Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (9.7.2015 13:22:38)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Farah 00 IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Farah 00 IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: ziel Carobno cijeni to vrijeme sto si kod kuce... nije lahko ni raditi, svaki dan ustajati rano, pa vrucina, pa posao kao posao, svakakvih aktivnosti i fizickih i psihickih... a kod kuce mozak na pasu, hlad ili malo cvijece, malo basta , izmislis sebi zabavu [sm=smiley1.gif] Ma naravno da njie lako raditi. Znam[sm=jezicek.gif] Meni je ovako bas mozak odmoran od svih problema na poslu. Inace mi je jako stresan. Zastupam firmu svoju na sudu. Pa tu bude svega bas. Pravnik sam po zanimanju pa tu ima svega, tuzbe, zalbe, odgovori. Svijet nervozan, ljut na sve. Meni je bolje u svakom slucaju kod kuce. Radila sam prva 4 mjeseca i stvarno je proletilo. Dok ne prokrvarih na poslu i hitno na bolovanje.. Od tada samo kod kuce, Vise i zaboravila posaso da postoji. Ali eto covjeku bas brzo prodje kad radi a ovako previse slobodnog vremena[sm=smiley36.gif] A ko insan, nikad mu ugoditi Ja sam na bolovanju ali mi vrijeme bas brzo prolazi[sm=smiley36.gif] Radila sam prva tri mjeseca i onda otvorila bolovanje, nisam morala, za sad je sve hvala Bogu ok, ali sam htjela da to iskoristim i da se maknem od posla, inace na poslu mi je bas uvijek guzva i neka frka sa strankama... tako da ja sad bas uzivam[sm=smiley1.gif] ja radim...do kraja ovog mjeseca i tad cu biti 2 sedmice do termina [sm=smiley36.gif] inace mi je porodisljko 4 mjeseca i kod nas ne postoje ta bolovanja porodisljka...ne znam nikoga da je to ovdje uzeo osim ako bas nije morao..a i kako bi ako ti je ugovor na godinu dana [sm=smiley36.gif] Meni je ugovor na neodredjeno tako da mogu[sm=smiley1.gif] Nsam nikad da sada koristila ni dana bolovanja zbog prehlade i sl, ali sada bas zelim iskoristit[sm=smiley1.gif] ja sam imala ugovor na neodredjeno u jednoj drugoj firmi...davno i kratko [sm=smiley36.gif] al i tu je porodisljko bilo samo 6 mjeseci [sm=smiley36.gif]..a i nisam bila trudna pa mi nije trebalo [sm=smiley36.gif] ovako ti izgleda kad ti stranac donese demokratiju a ko fol zastupa ljudska prava, ukljucujuci naravno i prava porodilja i podrsku istim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]...njima se ne isplati nekog zaposliti i placati ga da ne radi, tj, da bude na bolovanju pola godine pa na porodisljkom jos godinu dana [sm=smiley36.gif]...tvoja sreca je da si i pravnica pa te ne mogu zeznuti nikakve rupe u zakonu tipa da te proglase tehnoloskim viskom kad se vratis...ili ko neke odlucis da jos na porodisljkom ostanes trudna drugi puta pa te na poslu nema po tri godine [sm=smiley36.gif] a oni te cekaju na zicer da se vratis i da ti daju otkaz..kos to npr. u nekim bankama rade [sm=smiley36.gif] Radila sam ja dugo kod privatnika i tamo sam imala isto ugovor na neodredjeno, ali mi ne bi padalo napamet da uzmem bolovanje da sam tamo jos ostala, naravno ako ne bi morala, a i banka je slicna sitacija. Ovdje gdje sam takve stvari se ne dogadjau, a prije mene proslo je stotine ovakvih trudnica[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|