RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 9:40:04)

Jutro zene,

Ustadoh ranjie, evo dek mi se osusile a snoc ih u pola 12 postrla. Sad sam nakupila svega po kuci sto je za prat i potprpala u masinu, da se zacas to posusi, tipa jastuke, prekrivacee itd.[sm=smiley36.gif]

MAM,[sm=bravo.gif] za konrtolu, posteljica ne stari dalje je li tako? U kojoj si bolnici bila[sm=zmeden.gif] NA jezeru?

Ninushka, uzviaj i kupaj se dok god mozes. mogu misliti kako godi more

pcelice, sad leti po pokon na plus 100, ko ti je kriv[sm=smiley36.gif]

LTM,[sm=bravo.gif] za ulazak u deveti..jos malkice i eto tebi tvog zlata[sm=muca.gif]

Gdje su mi rose i ziel, da im se pozalim, da bi mi zavidjele na nonama sinoc. Buhtlice su bile[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Gdje su memsi, maksi, pandica[sm=zmeden.gif] NIsam bas citala unazad, jeste li mi sve dobro[sm=smiley31.gif]

farah[sm=smiley31.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 9:45:52)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ustade [sm=smiley36.gif].
A, vidim da si napisala za te zene..ma cim su otisle u salu to je kraj [sm=smiley36.gif]. Ne sekiraj se [sm=smiley1.gif]

da 5 minuta i gotovo..a bolje bi im bilo da disu nego sto vriste [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 9:52:06)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene,

Ustadoh ranjie, evo dek mi se osusile a snoc ih u pola 12 postrla. Sad sam nakupila svega po kuci sto je za prat i potprpala u masinu, da se zacas to posusi, tipa jastuke, prekrivacee itd.[sm=smiley36.gif]

MAM,[sm=bravo.gif] za konrtolu, posteljica ne stari dalje je li tako? U kojoj si bolnici bila[sm=zmeden.gif] NA jezeru?

LTM,[sm=bravo.gif] za ulazak u deveti..jos malkice i eto tebi tvog zlata[sm=muca.gif]

Gdje su mi rose i ziel, da im se pozalim, da bi mi zavidjele na nonama sinoc. Buhtlice su bile[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Gdje su memsi, maksi, pandica[sm=zmeden.gif] NIsam bas citala unazad, jeste li mi sve dobro[sm=smiley31.gif]

farah[sm=smiley31.gif]

haha ja necu da se zalim na svoje none...otok uredno spada preko noci [sm=smiley1.gif]..a pritisak mi je cak malo i nizi..ja zadovoljna...imam ove trudnicke sandale, imam sta obuci na posao a i u setnju...i a imam cca 25 dana do termina [sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 9:53:59)

Jutro zene,

farah[sm=smiley31.gif]

Aha na Jezeru bila,a posteljica ne stari dalje,bebac napreduje,maloprije sam uzela uputnicu za bolnicu i za ctg,pa nek stoje dok ne zatrebaju [sm=smiley1.gif],ja sam pocela oticati zadnjih dana ni u noci ne spada otok,e reko sad pocela oticati a rahat sam bila dosad,ja zasad mogu samo japanke obuti [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 9:56:17)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ustade [sm=smiley36.gif].
A, vidim da si napisala za te zene..ma cim su otisle u salu to je kraj [sm=smiley36.gif]. Ne sekiraj se [sm=smiley1.gif]

da 5 minuta i gotovo..a bolje bi im bilo da disu nego sto vriste [sm=smiley36.gif]

Bas tako...doduse, ja se nisam mogla bas opustiti pa da disem kako treba, ali majke mi, nisam glasa pustila [sm=smiley36.gif]. Meni bilo lakse da se zgrcim [sm=smiley36.gif]. Zato su me misici danima boljeli
carobno jutro iskoristi dok je lihepo vrijeme. Kaze meni muz da ce mi masina crknuti od pranja..niko toliko ne pere..uputicu ga na rr zene [sm=jezicek.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 9:56:27)

U međuvremenu dok me nije bilo na forumu [sm=jezicek.gif] bila sam i na kontroli i sve je Ok hvala Bogu, beba je guzom prema dole.

Evo malo sam pocela gledati kolica ima li od vas ova kolica marke Lorelli ,kakva su?

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 10:00:28)

Ovako nešto npr.

