RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:39:01)

IZVORNA PORUKA: aidana

dd zene [sm=zz_wavespin.gif]
Meni je ovo vrijeme totalno bezveze ha bilo prevruce ha lila kisa isto....osudjena sam na to da sjedim u stanu. Da imam kucu, dvoriste, bazencic ih....to bi bila vec druga prica. Ovako ne znamo sta cemo od sebe. Od jutros sam citala slikovince, igrala kosarke, dobacivala se loptom, bojila, vozila autice...sad sam upalila tv [sm=smiley36.gif [sm=smiley36.gif] ne mogu vise...drage masa i pepa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja o porodu ne bih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Prvi mi je bio malo traumatican pa sad se trudim da uopste ne razmisljam o tome. Cim pocnem razmisljati uhvati me panika.

LTM na istim smo vaginaletama...znam kako je.

Ja sam vecinu stvari u nedjelju sortirala i ne treba mi jos puno stvari da dokupim za bebu. A jos trebam dobiti neke stvarcice od prijateljice.

Vi koje imate curice, sta im je zanimljivo sa 3 godine? Trebam na rodjendan a ne znam sta kupiti[sm=zmeden.gif] Inace curica ima sve sto mi dodatno otezava situaciju.

nista posebno..tj. sve ono sto nije za njih ni za igru [sm=smiley36.gif]..sta god da kupis intersantno je citavih 5 minuta [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:39:48)

ma ja ga drzim u nekoj normali...ili je blago popvisen..puls drzim pod kontrolom verapamilom

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:39:49)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: pandica

Joj znači nisam jedina, ja sam jučer strašno otekla, a danas sam još gora. Sa ovakvim nogama sam sinoc legla, Bog zna kakve ce biti tek danas na kraju dana, ako ne eksplodiraju u medjuvremenu. [sm=smiley36.gif]

Joj draga mozes li slikati da bas vidim koliko su kod tebe otekle? i kod mene su otekle pa da vidim jesam li kriticna [sm=smiley36.gif] jel kod mene malo ili puno, nemam pojma to me zanima [sm=smiley1.gif]

ja necu slikati noge i ruke da vam ne nabijam komplekse [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] meni noge sto bi rekla rose elegantni clanci a na rukama zarucnicki prsten i vera najnormalnije nosim, jos ima i prostora (nije ono knap tako da mogu i skuniti komotno ako mi se skida)
ali nisam ni u prvoj trudnoci skidala prstenje, otisla na porod sa prstenjem najnormalnije [sm=smiley1.gif]

kod mene je jedino pupo van svakih dimenzija. danas citam na rr za 34tu sedmicu kaze prosjecna beba tezi izmedju 2 i 2,2 kg [sm=smiley36.gif] moja prosle hefte bila teska 2600 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja skidoh prstenje prosle sedmice [sm=smiley36.gif]

Moji su jos tu [sm=smiley36.gif]. Nisam primjetila da oticem...ali ne znaci da necu..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:40:36)

ma ja ga drzim u nekoj normali...ili je blago popvisen..puls drzim pod kontrolom verapamilom

Ja oticem od 17. nedjelje a pritisak ok, vise nizak, nego normalan [sm=smiley36.gif]
I skinula prstenje zbog mjera predostroznosti

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:41:11)

[img]http://s27.postimg.org/y94r3m6kv/noga.jpg[/img]

Evo da pokusamo [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:42:35)

Meni je ovo vrijeme totalno bezveze ha bilo prevruce ha lila kisa isto....osudjena sam na to da sjedim u stanu. Da imam kucu, dvoriste, bazencic ih....to bi bila vec druga prica. Ovako ne znamo sta cemo od sebe. Od jutros sam citala slikovince, igrala kosarke, dobacivala se loptom, bojila, vozila autice...sad sam upalila tv [sm=smiley36.gif [sm=smiley36.gif] ne mogu vise...drage masa i pepa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja o porodu ne bih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Prvi mi je bio malo traumatican pa sad se trudim da uopste ne razmisljam o tome. Cim pocnem razmisljati uhvati me panika.

