LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (9.7.2015 18:53:27)
|
IZVORNA PORUKA: amelaaaa Žene kad već pišete o bolovanju, imam jedno budalasto pitanje, ali eto zanima me. Meni se sutra, u petak, računa zadnji dan godišnjeg, tako da se trebam javiti na posao 13.7.-odnosno, pošto mi je termin 18.7. otvorit ću porodiljsko. Eh zanima me, šta ako se porodim npr. u subotu ili nedjelju 11./12.7. da li se porodiljsko otvara na taj dan, ili u ponedjeljak? Znači da li porodiljsko teče bukvalno od dana poroda, nebitno da li je vikend, ili ide od prvog radnog dana? :) porodiljsko otvaras na dva nacina, u tvom slucaju ranije, nakon godisnjeg ili da otpusnim pismom (kad si vec na bolovanju pa se porodis). e sad ukoliko se porodis za vikend na otpusnom pismu ce ti pisati dan poroda, to sto je ove godine recimo subota ili nedjelja naredne ce biti nedjelja ili ponedjeljak. u svakom slucaju ne gubis nista. ako se porodis u subotu, sljedece godine ces aBd na posao u nedjelju osim ako ti etodnevna radna sedmica...valjda si skontala [sm=smiley36.gif] kako god uglavnom porodiljsko je od dana otvaranja porodiljskog. recimo ja sam se porodila 2.1. neradni dan, bila na bolovanju do poroda, godinu poslije se vratila na posao, posto je drugi neradni dosla 3.1. na posao, bio petak, radila dan odmarala vikend i opet na posao...valjda ce se jos neko javiti da objasni bolje od mene
|
|
|
|