[img]http://www.dodaj.rs/t/3s/Jv/2jcsKP3r/lorelibebeshkakolichkamo.jpg[/img]

Nisu pretjerano skupa ali lijepo izgledaju , e sada da li su kvalitetna i pakticna neznam.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 10:03:30)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro zene,

farah[sm=smiley31.gif]
[sm=smiley36.gif]
Aha na Jezeru bila,a posteljica ne stari dalje,bebac napreduje,maloprije sam uzela uputnicu za bolnicu i za ctg,pa nek stoje dok ne zatrebaju [sm=smiley1.gif],ja sam pocela oticati zadnjih dana ni u noci ne spada otok,e reko sad pocela oticati a rahat sam bila dosad,ja zasad mogu samo japanke obuti [sm=smiley36.gif]

ja imam veliko iskustvo s otocima a s visokim pritioskom kao dozivotnom psoljedicom prve trudnoce [sm=smiley36.gif] znaci ja sam sa S otekla u 17-oj sedmici i otok nije spao do 7 dana nakon poroda...na terapiji sam verapamilom umjesto betablokatora jer ima arterijsku hipertzenziju koja je detektovana u trudnoci [sm=smiley36.gif] ova me beba malo pripazila..piocekla sam intenzivnije oticati sad kako su ove vrucine a vec sam pri kraju tako da je to sve ok [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 10:05:07)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ovako nešto npr.

[img]http://www.dodaj.rs/t/3s/Jv/2jcsKP3r/lorelibebeshkakolichkamo.jpg[/img]

Nisu pretjerano skupa ali lijepo izgledaju , e sada da li su kvalitetna i pakticna neznam.

fina kolica [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 11:07:09)

evo mene...bila sa malenom vani...nekih 40ak minuta, upeklo pravo. otisle do cm-a na brzinu da sebi uzmem nekih sitnica i onda do konzuma po obecani album i slicice
vratile se, prokuhale, dosla malo sebi i uzela usisvac. posto je mm bio zanimljiv samo onaj prvi dan. otad ga upalio samo jednom da neke mrve usise...prasine i mrvica po kuci horror...jos nas nije bilo preko vikenda najgore sto ja to nemogu da gledam, i onda samo hodam i rondam ko kakva tersali baba. tako da uzeh ja usisavac da testiram...jadna majko, osafunjala sam se dok sam malo obletila (ostao mi jos dnevni i balkon) ovo vuce ko ludo treba ti golema snaga da se boris s njim. mislim super je on ali ruke me zabolise [sm=smiley36.gif] a da ne govorim da sam sva u goloj vodi.
odoh sad da pokupim ves, valjda su se ove majice osusile i da jos zavrsim tu dnevnu i balkon pa da malenoj dam uzinu...kad se ona komira ima da se istusiram i odpajkim malo...tacno sam krepana. popodne idemo u Bajramsku posjetu. moram biti fit za baklava [sm=smiley36.gif]

nur lijepa su ti kolica, nesto slicno mojima
ninuska drace mi ne spominji [sm=smiley19.gif] uzelila sam se one plaze, pjeska i vode...plicaka...
vise vas ne upratih ko je sta pisao...

carobno jutro [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 12:43:56)

Dan zene evo mene,

Cjelo jutro se vrtim u krug,trebala sam jutros na ctg ali ne odoh zato sto sutra moram po nalaze briseva pa cu sve usput.

Pravim sataras iako sam rekla da necu nista,mora se jesti [sm=smiley36.gif] iako mi je apetit ravan nuli sda pojedoh zdjelu dinje.

Ne znam sta bi vam rekla za porod mene i dalje hvata neka panika ali sata je tu je.

Sve sam juce kupila sto mi je falilo jos jedino sebi one mrezaste gace i spremna sam [sm=jezicek.gif]

Ja imam jos mozda neke dvije sedmice do termina

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 13:26:27)

Evo mene. Kupila poklone ovjerila usput knjizice i platila racun za plin. Nasla se s drugaricama na kafi. I polahko kuci [sm=smiley36.gif] Jos sveki rucak napravila, samo cu mm nesto brzinski sklepati jer on ne voli paprike, i milina [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 14:33:40)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]maksi i pcelice

ja krepala, usisala ono sto mi je ostalo (kompletirala znaci sve) i uslikam kolicinu prasine i smeca pa posaljem mm na viber [sm=smiley36.gif] cisto da ga informisem sta propusta [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
onda malenoj uzinu napravila, igrala se s njom oko 1 joj vec bilo vrijeme za spavanje ali evo jos nije zaspala, cini mi se da cu prije ja [sm=smiley36.gif] legla je ona i gleda onog humpty dumptyja klik koji od prilike traje nepune 3 minute pa svaki put moram da joj vratim na pocetak jer ne zna sama. e nekome ce puci film uskoro ili ce ona zaspati ili ce mene ubiti u pojam [sm=smiley36.gif]

jesam li prijavila da sam u robotu u subutu nasal onu kutiju kartonsku sto se sastavlja sto sam ganjala mjesec dana za ove moje skule u plakaru sto sam iselila iz komode (privremeno su u nekim kutijama od cipela, pelena i slicno tome). sasvim slucajno nasli u subotu. i zeznem se uzmem samo jednu a odlicne su trebala sam dvije da mi budu iste ali valjda cu uganjati sljedeci vikend kad budemo isli kod sveki. mislila sam danas to srediti ali posto me L sredila nista od toga...to cu sutra.
evo dok pisem post upravo je humtyja mijenjala za onog cuku binga klip ravno traje 2:55 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 14:52:58)

nauci je da sama klika...ova moja cim je skontala da klik na slicicu znaci drugi crtani nije bilo vececradosti [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 15:04:06)