Ja sam vecinu stvari u nedjelju sortirala i ne treba mi jos puno stvari da dokupim za bebu. A jos trebam dobiti neke stvarcice od prijateljice.

Vi koje imate curice, sta im je zanimljivo sa 3 godine? Trebam na rodjendan a ne znam sta kupiti[sm=zmeden.gif] Inace curica ima sve sto mi dodatno otezava situaciju.

nista posebno..tj. sve ono sto nije za njih ni za igru [sm=smiley36.gif]..sta god da kupis intersantno je citavih 5 minuta [sm=smiley36.gif]

Otprilike ovako kao sto rose rece...moja se sad ko igra sa barbikama i voli se sminkati.tu nema fule [sm=smiley36.gif]. Ja joj kupila neki set...nema sta nema..uzmes malo kvalitetniji

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:43:04)

nemoj da ti ja pricamkako je moj dan jutros poceo [sm=smiley36.gif] srecom stvarno hoce kad jedno razbaca da pokupi pa uzme drugo inace bih bila bijesna ko ris... jutros sam morala uz dorucak 25 puta da klikam klip refresh (mickey mouse club pa neka pjesma choo choo express [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] traje 2 minute) kasnije se repertoar prosirio na neku farmu, pa wheels on the bus pa evo sad je peppa prase [sm=smiley36.gif] a ja parerelno s tim stavljaj na tutu, uzinu...i plus jos raspremala ovo za bebu

ma vaginalete sam koristila i u prvoj trudnoci ali brzo se zaboravilo zutilo. neki dan sam se zeznula zaboravih da ce zuto izaci i ne stavih dnevni ulozak, sad sam se vec lijepo organizovala [sm=smiley36.gif]
mojoj je 2,5 godine, zanimljive joj najvise puzzle, to slaze ko manijak, skoro pa sedmicno neke druge izvadimo iz naftalina. u fazonu je i zivotinjskog carstva (kupili smo joj i ovaj drugi album junior) pa sad uci zivotinje, cak pronadje iste iz jednog i drugog albuma [sm=bravo.gif] (ima nekih slicica koje se ponavljaju i iz starog). lutke nikad nije volila. voli lego, s tim se lijepo igramo i luda je za plisanim igrackama. ne znam jesam li ti bas puno pomogla.

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:44:59)

U baš su natekle [sm=smiley13.gif]
Pandice imamo iste gaće[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Waikiki je li tako, koliko sam mogla skontati po onom krajicku sto se vidi[sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:46:53)

i ja sam trenutno ovakvih nona [sm=smiley13.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:47:54)

hahahah... da imamo, one su mi spas na ovoj vrucini kad bi najradije hoidala u gacama[sm=smiley36.gif] A strasno mi oticu, ova vrucina pa zato, al eto za sad hvala Bogu nemam problema sa pritiskom

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:48:15)

Rose, mi se u svemu pratimo [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:49:40)

Rose, mi se u svemu pratimo [sm=smiley36.gif]

uf...ma voljela bih da me masilo ovaj put....sreca pa mi navece spadne...do nedavno nisu ovako oticale u ova doba...tek kasnije [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:49:59)

Draga [sm=smiley13.gif] Kod tebe dosta vise ima nego kod mene... Kod mene vise oko zglobova, ali kad krenem kuci s posla obujem baletanke ono ispadne pola noge gore napolje [sm=smiley36.gif] Sad cu postaviti i ja sliku..
[img]http://s16.postimg.org/r6dbwbblt/11221712_1601849546760317_3157181374684687213_n.jpg[/img]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:55:49)

nisu ni meni, ali od kako je ovaj novi val vrucina krenuo kriza sam. Tjesi me da nemam jos puno, et to me jedino tjesi... Osjecaam se ko onaj luckasti profesor kad se napuse hahaha

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 12:58:19)

