iako ne pokazuje uopste da smetaju.

Strija nemam, mazem se onom babylove kemom iz dm, onom jeftinom[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
znaci oplakah [sm=smiley36.gif]
ja kad bih vam pricala kolicinu bisera na poslu u vezi informatickih stvari ne bi vjerovali. i sto je najgore ne mozes reci ni da su neki informaticki nepismeni ljudi

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za nalaze i za zeljezo i za sve redom [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:41:17)

jesam ja..e sad dal zato sto nam je grijanje bilo pojacano [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ili je bilo do mne, nemam pojma..znam da sam se budila ds dojim bebu sva u goloj vodi...podojim i onda pola litra soka popijem [sm=smiley36.gif]

ah pa ti si se grijala dodatno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja jesam pila puno tekucine, kao sad u ovoj trudnoci ali sad se brate i znojim ko zena u klimaksu. samo valunzi nalete [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:43:58)

Razumijem te..i ja sam se bas znojila poslije poroda. Mokra sam znala da budem. A, inace nemam problema..mimo trudnoce [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:46:21)

ja inace imam problema sa osjetljivim desnima. kod mene nista nije normalno po pitanju desni [sm=smiley36.gif] em moram koristiti one curaprox ultra soft cetkice za zube (nisu sak ni super soft nego ultra soft [sm=smiley36.gif]). najisplatnije me dodje kad kupim u apoteci tri komada, jeftinije nego da kupujem posebno. od kaladontova koristim ili paradontax ili lacault (vako nesto) i obavezno moram 3% hidrogen i apriprodent gel za osjetljive desni [sm=smiley36.gif]
ma cijela procedura

I ja koristim ultra soft, curaprox...i lacalut..prije sam kupovala pojedinacno cetkice, ali sam vidjela u apoteci kod DZ omer maslic tri komada oko 18 KM..koliko ti placas?
Nekad sam i taj hidrogen, ali zaboravim kupiti

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:53:08)

ma cijela procedura

I ja koristim ultra soft, curaprox...i lacalut..prije sam kupovala pojedinacno cetkice, ali sam vidjela u apoteci kod DZ omer maslic tri komada oko 18 KM..koliko ti placas?

ako su 18 onda mjenjam apoteku [sm=smiley36.gif]
ja neki dan u svojoj ovoj dezurnoj na socijalnom uzela 3 kom u paketu cini mi se 21 Km i nesto sitno
meni je moza zubarka preporucila i interdentalnu cetkicu onu najtanju. ma kod mene je to sve skupa peglativno ali dobar kvalitet zuba. ja jednom u godini odem skinuti kamenac i to je to. kad sam se porodila sa L danas sutra danas sutra nikako da odem i tek se nakanila prosle godine [sm=smiley36.gif] samo kamenat ckinula i pocela mijenjati plombe stare 20 godina. bas dobar kvalitet imam da kucnem u drvo. i sva svoja 32 zuba u glavi. do duse imaju jednu manu nisu bas estetski najljepsi, nemam onaj holivudski osmjeh ali bitan je kvalitet

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:54:16)

Primjetila sam i ja malo desni da su osjetljivije nego inace, zubi su mi zdravi i svi na broju, imala sam neki strah prije trudnoce da nece poceti da se kvare ili nesto slicno... za sad je isto kao i prije hvala Bogu , osjetljiva sam na zube, nekad se probudim u suzama, nekoliko puta sanjala da mi ispadaju zubi huh [sm=zz_cold.gif]
Odoh ja zene kod svojih, zovu na rostilj , ima i sestra i zet i njihova lopuzica, Boze kako je pozelim... [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 15:59:29)

I meni krvare desni i to pofino. Citala sam da to hoce u trudnoci. Doduse meni i clexan pomaze tu ali eto prodje kazu poslije

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 16:00:14)

ma cijela procedura

ako su 18 onda mjenjam apoteku [sm=smiley36.gif]
ja neki dan u svojoj ovoj dezurnoj na socijalnom uzela 3 kom u paketu cini mi se 21 Km i nesto sitno
meni je moza zubarka preporucila i interdentalnu cetkicu onu najtanju. ma kod mene je to sve skupa peglativno ali dobar kvalitet zuba. ja jednom u godini odem skinuti kamenac i to je to. kad sam se porodila sa L danas sutra danas sutra nikako da odem i tek se nakanila prosle godine [sm=smiley36.gif] samo kamenat ckinula i pocela mijenjati plombe stare 20 godina. bas dobar kvalitet imam da kucnem u drvo. i sva svoja 32 zuba u glavi. do duse imaju jednu manu nisu bas estetski najljepsi, nemam onaj holivudski osmjeh ali bitan je kvalitet

Jesu..u onoj apoteci blize glavnoj cesti..ako si me shvatila [sm=smiley36.gif]. Ma prije su bile jeftinije. Sad su ih poskupili. I lacalut je bio jeftiniji. A vidjela sam da se lacalut ima kupiti i u Bingu, pa da znas

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 16:05:13)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

O kilama necu da pricam, briga me[sm=smiley36.gif] samo nek meni ''ceza dodje ziva i zdrava, ja cu lako s kilama. Uopste me ne zanimaju. Ako mm smetaju, nek ee pritrpi[sm=smiley36.gif] iako ne pokazuje uopste da smetaju.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
znaci oplakah [sm=smiley36.gif]
ja kad bih vam pricala kolicinu bisera na poslu u vezi informatickih stvari ne bi vjerovali. i sto je najgore ne mozes reci ni da su neki informaticki nepismeni ljudi

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za nalaze i za zeljezo i za sve redom [sm=smiley1.gif]

Mene su suze zalile, zivota mi[sm=jezicek.gif] i ona to tako na sav glas izgovara doktoru koji je dosao da pita kako su one skontale da im je neko upao u sistem. I sad ide ta prica, doktore, kad sam upalila racunar, iskocio Adobe rajder i kaze mi on da je neko koristio a doktor sav vazan aha aha, i on kao nesto zna[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i onda se ja zammislim, hajd sto ona ne zna, iako relano, mlada je, trebala bi znati ali sto doktor koji je nekih srednjih godina ne zna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nije valjda i on kao i ona..elem dok neko iz mase nije dobacio *ebo vas taj rajder dajte nam nalaze, mi smo slusali raspravu o rajderu[sm=smiley36.gif] nego sad ce mi ostati ovaj rajder, necu se moci ni sama ispraviti[sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>