IZVORNA PORUKA: rose

nauci je da sama klika...ova moja cim je skontala da klik na slicicu znaci drugi crtani nije bilo vececradosti [sm=smiley36.gif]

ma zna kliknuti na neki drugi ali ne zna vratiti isti...malo je glup youtube na tabletu. moras klip vratiti.
elem, zaspala je nakon treceg ponovljenog binga [sm=smiley36.gif]
odoh i ja ispruzit noge

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 16:24:56)

Kako ste mi, mile [sm=nosecka.gif]? Kako podnosite ove vrucine? Ja jedva... Na poslu imamo klimu, ali dok dodem i vratim se, krepam... A kuci je isto sauna... E mi je otisla na more sa sveki, vraca se za dvije sedmice, sedmica more, pa
Sedmica u Bihacu... Vec mi nedostaje[sm=smiley13.gif], sto je najsmjesnije, bit ce malo, pa opet polovinom
Augusta mm ide u Bihac i ovje ce voditi sa sobom, meni je tada ludilo na poslu, pa mrdnuti ne mogu iz Sa... Tek iza 22. Augusta cemo moci na more, aBd ako ne bude kontrakcija...
Inace, bila sam na kontroli prosle sedmice, sve ok, hB, samo je posteljica malo nisko, p da se pripazim, jos uvijek je braco[sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 16:30:06)

ma pripazi se sta ces...trev\ca trudnoca [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 16:58:57)

Zene guzva u Neumu alli je prelijepo, voda topla milina... evo jedna slika
..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 17:10:28)

http://postimg.org/image/3ldcz85u9/825826b5/
Nadam se da mozete otvoriti... ne mogu drugacije staviti.na mob sam...

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 19:08:43)

Ne mogu nesto da maknem valjda od vrucine,stvarno je uzas
Podigao mi muz nalaze krvi uzas zeljezo 5 hemoglobin podosta ispod granice,rekla sam mu da uzme mi totehemu. Urin je dobar pise bakterija nesto sto nije strasno

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 19:34:32)

Ode kilometarski komentar [sm=zmeden.gif]
Drage moje imte li kakav recept za procepljenje odvoda.Prije nekih sedam dana vracala nam se voda iz kuhinje u kupatilo.Sipali smo coca-colu u mr.muscolo i primirilo se.Medjutim opet sinoc se vratilo ono sto je bilo u kuhinji,toz i sl.Danas smo nekom sajlom cistili ponovo nasuli coca-colu u kuhinju i solnu kiselinu u tus kabinu. A jos da bude gore to sto je se vracalo pokupili smo peskirima da li ce se sve bakterije i sl.unistiti odukuhavanjem na 95 stepeni,nemogu ih sada bacati.Nije sada bila voda do koljena ali je bilo par lokvica

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (20.7.2015 21:07:10)

LTM nisam jos uzela kolica,ali mi se svidjaju pa pitam da li neko zna kakva je ovo marka
Ziel samo uzivaj[sm=bravo.gif]

Adano -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (21.7.2015 6:11:52)

Iako nisam bila aktivna mjesecima red je da javim da sam juce postala mama jednoj princezi od 3350 grama i 52 cm :)

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (21.7.2015 7:19:26)

IZVORNA PORUKA: Adano

Iako nisam bila aktivna mjesecima red je da javim da sam juce postala mama jednoj princezi od 3350 grama i 52 cm :)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Cestitam Adano nek vam je princeza ziva i zdrava. Od srca joj zeli sve najljepse a tebi brz ooravak.
Nadam se da se nisi puno napatila i da je sve proslo ok

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (21.7.2015 7:22:09)

IZVORNA PORUKA: *nur*

LTM nisam jos uzela kolica,ali mi se svidjaju pa pitam da li neko zna kakva je ovo marka
Ziel samo uzivaj[sm=bravo.gif]

ja sam mislila da si vec kupila pa ne skontah. mogu ti reci koja nisu [sm=smiley36.gif] nisu cam 100% jer oni imaju samo jedan model ovih sa tri tocka.
ne znam probaj proguglat graco, oni imaju sa tri tocka. peg perego cini mi se isto nisu, chicco mislim da nema sa tri tocka uopste.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>