E zene sad ja pricala s drugaricom koja ce se u oktobru poroditi, takodje lijeci se u Domu Zdravlja Zivinice, kaze rekli joj da ima pravo samo 3 UZ-a u trudnoci , wtf [sm=grrr.gif] sta su sad to izmislili da zaebaju narod, kazem joj da je trebala otici kod direktora da se zali, da joj on objasni , mozda osoblje Ginekologije sere pa izmislja... Ja stvarno ne znam dokle ovo ide... Treba se napraviti budala pa svaki put na kontrolu doci sageti se, drzati se za stomak, reci: BOLIIII i moraju uraditi !!! Joj kako se iznerviram na ovakve stvari.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:05:51)

E zene sad ja pricala s drugaricom koja ce se u oktobru poroditi, takodje lijeci se u Domu Zdravlja Zivinice, kaze rekli joj da ima pravo samo 3 UZ-a u trudnoci , wtf [sm=grrr.gif] sta su sad to izmislili da zaebaju narod, kazem joj da je trebala otici kod direktora da se zali, da joj on objasni , mozda osoblje Ginekologije sere pa izmislja... Ja stvarno ne znam dokle ovo ide... Treba se napraviti budala pa svaki put na kontrolu doci sageti se, drzati se za stomak, reci: BOLIIII i moraju uraditi !!! Joj kako se iznerviram na ovakve stvari.

to je americki fol cini mise da oni imaju samo 3 obavezna UZ u trudnoci..nema gledat bebu svaki put [sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:07:44)

Draga [sm=smiley13.gif] Kod tebe dosta vise ima nego kod mene... Kod mene vise oko zglobova, ali kad krenem kuci s posla obujem baletanke ono ispadne pola noge gore napolje [sm=smiley36.gif] Sad cu postaviti i ja sliku..
[img]http://s16.postimg.org/r6dbwbblt/11221712_1601849546760317_3157181374684687213_n.jpg[/img]

uf ja sam dobra onda skroz kod mene je puno manje hB

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:11:13)

to je americki fol cini mise da oni imaju samo 3 obavezna UZ u trudnoci..nema gledat bebu svaki put [sm=smiley36.gif]

Pa jel tako i u Sa ? Ko ide u Domove Zdravlja a ne privatno...

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:13:18)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ama ako hoce, svakako da treba da ides. Kazem opet kad ti je drugo, trece imas nekog iskustva u odnosu na prvo. Ali sto kazes ako moze biti od pomoci, treba svakako da se ide

Sto se tice poslije poroda tu za mene nema zime. Oko njege bebe i rane porosdilje sam profi. Meni je problem sam porod. Na drugom sam se napatila, zato sad nikako ne mogu da se psihicki pripremim za isti. Zato planiram ici da se malo opustim i rasteretim.Ponovim tehnike disanja, mozda mi nece biti ni od kakve pomoci ali cu se ja osjecati spremnijom.

Sta je bilo, pcelice? Nemoj me prepadati..i mene toga strah [sm=smiley13.gif]. Prvi zavrsio za cas posla, a sad strah me da ne zaglavim sa drugim

Nemas se cega bojati. Kod mene bio proviciran porod. Krupna beba na moju konstrikciju jos plodova voda mi nije otisla pa sam bebu gurala gajedno s posteljicom plodovom vodom onako tuto kompleto. Sad jedino sam sigurna da cu ako Bog da samo da sve nude u redu cekati prirodanporod odnosno da samo od sebe krene

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:18:21)

Volim sex i rado ga se sjecam [sm=smiley36.gif]

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom [sm=smiley36.gif]
ninuska pa gdje si ti [sm=smiley1.gif] jesi se odmorila?
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi [sm=smiley36.gif]. Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena [sm=smiley36.gif].
sex [sm=zmeden2.gif]. Zar ima toga kod vas trudnica [sm=jezicek.gif].
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i ja ga se rado sjecam ali jos neke 2 hefte [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
zasad me jebu da izvinete ove vagineleta (macmiror complex je tacan naziv) navece mm aplicira (ja vec rekoh da sam smoto za te stvari) i onda ujutru kako ustanem i pocnem da se krecem izlazi sve zuto ali ono drecavo zuto [sm=smiley36.gif] sinoc me mm zajebaje kaze iz tebe isto simpson da izlazi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ali ostalo mi jos veceras i sutra navece i hvala bogu gotova (rekao mi 6 vagineleta 12 ih dodje u pakovanju)
morala sam i depilaciju odgoditi zbog ovoga, dok simspon u potpunosti ne izadje [sm=smiley36.gif]

I ja sam u prosloj trudnoci koristila te vaginalete tako da znam o cemu pricas [sm=smiley36.gif].
ma kod mene zbog ramazana [sm=smiley36.gif]. Nekako kasno iftar, pa dok mala zaspi, te oko sudja...bude kasno, a muz onda opet ustaje na sehur oko pola dva, pa na posao. Kad da se kupa [sm=smiley36.gif]. Ali, je sad na godisnjem, pa budemo to promijenili [sm=smiley36.gif]

Znaci nisam jedina koju ramazan koci [sm=smiley36.gif]
Kad se poslije Bajrama razbacamo ostat ce nam pusta tema [sm=smiley36.gif]Tad ce i terminusama vjerovatno doktori dati zeleno svjetlo

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:19:12)

evo malo slikica da ne mislite na oticanje [sm=smiley1.gif]

u ovome smo L iznijeli iz bolnice (sad cu moci samo bodi i kapicu i eventualno ove pape da upotrijebim)
http://s27.postimg.org/5rknutwib/WP_20150707_12_49_30_Pro.jpg

ovo su nam siperci sa natpisima, pape i dvije majice-haljinice koje L nije ni obukla (valjda ce ovu bebu potrefiti)
http://s2.postimg.org/u8nahstih/WP_20150707_12_51_19_Pro.jpg

a ovo sve je L nosila jos od prvog dana (u ovim zutim gegicama je slikana prvi put u kuci [sm=smiley1.gif] )
http://s27.postimg.org/8n6xt6f9v/WP_20150707_12_52_55_Pro.jpg
http://s17.postimg.org/plyfsfctb/WP_20150707_12_53_44_Pro.jpg

ima jos bruku jednobojnih bodija na preklop, ima i ovih sarenih...ima i nekih gegica tankih jednodjelnih...

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:24:28)

Uh drage moje jesu vam none otekle, sigurno i mene isto ceka jos malo :-) Bitno je da je pritisak ok, proci ce i to.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:28:17)

Pa jel tako i u Sa ? Ko ide u Domove Zdravlja a ne privatno...

Idem ja. Do sad svaka kontrola radili mi UZ. Znaci pet kontrola bez fetalnog i svaki put UZ.

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:28:32)

Aidana, moja se za 3. rodendan obradovala onom djecjem satoru, plastelinima, puzlama, a beba najvise dobila, samo im bila skinula robicu i to je to, kao u zadnje vrijeme se bine za njih, nadajmo se priprema za seku....nezgodno je kad imaju vec svasta nesto, ako mi je bitno iz okole se raspitam sta vole, inace sam kod djece na dobru glasu sto se tice izbora poklona, haha..
Otecena nisam, ipak vi koje radite nije ni za cuditi, izdrzite jos malo..
Moja S. puca od energije, pa je vrtic malo smiri, a kad osjeti moj energetski pad kao ljuta, pa bi me prodrmala, navikla da sam ja kao automat, na visini zadatka, pa bih najradije u Mostar dan prije termina, vidjecemo sta ce mi sutra dr reci.

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (7.7.2015 13:29:25)

Ja sortirah bebi stvari,jos da ih operem i opeglam a to cu kada malo zahladi,stvarno ne mogu po ovoj vrucini a nisam ni omeksivac kupila.

Koje flasice i cuce ce te koristiti ja sam starijim koristila Avent,sada se premisljam oko Aventa i Mam ili cak Ciko ni sama ne znam.

Pandice mila bas si otekla,sto vise noge na visoko

LTM ima finih stvarcica samo godisnja doba te zezaju

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>